Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#92894 @thrylosveria
Κρατάω 2 στοιχεία, από όσα έγραψες για τα "χαρακτηριστικά" σου , αλλά και την έκδηλη επιθυμία σου να κάνεις ταξίδι στο εξωτερικό, ΟΔΙΚΑ :
1ον
thrylosveria έγραψε:δυστυχως δεν κανω πανω απο 10-15 χμ ημερησιως, εκτος αν τυχει καποια εκδρομουλα των 200 χμ πηγαινε ελα και αυτη πλεον σπανια που σημαινει οτι δε μπορω να δω τις αντοχες μου σε τετοιο ταξιδι !!! παντως πριν 2 χρονια πηγα Βεροια - Αθηνα για καφε μιας ωρας και αμεση επιστροφη ητοι 1000 χμ σε μια μερα και ειδα οτι σχεδον αγγιξα τα ορια μου...δε ξερω πως ειμαι μετα απο 2 χρονια !!!
και 2ον
thrylosveria έγραψε: (το οικονομικο δε με απασχολει )

Εχουμε αναλυτικά-με οικονομικά/χρονικά στοιχεία, τις 2 λύσεις που μπορείς να ακολουθήσεις :
- Με δικό σου ΙΧ και μέσω Ηγουμενίτσας για Ancona:
Να ξέρεις πως το καράβι θα σου στοιχίσει για 3 άτομα σχεδόν 1.000€ και με βενζίνες-διόδια πχ μέχρι Μιλάνο (με επιστροφή στο κατέβασμα για Ancona) άλλα 150€ πηγαινε-ελα. Αρα σχεδόν 1.100€ με 3κλινη καμπίνα γιατί δεν παλεύεται αλλιώς, ειδικά που θα έχεις δρόμο να κάνεις (όταν επιστρέφεις ΟΚ, θα ξεκουραστείς) Μπορείς να κλείσεις 2κλινη και 1 κατάστρωμα και να κοιμηθείτε όλοι μαζί (ζεύγος-κόρη), αλλά αυτά εξαρτώνται πάντα απο το budget και πόσο "ευέλικτη" :innocent: είναι η οικογένεια.
Γιατί ανέφερα το Μιλάνο?
-Πάμε στην εναλλακτική μετακίνηση για το ταξίδι σου=Αεροπλάνο, αφού υπάρχουν εισιτήρια με αποσκευές περί τα 170€/άτομο και έχεις :
- Γλυτώσει 2 ημέρες ταξιδιού καραβίσιου,
- Βρίσκεσαι ξεκούραστα σε ένα προορισμό, όπου με ενοικιασμένο αυτοκίνητο για πχ 12 ημέρες (κόστος ενοικίασης στα 300€), θα δείς 3-4 χώρες μέχρι τον προορισμό σου στη Γερμανία και πολλά μέρη, με εναλλαγή σημείων διανυκτέρευσης σε άνοδο-κάθοδο.
-Εχεις γλυτώσει 250€ τουλάχιστον (θα ήταν 400€, αλλά χρεώνω και τις επιπλέον διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία, που στο καράβι ήταν ήδη πληρωμένες).
Μέσα στα παραπανω, θα υπολογίσεις (μετ΄επιστροφής) περί τα 350€ max για βενζίνες-τυχόν διόδια κλπ, απο Μιλάνο - Χαιδελμβέργη και ενδιάμεσες "αποκλίσεις" διαδρομής, για περισσότερο τουρισμό.
Αυτά προς το παρόν. :)

Εδιτ: :hmmm: Απο τα γραφόμενά σου, να υποθέσω πως είναι 1ο ταξίδι (τουλάχιστον οικογενειακώς) για το εξωτερικό ? Επειδή σε άλλο σου ποστ σε είδα "διστακτικό", για αυτό (ως πιό δύσκολη διαδρομή) δεν σου προτείνω αυτή μέσω Βελιγραδίου.
Άβαταρ μέλους
By GTS
thrylosveria έγραψε:δυστυχως δεν κανω πανω απο 10-15 χμ ημερησιως, εκτος αν τυχει καποια εκδρομουλα των 200 χμ πηγαινε ελα και αυτη πλεον σπανια που σημαινει οτι δε μπορω να δω τις αντοχες μου σε τετοιο ταξιδι !!! παντως πριν 2 χρονια πηγα Βεροια - Αθηνα για καφε μιας ωρας και αμεση επιστροφη ητοι 1000 χμ σε μια μερα και ειδα οτι σχεδον αγγιξα τα ορια μου...δε ξερω πως ειμαι μετα απο 2 χρονια !!! παντως πιστευω οτι τα 600 χμ μπορω να τα κανω ανετα !!! ισως τελικα το ταξιδι μεσω Ιταλιας να ειναι και αυτο μια καλη λυση (το οικονομικο δε με απασχολει ) αν και θα ηθελα να το κανω ολο οδικο μιας και μπορω να το σπασω με Βελιγραδι βλεποντας και ενα Σερβο φιλο...οποτε σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας, συνχιστε να γραφετε για τα ταξιδια σας, να ξερετε οτι σας διαβαζω και οταν κανω καποιο ταξιδακι θα σας γραψω.

Tι αυτοκινητο εχεις;

Μεχρι 800 χμ την ημερα είναι ευκολο ταξιδι, γυρω στις 8 ωρες. Μετα αρχιζει η κουραση. Το ότι κανεις λιγα χμ στην καθημερινοτητα σου θα είναι θετικο γιατι θα εχεις περισσοτερη ορεξη να οδηγήσεις πολλα χμ μαζεμένα. Το θεμα το αυτοκινητο να είναι σε καλη κατασταση και να κλεισεις ξενοδοχειο εκει που βολευει στην διαδρομή.
Άβαταρ μέλους
By thrylosveria
dimitrisB έγραψε:@thrylosveria
Κρατάω 2 στοιχεία, από όσα έγραψες για τα "χαρακτηριστικά" σου , αλλά και την έκδηλη επιθυμία σου να κάνεις ταξίδι στο εξωτερικό, ΟΔΙΚΑ :
1ον
thrylosveria έγραψε:δυστυχως δεν κανω πανω απο 10-15 χμ ημερησιως, εκτος αν τυχει καποια εκδρομουλα των 200 χμ πηγαινε ελα και αυτη πλεον σπανια που σημαινει οτι δε μπορω να δω τις αντοχες μου σε τετοιο ταξιδι !!! παντως πριν 2 χρονια πηγα Βεροια - Αθηνα για καφε μιας ωρας και αμεση επιστροφη ητοι 1000 χμ σε μια μερα και ειδα οτι σχεδον αγγιξα τα ορια μου...δε ξερω πως ειμαι μετα απο 2 χρονια !!!
και 2ον
thrylosveria έγραψε: (το οικονομικο δε με απασχολει )

Εχουμε αναλυτικά-με οικονομικά/χρονικά στοιχεία, τις 2 λύσεις που μπορείς να ακολουθήσεις :
- Με δικό σου ΙΧ και μέσω Ηγουμενίτσας για Ancona:
Να ξέρεις πως το καράβι θα σου στοιχίσει για 3 άτομα σχεδόν 1.000€ και με βενζίνες-διόδια πχ μέχρι Μιλάνο (με επιστροφή στο κατέβασμα για Ancona) άλλα 150€ πηγαινε-ελα. Αρα σχεδόν 1.100€ με 3κλινη καμπίνα γιατί δεν παλεύεται αλλιώς, ειδικά που θα έχεις δρόμο να κάνεις (όταν επιστρέφεις ΟΚ, θα ξεκουραστείς) Μπορείς να κλείσεις 2κλινη και 1 κατάστρωμα και να κοιμηθείτε όλοι μαζί (ζεύγος-κόρη), αλλά αυτά εξαρτώνται πάντα απο το budget και πόσο "ευέλικτη" :innocent: είναι η οικογένεια.
Γιατί ανέφερα το Μιλάνο?
-Πάμε στην εναλλακτική μετακίνηση για το ταξίδι σου=Αεροπλάνο, αφού υπάρχουν εισιτήρια με αποσκευές περί τα 170€/άτομο και έχεις :
- Γλυτώσει 2 ημέρες ταξιδιού καραβίσιου,
- Βρίσκεσαι ξεκούραστα σε ένα προορισμό, όπου με ενοικιασμένο αυτοκίνητο για πχ 12 ημέρες (κόστος ενοικίασης στα 300€), θα δείς 3-4 χώρες μέχρι τον προορισμό σου στη Γερμανία και πολλά μέρη, με εναλλαγή σημείων διανυκτέρευσης σε άνοδο-κάθοδο.
-Εχεις γλυτώσει 250€ τουλάχιστον (θα ήταν 400€, αλλά χρεώνω και τις επιπλέον διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία, που στο καράβι ήταν ήδη πληρωμένες).
Μέσα στα παραπανω, θα υπολογίσεις (μετ΄επιστροφής) περί τα 350€ max για βενζίνες-τυχόν διόδια κλπ, απο Μιλάνο - Χαιδελμβέργη και ενδιάμεσες "αποκλίσεις" διαδρομής, για περισσότερο τουρισμό.
Αυτά προς το παρόν. :)

Εδιτ: :hmmm: Απο τα γραφόμενά σου, να υποθέσω πως είναι 1ο ταξίδι (τουλάχιστον οικογενειακώς) για το εξωτερικό ? Επειδή σε άλλο σου ποστ σε είδα "διστακτικό", για αυτό (ως πιό δύσκολη διαδρομή) δεν σου προτείνω αυτή μέσω Βελιγραδίου.

θα ειναι το πρωτο με το δικο μου ι.χ ...εχω κανει τα περισσοτερα οδικα μεσω πρακτορειου και εχω παει τα κλασικα ''Βιεννη-Πραγα-Βουδαπεστεη'' 2 φορες , ενα 10ημερο Αυστρια-Βαυαρια με καραβι μεσω Βενετιας με διαν/ση Ινσμπρουκ Μοναχο (2) Κλαγκενφουρτ (2) και επιστροφη Βελιγραδι διαν/ση - Θεσ/νικη , ενα Ελβετικο πανοραμα , περσι καλοκαιρι οδικο 10ημερο Πολωνικο πανοραμα , φετος Χριστ/να ''Πανοραμα Σλοβενιας" και τρια αεροπορικα για Βαρκελωνη, Νυρεμβεργη και Σαλτσμπουργκ...μπορω να πω οτι μονο με τα αεροπορικα ειπα οτι ευχαριστηθηκα τις πολεις και το Σλοβενικο τα Χριστ/να που ειχα 4 μερες διαν/ση Λιουμπλιανα και 2 Βελιγραδι και ειπα οτι ευχαριστηθηκα τη Λιουμπλιανα !!! σε ολα τα αλλα ηταν απλα ενα ''περασμα''...γι αυτο και ειπα οτι θελω να το κανω μονος για να το ''χορτασω''...απ' οσα μου γραφετε ομως τιποτα δεν ειναι απλο !!! γιατι δε μου προτεινεις τη διαδρομη μεσω Βελιγραδιου και τη θεωρεις ''δυσκολη'' ? ευχαριστω πολυ παντως για τια αποψεις σου.
Άβαταρ μέλους
By thrylosveria
GTS έγραψε:
thrylosveria έγραψε:δυστυχως δεν κανω πανω απο 10-15 χμ ημερησιως, εκτος αν τυχει καποια εκδρομουλα των 200 χμ πηγαινε ελα και αυτη πλεον σπανια που σημαινει οτι δε μπορω να δω τις αντοχες μου σε τετοιο ταξιδι !!! παντως πριν 2 χρονια πηγα Βεροια - Αθηνα για καφε μιας ωρας και αμεση επιστροφη ητοι 1000 χμ σε μια μερα και ειδα οτι σχεδον αγγιξα τα ορια μου...δε ξερω πως ειμαι μετα απο 2 χρονια !!! παντως πιστευω οτι τα 600 χμ μπορω να τα κανω ανετα !!! ισως τελικα το ταξιδι μεσω Ιταλιας να ειναι και αυτο μια καλη λυση (το οικονομικο δε με απασχολει ) αν και θα ηθελα να το κανω ολο οδικο μιας και μπορω να το σπασω με Βελιγραδι βλεποντας και ενα Σερβο φιλο...οποτε σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας, συνχιστε να γραφετε για τα ταξιδια σας, να ξερετε οτι σας διαβαζω και οταν κανω καποιο ταξιδακι θα σας γραψω.

Tι αυτοκινητο εχεις;

Μεχρι 800 χμ την ημερα είναι ευκολο ταξιδι, γυρω στις 8 ωρες. Μετα αρχιζει η κουραση. Το ότι κανεις λιγα χμ στην καθημερινοτητα σου θα είναι θετικο γιατι θα εχεις περισσοτερη ορεξη να οδηγήσεις πολλα χμ μαζεμένα. Το θεμα το αυτοκινητο να είναι σε καλη κατασταση και να κλεισεις ξενοδοχειο εκει που βολευει στην διαδρομή.

Πεζω 407 σε καλη κατασταση και επισης ξεχασα να σας γραψω οτι με ενδιαφερει ο ''Μελανας Δρυμος''...
Άβαταρ μέλους
By criuser
#93104 To πεζώ είναι χιλιομετροφάγος , οπότε τα 800 χλμ θα είναι πολύ ξεκούραστα . Γιά μένα το δυσκολότερο κομμάτι είναι αρχικά μέχρι Νις και σε δεύτερη φάση μέχρι Βελιγράδι .

Εγώ θα σου πρότεινα μιά βολτίτσα μέχρι εκεί το Πάσχα ώστε να δεις τις αντοχές σου .

Το πλοίο είναι ξεκούραστο , αλλά θέλει μεγάλη προσοχή στις ημερομηνίες , γιατί μπορεί να φτάνει αργά . Το καλοκαίρι έχεις καθυστερήσεις στην αναχώρηση από Ανκόνα και ίσως είναι καλύτερα να δεις την λύση της Βενετίας που φτάνει πρωί .

Ανκόνα - Μόναχο είναι 800 χλμ και αν βγείς γύρω στις 3 το μεσημέρι με γρήγορο οδήγημα και ελάχιστες στάσεις , φτάνεις γύρω στις 10 το βράδυ . Αλλά θα πρέπει να έχεις κλείσει από πριν το ξενοδοχείο και μάλιστα τουλάχιστον 3 * γιατί μπορεί να έχεις θέμα γιά φτηνότερα με την ρεσεψιόν . Οι ξένοι κοιμούνται νωρίς .

Ο Μέλανας Δρυμός δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο , ένα χαμηλό γιά τα δικά μας δεδομένα βουνό είναι . Αλλά κοντά στην Χαιδελβέργη έχεις πολλά να δείς . Αν πας με πλοίο , μπορείς να ανέβεις από Αυστρία και να κατέβεις από Ελβετία , οπότε έχει πολλά μέρη να δεις , ενώ κοντά στην Χαιδελβέργη είναι και το Στρασβούργο .
Άβαταρ μέλους
By thrylosveria
#93159 Τελικα ισως η καλυτερη λυση ναειναι η βενετια πο βγαινεις κατα το πρωι και εχω μπροστα μου ολη τη μερα...θενξ παιδες.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#93162 Κοψιμο φλεβας ειναι η Βενετια. Κανε μια διανυκτερευση Ιταλια σε μια ωραια πολη. Αφου δεν βιαζεσαι.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#93163 Πραγματικά :s_hang

Θέλουν να μου ρθουν οι γονέοι για πάσχα και σκεφτόμουν τί βολεύει, αυτη η Βενετία απλά δεν είναι λύση.

Πού να τους σταματήσω στο δρόμο? Έλεγα να τους πάω από Αυστρία για να γλιτώσουν την Ελβετία :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#93172 Σκόπια-Σερβία-Ουγγαρία-Αυστρία-Γερμανία.
Είναι η πιο value for Money επιλογή. Μια φορά πήρα φερυ για Ιταλία και το μετάνιωσα. Πλην της ελάχιστης ξεκούρασης, δεν κερδίζεις τίποτα.

Προσωπική γνώμη και μόνο. Έχω πελάτες το καλοκαίρι που αρνούνται να περάσουν την πρώην Γιουγκοσλαβία. Άλλοι που δεν μπαίνουν σε βαπόρι.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#93175 Νταξ, αυτοί ξεκινάνε από Λευκάδα βέβαια. Το σκέφτονται και αυτό βασικά, πήγαινελα είναι 2000 χλμ παραπάνω δλδ κανα 300άρι βενζίνες και κανα 200άρι ξενοδοχεία πες, μάλλον συμφέρει :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#93184 Είσαι δίπλα στην Ηγουμενίτσα.... :hmmm:

300€ δεν είναι οι βενζίνες. Θα βάλουν Σκόπια, που είναι φθηνή. Με το Jeep ήθελα περίπου 12-13€ ανά 100χλμ. Με το φιατάκι 9 με 10€.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#93187 Kαλά, και τα σύνορα με την Εγνατία πλέον μια γκαζιά είναι, απλά όπως και να το κάνεις είναι πιο ξεκούραστο. Ασε που είναι και κάποιας ηλικίας ο φάδερ πλεόν (όχι οτι δεν το χει αλλά λέμε) και δεν παίζει και σκατζα, μόνος του ό,τι βγάλει
Άβαταρ μέλους
By thrylosveria
mirage έγραψε:Κοψιμο φλεβας ειναι η Βενετια. Κανε μια διανυκτερευση Ιταλια σε μια ωραια πολη. Αφου δεν βιαζεσαι.

Όντως το έκανα μια φορα καλοκαιρι και σαλταρα!!!
Άβαταρ μέλους
By bebes
kyr80 έγραψε:Σκόπια-Σερβία-Ουγγαρία-Αυστρία-Γερμανία.
Είναι η πιο value for Money επιλογή. Μια φορά πήρα φερυ για Ιταλία και το μετάνιωσα. Πλην της ελάχιστης ξεκούρασης, δεν κερδίζεις τίποτα.

Προσωπική γνώμη και μόνο. Έχω πελάτες το καλοκαίρι που αρνούνται να περάσουν την πρώην Γιουγκοσλαβία. Άλλοι που δεν μπαίνουν σε βαπόρι.

κι εγω εκει κατεληξα, αν θελεις να πας Γερμανια οσο το δυνατον πιο γρηγορα, οικονομικα και ευκολα, αυτη ειναι η ενδεδειγμενη διαδρομη.

Μονος ασταθμητος παραγοντας τα συνορα Σερβιας Ουγγαριας, μετα απλα οδηγας, δε σταματας πουθενα
Άβαταρ μέλους
By thrylosveria
bebes έγραψε:
kyr80 έγραψε:Σκόπια-Σερβία-Ουγγαρία-Αυστρία-Γερμανία.

κι εγω εκει κατεληξα, αν θελεις να πας Γερμανια οσο το δυνατον πιο γρηγορα, οικονομικα και ευκολα, αυτη ειναι η ενδεδειγμενη διαδρομη.

Μονος ασταθμητος παραγοντας τα συνορα Σερβιας Ουγγαριας, μετα απλα οδηγας, δε σταματας
πουθενα

Εννοείς λογω κινησης ?