Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Govus
elvet έγραψε:Ζητείται βοήθεια, για αγορά ελαστικών 185/55/15 (Clio 1.4 2004).
Οι απαιτήσεις είναι να είναι αρκετά σκληρά και να βγάλουν αρκετά χιλιόμετρα. Κίνηση σε χωματόδρομους και καλντερίμια (Άνω Πόλη), όχι ιδιαίτερες απαιτήσεις για σπορ οδήγηση.
Αποκλείονται τα Continental premium contact και τα συναφή που φορούσε λόγω γρήγορης φθοράς.
Τα Michelin energy saver+ (που συστήνω) φαίνονται ακριβά (>330 ευρώ), όπως και τα Continental Ecoconti5 (305ευρώ).
Καμία πρόταση;

Ακριβώς προ 3ετίας, που είχα βάλει στο Clio τα PremiumContact 2 (για δεύτερη φορά :iconcool: ...) με ...390 €, τα σκέτα Saver τότε "έπαιζαν" στα 400+ :omg: ! Μάλλον λοιπόν έχουν μειωθεί κάπως οι τιμές της συγκεκριμένης διάστασης...
Υπάρχουν και τα Dunlop Sport BluResponse και Goodyear Efficient Grip Performance, αν θέλεις να δεις και κάτι επιπλέον στη διάσταση αυτή.
Για χωματόδρομους κλπ. βέβαια δεν ξέρω τι μπορεί να σου ταιριάξει γενικώς...
Άβαταρ μέλους
By efthymis
#64411 Αν ειναι να κανει "παρασπονδια" στο προφιλ, ας παει καλυτερα σε 185/60. Ισως να ειναι ελαφρα φθηνοτερα, να αντεχουν περισσοτερη καταπονηση κλπ. Για αποδοση τοσο στα χλμ οσο και στο χρονο εγω θα επεμεινα στα energy, γιατι και πολλα χλμ βγαζουν -οποτε κανουν οικονομια- ενω και μετα απο χρονια δεν πεφτει σε επικινδυνα επιπεδα η αποδοση τους. Απο οικονομικη κατηγορια εχω διαβασει καλα λογια για τα barum.

Αν παλι, επειδη ειστε και βορεια ενδιαφερουν m+s κλπ δειτε και goodyear vector ή hankook optimo 4s (4 εποχων κ τα δυο).
Άβαταρ μέλους
By elvet
#64454 Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, η αναζήτηση συνεχίζεται.
@Govus, ναι έχουν πέσει αρκετά οι τιμές. Εγώ ήμουν πολύ ευχαριστημένος με τα primium Contact, αλλά τώρα το αυτοκίνητο το έχει η αδελφή μου με τελείως διαφορετικές απαιτήσεις και περιορισμένο προϋπολογισμό :(
Άβαταρ μέλους
By theo13
elvet έγραψε:Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, η αναζήτηση συνεχίζεται.
@Govus, ναι έχουν πέσει αρκετά οι τιμές. Εγώ ήμουν πολύ ευχαριστημένος με τα primium Contact, αλλά τώρα το αυτοκίνητο το έχει η αδελφή μου με τελείως διαφορετικές απαιτήσεις και περιορισμένο προϋπολογισμό :(

κατι σε πιρελλι θα κοιτουσα στην θεση σου
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
elvet έγραψε:
21 quadra έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Γιατί δεν βάζεις 195/50/15; Είναι πολύ φθηνότερα, υπάρχει μεγάλη ποικιλία και είναι κοντά στην διάστασή σου.

Σωστός !

Είναι κοντά η διάσταση, αλλά ήδη το 55άρι είναι χαμηλό για τη χρήση του αυτοκινήτου (έγραψα χωματόδρομο και πλακόστρωτα Ανω Πόλης), οπότε το 50άρι είναι απαγορευτικό...

Ίδιο ακριβώς είναι ουσιαστικά το προφίλ, γιατί δεν πρόκειται για απόλυτο μέγεθος, αλλά ποσοστό του πλάτους του ελαστικού. Είναι δηλαδή 195*0.50=185*0.55
Άβαταρ μέλους
By meco
#65788 Για 225/55/18 σε RAV4 MK2 έχει κανείς άποψη;
Ασφάλτινα με ενδιαφέρουν (υπάρχει 2η 4άδα σε 16"). Το αυτοκίνητο κάνει λίγα χιλιόμετρα οπότε τα λάστιχα οικονομίας είναι μάλλον περιττά εκτός και αν δεν υστερούν καθόλου στον τομέα των επιδόσεων. Προτιμώ να έχουν αντοχή στο χρόνο και όχι τόσο στα χιλιόμετρα. (είναι πολύ προτιμότερο ένα ελαστικό που θα αντέξει 4 χρόνια και 30'000χλμ παρά κάποιο που στα 3 χρόνια θα είναι άχρηστο και το πέλμα του καινούριο -όσον αφορά στη φθορά).
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#65958 δεν με νοιαζει το ονομα του προφανως...

ας βαλει οποιο βρει σε καλυτερη τιμη

continental prenium contact 5
pirelli p7
michelin primacy hp
micheli pilot sport 3
dunlop blue response
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
popolaros έγραψε:δεν με νοιαζει το ονομα του προφανως...

ας βαλει οποιο βρει σε καλυτερη τιμη

continental prenium contact 5
pirelli p7
michelin primacy hp
micheli pilot sport 3
dunlop blue response

...το τρίτο παρακαλώ.
Άβαταρ μέλους
By vasilis
#66223 Εικόνα
Μόλις φορεθηκαν στον καγκουρα!
Πάω να γράψω 800χλμ κ εντυπώσεις προς Κυριακή.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#68043 Καθότι η C5 μου φοράει μεταλλικές 16αρες, κατά 99% θα παραγγελθούν οι 17αρες Baltique. Ήδη το αυτοκίνητο θέλει λάστιχα, πάμε και στην καινούρια διάσταση, άρα αναγκαστικά έτσι και αλλιώς πάμε σε καινούριο πατούμενο. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το μαμά Primacy είναι πιθανότατα το best-fit για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, τι γνώμη έχουμε για τα Primacy3 (σε 225/55/17 στα 600€) ?