- 26 Μαρ 2015, 08:50
Στον χάρτη δείχνει ότι κάνουν περιφερειακό στο Βελιγράδι .
Το πως και πόσο οδηγεί ο καθένας , είναι πολύ σχετικό και κυρίως αλλοιώς είναι να ταξιδεύεις μόνος σου , αλλιώς να ταξιδεύεις με άλλους που το θέμα των αντοχών αλλάζει .
Μετά είναι το πως οδηγεί ο καθένας. Εγώ που είμαι πρωινός τύπος , μπορώ να κοιμηθώ νωρίς , να ξυπνήσω 5 το πρωί και να ξεκινήσω να οδηγώ μέχρι τις 9-10 το βράδυ . Μετά είναι δύσκολο . Αλλοι οδηγούν μόνοι τους νύχτα και δεν νυστάζουν .
Εμένα τα πλοία μου αρέσουν πολύ και μάλιστα το ταξίδι έξω με πλοίο , είναι μιά πολύ ωραία και χαλαρωτική προσαρμογή σε περιβάλλον διακοπών . Δυστυχώς τα πλοία ακρίβυναν πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια , σε συνδυασμό με την ακριβή βενζίνη και τα διόδια , είναι πολύ ακριβότερα από το να πάρεις το αεροπλανάκι και να νοικιάσεις αμάξι και μέχρι 10 μέρες ενοικίαση είσαι φτηνότερος . Αρχισε βέβαια και η λογική της Γιουγκοσλαβίας , που γιά τους βόρειους είναι εύκολο .
Ακόμη γιά πιό περιπετειώδεις τύπους παίζει και το τρένο , που παίρνει και το αυτοκίνητο μαζί , αλλά δυστυχώς δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα πως κοιμάσαι μέσα . Είναι τζάμπα πάντως .
Εχοντας κάνει πολλές φορές το δρομολόγιο και από Ανκόνα και από Βενετία , το θέμα είναι τι ώρα φτάνει το πλοίο στην Ανκόνα . Αν το πλοίο φτάσει μετά τις 3 το μεσημέρι αρχίζεις και έχεις θέμα , αφού με το μποτιλιάρισμα μέχρι να βγείς αουτοστράντα , έχεις περάσει εύκολα τις 4-4,30 το απόγευμα . Εγώ ανάλογα με το ταξίδι , έχω κάνει πολλές φορές το Μόναχο , την Λυών και την Ζυρίχη . Αυτο σημαίνει περί τα 800 χλμ σε ένα απόγευμα . Βγαίνουν αλλά το θέμα είναι μετά το ξενοδοχείο , τι θα φάς την ώρα που θα φτάσεις , που μπορεί να είναι όλα κλειστά κλπ .
Αντίθετα αν βγείς Βενετία , είσαι στις 8 το πρωί εκεί , εντελώς ξεκούραστος και μπορείς εύκολα να φτάσεις μέχρι Παρίσι , Βερολίνο , Αμστερνταμ κλπ .
Ασε που γιά να πάρεις το πλοίο στις 5 το απόγευμα από Πάτρα , πρέπει να φύγεις 2 το μεσημερι από Αθήνα που σημαίνει ότι χάνεις την μισή εργάσιμη μέρα και πληρώνεις και έναν ύπνο εκεί που φτάνεις τόσο αργά .
Αντίθετα αν πας Βενετία , φεύγεις μεσάνυχτα από Πάτρα που σημαίνει ότι εκμεταλλεύεσαι εργασιακά όλη την ημέρα αναχώρησης , ξεκουράζεσαι μιά ολόκληρη μέρα στο πλοίο και φτάνεις πρωί στην Βενετία , όπου ανάλογα με τον προορισμό σου είτε φτάνεις εκεί μεσημέρι , οπότε έχεις χρόνο να δεις την πόλη , είτε φτάνεις το βράδυ έχοντας κερδίσει την ενδιάμεση διανυκτέρευση .
Ακόμα τα πλοία της Ανκόνα , παλιά έκαναν 18 ώρες την διαδρομή και τώρα την κάνουν 24 , οπότε η διαφορά με την Βενετία μειώθηκε από τις 14 ώρες στις 8 , δεν έχουν σταθερές ώρες και η άφιξη αργά το απόγευμα έχει πρόβλημα .
Γιά τον ντρίφτη , θεωρώ ότι πρέπει να δουν είτε την Βενετία , είτε κάποιο δρομολόγιο από Ανκόνα που φτάνει νωρίς και να κοιμηθούν κάπου ανάμεσα .