Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By morpheus
popolaros έγραψε:τα σκληρα λαστιχα παντα αργουν να ζεσταθουν σε σχεση με τα |λογοκρισία|;

Όχι αλλά, θεωρητικά τουλάχιστον, το πιο μαλακό θα έχει καλύτερο grip σαν κρύο/χλιαρό από το αντίστοιχο σκληρό κρύο.

popolaros έγραψε:ενα λαστιχο πρεπει να ζεστενεται παντα γρηγορα; στις μικρες αυτες διαδρομες θα παιξει τοσο μεγαλη διαφορα αν ενα λαστιχο ειναι ''ζεστο'' απο ενα χλιαρο;

Πουθενά δεν υπάρχει "πρέπει"... Πάντα ανάλογα τις συνθήκες... Στη δική μου περίπτωση (γι'αυτο και περιγράφω ακριβώς την χρήση παραπάνω) θεωρώ ως καλύτερη επιλογή είτε κάτι που να ζεστένεται εύκολα είτε κάτι που να έχει καλή απόδοση από κρύο/χλιαρό (προφανώς με το ανάλογο κόστος στη σκληρή χρήση)... Αν έχεις άλλη άποψη θα χαρώ να την ακούσω...
Όσο για το αν θα κάνει διαφορά από κρύο σε χλιαρό και ζεστό αντίστοιχα είναι μεγάλη κουβέντα... Όπως και να'χει όμως δε νομίζω να είναι κακό να ψάχνουμε τις καλύτερες επιλογές για τις ανάγκες μας... γνώμες ζητάω, δεν ψάχνω το χαμένο δέκατο...

popolaros έγραψε:πετα στην ακρη τα RF και βαλε ενα eagle f1 , οπου οπως λεγεται κρατανε γυρω στα 20κ, ή καποιο πιο safe - sport contact 5 οπου λογικα θα σου κρατησει ενα 30αρι

Μέσα σε 3 χρόνια το αυτοκίνητο έχει κάνει μόλις 15κ (τα οποία όμως ήταν αρκετά για να χρειάζονται αλλαγή τα sport contact 3 που φοράει τώρα), οπότε δεν θα έλεγα πως με ενδιαφέρει ένα τα-κάνω-όλα ελαστικό που θα κρατήσει 20 - 30 - 40κ...
Τα f1 σε non-RF τα είχα παλαιότερα, αξιοπρεπέστατα... για συγκεκριμένους λόγους παραμένουν σαν πρώτη επιλογή τα RF (λες εγω να μην θέλω να ξεφορτωθώ το εξτρά βάρος και το κοπάνημα των runflat; ) οπότε προς το παρόν ψάχνω την καλύτερη δυνατή επιλογή προς αυτή την κατεύθυνση...
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#63514 Mia βδομάδα πριν βάλω τα Dunlop ,ενα παιδι σπιναρισε πανω απο ένα κομματι ασφάλτου με "κοψιματα" και έφυγαν ολοκληρα κομματια απο Sportcontact 5 που φοράει...
Είναι λίγο ευαίσθητα ...
Άβαταρ μέλους
By popolaros
kostis20 έγραψε:Mia βδομάδα πριν βάλω τα Dunlop ,ενα παιδι σπιναρισε πανω απο ένα κομματι ασφάλτου με "κοψιματα" και έφυγαν ολοκληρα κομματια απο Sportcontact 5 που φοράει...
Είναι λίγο ευαίσθητα ...

μην γραφεις τετοια πραγματα please
Άβαταρ μέλους
By popolaros
morpheus έγραψε:
popolaros έγραψε:τα σκληρα λαστιχα παντα αργουν να ζεσταθουν σε σχεση με τα |λογοκρισία|;

Όχι αλλά, θεωρητικά τουλάχιστον, το πιο μαλακό θα έχει καλύτερο grip σαν κρύο/χλιαρό από το αντίστοιχο σκληρό κρύο.

popolaros έγραψε:ενα λαστιχο πρεπει να ζεστενεται παντα γρηγορα; στις μικρες αυτες διαδρομες θα παιξει τοσο μεγαλη διαφορα αν ενα λαστιχο ειναι ''ζεστο'' απο ενα χλιαρο;

Πουθενά δεν υπάρχει "πρέπει"... Πάντα ανάλογα τις συνθήκες... Στη δική μου περίπτωση (γι'αυτο και περιγράφω ακριβώς την χρήση παραπάνω) θεωρώ ως καλύτερη επιλογή είτε κάτι που να ζεστένεται εύκολα είτε κάτι που να έχει καλή απόδοση από κρύο/χλιαρό (προφανώς με το ανάλογο κόστος στη σκληρή χρήση)... Αν έχεις άλλη άποψη θα χαρώ να την ακούσω...
Όσο για το αν θα κάνει διαφορά από κρύο σε χλιαρό και ζεστό αντίστοιχα είναι μεγάλη κουβέντα... Όπως και να'χει όμως δε νομίζω να είναι κακό να ψάχνουμε τις καλύτερες επιλογές για τις ανάγκες μας... γνώμες ζητάω, δεν ψάχνω το χαμένο δέκατο...

popolaros έγραψε:πετα στην ακρη τα RF και βαλε ενα eagle f1 , οπου οπως λεγεται κρατανε γυρω στα 20κ, ή καποιο πιο safe - sport contact 5 οπου λογικα θα σου κρατησει ενα 30αρι

Μέσα σε 3 χρόνια το αυτοκίνητο έχει κάνει μόλις 15κ (τα οποία όμως ήταν αρκετά για να χρειάζονται αλλαγή τα sport contact 3 που φοράει τώρα), οπότε δεν θα έλεγα πως με ενδιαφέρει ένα τα-κάνω-όλα ελαστικό που θα κρατήσει 20 - 30 - 40κ...
Τα f1 σε non-RF τα είχα παλαιότερα, αξιοπρεπέστατα... για συγκεκριμένους λόγους παραμένουν σαν πρώτη επιλογή τα RF (λες εγω να μην θέλω να ξεφορτωθώ το εξτρά βάρος και το κοπάνημα των runflat; ) οπότε προς το παρόν ψάχνω την καλύτερη δυνατή επιλογή προς αυτή την κατεύθυνση...

http://www.camskill.co.uk/m54b0s2430p0/ ... lat_inc_OE

απο runflat δεν εχω καταλαβει ποιος εχει την καλυτερη τεχνολογια...
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#63558 γιατι και γιατι, σαν μικρο παιδι

διαβασε ξανα τι εγραψες :

ο μπατζανακης του ξαδερφου του κουμπαρου του προπαπου μου ηταν που λες σε ενα μερος (δεν γνωριζουμε το μερος), μεσα σε ενα αυτοκινητο ( δεν γνωριζουμε το αυτοκινητο, ουτε σε τι κατασταση ειναι) και σπινιαρε (δεν γνωριζουμε ουτε ποσο σπινιαρε , ουτε ποσο αγαρμπα σπινιαρε, ουτε την διαρκεια, ουτε ουτε ουτε ) με τα sport contact 5 ( δεν γνωριζουμε καν την κατασταση τους, αυθαιρετα πραγματα) και εφυγαν ολοκληρα κομματια απο το λαστιχο (μια γενικολογια)

το μονο που γνωριζουμε και αφηνουμε σαν συμπερασμα :

τα εν λογω λαστιχα ειναι ευαισθητα

σταματηστε να γραφετε πραγματα που δημιουργουν μονο εντυπωσεις και οχι ουσια.
Άβαταρ μέλους
By morpheus
Focusman91 έγραψε:Τοσο λίγο σου κρατησαν τα sport contact 3?? :o

.

Το "πόσο" είναι πολύ σχετικό... το "πως" είναι σημαντικότερος παράγοντας...
Αν σκεφτείς πως στο νησί που μένω τα τελευταία 2 χρόνια η μεγαλύτερη ευθεία είναι 2 χιλιόμετρα όλη κι'όλη, σε συνδυασμό με τη συνήθης spirited οδήγηση στις στροφές, αυτά τα 15 αντιστοιχούν σε 30 "Αθηναϊκά" χιλιόμετρα...

popolaros έγραψε: απο runflat δεν εχω καταλαβει ποιος εχει την καλυτερη τεχνολογια...

Βασικά αυτό που ήθελα να μάθω, επειδή έχω χάσει τις "εξελίξεις" (λέμε τώρα) στον χώρο των ελαστικών, είναι αν έχει βγει κανένα βαρβάτο performance μοντέλο σε RF για να με βγάλει και από το δίλημμα... Βέβαια όπως βλέπω δεν υπάρχει κάτι τέτοιο (δεν εκπλήσσομαι) οπότε πάμε πάλι back to basics...
Άβαταρ μέλους
By kostis20
popolaros έγραψε:γιατι και γιατι, σαν μικρο παιδι

διαβασε ξανα τι εγραψες :

ο μπατζανακης του ξαδερφου του κουμπαρου του προπαπου μου ηταν που λες σε ενα μερος (δεν γνωριζουμε το μερος), μεσα σε ενα αυτοκινητο ( δεν γνωριζουμε το αυτοκινητο, ουτε σε τι κατασταση ειναι) και σπινιαρε (δεν γνωριζουμε ουτε ποσο σπινιαρε , ουτε ποσο αγαρμπα σπινιαρε, ουτε την διαρκεια, ουτε ουτε ουτε ) με τα sport contact 5 ( δεν γνωριζουμε καν την κατασταση τους, αυθαιρετα πραγματα) και εφυγαν ολοκληρα κομματια απο το λαστιχο (μια γενικολογια)

το μονο που γνωριζουμε και αφηνουμε σαν συμπερασμα :

τα εν λογω λαστιχα ειναι ευαισθητα

σταματηστε να γραφετε πραγματα που δημιουργουν μονο εντυπωσεις και οχι ουσια.

Tι παραλήρημα είναι αυτο? :dizzy:
Πού τα σκέφτηκες όλα αυτα? :lol: :lol: :lol:
Δεν είναι σωστο να γράφεις αυθαίρετα χωρίς να έχεις ιδέα για το περιστατικο. :rtfm: :rtfm:
Και μιας και το εφερε η κουβέντα το αμαξι ειναι ένα Α3 1.8ΤSI Sb.Τα λαστιχα εχουν 20000 χμ.
Εικόνα