Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#849046 Σήμερα πέρασα τα χειμερινά και εγώ.

Ο Λαστιχάς μου που μου τα φυλάει κιόλας με χρέωσε €60 για την αλλαγή από €40 πέρσι.
Το καλό είναι ότι τα καλοκαιρινά βγάζουν άνετα και την επόμενη σεζόν (ένα από τα πλεονεκτήματα του να αλλάζεις λάστιχα για κάποιους μήνες)
Άβαταρ μέλους
By mousatos
Χρήστος Λάππας έγραψε:με χρέωσε €60 για την αλλαγή από €40 πέρσι.

μα φυσικά. εξάλλου όλοι πήραμε 50% αύξηση .
Άβαταρ μέλους
By bill33
Χρήστος Λάππας έγραψε:Σήμερα πέρασα τα χειμερινά και εγώ.

Ο Λαστιχάς μου που μου τα φυλάει κιόλας με χρέωσε €60 για την αλλαγή από €40 πέρσι.
Το καλό είναι ότι τα καλοκαιρινά βγάζουν άνετα και την επόμενη σεζόν (ένα από τα πλεονεκτήματα του να αλλάζεις λάστιχα για κάποιους μήνες)

Αλλάζει τα λάστιχα στις ζάντες;
Με τα λεφτά που δίνεις σε 2 με 3 χρόνια δεν θα έβρισκες 4 σιδερένιες ζάντες για τα χειμερινά ;
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
bill33 έγραψε:

Αλλάζει τα λάστιχα στις ζάντες;
Με τα λεφτά που δίνεις σε 2 με 3 χρόνια δεν θα έβρισκες 4 σιδερένιες ζάντες για τα χειμερινά ;
Αυτό κάνω εγώ ...έχω 4 σιδερένιες με τα χειμερινά και τους δίνω 10 ευρώ δύο φορές το χρόνο για την αλλαγή που κάνουν

< >
Άβαταρ μέλους
By tsavman
#849071 Εγώ δίνω 20 ευρώ την φορά (με ξεζαντάρισμα, αλλαγή ελαστικών, ζυγοστάθμιση) αλλά μου τα φυλάει δωρεάν ο λαστιχάς.

Σε βάθος 4ετιας, με δύο αλλαγές το χρόνο μου βγαίνει 160 ευρώ, και σίγουρα συμφέρει ένα σετ σιδερόζαντες, αλλά αυτό θα γίνει με αλλαγή μεγέθους σε 195/60-15 για τα χειμερινά όταν τα υπάρχοντα πάνε για πέταμα.
Τώρα παίζω με 205/45-17 και στα δύο σετ (χειμερινά/θερινά) οπότε δεν υπάρχει λόγος αγοράς σιδερόζαντας.
Άβαταρ μέλους
By bill33
tsavman έγραψε:Εγώ δίνω 20 ευρώ την φορά (με ξεζαντάρισμα, αλλαγή ελαστικών, ζυγοστάθμιση) αλλά μου τα φυλάει δωρεάν ο λαστιχάς.

Σε βάθος 4ετιας, με δύο αλλαγές το χρόνο μου βγαίνει 160 ευρώ, και σίγουρα συμφέρει ένα σετ σιδερόζαντες, αλλά αυτό θα γίνει με αλλαγή μεγέθους σε 195/60-15 για τα χειμερινά όταν τα υπάρχοντα πάνε για πέταμα.
Τώρα παίζω με 205/45-17 και στα δύο σετ (χειμερινά/θερινά) οπότε δεν υπάρχει λόγος αγοράς σιδερόζαντας.

Αρκεί να μην έχεις πρόβλημα με τα φρένα με την μικρότερη ζάντα.
Άβαταρ μέλους
By tsavman
bill33 έγραψε:
tsavman έγραψε:Εγώ δίνω 20 ευρώ την φορά (με ξεζαντάρισμα, αλλαγή ελαστικών, ζυγοστάθμιση) αλλά μου τα φυλάει δωρεάν ο λαστιχάς.

Αρκεί να μην έχεις πρόβλημα με τα φρένα με την μικρότερη ζάντα.

Αν και τα φρένα είναι λίγο μεγαλύτερα :whistlink:, χωράνε κανονικά στην εργοστασιακή (195/60-15) διάσταση, και τη σιδερόζαντα-ρεζέρβα που έχω.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#849079 Αυτό είναι κάτι που το κάνουν πολλοί στην Ευρώπη. Όμως προϋποθέτει να μην σε νοιάζει να δείχνει πιο άσχημο το αυτοκινητο, να υπάρχει σιδερένια ζάντα σε ελαφρως Μικρότερη διάσταση που να χωράει στους τροχούς, να έχεις τον χώρο να τα αποθηκευεις και κυριως την όρεξη να κανείς την αλλαγή των ελαστικών μόνος σου.
Κανένας από αυτούς τους παράγοντες δεν ισχύει στην περίπτωση μου (οκ, σιδερένιες ζάντες ιιισως να υπάρχουν, αλλά δεν ξέρω καν ποια είναι η μικρότερη διάσταση που μπορεί να μπει στο αυτοκινητο).
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#849108 Πόσο κοστίζει η φύλαξη και να τα περάσει στο αμάξι ? Γνωρίζουμε κάποιον λαστιχά στην ανατολική Θεσσαλονίκη που το κάνει?

Έχω 2ο σετ ζαντολάστιχα, οπότε πρέπει απλώς να τα περάσει στο αμάξι...
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#849109 Φοράς γαντάκια , φορμούλες, και το κάνεις μόνος αντί γυμναστικής , που θα έκαμνες έτσι κι αλλιώς.
Άβαταρ μέλους
By GTS

Στο BMW? Τι λαστιχα πηρες?

Εγω που εχω μικτα λαστιχα (225/45/17 και 245/40/17) τι επιλογες σε χειμερινα εχω, μηπως γνωριζει καποιος;
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#849128 Είναι τριτη χρόνια που τα έχω. Hanhook κάτι. Σε διάσταση 225/40/18, 255/35/18

Σε μεγάλες διαστάσεις ξεχνάς τα run flat για χιονολαστιχα, απλά δεν υπάρχουν.
Άβαταρ μέλους
By tsavman
PeterPan έγραψε:Πόσο κοστίζει η φύλαξη και να τα περάσει στο αμάξι ? Γνωρίζουμε κάποιον λαστιχά στην ανατολική Θεσσαλονίκη που το κάνει?

Έχω 2ο σετ ζαντολάστιχα, οπότε πρέπει απλώς να τα περάσει στο αμάξι...

Εγώ τα αφήνω στον Παπαφλωράτο (Παπαναστασίου με Βούλγαρη), και δίνω 20 για την αλλαγή, αλλά όπως είπα η φύλαξη είναι δωρεάν/φιλική.

Για έτοιμα ζαντολάστιχα, λογικά κανα 10άρικο να σου πάρει;
Άβαταρ μέλους
By elvet
#849136 Ο «λαστιχάς μου» δεν μου χρεώνει κάτι, αλλά τα έχω εγώ ζαντωμένα και τα πάω μόνο για να περαστούν. Οι περισσότεροι παίρνουν 10 ευρώ για ζαντωμένα, χωρίς φύλαξη.
Κατά σύμπτωση τα ζαντωμένα χειμερινά ταιριάζουν και στο άλλο μου αυτοκίνητο, οπότε μπαίνουν κι εκεί.