Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#66184 Αυτή η πεποίθηση ότι κόμμα της αριστεράς θα ελαφρύνει τα τέλη και φόρο πολυτελείας των οχημάτων υψηλών κυβικών με ξεπερνάει.

Και όλο αυτό επειδή ένα στέλεχος είπε ότι είναι ακριβά χωρίς να πει τι θα κάνει.

Καταλαβαίνετε ότι είναι αντίθετο με την ιδεολογία της αριστεράς πιστεύω, ε?
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#66187 Επειδη στην Ελλαδα τα πραγματα γινονται αναποδα, ισως το κομμα της αριστερας να κανει αυτο που επρεπε να κανει το κομμα της δεξιας, και δεν εκανε, ωστε να μαζεψει τελικα περισσοτερα χρηματα :lol:

Σημερα μονο βλακας θα συνεχιζε το ισχυον συστημα με τα ΤΚ.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#66190 Δηλαδή ελπίζεις ότι μια κυβέρνηση της αριστεράς δεν θα ακολουθήσει μια αριστερή πολιτική και δεν θα στραφεί ακόμα περισσότερο στην φορολόγηση των μεγάλων κυβικών και των ακινήτων, αλλά αντίθετα θα εφαρμόσει μια πιο δεξιά πολιτική από την υποτιθέμενη δεξιά που είχαμε τόσο καιρό.

Συμφωνώ στο ότι δεξιά πολιτική δεν είχαμε, απλά δεν μοιράζομαι την αισιοδοξία σου.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#66204 Θα δειξει Χρηστο, τα μονα σιγουρα ειναι ο θανατος και η εφορια :lol:
Αν θελουν να μαζέψουν λεφτά θα πρεπει να βρουν εξυπνους τροπους.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#66210 ωραιος συλλογισμος...μεγαλυτεριο κρατος=μεγαλυτερα τελη στα αυτοκινητα. :lol:
το μοναδικο εσοδο του κρατους ειναι τα τελη κυκλοφοριας.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
dimviii έγραψε:ωραιος συλλογισμος...μεγαλυτεριο κρατος=μεγαλυτερα τελη στα αυτοκινητα. :lol:
το μοναδικο εσοδο του κρατους ειναι τα τελη κυκλοφοριας.

Το μοναδικό κιόλας?

Δεν έχει άλλα έσοδα το κράτος εκτός από τα τέλη. :lol:

Ρε σεις, δε καταλαβαίνεται ότι είναι θέμα παρωχημένης ιδεολογίας, ότι δηλαδή όσο πιο πολλά κυβικά έχεις τόσο πιο ακριβό το αυτοκίνητο, άρα και ο ιδιοκτήτης είναι πλούσιος οπότε θα τον φορολογήσουν? Λάθος μεν, αλλά αυτή η λογική επικρατεί.

Το Σύριζα δε λέει ότι θα φορολογήσει τον πλούτο?

Λες και ζείτε σε άλλη χώρα ρε γμτ...
Άβαταρ μέλους
By MONMAN
#66269 Ο Αλέξης στηρίζεται από τους Αμερικάνους :inlove:

Οι Αμερικάνοι αγαπάνε τα κυβικά (και τα V8) :s_thumbsup

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεωρεί ότι η ισχύουσα πολιτική φορολόγησης των αυτοκινήτων είναι άδικη και θέλει να την αλλάξει (προς τη πλευρά της ελάφρυνσης) :)

Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΕΦΤΕΙ :yahoo: (Πάλι οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι)

ΤΟ ΝΕΟ MUSTANG απο 35000 euro :metalo:

Βλέπω όνειρο ,μη με ξυπνάτε!!!! :sleep:
Άβαταρ μέλους
By Billopoulos
#66278 @Νικο: δεν κυριολεκτει ντε ο 8αρης! :metalo:

Γενικοτερα:
Πρωτα απο ολα ειναι Ο Συριζα(ς). :rtfm: και οχι ΤΟ :s_wacko

Δευτερον, το σιγουρο ειναι οτι θα μαθουμε τι θα συμβει και δεν θα μεινουμε με την απορια, καθως Κυριακη κηδευεται και η ΝΔ. :lol:

Τριτον, αποψη μου ταπεινη ειναι οτι το να φορολογειται ενα αμαξι με βαση την αξια του κι οχι τα κυβικα του ειναι σαφως πιο λογικο απο το αντιθετο.

Τωρα στον Συριζα εχουν δυο πραγματα να φτιαξουν:
-Να παρει ο κοσμος πισω τις πινακιδες του, γιατι ειναι γελοιο αυτο που εχουν καταφερει μεχρι τωρα να δημιουργησουν.
-Να ανεβουν οι εισπραξεις απο τα ΤΚ, γιατι ομοιως ειναι γελοιο να εχεις καταντησει ετσι την κατασταση.

Εχω την εντυπωση οτι στο αρθρο που υπηρχε στις προηγουμενες σελιδες με τις στασεις του Συριζα, η ιδεα ειναι η φορολογια και ΤΚ σε σχεση με την αξια του αυτοκινητου.
Το να φορολογηθει παραπανω ο εχων (πχ κατοχος Ferrari, Lambo, Porsche και λοιπα στολιδια των αρκετων χιλιαδων, γιατι μην μου πειτε οτι αγορασε καποιος ενα τετοιο αυτοκινητο και στερεψε μετα απο χρημα), ωστε να μπορεσουν να ελαφρυνουν λιγο τα πραγματα στα πιο φθηνα αυτοκινητα, ειτε ειναι των 1.000 κ.εκ ειτε μιλαμε για 2λιτρα, εμενα δεν μου φαινεται περιεργο.

Η κοροϊδια ειναι να κυκλοφορει αλλος με Mercedes των 50Κ € με 1.8 κινητηρα και να μην πληρωνει τιποτα κι αλλος με 2λιτρο των 20Κ € και να τον γαζωνουν.

Σιγουρα υπαρχει καποια καλυτερη μεση λυση για να συμβει το παραπανω.

Τωρα τα του Χρηστου Λαππα περι μεγιστοποιησης του κρατους απο τους κΟΥμμουνιστες και τα λοιπα, ειναι αλλα λογια ν' αγαπιομαστε.

ΥΓ. Αυτοι στα των οικονομικων, πρεπει να μαθουν την εννοια της παραγωγισης συναρτησεων. Μεχρι τωρα πιστευαν οτι οσο ανεβαζεις τα ΤΚ και τους φορους, τοσο θα ανεβαζεις και τα εσοδα. Κατι τους ειχε ξεφυγει... :whistlink: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#66280 Φορολογείς κάτι για να εισπράξεις.

Πόσες Lambo & Ferrari και γενικότερα τόσο ακριβά αυτοκίνητα υπάρχουν ρε συ που θα καλύψει το κενό?

Μη με παρεξηγείς, μακάρι να το κάνει. :eat: :eat:
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#66286 Σωστά, είναι λογικότερο να σκίζεται στους φόρους αυτός που κάποτε έδωσε χρήματα (που πιθανόν μάζευε χρόνια) για mercedes ώστε να πληρώνει λιγότερα αυτός που επέλεξε πιο φτηνό αυτοκίνητο, χωρίς να εξετάζουμε καθόλου τις πραγματικές φοροδοτικές ικανότητες και των δυο σήμερα, το τι χρήματα κερδίζει ο ένας και τι χρήματα ο άλλος.

Αρκεί που ο ένας κάποτε διάλεξε καλύτερο αυτοκίνητο για να τον καταδικάσουμε να πληρώνει για πάντα πολλαπλάσια ποσά από αυτά που είχε υπολογίσει όταν έκανε τους λογαριασμούς του, και το κυριότερο, να πληρώνει περισσότερα από τους άλλους που δεν έκαναν το ίδιο λάθος, ακόμα και αν βγάζουν πολύ περισσότερα από αυτόν.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#66301 Χρήστο αν θελήσεις να καταλάβεις τι λέμε, θα δεις το νόμισμα από την άλλη όψη. ΚΑΝΕΙΣ μας δεν είπε ότι είναι σωστή η φορολόγηση των αυτοκινήτων. Το ίδιο λές και εσύ. Το πόσο παράλογη ΚΑΙ άδικη είναι η πολιτική αυτή. Ο σύριζα δεν άκουσα ποτέ να λέει για το ορθό του πράγματος. Και όμως επιμένεις να στηρίζεις αυτούς που επέβαλαν αυτήν την άδικη πολιτική. Και η λογική των τελών είναι καθαρά δεξιά πολιτική. Διότι δεν έχει σκοπό να κάνει αναδιανομή του πλούτου, και συνεισφορά στα κρατικά βάρη βάση της φοροδοτική ικανότητας. Αλλά είναι άλλος ένας έμμεσος φόρος άσχετος με την κατάσταση του καθενός. Όπως το ΦΠΑ, οι φόροι στα ακίνητα, ειδικοί φόροι μέχρι και στην αναπνοή.
Και όλοι αυτοί μπήκαν, διότι το κράτος ΔΕΝ θέλει να εισπράξει άμεση φορολογία εισοδήματος, ώστε να μειωθούν τα τέλη. Καπιταλιστική πολιτική, που ευνοεί τους φοροφυγάδες.
Στα αυτιά μου η λογική του να φορολογήσει την αξία, και όχι τα κυβικά είναι ορθότερη. Ιδανικά να καταργηθούν, αλλά μέχρι να φτάσουμε εκεί, δεν πειράζει να κάνουμε 1-2 βήματα μπροστά.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#66304 Φυσικά και είναι αναδιανομή του πλούτου τα τέλη των αυτοκινήτων βάσει τιμής αγοράς/κυβικών κλπ. Εκτός αν θέλεις να τα βαφτίσουμε αναδιανομή της φτώχιας που θα είναι και πιο ακριβές.

Σε μια χρεοκοπημένη οικονομία, για την διατήρηση της οποίας στην ζωή το κράτος καίγεται για μετρητά, διαλέγει να τα παίρνει από εσένα με την Mercedes, ώστε να πουλάει κοινωνικό πρόσωπο σε εμένα με το corolla, βάζοντας με να πληρώνω απείρως λιγότερα από εσένα, χωρίς να νοιάζεται για το πόσα χρήματα πραγματικά βγάζει ο καθένας μας για το αν εγώ βγάζω 2, 3 ή 10 φορές περισσότερα από εσένα. Το γεγονός ότι κάποτε πήρες ακριβότερο αυτοκίνητο αρκεί για να διαιωνίζεται ο παραλογισμός.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#66312 Συμφωνούμε και σε ξαναρωτάω, αλλά απάντηση δε δίνεις.
ΠΟΙΟΣ είναι αυτός που μας έβαλε αυτούς τους φόρους; Ο Σύριζας; Το Πασοκ; Η ΝΔ; ΠΟΙΟΣ
ΠΟΙΟΣ σε θεωρεί πλούσιο λόγο αυτοκινήτου; Αποδεδειγμένα και με πράξεις, όχι με λόγια.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#66317 Και ρωτάω με την σειρά μου: Πιστεύεις ότι μια -υποτιθέμενα αριστερή- κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα μειώσει, θα αφήσει τα ίδια, ή θα αυξήσει τα βάρη για τους κατόχους "πολυτελών" αυτοκινήτων;

Εγώ είμαι πεπεισμένος ότι θα κάνει το δεύτερο. Και αν το κάνει, μάλλον θα αναγκαστώ να καταθέσω και εγώ πινακίδες γιατί άλλα περιθώρια απλά δεν υπάρχουν.