Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By vengas
#730141 Κάπου ειχα πετυχει ενα site με μετρησεις social engagement παράλληλα με αυξομειώσεις τιμών .. Είχα παρατηρησει πχ οτι οταν ανακοινωσε η Αμαζον τον Ιουλιο ότι ενδεχεται να δεχτει bitcoin, μεχρι μία βδομάδα μετά την ανακοίνωση ανέβαινε. Δε μιλάω για το lunarcrush που δειχνει social engagement από όπου γουστάρει και όπως γουστάρει για να καθοδηγήσει τις μάζες και να μαζέψει emails. Αμα το ξαναβρω θα το ποσταρω...

Δλδ συνήθως η διάθεση του κόσμου διατηρείται για μέρες και αν είσαι από τους πρώτους ενδέχεται να βγεις κερδισμενος. Αρκεί να μυριστείς πότε να τραβηχτείς :lol:

Ακόμα κ με τους γετουσιαστες στην Αμερική, που ανακοινώνουν τι μετοχες αγόρασαν μετά απο 2 μήνες στο κοινό, αυτοί π θα το μαθουν πρώτοι μαλλον θα εχουνε και πλεονεκτημα...
Άβαταρ μέλους
By markvag
#730148 Εγώ να ρωτήσω κάτι για την αξία του BTC (και κάθε crypto) ως μέσο συναλλαγής: Θέλετε σήμερα να αγοράσετε ένα πεντόκιλο πατσά, ο οποίος κάνει 0,5 BTC (ο πατσάς είναι πιο πολύτιμος από χρυσό, μην πεις τίποτα εσύ :x Ξέρει αυτός! :x ).

Και εκεί που είστε έτοιμοι να πατήσετε την ολοκλήρωση της αγοράς, πιάνει το μάτι μία ειδοποίηση στο twitter ότι ο Έλον βγήκε και είπε "Μα, τί υπερ-συγκλονιστικο-γαμάτο πράγμα είναι αυτό το BTC, αγοράζω ότι υπάρχει στην πιάτσα". Οπότε, λογικά σκεπτόμενοι, λέτε: Γιατί να δώσω τα μπικόνια μου για τον πατσά ΤΩΡΑ;; Ας τα κρατήσω, γιατί σε μία βδομάδα όλος ο κόσμος θα παίρνει μπιτκόιν και θα αγοράσω 10 κιλά πατσά με το μισό μου μπιτκόιν :s_wink Και θα το σκεφτείτε αυτό γιατί δεν ξέρετε ότι η παροιμία "κάλλιο 5 και στο χέρι, παρά 10 και καρτέρι" βγήκε για κιλά πατσά :rtfm:

Αν από την άλλη ο πατσέμπορος διαβάσει πως ο Τζεφ δήλωσε πως το μπιτκόιν δεν έχει μέλλον και η Amazon δεν θα το δέχεται, θα σκεφτεί πονηρά πως σε λίγες μέρες κανείς δεν θα το θέλει και άρα γιατί να μπλέκω εγώ;;; Δεν κρατάω τον πατσά μου;;

Και άρα δουλειά δεν γίνεται...

Γι' αυτό και σε όλα τα νομίσματα υπάρχει μία κεντρική αρχή να διασφαλίζει τη σταθερότητα του νομίσματος...

Το βασικό πρόβλημα όμως είναι άλλο... Πού σκατά να βρω πατσά τέτοια ώρα στη Δράμα;;; :rant:
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
g8777 έγραψε:Μονο που κανεις δεν εδωσε σημασια στο πλοκτσεην μεχρι που κατα ενα μαγικο τροπο αρχισαν να βγαζουν ολοι λεφτουλια (Κλωστηρια Λαναρας +6% σημερα, θυμασαι Γκαρλαντ , οπως τοτε με τα ΑΜΚ μαλλιοκουβαρα στις κατηφορικες με Νικο, Θεμο και τα αλλα τα παιδια).

Ε, ναι. :inlove:
Βασικά δεν είμαστε ειλικρινείς σε αυτό το τοπικό.
Θες να αλλάξεις τον κόσμο καίγοντας ρεύμα και ζορίζοντας τον υπολογιστή σου; --> Folding @Home[link]
Αλλά δε θα βγάλεις ούτε μισό ευρώ.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
Red Garland έγραψε:Ε, ναι. :inlove:
Βασικά δεν είμαστε ειλικρινείς σε αυτό το τοπικό.
Θες να αλλάξεις τον κόσμο καίγοντας ρεύμα και ζορίζοντας τον υπολογιστή σου; --> Folding @Home[link]
Αλλά δε θα βγάλεις ούτε μισό ευρώ.
:s_howdy
Άβαταρ μέλους
By vasilis
#730837 Μπα, το χάσαμε το τρένο. Αλλού τα ρίξαμε.
Τώρα είμαστε εκτός και περιμένουμε κάνα ντιπ για να μπούμε.
Άντε ρίξτε καμία πρόταση και αφήστε τις φιλολογίες
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#730869 το BTC ειναι στο οριο να βαρεσει το ενα τριιιιιιλιον EUR (ζαλιστικα :dizzy: ) κεφαλαιοποιηση και εδω γραφουμε για φουσκα

ειναι εντυπωσιακο πως εχει ανεβει τοσο πολυ ο dominance δεικτης και τα altcoins δεν εχουν ακολουθησει
λογικα θα παρουν τα πανω οταν φτασει το btc κορυφη και αρχισει να ξεφουσκωνει

για αμεσα κερδη μαλλον εχει ακομα περιθωριο , γιαmid term τα altcoins θα πρεπει να δωσουν καλες αποδοσεις.
για long term φυσικα δεν πουλαμε ποτε ΒΤC :metalo:
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#730879 Ποια altcoins παίζεις τώρα ή συνιστάς;

Εγώ ήμουν long στο shiba , τώρα χτύπησε 6x πάνω. Κατά τα άλλα έχω σορτάρει όλα τα υπόλοιπα.

Σκέφτομαι αν πέσει για ripple, Binance.

< >
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#730886 Shiba κατα τη γνωμη μου δεν εχει κανεναν νοημα ειναι καθαρα push & dump ... οχι οτι δεν μπορεις να βγαλεις απο αυτο αλλα δεν ασχολουμαι
Επiσης ΒΝΒ δεν ακουμπαω, δε με πειθει με upcoming regulations στο οριζοντα δεν ξερω πως θα παει

το BTC ειναι σταθερη αξια και οσο και να φαινεται στα ψηλα τωρα long term εγω πιστευω θα παει πολυ παραπανω
θα προτεινα τουλαχιστον 50% BTC σε καθε crypto portfolio.

απο altocoins εχω σπρωξει αρκετα το ADA αλλα δεν το βλεπω να τραβαει οπως περιμενα.. εχω αισιοδοξια ομως ακομα
ανταγωνιστικο το SOL και τωρα που εχει πεσει αρκετα φαινεται ελκυστικο
αλλα και ο μπαμπας ETH ειναι υπολογισιμη δυναμη , μην το ξεγραφουμε.. αμα πεσου νκαι τα gas fees στο κοντινο μελλον
το polkadot μαρεσει σαν πλατοφρμα / αλγοριθμος

απο μικροτερα ... anything goes... παω με βαση τα staking rewards και την ευκολια του wallet τους ;-)

και με αυτα on record , αυριο μπορει να φαινονται ολα outdated ... καλη τύχη
Άβαταρ μέλους
By markvag
KiloMeater έγραψε:το BTC ειναι στο οριο να βαρεσει το ενα τριιιιιιλιον EUR (ζαλιστικα :dizzy: ) κεφαλαιοποιηση και εδω γραφουμε για φουσκα

:lol: :lol: :lol:

Δηλαδή η υψηλή κεφαλαιοποίηση είναι απόδειξη ότι ΔΕΝ είναι φούσκα;; :lol: :lol:

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα θέση, δεν λέω, αλλά στην πράξη η εξαιρετικά υψηλή κεφαλαιοποίηση είναι το τελευταίο βήμα πριν το σκάσιμο της φούσκας... Εάν πρόκειται για φούσκα...

Αφήνω και αυτά εδώ:

Εικόνα

Εικόνα

Προφανώς όχι γιατί θέλω να κάνω παραλληλισμό με τις φούσκες του παρελθόντως, αλλά για να διαλογιστούμε όλοι πάνω στη ματαιότητα της ύπαρξης, παίρνοντας ως έναυσμα το σχήμα των πραγμάτων που ήρθαν, είδαν και απήλθαν.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#731082 Χαριτωμένη η σύγκριση με τις τουλίπες . Ας το αφήσουμε εδώ καθως προφανώς δεν υπάρχει πεδίο συζήτησης για κάτι σοβαρότερο στο θέμα.
Άβαταρ μέλους
By markvag
KiloMeater έγραψε:Χαριτωμένη η σύγκριση με τις τουλίπες . Ας το αφήσουμε εδώ καθως προφανώς δεν υπάρχει πεδίο συζήτησης για κάτι σοβαρότερο στο θέμα.

Συμφωνώ με το να το αφήσουμε εδώ, διαφωνώ με τα υπόλοιπα. Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό, ακριβώς εξαιτίας της μεγάλης κεφαλαιοποίησης και του αριθμού των ανθρώπων που έχουν ρίξει πολύ χρήμα σε αυτό. Και το ότι είναι φούσκα δεν το λέω εγώ, το έχουν χαρακτηρίσει έτσι κανα δυο τύποι λίιιιιγο πιο έμπειροι σε τέτοια θέματα...

Bitcoin has been characterized as a speculative bubble by eight winners of the Nobel Memorial Prize in Economic Sciences: Paul Krugman, Robert J. Shiller, Joseph Stiglitz, Richard Thaler, James Heckman, Thomas Sargent, Angus Deaton, and Oliver Hart; and by central bank officials including Alan Greenspan, Agustín Carstens, Vítor Constâncio, and Nout Wellink.
Άβαταρ μέλους
By mirage
KiloMeater έγραψε:Χαριτωμένη η σύγκριση με τις τουλίπες . Ας το αφήσουμε εδώ καθως προφανώς δεν υπάρχει πεδίο συζήτησης για κάτι σοβαρότερο στο θέμα.

Δεν κατάλαβα το σχόλιο σου περι σοβαροτητας. Χαλάστηκες επειδή δεν ταιριάζει με το αφηγημα που έχεις στο μυαλό σου; Επίσης τι θα έπρεπε να συζητάμε στο θέμα αυτό κατα την γνώμη σου, μιας και το ξεκίνησες εσύ.