Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By kyr80
rx8_drifter έγραψε:Kαλά, και τα σύνορα με την Εγνατία πλέον μια γκαζιά είναι, απλά όπως και να το κάνεις είναι πιο ξεκούραστο. Ασε που είναι και κάποιας ηλικίας ο φάδερ πλεόν (όχι οτι δεν το χει αλλά λέμε) και δεν παίζει και σκατζα, μόνος του ό,τι βγάλει

Εμένα το καράβι μου φαίνεται ταλαιπωρία. Μόνη φορά που το πήρα συνειδητά, ήταν από Ρόστοκ σε Τρελεμποργκ. Έπρεπε αλλιώς να κάνω τον γύρο για να φτάσω από Βερολίνο στη Στοκχόλμη.

Στη δική σας περίπτωση που τα χλμ θα είναι περίπου ίδια, είτε με το φέρυ- είτε με το αμάξι, προτιμώ να κάνω τον οδηγό. Η ηλικία του πατέρα, είναι ένα θέμα.

bebes έγραψε:Μονος ασταθμητος παραγοντας τα συνορα Σερβιας Ουγγαριας, μετα απλα οδηγας, δε σταματας πουθενα

Έχω περάσει στο τέταρτο, αλλά έχω φάει και 2ωρο. Πραγματικά όπως λες δεν ξέρεις. Το ζόρι το είχα φάει μια φορά γύρω στο μεσημέρι. Από τότε αποφεύγω να τα περνάω μετά τις 12. Επίσης ζόρι τρώει όποιος μπαίνει μέσα από Βελιγράδι. Η λύση είναι να πας από έξοδο για Τσάσακ. Προσοχή!!! Όχι ΣΤΟ Τσάσακ. Πριν το Βελιγράδι βγαίνεις στην έξοδο για Τσάσακ, και μετά ακολουθείς το δρόμο για Νόβισαντ.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#93207 πριν 3-4 χρονια που κατεβαινα, μας εκαναν εκτροπη πριν το Βελιγραδι και περασαμε κυκλικα απο τα Δυτικα της πολης.

Χαρηκα κι εγω, νομιζα οτι εφτιαχναν περιφερειακο.
Τελικα εφτιαχναν μια γεφυρα μεσα στην πολη.

Καποιες φορες τρως πολυ ωρα μονο για να περασεις το Βελιγραδι.

@thrylosveria
στα συνορα Σερβιας Ουγγαριας, απλα ψαχνουν λιγο περισσοτερο, οποτε αν εχει κοσμο, λεοφωρεια κλπ, αργεις :(
Άβαταρ μέλους
By criuser
#93268 Στον χάρτη δείχνει ότι κάνουν περιφερειακό στο Βελιγράδι .

Το πως και πόσο οδηγεί ο καθένας , είναι πολύ σχετικό και κυρίως αλλοιώς είναι να ταξιδεύεις μόνος σου , αλλιώς να ταξιδεύεις με άλλους που το θέμα των αντοχών αλλάζει .

Μετά είναι το πως οδηγεί ο καθένας. Εγώ που είμαι πρωινός τύπος , μπορώ να κοιμηθώ νωρίς , να ξυπνήσω 5 το πρωί και να ξεκινήσω να οδηγώ μέχρι τις 9-10 το βράδυ . Μετά είναι δύσκολο . Αλλοι οδηγούν μόνοι τους νύχτα και δεν νυστάζουν .

Εμένα τα πλοία μου αρέσουν πολύ και μάλιστα το ταξίδι έξω με πλοίο , είναι μιά πολύ ωραία και χαλαρωτική προσαρμογή σε περιβάλλον διακοπών . Δυστυχώς τα πλοία ακρίβυναν πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια , σε συνδυασμό με την ακριβή βενζίνη και τα διόδια , είναι πολύ ακριβότερα από το να πάρεις το αεροπλανάκι και να νοικιάσεις αμάξι και μέχρι 10 μέρες ενοικίαση είσαι φτηνότερος . Αρχισε βέβαια και η λογική της Γιουγκοσλαβίας , που γιά τους βόρειους είναι εύκολο .

Ακόμη γιά πιό περιπετειώδεις τύπους παίζει και το τρένο , που παίρνει και το αυτοκίνητο μαζί , αλλά δυστυχώς δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα πως κοιμάσαι μέσα . Είναι τζάμπα πάντως .

Εχοντας κάνει πολλές φορές το δρομολόγιο και από Ανκόνα και από Βενετία , το θέμα είναι τι ώρα φτάνει το πλοίο στην Ανκόνα . Αν το πλοίο φτάσει μετά τις 3 το μεσημέρι αρχίζεις και έχεις θέμα , αφού με το μποτιλιάρισμα μέχρι να βγείς αουτοστράντα , έχεις περάσει εύκολα τις 4-4,30 το απόγευμα . Εγώ ανάλογα με το ταξίδι , έχω κάνει πολλές φορές το Μόναχο , την Λυών και την Ζυρίχη . Αυτο σημαίνει περί τα 800 χλμ σε ένα απόγευμα . Βγαίνουν αλλά το θέμα είναι μετά το ξενοδοχείο , τι θα φάς την ώρα που θα φτάσεις , που μπορεί να είναι όλα κλειστά κλπ .

Αντίθετα αν βγείς Βενετία , είσαι στις 8 το πρωί εκεί , εντελώς ξεκούραστος και μπορείς εύκολα να φτάσεις μέχρι Παρίσι , Βερολίνο , Αμστερνταμ κλπ .

Ασε που γιά να πάρεις το πλοίο στις 5 το απόγευμα από Πάτρα , πρέπει να φύγεις 2 το μεσημερι από Αθήνα που σημαίνει ότι χάνεις την μισή εργάσιμη μέρα και πληρώνεις και έναν ύπνο εκεί που φτάνεις τόσο αργά .
Αντίθετα αν πας Βενετία , φεύγεις μεσάνυχτα από Πάτρα που σημαίνει ότι εκμεταλλεύεσαι εργασιακά όλη την ημέρα αναχώρησης , ξεκουράζεσαι μιά ολόκληρη μέρα στο πλοίο και φτάνεις πρωί στην Βενετία , όπου ανάλογα με τον προορισμό σου είτε φτάνεις εκεί μεσημέρι , οπότε έχεις χρόνο να δεις την πόλη , είτε φτάνεις το βράδυ έχοντας κερδίσει την ενδιάμεση διανυκτέρευση .

Ακόμα τα πλοία της Ανκόνα , παλιά έκαναν 18 ώρες την διαδρομή και τώρα την κάνουν 24 , οπότε η διαφορά με την Βενετία μειώθηκε από τις 14 ώρες στις 8 , δεν έχουν σταθερές ώρες και η άφιξη αργά το απόγευμα έχει πρόβλημα .

Γιά τον ντρίφτη , θεωρώ ότι πρέπει να δουν είτε την Βενετία , είτε κάποιο δρομολόγιο από Ανκόνα που φτάνει νωρίς και να κοιμηθούν κάπου ανάμεσα .
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#93310 Η διαδρομή για τον "περιφερειακό" Βελιγραδίου είναι αυτή που έγραψα πριν.

Τώρα, ας γράψει κάποιος το σημερινό κόστος των εισιτηρίων του φέρυ. Και για το κόστος των Ιταλικών διοδίων που είναι καρατιά!!!! Σκόπια είναι περίπου 5€, Σερβία 14€, Ουγγαρία βινιέτα 10ήμερη γύρω στο 10€ . Ιταλία έχω γυρίσει όλη τη βόρεια και θυμάμαι τα διόδια ήταν φωτιά.
Δηλαδή Ηγουμενίτσα-Μπρίντιζι ή Μπάρι. Καλά για Βενετία, ούτε στον εχθρό μου το δρομολόγιο.
Άρα έχουμε... Περισσότερο χρόνο, περισσότερα χρήματα.
Γιατί όμως υπάρχει κόσμος που το κάνει;. Και μιλάμε για κάποιον που θέλει να κάνει road trip.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
kyr80 έγραψε:Γιατί όμως υπάρχει κόσμος που το κάνει;. Και μιλάμε για κάποιον που θέλει να κάνει road trip.

Μονο αν θες να πας πολυ δυτικα και εχεις οικογενεια συμφερει απο πλευρας κουρασης.

Με πλοιο το εχω κανει 2 φορες το Πατρα- Τεργεστη το 95 και το 98, αλλα ημουν με μοτοσυκλετα και εκεινη την εποχη δεν ηταν τοσο ασφαλες το ταξιδι μεσω πρωην Γιουγκοσλαβιας ειδικα με μοτο.
Οι 36 ωρες στο πλοιο ηταν ενα θεμα αλλα και τα 2 ταξιδια ηταν των 25 ημερων οποτε το χασιμο χρονου δεν ηταν σημαντικο.
Άβαταρ μέλους
By bebes
kyr80 έγραψε: Επίσης ζόρι τρώει όποιος μπαίνει μέσα από Βελιγράδι. Η λύση είναι να πας από έξοδο για Τσάσακ. Προσοχή!!! Όχι ΣΤΟ Τσάσακ. Πριν το Βελιγράδι βγαίνεις στην έξοδο για Τσάσακ, και μετά ακολουθείς το δρόμο για Νόβισαντ.

Τσάτσακ εννοείς;

λιγο μακρυα δεν ειναι η εξοδος για Τσασακ;

για την "μπλε" διαδρομη τι λες;

http://i.imgur.com/aqqksS9.png
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#93415 Αυτή τη διαδρομή ακριβώς.
Μου την πρότεινε Σέρβος πελάτης, όταν του είπα για την ταλαιπωρία μέσα από το Βελιγράδι. Η πινακίδα στο δρόμο δίνει έξοδο για Τσάσακ(έτσι το έλεγε αυτός). Το οποίο είναι νοτιοδυτικά του Βελιγραδίου και φαινομενικά δεν έχει καμία σχέση. Έλα όμως που η πινακίδα μέχρι πριν 1 χρόνο, σίγουρα έγραφε έτσι.
Άβαταρ μέλους
By Arrow
#93462 Αν το έλεγε έτσι (τσασακ) προφανώς δεν είναι η πόλη στα νότια και δε μπορώ να θυμηθώ κάτι σε τσασακ εκεί κοντά τώρα! Αν αποφευχθούν οι πρωινές 8-9 και το απόγευμα 5-6 δεν παίζει θέμα μεγάλης κίνησης στις γέφυρες,ειδικά καλοκαίρι θα ανησυχουσα πιο πολύ για τα σύνορα με Ουγγαρία που παραδοσιακά γίνεται του Ζαλόγγου
Άβαταρ μέλους
By drdino
criuser έγραψε: Ακόμα τα πλοία της Ανκόνα , παλιά έκαναν 18 ώρες την διαδρομή και τώρα την κάνουν 24 , οπότε η διαφορά με την Βενετία μειώθηκε από τις 14 ώρες στις 8 , δεν έχουν σταθερές ώρες και η άφιξη αργά το απόγευμα έχει πρόβλημα .

Ανκόνα-Ηγουμενίτσα 18 περίπου ώρες έκανα σήμερα.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#93484 Από - γιά Πάτρα που εννοεί ο criuser, όντως προσθέτεις 5ώρες με τη "στάση" Ηγουμενίτσας για 1+ ώρα, οπότε είναι όντως 23-24 ώρες.
Μέχρι το 2011 ηταν Πάτρα -Ηγουμενίτσα-Ancona 20 ώρες max.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#93670 Έχουν ελλατώσει ταχύτητα τα καράβια για οικονομία, εδώ και χρόνια. Ούτε εμένα με χαλάει το καράβι πάντως, ειδικά στο γυρισμό από Ελλάδα που δεν έχω και το άγχος αν το χάσω. Εβγαινα μεσημεράκι Ανκόνα και αν δεν είχα κάποιο απρόοπτο αργά το βράδυ ήμουν Ολλανδία.

Aπ ό,τι βλέπω η άφιξη στη Ανκόνα με ΑΝΕΚ μονο για Παρασκευή- βολεύει που βγαίνεις 13:30, και για Βενετία Δευτέρα-Σάββατο που βγαίνεις 07:00.
Μινωικές εχουν καλύτερα ωράρια :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By criuser
#93734 Ακριβώς παλιότερα υπήρχαν 4 δρομολόγια γιά Ανκόνα , από Πάτρα . 14:30 και 19:00 τα κόκκινα , 17:00 ΑΝΕΚ και 18:00 οι μινωικές . Οι αφίξεις ήταν σε ώρα Ιταλίας , 10:30 , 15:00 , 13:00 και 14:00 . Βάλτε και από μισή μέχρι 1,5 ώρα γιά να βγείς στον Α/Δ είχες επιλογές . Ακόμα το κόστος γιά 3 άτομα και αμάξι σε εξωτερική , ήταν γύρω στα 700 € και η βενζίνη φτηνή .

Τώρα δεν έχουν σταθερές ώρες , αν και από είδα το καλοκαίρι μάλλον θα ανεβάσουν πάλι ταχύτητες , αλλά τα λεφτά έχουν φτάσει τα 900 και η βενζίνη έχει ξεφύγει .
Άβαταρ μέλους
By iceman
#95751 Οργανωμένη εκδρομή με μεγαλο ανετο πούλμαν και τελειωσες. Που να παίρνεις αυτοκίνητα, πλοια και αεροπλάνα.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#95756 Εγω θα μπορουσα να κανω μεχρι και χαρακιρι σε οργανωμενη εκδρομη με μεγαλο ανετο πουλμαν.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#95760 :lol:
Μου θυμίζει ή μαθητικές εκδρομές ή ΚΑΠΗ.
Οι γονείς μου 69 και 76 ετών πηγαίνουν με πούλμαν εκδρομές. Και από φωτογραφίες, σπάνια είδα κάποιον κάτω από 50.