Κρατάω 2 στοιχεία, από όσα έγραψες για τα "χαρακτηριστικά" σου , αλλά και την έκδηλη επιθυμία σου να κάνεις ταξίδι στο εξωτερικό, ΟΔΙΚΑ :
1ον
thrylosveria έγραψε:δυστυχως δεν κανω πανω απο 10-15 χμ ημερησιως, εκτος αν τυχει καποια εκδρομουλα των 200 χμ πηγαινε ελα και αυτη πλεον σπανια που σημαινει οτι δε μπορω να δω τις αντοχες μου σε τετοιο ταξιδι !!! παντως πριν 2 χρονια πηγα Βεροια - Αθηνα για καφε μιας ωρας και αμεση επιστροφη ητοι 1000 χμ σε μια μερα και ειδα οτι σχεδον αγγιξα τα ορια μου...δε ξερω πως ειμαι μετα απο 2 χρονια !!!και 2ον
thrylosveria έγραψε: (το οικονομικο δε με απασχολει )
Εχουμε αναλυτικά-με οικονομικά/χρονικά στοιχεία, τις 2 λύσεις που μπορείς να ακολουθήσεις :
- Με δικό σου ΙΧ και μέσω Ηγουμενίτσας για Ancona:
Να ξέρεις πως το καράβι θα σου στοιχίσει για 3 άτομα σχεδόν 1.000€ και με βενζίνες-διόδια πχ μέχρι Μιλάνο (με επιστροφή στο κατέβασμα για Ancona) άλλα 150€ πηγαινε-ελα. Αρα σχεδόν 1.100€ με 3κλινη καμπίνα γιατί δεν παλεύεται αλλιώς, ειδικά που θα έχεις δρόμο να κάνεις (όταν επιστρέφεις ΟΚ, θα ξεκουραστείς) Μπορείς να κλείσεις 2κλινη και 1 κατάστρωμα και να κοιμηθείτε όλοι μαζί (ζεύγος-κόρη), αλλά αυτά εξαρτώνται πάντα απο το budget και πόσο "ευέλικτη"
είναι η οικογένεια. Γιατί ανέφερα το Μιλάνο?
-Πάμε στην εναλλακτική μετακίνηση για το ταξίδι σου=Αεροπλάνο, αφού υπάρχουν εισιτήρια με αποσκευές περί τα 170€/άτομο και έχεις :
- Γλυτώσει 2 ημέρες ταξιδιού καραβίσιου,
- Βρίσκεσαι ξεκούραστα σε ένα προορισμό, όπου με ενοικιασμένο αυτοκίνητο για πχ 12 ημέρες (κόστος ενοικίασης στα 300€), θα δείς 3-4 χώρες μέχρι τον προορισμό σου στη Γερμανία και πολλά μέρη, με εναλλαγή σημείων διανυκτέρευσης σε άνοδο-κάθοδο.
-Εχεις γλυτώσει 250€ τουλάχιστον (θα ήταν 400€, αλλά χρεώνω και τις επιπλέον διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία, που στο καράβι ήταν ήδη πληρωμένες).
Μέσα στα παραπανω, θα υπολογίσεις (μετ΄επιστροφής) περί τα 350€ max για βενζίνες-τυχόν διόδια κλπ, απο Μιλάνο - Χαιδελμβέργη και ενδιάμεσες "αποκλίσεις" διαδρομής, για περισσότερο τουρισμό.
Αυτά προς το παρόν.

Εδιτ:
Απο τα γραφόμενά σου, να υποθέσω πως είναι 1ο ταξίδι (τουλάχιστον οικογενειακώς) για το εξωτερικό ? Επειδή σε άλλο σου ποστ σε είδα "διστακτικό", για αυτό (ως πιό δύσκολη διαδρομή) δεν σου προτείνω αυτή μέσω Βελιγραδίου.