Ο Λαστιχάς μου που μου τα φυλάει κιόλας με χρέωσε €60 για την αλλαγή από €40 πέρσι.
Το καλό είναι ότι τα καλοκαιρινά βγάζουν άνετα και την επόμενη σεζόν (ένα από τα πλεονεκτήματα του να αλλάζεις λάστιχα για κάποιους μήνες)
Χρήστος Λάππας έγραψε:με χρέωσε €60 για την αλλαγή από €40 πέρσι.
μα φυσικά. εξάλλου όλοι πήραμε 50% αύξηση .
Χρήστος Λάππας έγραψε:Σήμερα πέρασα τα χειμερινά και εγώ.
Ο Λαστιχάς μου που μου τα φυλάει κιόλας με χρέωσε €60 για την αλλαγή από €40 πέρσι.
Το καλό είναι ότι τα καλοκαιρινά βγάζουν άνετα και την επόμενη σεζόν (ένα από τα πλεονεκτήματα του να αλλάζεις λάστιχα για κάποιους μήνες)
Αλλάζει τα λάστιχα στις ζάντες;
Με τα λεφτά που δίνεις σε 2 με 3 χρόνια δεν θα έβρισκες 4 σιδερένιες ζάντες για τα χειμερινά ;
bill33 έγραψε:Αυτό κάνω εγώ ...έχω 4 σιδερένιες με τα χειμερινά και τους δίνω 10 ευρώ δύο φορές το χρόνο για την αλλαγή που κάνουνΧρήστος Λάππας έγραψε:Σήμερα πέρασα τα χειμερινά και εγώ.
Αλλάζει τα λάστιχα στις ζάντες;
Με τα λεφτά που δίνεις σε 2 με 3 χρόνια δεν θα έβρισκες 4 σιδερένιες ζάντες για τα χειμερινά ;
< >
Σε βάθος 4ετιας, με δύο αλλαγές το χρόνο μου βγαίνει 160 ευρώ, και σίγουρα συμφέρει ένα σετ σιδερόζαντες, αλλά αυτό θα γίνει με αλλαγή μεγέθους σε 195/60-15 για τα χειμερινά όταν τα υπάρχοντα πάνε για πέταμα.
Τώρα παίζω με 205/45-17 και στα δύο σετ (χειμερινά/θερινά) οπότε δεν υπάρχει λόγος αγοράς σιδερόζαντας.
tsavman έγραψε:Εγώ δίνω 20 ευρώ την φορά (με ξεζαντάρισμα, αλλαγή ελαστικών, ζυγοστάθμιση) αλλά μου τα φυλάει δωρεάν ο λαστιχάς.
Σε βάθος 4ετιας, με δύο αλλαγές το χρόνο μου βγαίνει 160 ευρώ, και σίγουρα συμφέρει ένα σετ σιδερόζαντες, αλλά αυτό θα γίνει με αλλαγή μεγέθους σε 195/60-15 για τα χειμερινά όταν τα υπάρχοντα πάνε για πέταμα.
Τώρα παίζω με 205/45-17 και στα δύο σετ (χειμερινά/θερινά) οπότε δεν υπάρχει λόγος αγοράς σιδερόζαντας.
Αρκεί να μην έχεις πρόβλημα με τα φρένα με την μικρότερη ζάντα.
bill33 έγραψε:tsavman έγραψε:Εγώ δίνω 20 ευρώ την φορά (με ξεζαντάρισμα, αλλαγή ελαστικών, ζυγοστάθμιση) αλλά μου τα φυλάει δωρεάν ο λαστιχάς.
Αρκεί να μην έχεις πρόβλημα με τα φρένα με την μικρότερη ζάντα.
Αν και τα φρένα είναι λίγο μεγαλύτερα
, χωράνε κανονικά στην εργοστασιακή (195/60-15) διάσταση, και τη σιδερόζαντα-ρεζέρβα που έχω.
Κανένας από αυτούς τους παράγοντες δεν ισχύει στην περίπτωση μου (οκ, σιδερένιες ζάντες ιιισως να υπάρχουν, αλλά δεν ξέρω καν ποια είναι η μικρότερη διάσταση που μπορεί να μπει στο αυτοκινητο).
Έχω 2ο σετ ζαντολάστιχα, οπότε πρέπει απλώς να τα περάσει στο αμάξι...
When the going gets tough, the tough get going
Χρήστος Λάππας έγραψε:Σήμερα πέρασα τα χειμερινά και εγώ.
Στο BMW? Τι λαστιχα πηρες?
Εγω που εχω μικτα λαστιχα (225/45/17 και 245/40/17) τι επιλογες σε χειμερινα εχω, μηπως γνωριζει καποιος;
Σε μεγάλες διαστάσεις ξεχνάς τα run flat για χιονολαστιχα, απλά δεν υπάρχουν.
PeterPan έγραψε:Πόσο κοστίζει η φύλαξη και να τα περάσει στο αμάξι ? Γνωρίζουμε κάποιον λαστιχά στην ανατολική Θεσσαλονίκη που το κάνει?
Έχω 2ο σετ ζαντολάστιχα, οπότε πρέπει απλώς να τα περάσει στο αμάξι...
Εγώ τα αφήνω στον Παπαφλωράτο (Παπαναστασίου με Βούλγαρη), και δίνω 20 για την αλλαγή, αλλά όπως είπα η φύλαξη είναι δωρεάν/φιλική.
Για έτοιμα ζαντολάστιχα, λογικά κανα 10άρικο να σου πάρει;
Κατά σύμπτωση τα ζαντωμένα χειμερινά ταιριάζουν και στο άλλο μου αυτοκίνητο, οπότε μπαίνουν κι εκεί.