Τα πρωτότυπα και τα μελλοντικά μοντέλα των κατασκευαστών
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
nass έγραψε:
Κίκιζας . έγραψε:Στην δικη μου αντιληψη, "πεζοδρομιοκυνηγος" θεωρειται οποιοδηποτε ιδιιατερα ισχυρο προσθιοκινητο, με εντονες τασεις υποστροφης (πχ γνωστο στην δεκαετια των 90's το Rover 620ti...), και οχι απλως εντονα φαινομενα torque steer...

Δεδομένου ότι τον όρο τον θυμάμαι πρώτη φορά αρχές δεκαετίας του 1990 σε δοκιμή των 4Τ για το Hyundai S-Coupe Turbo όπου έλεγαν ότι ακόμα και στην ευθεία είναι πεζοδρομιοκυνηγός, νομίζω ότι σημαίνει έντονο torque steer και όχι απλά έντονη υποστροφή (ισχύος).

Μπορεί όμως να θυμάμαι και λάθος :)

Με σιγουρια δεν μπορω να πω, αυτο παντως που αντιλαμβανομαι συνολικα, σε οτι αφορα την εννοια του "πεζοδρομιοκυνηγου" ειναι οτι προφανως μπορει να αποτελει τον συνδυασμο εντονης υποστροφης ισχυος συν το φαινομενο torque steer, αλλα και παραλληλα οτι το τελευταιο απο μονο του ως χαρακτηριστικο, δεν αρκει στο να θεωρηθει ως...πεζοδρομιοκυνηγος

@ Goldmund
Το Focus RS MKI εντονα υποστροφικο? Σε καμμια περιπτωση. Εντονο και αποτομο torque steer ναι...
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
Κίκιζας . έγραψε:@ Goldmund
Το Focus RS MKI εντονα υποστροφικο? Σε καμμια περιπτωση. Εντονο και αποτομο torque steer ναι...

:hmmm:

. "απότομα υποστροφικό" έγραψα και όχι έντονα.... το έχω οδηγήσει ουκ ολίγες φορές αφού, όπως είπα, ήταν καλού μου φίλου. Το έχω αναφέρει και στον προηγούμενο μας χώρο συζήτησης, πολύ κακό αυτοκίνητο, με πολλά προβλήματα στα περιφεριακά του τούρμπο και μόνιμα θέματα αξιοπιστίας της ανάρτησης. Η δε ποιότητά του ήταν πολύ μέτρια. Ο φίλος το πούλησε μετά από λίγο καιρό αφού βαρέθηκε να το "μαζεύει" κυριολεκτικά και μεταφορικά, στο συνεργείο και στον δρόμο δηλαδή. Μην κάνεις το λάθος να εξυψώνεις μερικά μοντέλα τόσο όσο δεν τους άξιζε ποτέ. Το δεύτερο RS ήταν σαφώς καλύτερο αυτοκίνητο, με πολύ καλύτερα συστατικά μέρη και, ασχέτως γούστου για την εικόνα και των τριών, εικόνα που με αφήνει απαγοητευμένο, το τρίτο θα είναι και πολύ καλύτερο σε όλα τα επίπεδα και δεν είναι θέμα μόνο εξέλιξης αλλά άλλης στοχοθέτησης της ομάδας εξέλιξής του.

Τώρα σχετικά με το παρόν του θέματος, πιστεύω ότι θα κλάψουν μανούλες και τράπεζες συνάμα! :metalo: Πρέπει να είναι ιδιαίτερα γκαυλωτικό και πολύ αποτελεσματικό... και το λέω αυτό έχοντας οδηγήσει Α45 και GLA45 αρκετά και έχοντας εκτιμήσει τα πως και τα γιατί. Η Α45 είναι πολύ καλό προιόν αλλά θέλει και την ανάλογη εμπειρία να απορροφήσει κανείς το όλο πακέτο. Το Honda θα είναι πιο απλό στο να προσφέρει ικανοποίηση αφού φαίνεται να είναι μονοδιάστατο, μιας και δεν έχει ούτε μια αναφορά στην καθημερινότητα αλλά μόνο στις γενικότερες προδιαγραφές και επιδόσεις(παρόλο που η Honda πάντοτε έφτιαχνε πρακτικά, καθημερινά R), αλλά το ίδιο απαιτητικό στην οδήγηση αν επιθυμεί κάποιος να δει πραγματικά πως καταναλώνει απαιτητικές στροφοδιαδρομές και όχι να καλύπτει γρήγορα μεγάλες αποστάσεις
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#84696 Το TypeR, όπως και όλα τα προηγούμενα, στοχεύει σε πολύ συγκεκριμένο κοινό, το οποίο αν θέλει και επιλέξει το CTR, απλά δεν έχει μάτια για κανένα άλλο (άντε κανά περίεργο τύπου Cup, Trophy κλπ).

Η όποια πρακτικότητα των TypeR εξαντλήθηκε στα πρώτα Civic (μέχρι και το EΚ), τα επόμενα μαζί φυσικά με το Integra δεν ήταν ακριβώς και το απαύγασμα πρακτικότητας, με τα ακίνητα bucket, τον προαιρετικό εξοπλισμό, και φυσικά τις ξερές αντιδράσεις. Κάτι πήγε να κάνει το πρώτο με το σύγχρονο σουλούπι (το FN) καθώς ήταν λίγο πιο πρακτικό, αλλά και πάλι ήταν ένα κυρίως road-legal track-based αυτοκίνητο.
Άβαταρ μέλους
By nass
#84701 Πρακτικότατο ήταν (ΕΡ3) παρόμοιο με όλα τα hot hatch της εποχής του στο θέμα αυτό. "Ξερό" επίσης δεν ήταν, "σφιχτό" ναι (που το προτιμούσα κιόλας)
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#84702 Και το FN2 μια χαρά πρακτικό είναι...

"Honda has announced that its hot Civic will be priced from £29,995 with the GT version adding £2,300 to that figure."
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#84704 Τι να σου πω, έτυχε σε track day να είμαι με το CRX και να μπαινοβγαίνω σε EP και ένα αυθεντικό αριστεροτίμονο Integra TypeR, και το Civic μου έδωσε την πιο "ξερή" αίσθηση και από τα τρία. Δεν το είχα ποτέ, δεν το έχω ζήσει καθημερινά, προφανώς όποιος το είχε ξέρει καλύτερα, αλλά λόγω μεγάλης προϊστορίας με τα Honda τα έχω δει και οδηγήσει σχεδόν όλα, και αυτή είναι η αίσθηση που είχα αποκομίσει...
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#84758 Το σίγουρο είναι ότι σχεδόν κανένα Civic δεν είχε μείνει stock, σχεδόν όλα φόραγαν Hondata, και μπορεί όντως να φόραγε καμιά ρυθμιζόμενη και να ήταν τέρμα Θεού (λόγω πίστας)...τι να σου πω....

Από την άλλη το Integra, καραμαμά όσο δεν πάει, ήταν λουλούδι, πήγαινε σ-φ-α-ι-ρ-α και μετά που πήγαμε 2-3 βόλτες για καφέ και μάσα, δεν το έλεγες και κούτσουρο, ΠΟΛΥ ωραίο αυτοκίνητο :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By JBT
#84804 Ακόμα το μετανιώνω που δεν το είχα αγοράσει τότε... Βέβαια ουδέν κακό αμιγές καλού μιας και τελικά η μοίρα με έφερε στην παντρειά με το Σ2Κ μου :s_roses :inlove:
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
CARυοθραύστης έγραψε:Ακόμα το μετανιώνω που δεν το είχα αγοράσει τότε... Βέβαια ουδέν κακό αμιγές καλού μιας και τελικά η μοίρα με έφερε στην παντρειά με το Σ2Κ μου :s_roses :inlove:

:roll:
Άβαταρ μέλους
By JBT
#84831 Βαθύ το νόημα του εμοτικόνε, τι ακριβώς εννοεί όμως;;

ΥΓ το σχόλιό μου πήγαινε σαν απάντηση στο μήνυμα του Άσσου περί Ιντέγρα
Άβαταρ μέλους
By nass
#84832 Για ποιό Integra μιλάμε ?

DC2 ?

Εικόνα

ή DC5 ?

Εικόνα

Φοβερά αργαλεία και τα δύο αλλά ειδικά το DC5 :metalo:
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
#84838 κι εμένα το δεύτερο ήταν το λατρεμένο μου, θυμάμαι καμιά δεκαπενταριά άτομα που παρακαλούσαμε τον Σαρακάκη να το φέρει και μας έλεγε ότι δεν γίνεται γιατί ακόμη κι αν πουλούσε σε όλους μας δεν θα καλύπταμε ούτε καν τις απαιτήσεις κόστους σε εργαλεία και πρώτα ανταλλακτικά...
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
The Ace έγραψε:Το σίγουρο είναι ότι σχεδόν κανένα Civic δεν είχε μείνει stock, σχεδόν όλα φόραγαν Hondata, και μπορεί όντως να φόραγε καμιά ρυθμιζόμενη και να ήταν τέρμα Θεού (λόγω πίστας)...τι να σου πω....

Από την άλλη το Integra, καραμαμά όσο δεν πάει, ήταν λουλούδι, πήγαινε σ-φ-α-ι-ρ-α και μετά που πήγαμε 2-3 βόλτες για καφέ και μάσα, δεν το έλεγες και κούτσουρο, ΠΟΛΥ ωραίο αυτοκίνητο :thumbsup:

...εχοντας και εγω μια μικρη εμπειρια απο διαφορετικες γενιες καποιων γρηγορων Civic, δεν μπορω παρα να συμφωνησω απολυτα, για τα θεματα σκληροτητας αναρτησης.

Επισης σε οτι αφορα το Integra Type R (το 1,800αρι dc2 με 190ps και μπλοκε) , παροτι δεν εχω την τυχη να το εχω οδηγησει, μετα και απο πληροφορηση απο τα περισσοτερα σοβαρα ξενα/εγχωρια δημοσιευματα, προσωπικα πιστευω οτι πρεπει να προκειται για το καλυτερο σπορ προσθιοκινητο που εχει βγει μεχρι σημερα, σε επιπεδο οδηγικης αισθησης-ευχαριστησης, με το Peugeot 306 GTI/Race να βρισκεται πολυ κοντα...

@ Goldmund

Σε οτι αφορα την δευτερη παραγραφο σου, σε γενικες γραμμες θα συμφωνησω, παροτι δεν εχω προσωπικη επαφη με Α45 AMG.
Σε οτι αφορα τωρα το Focus RS MKI, καταρχας απο την πλευρα μου αναφερομαι αποκλειστικα στην οδικη του συμπεριφορα, και οχι σε τυχον προβληματα αξιοπιστιας, ελλατωματικων εξαρτηματων, περιφερειακων κτλ.
Εφοσον μιλαμε για σωστα συντηρημενο MKI Focus RS και με καλα σε ποιοτητα, και οχι φθαρμενα ελαστικα , δεν προκυπτει ουτε αποτομη υποστροφη (περα φυσικα απο την εντονη, οπου και αυτο το φαινομενο δεν ισχυει για το RS MKI).
Eνα πρωτο σοκ, απο την νευρικοτητα τιμονιου σε στροφες με τουλαχιστον πατημενη την μιση διαδρομη του πενταλ γκαζιου και αμεσα, σαφως και υφισταται, οπως υφισταται και τραβηγμα του εμπρος συστηματος, στο εσωτερικο της στροφης, καποιες φορες και με το γνωστο "κοσκινισμα", που προκυπτει απο τις προσπαθειες του μπλοκε να δωσει το μεγαλυτερο ποσοστο ισχυος/ροπης στον τροχο που ανα πασα στιγμη εχει υψηλοτερη προσφυση. Οχι ομως αποτομη υποστροφη. Δεν θεωρηθηκε ποτε ως κυριο χαρακτηριστικο της γενικοτερης συμπεριφορας του...
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#84887 Τί ακριβώς κατεβάζουν στο Nurburgring για χρονομέτρηση; Γιατί είδα το βίντεο στο οποίο σημείωσε το χρόνο και το αυτοκίνητο είχε roll cage.