Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#65378 Το ποιοι είναι μπερδεμένοι θα φανεί σε λίγες μέρες. Ξαναθυμίζω ότι υπάρχει κόσμος που σκοπεύει να ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς γιατί έχει πιστέψει ότι με τον Αλέξη θα πληρώσει λιγότερους φόρους σε σπίτια και αυτοκίνητα.

Εγώ είμαι προετοιμασμένος να βάλω ένα στοιχηματάκι πάντως ότι όχι απλά θα βαπτιστώ "ο πλούτος" που θα κληθεί να πληρώσει την νύφη, αλλά θα κληθώ να βάλω πολύ πιο βαθιά το χέρι στην (άδεια) τσέπη.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Χρήστος Λάππας έγραψε:Το ποιοι είναι μπερδεμένοι θα φανεί σε λίγες μέρες. Ξαναθυμίζω ότι υπάρχει κόσμος που σκοπεύει να ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς γιατί έχει πιστέψει ότι με τον Αλέξη θα πληρώσει λιγότερους φόρους σε σπίτια και αυτοκίνητα.

Εγώ είμαι προετοιμασμένος να βάλω ένα στοιχηματάκι πάντως ότι όχι απλά θα βαπτιστώ "ο πλούτος" που θα κληθεί να πληρώσει την νύφη, αλλά θα κληθώ να βάλω πολύ πιο βαθιά το χέρι στην (άδεια) τσέπη.

Εισαι σιγουρος μεχρι στοιχηματος για τον Τσυριζα,αλλα για τον αλλον που σου αδειασε τη τσεπη και σε εχει βαλει να δουλευεις για 4 ευρω την ωρα,δεν σε εχω ακουσει να πεις κατι.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
dimviii έγραψε:δεν ειχες πει οτι τα τελη ειναι σωστα,αλλα οποιος δεν μπορει να το συντηρησει,καλως ή κακως,ας χασει 20-30-40.000 ευρω και ας το πουλησει. :lol:
Εννοειτε οτι διαφωνω με ηλιθιοτητες σαν την παραπανω.

Όχι, πάλι λάθος κάνεις.

Ούτε "ας χάσει" έγραψα ποτέ. Μη βάζεις σάλτσες.

Όταν δεν μπορείς να συντηρείς κάτι, γιατί να το κρατάς? Όταν πουλάς χάνεις από την αξία (νομίζω το καταλαβαίνεις αυτό) και κάποια στιγμή θα συμβεί όταν το δώσεις (θα το κρατάς για μια ζωή?) αλλά γλυτώνεις από όλα τα υπόλοιπα έξοδα.

dimviii έγραψε:οχι δεν εγραψες οτι το αρθρο δεν γραφει τιποτα,εγραψες ειρωνικα για Ραχηλιαρικα και ''μαγκες'' οταν η τωρινη κυβερνηση σε εκανε μαγκα,εσενα και χιλιαδες αλλους.Ολα αυτα πριν ανακοινωσουν τι θα κανουν,πριν γινουν καν οι εκλογες.
Οταν σκοτωνανε τα 2λιτρα χανωντας τα 3/4 της αξιας μεσα σε 2-3 ετη κτησης,δεν σε ειδα να καυτηριαζεις τις ηλιθιες επιλογες της κυβερνησης.Τις ηλιθιες επιλογες που επι σειρα ετων οδηγησαν σε ενα ελλειμα 1,5 δις.

Γιαυτό σου λέω, διάβασε ξανά το ποστ...

Nikos! έγραψε:Ένα άρθρο του απόλυτου τίποτα!

Αυτά διαβάζει ο κόσμος και πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας σώσει.

Μετά μην ακούσω κανέναν να παραπονιέται γιατί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε όσα υποσχέθηκε...

dimviii έγραψε:για αυτο κρατα και καμια πισινη,γιατι στο συγκεκριμενο θεμα,ειναι δυσκολο να τα κανουν πιο ρδελο αποτι τα εκανε η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Sky's the limit.

Το πρόβλημα μερικών όταν λένε "ας τους δοκιμάσουμε" είναι ότι έχουν πλήρη έλλειψη της κατάστασης που επικρατεί. Μόνο για πειράματα δεν είμαστε.

dimviii έγραψε:Εδω δεν πηρες μ5 με δεκσια νεοφιλελε κυβερνηση,με τους κομμουνιστες περιμενεις να παρεις μ5?
Μπερδεμενο σε βρισκω.

Εγώ μπερδεμένος? Καθόλου. Εσύ μάλλον μπερδεύτηκες και μου λες ότι ο φόρος πολυτελείας και τέλη θα είναι καλύτερα από τη προηγούμενη κυβέρνηση. Και προσπαθώ να καταλάβω πως θα γίνει αυτό με κυβέρνηση αριστεράς.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
elteo έγραψε:Ωραία επειδή τους μεν τους δοκιμάσαμε άσε να δοκιμάσουμε και τους άλλους. Το να ξαναβγάλουμε αυτούς που μας π#δηξαν το θεωρώ μαζοχισμό για να μην πω τίποτα άλλο.

ωραίο δόγμα...

δεν είναι ανάγκη να δοκιμάσεις σκατά για να πειστείς οτι δεν τρώγονται ...
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#65469 Άμα 40 χρόνια τρώω καθημερινά τσιρλί, η εσάνς του σκατού μπορεί να φανεί γκουρμεδιά.

Πρακτικά και οι συριζαίοι βέβαια δε λένε κάτι χειροπιαστό. Αν δεν πει:" Τόσο % κάτω τα τέλη και κατάργηση ΦΠ" τα υπόλοιπα είναι αερολογίες
Άβαταρ μέλους
By red_monster
kyr80 έγραψε:Άμα 40 χρόνια τρώω καθημερινά τσιρλί, η εσάνς του σκατού μπορεί να φανεί γκουρμεδιά.

Πρακτικά και οι συριζαίοι βέβαια δε λένε κάτι χειροπιαστό. Αν δεν πει:" Τόσο % κάτω τα τέλη και κατάργηση ΦΠ" τα υπόλοιπα είναι αερολογίες

Εξάλλου δισεκατομμύρια μύγες τα προτιμάνε, αυτές κάτι ξέρουν :rtfm:
Επί του πρακτέου, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα... Εκεί που έκανε τούμπες ένας Τονι από αύριο θα κάνει ένας Αλεξ και that's all...
η διαφορά θα έρθει σε λιγότερο ουσιώδη θέματα όπου η απειρία και το φλογερό ταμπεραμέντο του επιτελείου θα τα σκατώσει :rtfm:

το πρόβλημα είναι όσο υπάρχει η μετέωρη και ρευστή κατάσταση....
Άβαταρ μέλους
By edmond
#65484 +απειρο σε οτι λεει ο απο πανω.
οποιος πιστευει οτι η κοτα με τα χρυσα αυγα που λεγεται αυτοκινητο ή μάλλον αυτοκινηση γενικοτερα, προκειται να την πειραξουν -προς τα κατω εννοειται- μαλλον εχει (very) great expectations.
τα κουκιά ειναι μετρημενα και...συγκεκριμενα.
αν καποιος ισως δει καποια μειωση σε κατι, ειναι σιγουρο οτι θα δει καποια αυξηση καπου αλλου για να ερθουν οι ισολογισμοι στα ισια.
και αυτο ειναι κατι που δεν εχει σχεση αν ειναι ο Τονι ή ο Αλεξ πανω ειδικοτερα τωρα που εχουμε και επισημο...νταβατζη-ελεγκτη στο κεφαλι μας.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#65556 Το πετυχα σημερα

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε τις προθέσεις του για μεγάλες αλλαγές στη φορολογία των αυτοκινήτων, αν το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών του επιτρέψει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας enikonomia.gr.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα υπεύθυνος Φορολογικής Πολιτικής της ΕΚΚΕ Οικονομικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Δημήτρης Γελαλής τοποθετήθηκε σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα της φορολογίας του αυτοκινήτου. Ξεκινώντας από τα τέλη κυκλοφορίας ανέφερε πως το ύψος τους θα μειωθεί κατά πολύ στην κατηγορία των 1.800 κ.εκ. και άνω, ώστε να καταπολεμηθεί το φαινόμενο της κατάθεσης πινακίδων για τα παλαιότερα από αυτά και να σταματήσουν να δημιουργούνται αδικίες. Σχετικά με τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης υποστήριξε πως πρέπει να υπάρχει, αλλά με διαφορετικά κριτήρια, με βάση την αξία αγοράς του αυτοκινήτου κι όχι τον κυβισμό (φυσικά, πάντα σε συνάρτηση με την οικονομική και οικογενειακή κατάσταση του φορολογούμενου. Όσο για τον Φόρο Πολυτελείας, πρόκειται να καταργηθεί εντελώς. Για τα τεκμήρια διαβίωσης, ο κ. Γελαλής δήλωσε πως θα πρέπει να αποδεσμευτούν από τον κυβισμό του κινητήρα και να συνδεθούν με την αξία του αυτοκινήτου. Τέλος, για τα διόδια είπε ότι το κόστος τους είναι υψηλότατο, αναγκάζοντας τους οδηγούς να κάνουν χρήση των παλαιών επαρχιακών οδικών δικτύων, επιβαρύνοντας την οδική ασφάλεια.

Θα πρέπει να πούμε πως ασφαλώς έχει αλλάξει ριζικά η νοοτροπία στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σε παλαιότερες και πιο... σκληροπυρηνικές εποχές τα μέλη του κόμματος θεωρούσαν πως κάθε αυτοκίνητο άνω των 1.200 κυβικών εκατοστών δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει!

http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... t_id=17114
Άβαταρ μέλους
By dstou
#65557 Ελπίζω ότι η μέρα που το κράτος θα αποδεχτεί ότι ένα Λάντα Νίβα είναι διαφορετικό φορολογικά από ένα Λότους Ελίζ να είναι κοντά. :roll:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Nikos! έγραψε:
Όχι, πάλι λάθος κάνεις.

Ούτε "ας χάσει" έγραψα ποτέ. Μη βάζεις σάλτσες. .

ουτε λαθοςκανω,ουτε σαλτσες βαζω.Εσυ προσπαθεις να δικαιολογηθεις για τη σαχλαμαρα που λες για 3 χρονια.Δεν ειπες ''να χασει'',αλλα ειπες να το πουλησει.
Εαν το πουλησει δεν θα χασει τα 10-20-30κ ευρω?
Μην παιζεις με τις λεξεις.Ξερουμε να διαβαζουμε.

Nikos! έγραψε:Όταν δεν μπορείς να συντηρείς κάτι, γιατί να το κρατάς?.

και τι συνεβει και δεν μπορει να το συντηρησει το rav των 8 ετων ετσι ξαφνικα?
πως μπορουσε 8 χρονια και τωρα δεν μπορει?
Μην πας να περασεις φυσιολογικο οτι απλα ''δεν μπορει να το συντηρησει''
Η αχρηστη κυβερνηση με τη νομοθεσια της τον κατεστησε ανημπορο να το συντηρησει.

Nikos! έγραψε: Όταν πουλάς χάνεις από την αξία (νομίζω το καταλαβαίνεις αυτό) και κάποια στιγμή θα συμβεί όταν το δώσεις (θα το κρατάς για μια ζωή?) αλλά γλυτώνεις από όλα τα υπόλοιπα έξοδα. .

γιατι λες βρε πουλακι μου τετοιες σαχλαμαρες?
εχεις τοσο πολυ αναγκη να υπερασπισεις μια ηλιθια πολιτικη που σε μολις 5-6 χρονια εχασε 1,5 δις ζεστο χρημα απο τα ταμεια,και απαξιωσε εκατονταδες χιλιαδες οχηματα?
ακου επιχειρημα ''καποια στιγμη θα το πουλαγες''........

Nikos! έγραψε:Γιαυτό σου λέω, διάβασε ξανά το ποστ...

ναι ρε σωστα τα λες,εγω δεν καταλαβαινω.... :lol:

Nikos! έγραψε:Sky's the limit.

το ειδαμε 6 χρονια το ιδιο λαθος,καθε χρονια εχαναν 100-130-90 μυρρια ευρω και την επομενη το ιδιο.Ουρες για παραδοση στην εφορια χρονια τωρα,αυτοι 660 ευρω για το 2λιτρο των 3000 ευρω.
Nikos! έγραψε:Το πρόβλημα μερικών όταν λένε "ας τους δοκιμάσουμε" είναι ότι έχουν πλήρη έλλειψη της κατάστασης που επικρατεί. Μόνο για πειράματα δεν είμαστε.

ποια κατασταση επικρατει ρε Νικολα? το μακαρθουρ γεματο απο κοσμο την Κυριακη δεν ητανε?

Nikos! έγραψε:Εγώ μπερδεμένος? Καθόλου. Εσύ μάλλον μπερδεύτηκες και μου λες ότι ο φόρος πολυτελείας και τέλη θα είναι καλύτερα από τη προηγούμενη κυβέρνηση. Και προσπαθώ να καταλάβω πως θα γίνει αυτό με κυβέρνηση αριστεράς.

Εσυ που το ξερεις Νικο οτι θα ειναι χειροτερα? εχεις ακουσει κατι?Εχεις ινσαιντ ινφο?
αν εχεις ακουσει στειλε μου ενα πμ μηπως προλαβω να το πουλησω και εγω.
Άβαταρ μέλους
By elteo
red_monster έγραψε:
elteo έγραψε:Ωραία επειδή τους μεν τους δοκιμάσαμε άσε να δοκιμάσουμε και τους άλλους. Το να ξαναβγάλουμε αυτούς που μας π#δηξαν το θεωρώ μαζοχισμό για να μην πω τίποτα άλλο.

ωραίο δόγμα...

δεν είναι ανάγκη να δοκιμάσεις σκατά για να πειστείς οτι δεν τρώγονται ...

Οχι είναι καλύτερο να ξαναφάω τα ίδια. :metalo:
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
dimviii έγραψε:Εισαι σιγουρος μεχρι στοιχηματος για τον Τσυριζα,αλλα για τον αλλον που σου αδειασε τη τσεπη και σε εχει βαλει να δουλευεις για 4 ευρω την ωρα,δεν σε εχω ακουσει να πεις κατι.

Ανάγνωση ξέρουμε;
Ποιο κομμάτι του
Χρήστος Λάππας έγραψε:Εγώ είμαι προετοιμασμένος να βάλω ένα στοιχηματάκι πάντως ότι όχι απλά θα βαπτιστώ "ο πλούτος" που θα κληθεί να πληρώσει την νύφη, αλλά θα κληθώ να βάλω πολύ πιο βαθιά το χέρι στην (άδεια) τσέπη.

δεν καταλαβαίνουμε;
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#65736 και αναγνωση ξερουμε και να καταλαβαινουμε τους τυφλα κομματικοποιημενους μπορουμε.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#65743 Α εντάξει τότε. Αφού έγινα και τυφλά κοματικοποιημένος, μια χαρά.

Τελικά κατάλαβες τι σημαίνει "φοβάμαι ότι θα κληθώ να βάλω το χέρι πολύ πιο βαθιά στην τσέπη";

Χρειάζεται να το διατυπώσω αλλιώς; Να βοηθήσω κάπως;