Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Chris
#906885 Τέλειο :s_thumbsup

Τελευταία το 'πλακετα 200 ευρω' εχει γίνει η ευαίσθητη χορδή μου. Μιλάμε μερικοί πρέπει να το λένε στη γυναίκα τους αντί για καλημέρα το πρωί. Μου ανάβει όλα τα λαμπάκια, και τα νεύρα και κατευθείαν υποψιάζομαι πως μιλάω με κομπογιαννίτη.

Τελευταία φορά που το άκουσα για ένα πιάτων βρήκα ένα κατάστημα που πούλαγε πλακέτες με δωρεάν επιστροφή, πήρα μια την έβαλα πάνω, φυσικά δεν δούλεψε, την επέστρεψα και πήρα καινούριο πλυντήριο. Μακάρι να είχα τη δυνατότητα να συνέχιζα το troubleshooting όπως περιγράφεις.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#907761 Έχω καθημερινό σετ κουταλοπίρουνα με απότομες γωνίες στο πίσω μέρος και ενοχλούν την παλάμη σε πιάσιμο με κόντρα.
Πώς να τις μαλακώσω διακριτικά χωρις μετα να φαινεται σαν να τα δάγκωσε σκύλος να προπόνηση; Γυαλοχαρτο; Τι νούμερο;
Άβαταρ μέλους
By Chris
#907765 60>120>240>400>800>καποια κρέμα για γυαλαδα. Προσωπικά ίσως ξεκινούσα με τροχό και μετά γυαλοχαρτα αλλά αν δε δω φώτο δεν μπορώ να βγάλω διάγνωση.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
Άβαταρ μέλους
By egobrain
Chris έγραψε:60>120>240>400>800>καποια κρέμα για γυαλαδα. Προσωπικά ίσως ξεκινούσα με τροχό και μετά γυαλοχαρτα αλλά αν δε δω φώτο δεν μπορώ να βγάλω διάγνωση.
τόσα ξεχωριστά;
δεν θέλω να το κάνω κυκλικό, λίγο να μαλακώσει η γωνία.Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Chris
#907818 Α οκ. Είναι ήδη ταλαιπωρημένα όντως. Νόμιζα την ακμή εντωμεταξυ, όχι τη γωνία. Να σου πω, με τον τροχό θα το κάνα. Ένας να τον κρατάει σταθερά κι ένας άλλος να πλησιάζει τα κουτάλια. Αλλιώς 40ρι ή 60ρι γυαλοχαρτο σε μια επίπεδη επιφάνεια και τρίβεις τα κουτάλια από πάνω. Και ανάλογα το αποτέλεσμα βλέπεις πόσα και ποια λεπτότερα πρέπει να βάλεις μετά για να φτάσει σε αποτέλεσμα παρόμοιο με την υπόλοιπη επιφανεια. Βέβαια δε ρωτάς πόσο μπορεί να πάρει κάτι τέτοιο για ένα σερβίτσιο, και υποψιάζομαι πως είναι ωραίο προτζεκτακι αν είσαι ισοβιτης.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#907871 Έχει γίνει ζημιά από διαρροή από τον αποπάνω σε τοίχο που βάφτηκε πριν από κάμποσα χρόνια οπότε αν και ξέρουμε το αρχικό χρώμα αυτό πλέον έχει ελαφριά αλλάξει (χρόνια, υπεριώδης ακτινοβολία). Θέλουν να μας βάψουν μόνο το τμήμα τοίχου που είχε ζημιά, υπάρχει τρόπος ο μάστορας να βρει το ακριβές χρώμα που βλέπει το μάτι μου τώρα; Ισχύει ότι υπάρχει κάτι σαν σκάνερ χρώματος που βγάζει αποτέλεσμα που στο χρωματοπωλείο στο φτιάχνουν σωστό;
Άβαταρ μέλους
By dimviii
sknipper έγραψε:Έχει γίνει ζημιά από διαρροή από τον αποπάνω σε τοίχο που βάφτηκε πριν από κάμποσα χρόνια οπότε αν και ξέρουμε το αρχικό χρώμα αυτό πλέον έχει ελαφριά αλλάξει (χρόνια, υπεριώδης ακτινοβολία). Θέλουν να μας βάψουν μόνο το τμήμα τοίχου που είχε ζημιά, υπάρχει τρόπος ο μάστορας να βρει το ακριβές χρώμα που βλέπει το μάτι μου τώρα; Ισχύει ότι υπάρχει κάτι σαν σκάνερ χρώματος που βγάζει αποτέλεσμα που στο χρωματοπωλείο στο φτιάχνουν σωστό;

ναι φασματογραφος λεγετε,και το εχουν πολλα χρωματοπωλεια.Απλα πρεπει να προσπαθησεις να ξεκολλησεις μια φλουδα χρωματος απο τον τοιχο που θα βαψεις.Αυτην την φλουδα θα βαλει στον φασματογραφο και θα βγαλει την αποχρωση.
Τελειοτητα μην περιμενεις εαν προκειται για αρκετα παλια βαφη που εχει κοψει.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Chris έγραψε:Με πόσα παραπάνω θα το έβαφε όλο ο μπογιατζής?
Οι τιμές είναι κεντρικού Λονδίνου οπότε άστα.... όσο του λείπουνε. Την συγκεκριμένη επισκευή την πληρώνει η διαχείριση και θα πάει στα κοινόχρηστα οπότε δικαιολογούν μόνο τα τμήματα που έχουν επηρεαστεί.

Εντελώς τυχαία γνωστός που μόλις αγόρασε σπίτι που ήθελε φτιαξίματα ξήλωσε ο ίδιος τα πάντα στο παλιό μπανάκι (1χ1,60) έκανε και την αδιάβροχη βαφή (tanking) και απευθύνθηκε σε μάστορα για να του περάσει υδραυλικούς σωλήνες, να συνδέσει τα είδη υγιεινής και να βάλει τα πλακάκια. Του ζήτησε ένα τρελό ποσό που δεν τολμώ να εκστομίσω, θα επιβεβαιώσω γιατί θεωρώ ότι πρέπει να έχει γίνει λάθος ένα μηδενικό....

sknipper έγραψε:... Ισχύει ότι υπάρχει κάτι σαν σκάνερ χρώματος που βγάζει αποτέλεσμα που στο χρωματοπωλείο στο φτιάχνουν σωστό;

dimviii έγραψε:ναι φασματογραφος λεγετε,και το εχουν πολλα χρωματοπωλεια.Απλα πρεπει να προσπαθησεις να ξεκολλησεις μια φλουδα χρωματος απο τον τοιχο που θα βαψεις.Αυτην την φλουδα θα βαλει στον φασματογραφο και θα βγαλει την αποχρωση.
Τελειοτητα μην περιμενεις εαν προκειται για αρκετα παλια βαφη που εχει κοψει.
Του έλεγα ότι το χρώμα έχει αλλάξει, δεν μπορείς να βάλεις το ίδιο και ότι υπάρχει τρόπος να το μετρήσει ώστε να σου φτιάξουν τη σωστή απόχρωση και μου έλεγε άλλα λόγα, ξέρω εγώ θα το κάνω με το μάτι και κάτι τέτοιες π@π@ριές (γενικά το στυλ ξερόλα και σου λέω ψέματα στα μούτρα σου με αυτοπεποίθηση χωρίς να βλεφαρίζουν το έχουν αρκετοί "μάστορες" της συμφοράς).
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#907878 Ένας έμπειρος καλός ελαιοχρωματιστής μπορεί να όντως με το μάτι να πετύχει τη σωστή απόχρωση προσθέτοντας λίγο άσπρο ή άλλο χρώμα. Μη σε ξενίζει αυτό , δεν είναι rocket science . Έχω δουλέψει καλοκαίρια βοηθός ελαιοχρωματιστή και ο μάστορας το πετύχαινε μια χαρά σε εποχές που δεν υπήρχαν φασματογράφοι . Ή νομίζεις οτι στην Ακτή Ελεφαντοστού σε ανάλογες περιπτώσεις θα τρέξουν σε φασματογράφο.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
Chris έγραψε:Α οκ. Είναι ήδη ταλαιπωρημένα όντως. Νόμιζα την ακμή εντωμεταξυ, όχι τη γωνία. Να σου πω, με τον τροχό θα το κάνα. Ένας να τον κρατάει σταθερά κι ένας άλλος να πλησιάζει τα κουτάλια. Αλλιώς 40ρι ή 60ρι γυαλοχαρτο σε μια επίπεδη επιφάνεια και τρίβεις τα κουτάλια από πάνω. Και ανάλογα το αποτέλεσμα βλέπεις πόσα και ποια λεπτότερα πρέπει να βάλεις μετά για να φτάσει σε αποτέλεσμα παρόμοιο με την υπόλοιπη επιφανεια. Βέβαια δε ρωτάς πόσο μπορεί να πάρει κάτι τέτοιο για ένα σερβίτσιο, και υποψιάζομαι πως είναι ωραίο προτζεκτακι αν είσαι ισοβιτης.
Ευχαριστώ.

Φαινονται γρατζουνιες αλλά είναι απο τον φωτισμο στη γωνια που το κρατησα.
Είναι καμια 20αρια τμχ και δεν μου βγαίνει να τα πεταξω, όποιο το κόστος.
Ας τρίψω λοιπόν. Με Μοντεχρήστο του Αρκά μεγάλωσα.