Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
red_monster έγραψε:
Focusman91 έγραψε:Ο κολλητός μου που έχει το προηγούμενο Ibiza έχει παράπονα από την απτή ποιότητα που μετά τα 3 χρόνια κάνει βουτιά.

Βέβαια το χει χαμηλώσει και το χει σκληρύνει συνεπώς μπορεί να μη μετράει κιόλας!

< Note >

Ο κολλητός σε Ibiza με 100 κάτι άλογα 9ετιας (πλέον το έχει για 2τερο) με 160k+ Km δηλώνει παραπάνω από ευχαριστημένος.
Είναι λίγο ψείρας δυστυχώς και κάθεται και ασχολείται....
Εμένα το δικό μου πλέον θέλει τόσα μαζεματα που έχω σταματήσει να ασχολούμαι...
red_monster έγραψε:
markvag έγραψε:
kantoniou έγραψε:
1. Εχουμε ανησυχιες για την αξιοπιστια του TSi 115HP;

Θεωρητικά, μετά το 2014-2015 το βασικό πρόβλημα, ο τεντωτήρας της καδένας που έσπαγε (και το πρόβλημα δεν ήταν το σετ τεντωτήρας - καδένα που είναι φθηνό σαν ανταλλακτικό, το πρόβλημα ήταν ότι κατά πάσα πιθανότητα έπεφταν οι βαλβίδες μέσα στους κυλίνδρους => με γεια τον κινητήρα) αλλάχτηκε με βελτιωμένο ανταλλακτικό. :s_dunno Τι να σε πω τώρα... Νομίζω κι εγώ πως όντως έχει βελτιωθεί το μοτέρ... :s_dunno

Προσωπικά, με τίποτα δεν θα έδινα παραπάνω λεφτά για ένα Polo, επειδή έχει καλύτερα πλαστικά (και χειρότερο εξοπλισμό). Αυτό που θα σκεφτόμουν είναι τα κάπου 700-800 ευρώ παραπάνω που κοστίζει η έκδοση με τα 150 άλογα... :whistlink:

Αυτή η καραμέλα νομίζω πρέπει να ξεπεραστεί, μεγάλα παιδιά είμαστε πλέον
Και τι θα κάνουμε μετά, θα το κλείσουμε το φόρουμ?

< Note >
Άβαταρ μέλους
By markvag
red_monster έγραψε:
markvag έγραψε:
kantoniou έγραψε:
1. Εχουμε ανησυχιες για την αξιοπιστια του TSi 115HP;

Θεωρητικά, μετά το 2014-2015 το βασικό πρόβλημα, ο τεντωτήρας της καδένας που έσπαγε (και το πρόβλημα δεν ήταν το σετ τεντωτήρας - καδένα που είναι φθηνό σαν ανταλλακτικό, το πρόβλημα ήταν ότι κατά πάσα πιθανότητα έπεφταν οι βαλβίδες μέσα στους κυλίνδρους => με γεια τον κινητήρα) αλλάχτηκε με βελτιωμένο ανταλλακτικό. :s_dunno Τι να σε πω τώρα... Νομίζω κι εγώ πως όντως έχει βελτιωθεί το μοτέρ... :s_dunno

Προσωπικά, με τίποτα δεν θα έδινα παραπάνω λεφτά για ένα Polo, επειδή έχει καλύτερα πλαστικά (και χειρότερο εξοπλισμό). Αυτό που θα σκεφτόμουν είναι τα κάπου 700-800 ευρώ παραπάνω που κοστίζει η έκδοση με τα 150 άλογα... :whistlink:

Αυτή η καραμέλα νομίζω πρέπει να ξεπεραστεί, μεγάλα παιδιά είμαστε πλέον

Ποια καραμέλα; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#557669 Κι ένα Ibiza είναι ένα Polo με σκληρά πλαστικά; :help:
Πιο πάνω δεν έγραψε κάποιος πως τα Seat ήταν πιο γρήγορα στην πίστα; Είτε έλεγε ανακρίβειες, είτε τελικά δεν είναι μόνον τα πλαστικά...

Τέλος, τα πλαστικά είναι αυτό που βλέπουμε όλοι. Πιθανόν εκτός από τα πλαστικά να υπάρχουν διαφορές σε ηχομόνωση, σε ρυθμίσεις στην ανάρτηση, σε εξοπλισμό, κλπ κλπ.

Προφανώς τα δύο αυτοκίνητα είναι πολύ πιο ίδια απ' ό,τι διαφορετικά, προφανώς και μοιάζουν πάρα πολύ, αλλά όταν οι διαφορές πλέον δεν είναι τόσο μεγάλες, αξίζει κάποιος να κοιτάξει και τα δύο (και το Fabia εννοείται).

Από την άλλη, ξαναλέω πως η διαφορά χώρων σε σύγκριση με ένα 307 SW είναι μεγάλη και απαιτεί συμβιβασμούς που καλό είναι να το σκεφτεί ο φίλος μας πολλές φορές πριν προχωρήσει.
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
#557728 Το Polo θα το δω, ποσο μαλλον που η διαφορα τιμης ειναι μικρη. Και δεν αμφιβαλλω οτι μπορει να υπαρχουν κι αλλα, πιο ουσιαστικα (αλλα μη ορατα) σημεια, στα οποια να ειναι πιο ποιοτικο το VW.

Αυτο το οποιο εγραψα ειναι οτι δεν ειμαι διατεθιμενος να δωσω παραπανω χρηματα για το ονομα VW ή για ανουσια (για μενα τουλαχιστον) πραγματα, οπως η υφη των πλαστικων. Και δεν βρισκω καθολου κακο καποιος να εκτιμα (και να θελει να πληρωσει για) αυτα τα συν του (καθε) Πολο. Απλα εγω δεν δινω προτεραιοτητα σε κριτηρια οπως η απτη ποιοτητα ή τα υφασματα του σαλονιου.

Η μειωση των διαθεσιμων χωρων, σε σχεση με το 307 SW, ειναι φυσικα δεδομενη. Δεν μας χρειαζονται πλεον οι χωροι αυτοι, καθως εχουμε απαλλαγει απο καροτσια, ποδηλατα, φουσκωτα για τη θαλασσα κτλ. Ομως τις διακοπες της οικογενειας για λιγες μερες και τις εκδρομες στο βουνο πρεπει να μπορει να τις καλυπτει το νεο αυτοκινητο.
Άβαταρ μέλους
By theo13
kantoniou έγραψε:Η μειωση των διαθεσιμων χωρων, σε σχεση με το 307 SW, ειναι φυσικα δεδομενη. Δεν μας χρειαζονται πλεον οι χωροι αυτοι, καθως εχουμε απαλλαγει απο καροτσια, ποδηλατα, φουσκωτα για τη θαλασσα κτλ. Ομως τις διακοπες της οικογενειας για λιγες μερες και τις εκδρομες στο βουνο πρεπει να μπορει να τις καλυπτει το νεο αυτοκινητο.

Δεν είναι απλά μια μείωση χώρων. Γενικά το Polo είναι μια κατηγορία κάτω. Όχι ποιοτικά , γιατί μιλάμε για καινούριο αυτοκίνητο. Αλλά στον αυτοκινητόδρομο ή στην άνεση στο εσωτερικό θα δεις διαφορά. Είναι μικρό και θέλει παραχωρήσεις

.
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
#560297 Λοιπον, ειδα το Polo και στο καπακι ξανα το Ibiza, για τη συγκριση.
Το Polo είναι πολυ ποιοτικο (και αρκετα ομορφο) στο εσωτερικο. Ωραια καθισματα και θεση οδηγησης, ολα στη θεση τους ΚΑΙ μαλακά πλαστικα :lol: . Μου αρεσε οτι εχουν την οθονη πανω απο τους αεραγωγους της κεντρικης κονσολας, κατι που πιστευω οτι πρεπει να καθιερωθει απο ολους τους κατασκευαστες. Επισης μπορεις, με διχρωμιες, ψηφιακη οθονη, να κανεις το εσωτερικο πιο "ζωηρο", αν σου φαινεται πολυ συντηρητικο.
Μου αρεσε επισης οτι εχουν τον περισσοτερο εξοπλισμο ασφαλειας στανταρντ απο τις βασικες εκδοσεις. Οι χωροι ιδιοι φυσικα με το Ibiza. Εκδοση με υποβραχιονιο πισω (για ski hatch που θελω) δεν εχουν.

ΑΛΛΑ: Οικονομικα δεν παιζει. Συμφωνα με τη γνωστη τακτικη του ομιιλου (και ολων των γερμανων κατασκευαστων), υπάρχουν ελλειψεις στον εξοπλισμο, που τις πληρωνεις χρυσες: Εχουν οθονη 6,5", αλλα χωρις android auto - carplay. Το θελεις; +150 €. Αλλα παιρνεις ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ και την οκταρα οθονη και τις εξτρα θυρες USB = +230 €. Η SEAT στου δινει το "connect" (full link) και στην στανταρντ οθονη με 200 €.
Θελεις αισθητηρες παρκαρισματος ή/και καμερα; Ξηλωσου. Και ουτω καθεξης.

Το χειροτερο ομως ειναι το χρηματοδοτικο - εγγυηση. Εγγυηση 2 χρονια. Η επεκταση για +2 χρονια πληρωνεται εξτρα. Επιτοκιο 9,6%. Εχουν ενα πιο φτηνο της VW bank, για να μπεις στο οποιο σε δεσμευουν για ασφαλιση αυτοκινητου και ζωής (δανειου) για ολη τη διαρκεια της χρηματοδοτησης. Καταληγεις να εχεις εγγυηση για 4 χρονια (μικροτερη και παλι απ' ολον τον ανταγωνισμο) την οποια εχεις χρυσοποληρωσει.

Μ' αυτα και μ' αυτα, ενα Highline Tsi 115HP, με επεκταση εγγυησης και εξτρα το connect και την καμερα, κοστιζει στην 4ετια 20.600 € χωρις μεταλλικο χρωμα :lipsealed:
Απο αυτα πρεπει να αφαιρεσουμε περιπου 1000 €, που ειναι ασφαλιστρα για το αυτοκινητο τα οποια θα πληρωνα ετσι κι αλλιως. Συνολικα, η τιμη και οι οροι-δεσμευσεις ειναι εκτος ανταγωνισμου.

Το Ibiza ειναι και (λιγο) πιο φτηνο στο τιμολογιο και πιο ευελικτο στα προγραμματα. Καλυτερο επιτοκιο, καλυτερη τιμολογηση στα εξτρα, εγγυηση 4 χρονια χωρις χρεωση, υποχρεωτικη ασφαλιση για 6 μονο μηνες. Ενα Xcellence 115HP, με εξτρα καμερα, αισθητηρες και full link κοστιζει στην τετραετια 18.400. Και (εξωτερικα) μου αρεσει περισσοτερο.

Συμπερασμα: Δεν "ψηθηκα" οτι το Polo αξιζει τη διαφορα και δεν θα το επιλεξω, καθως η τιμη του ειναι ακριβως ιδια με του Vitara 1.0t GL+, που και μεγαλυτερο είναι και μου αρεσει περισσοτερο.

Και το Ibiza ομως δεν ειναι φθηνο. Ειναι πιο ακριβο απο το 500L βενζινη, πλησιαζει στο 500L πετρελαιο και ειναι περιπου 3000 € πιο ακριβο απο το Baleno 90HP.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
kantoniou έγραψε:Λοιπον, ειδα το Polo και στο καπακι ξανα το Ibiza, για τη συγκριση.
Το Polo είναι πολυ ποιοτικο (και αρκετα ομορφο) στο εσωτερικο. Ωραια καθισματα και θεση οδηγησης, ολα στη θεση τους ΚΑΙ μαλακά πλαστικα :lol: . Μου αρεσε οτι εχουν την οθονη πανω απο τους αεραγωγους της κεντρικης κονσολας, κατι που πιστευω οτι πρεπει να καθιερωθει απο ολους τους κατασκευαστες. Επισης μπορεις, με διχρωμιες, ψηφιακη οθονη, να κανεις το εσωτερικο πιο "ζωηρο", αν σου φαινεται πολυ συντηρητικο.
Μου αρεσε επισης οτι εχουν τον περισσοτερο εξοπλισμο ασφαλειας στανταρντ απο τις βασικες εκδοσεις. Οι χωροι ιδιοι φυσικα με το Ibiza. Εκδοση με υποβραχιονιο πισω (για ski hatch που θελω) δεν εχουν.

ΑΛΛΑ: Οικονομικα δεν παιζει. Συμφωνα με τη γνωστη τακτικη του ομιιλου (και ολων των γερμανων κατασκευαστων), υπάρχουν ελλειψεις στον εξοπλισμο, που τις πληρωνεις χρυσες: Εχουν οθονη 6,5", αλλα χωρις android auto - carplay. Το θελεις; +150 €. Αλλα παιρνεις ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ και την οκταρα οθονη και τις εξτρα θυρες USB = +230 €. Η SEAT στου δινει το "connect" (full link) και στην στανταρντ οθονη με 200 €.
Θελεις αισθητηρες παρκαρισματος ή/και καμερα; Ξηλωσου. Και ουτω καθεξης.

Το χειροτερο ομως ειναι το χρηματοδοτικο - εγγυηση. Εγγυηση 2 χρονια. Η επεκταση για +2 χρονια πληρωνεται εξτρα. Επιτοκιο 9,6%. Εχουν ενα πιο φτηνο της VW bank, για να μπεις στο οποιο σε δεσμευουν για ασφαλιση αυτοκινητου και ζωής (δανειου) για ολη τη διαρκεια της χρηματοδοτησης. Καταληγεις να εχεις εγγυηση για 4 χρονια (μικροτερη και παλι απ' ολον τον ανταγωνισμο) την οποια εχεις χρυσοποληρωσει.

Μ' αυτα και μ' αυτα, ενα Highline Tsi 115HP, με επεκταση εγγυησης και εξτρα το connect και την καμερα, κοστιζει στην 4ετια 20.600 € χωρις μεταλλικο χρωμα :lipsealed:
Απο αυτα πρεπει να αφαιρεσουμε περιπου 1000 €, που ειναι ασφαλιστρα για το αυτοκινητο τα οποια θα πληρωνα ετσι κι αλλιως. Συνολικα, η τιμη και οι οροι-δεσμευσεις ειναι εκτος ανταγωνισμου.

Το Ibiza ειναι και (λιγο) πιο φτηνο στο τιμολογιο και πιο ευελικτο στα προγραμματα. Καλυτερο επιτοκιο, καλυτερη τιμολογηση στα εξτρα, εγγυηση 4 χρονια χωρις χρεωση, υποχρεωτικη ασφαλιση για 6 μονο μηνες. Ενα Xcellence 115HP, με εξτρα καμερα, αισθητηρες και full link κοστιζει στην τετραετια 18.400. Και (εξωτερικα) μου αρεσει περισσοτερο.

Συμπερασμα: Δεν "ψηθηκα" οτι το Polo αξιζει τη διαφορα και δεν θα το επιλεξω, καθως η τιμη του ειναι ακριβως ιδια με του Vitara 1.0t GL+, που και μεγαλυτερο είναι και μου αρεσει περισσοτερο.

Και το Ibiza ομως δεν ειναι φθηνο. Ειναι πιο ακριβο απο το 500L βενζινη, πλησιαζει στο 500L πετρελαιο και ειναι περιπου 3000 € πιο ακριβο απο το Baleno 90HP.

Επιτόκιο 9,6% είναι απίστευτα μεγάλο. Βγαίνει στην 4ετια 20.600 € λες. Πόσο βγαίνει αν το πληρώσεις ντούκου?
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#560333 Δεν ξέρω τι λέει σαν αμάξι και δεν θυμάμαι αν αναφέρθηκε αλλά μιας και πήγατε από Fiat ίσως βολεύει και το Tipo.
Αν και είναι λίγο πιο μακρύ από το όριο.
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
PeterPan έγραψε:Επιτόκιο 9,6% είναι απίστευτα μεγάλο. Βγαίνει στην 4ετια 20.600 € λες. Πόσο βγαίνει αν το πληρώσεις ντούκου?

Αυτη ειναι η τιμολογηση που εκανα στην αντιπροσωπεια. Το configurator που έχουν στο site ειναι πολυ καλο και ακριβες, οποτε τιμολογει κανεις και μονος του, αρκει να ξερει τα εξοδα, τελη κτλ.
Κώδικας: Επιλογή όλωνΑξία   16.450
Τόκοι   1.934
Εγγύηση   319
Allianz   982
MetLife   607
Εξ.φακελ  295
Σύνολο 20.587

Βγαίνει 16.450 € με το απλο λευκο χρωμα (104 €) και δωρο συναγερμο και after market αισθητηρες παρκαρισματος πισω (που δεν εχουν ενδειξη στην οθονη). Δηλ. το στανταρ HighLine με δυο δωρα "ντοπια". Αν βαλεις καμερα, εργοστασιακους αισθητηρες, το connect για τα τηλεφωνα (αρα και την 8αρα οθονη), μεταλικο χρωμα, ανεβαινει (...εκτοξευεται) κι αλλο η τιμη.
Μετα διαλεγεις χρηματοδοτηση, ή το 9,6% της τραπεζας ή το δικο τους με 7,1%, στο οποιο ομως υποχρωτικα πληρωνεις ασφαλιστρα για το αυτοκινητο και ζωης - απωλειας εισοδηματος για το δανειο. Μοιραζουν τα εξοδα φακελου και τα ασφαλιστρα Ζωης ατοκα στις δοσεις, ενω την επεκταση της εγγυησης και τα ασφαλιστρα του αυτοκινητου εντοκα και "μπροστα" :dizzy:
Ειναι καλο αυτοκινητο, με αισθηση μεγαλυτερου, αλλα δεν παιζει για αγορα, καθως βγαινει πιο ακριβο απο το Vitara, το 500L και το Stonic. Επισης δεν ψηθηκα οτι αξιζει τη διαφορα σε σχεση με το Ibiza. Ασε που, δεδομενου οτι εγω εργαζομαι σε ασφαλιστικη εταιρεια, το να πληρωνω ασφαλιστρα (για το αυτοκινητο και το δανειο) αλλου με εκνευριζει και για λογους αρχης και οικονομικους. Αν παλι διαλεξω το αλλο προγραμμα, θα εχω το χειροτερο επιτοκιο της αγορας και θα δωσω σχεδον τα ιδια σε τοκους.
Ισως ειναι καλη περιπτωση για καποιον που τα εχει μετρητα και θελει ενα απο τα καλυτερα αυτοκινητα της κατηγοριας. Εκει το καταλαβαινω.
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
NickTG έγραψε:Δεν ξέρω τι λέει σαν αμάξι και δεν θυμάμαι αν αναφέρθηκε αλλά μιας και πήγατε από Fiat ίσως βολεύει και το Tipo.
Αν και είναι λίγο πιο μακρύ από το όριο.

Το Tipo το ειδα στην αντιπροσωπεια που πηγα για το 500L και εντυπωσιαστηκα απο τους χωρους του. Δεν το εξετασα, καθως εχω απορριψει ολα τα μεσαια hatchback και λογω διαστασεων και λογω τιμης και λογω στιλ (δεν νομιζω οτι ταιριαζουν στις κορες, αλλα και εγω θα ηθελα κατι διαφορετικο).
Μπαινοντας τωρα να το δω με ευκαιρια την προταση σου, βλεπω οτι τρεχει καποια προωθητικη ενεργεια και ειναι ψιλο-ευκαιρια τιμολογιακα. Ειναι πιο φθηνο απο το 500L και εχει τους ιδιους περιπου χωρους και εξοπλισμο. Εχει δε και τον καλο κινητηρα βενζινης 1.4 120HP που δεν βαζουν στο L. Εχει κανεις αποψη για τον κινητηρα αυτο (καταναλωση, αξιοπιστια, χαρακτηριστικα λειτουργιας;)
Ειδα βεβαια και οτι καταργηθηκε το χαμηλο επιτοκιο 3,5% και πηγαν στο 8,15%, οποτε παει το συγκριτικο πλεονεκτημα της FIAT... :(
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
kantoniou έγραψε:
Μετα διαλεγεις χρηματοδοτηση, ή το 9,6% της τραπεζας ή το δικο τους με 7,1%, στο οποιο ομως υποχρωτικα πληρωνεις ασφαλιστρα για το αυτοκινητο και ζωης - απωλειας εισοδηματος για το δανειο. Μοιραζουν τα εξοδα φακελου και τα ασφαλιστρα Ζωης ατοκα στις δοσεις, ενω την επεκταση της εγγυησης και τα ασφαλιστρα του αυτοκινητου εντοκα και "μπροστα" :dizzy:

Αν δεν κάνω κάποιο σοβαρό λάθος, η υποχρέωση ασφάλισης περιορίζεται στο 6μηνο. Από κει και μετά πας όπου θες. Υπάρχει και η επιλογή να προπληρώσεις ασφάλεια για όση είναι και η διάρκεια του δανείου κι εκεί πέφτει ακόμα περισσότερο το επιτόκιο απλά πληρώνεις πολύ ακριβότερη ασφάλεια. Allianz μεν και με εγγύηση ασφαλιζόμενου κεφαλαίου ίσου με την αξία του αυτοκινήτου για όσα χρόνια είναι η αποπληρωμή.

Εγώ ας πούμε, αν πάνε όλα καλά μέχρι τέλος του μήνα, θα πάρω αυτό το πακέτο του 7.2% (νομίζω τόσο βγαίνει το τελικό τελικό) και θα κάνω ένα 6μηνο την "υποχρεωτική" Allianz και από κει και πέρα Hellas Direct που η ετήσια βγαίνει σχεδόν όσο η 6μηνη της Allianz.