Για μοτοσικλέτες, σκούτερ και άλλα δίτροχα
Άβαταρ μέλους
By IKE
#47607 Απλά μην έχετε παραισθήσεις ότι αυτά τα μηχανάκια τα αγοράζεις, κάνεις ένα σέρβις (έστω μεγάλο) και μετά τα κυκλοφορείς. Είναι όλα (άντε να πω το 99%) ιδέες για ολική ανακατασκευή και αν θες όντως να κυκλοφορήσεις και όχι να το έχεις σαν στατικό έκθεμα δεν είναι ιδιαίτερα φθηνά.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#47610 Το VX800 που μπήκε πιο πριν, δείχνει σε κατάσταση βιτρίνας πάντως.
Σε τόσο παλιά μηχανή η υδρόψυξη δεν είναι καλή ιδέα, αν δεν συντηρούνταν σωστά, μπορεί να έχει κάνει διάβρωση.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
Anonymous Founder έγραψε:Το VX800 που μπήκε πιο πριν, δείχνει σε κατάσταση βιτρίνας πάντως.
Σε τόσο παλιά μηχανή η υδρόψυξη δεν είναι καλή ιδέα, αν δεν συντηρούνταν σωστά, μπορεί να έχει κάνει διάβρωση.

Τα αερόψυκτα με τις μεταλλικές φλάντζες να δεις τι θα έχουν πάθει, αν έχουν τραβήξει 20-25 καλοκαίρια στη σειρά! Απλά θα κάνεις υπομονή και θα λαδώνεις τα παπούτσια σου κάθε φορά που πας βόλτα!

Όπως είπαμε και για το zzr400 στην αρχή αρχή, είναι τριχίλιαρα αυτά που κοιτάμε (+ την αγορά) και απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχεις τα υπόλοιπα δύο από τα τρία Χ.
Αλλιώς χαμηλώνεις τις απαιτήσεις σου και παίρνεις ένα cbfάκι, μη σου πω το pcx, Ή κάνεις υπομονή να μαζέψεις κανένα φράγκο και να πάρεις κάτι μεγαλύτερο της τελευταίας δεκαετίας και όπως λέει ο ΙΚΕ, μετά από ένα καλό σέρβις και με λίγη τύχη ίσως μπορέσεις να το κυκλοφορήσεις απροβλημάτιστα.

Ο λόγος που δεν έχω προχωρήσει και εγώ σε μια τέτοια κίνηση είναι ότι βαρέθηκα να κάνω το παληκάρι (μου έχει στοιχίσει ήδη πολλά λεφτά στα αυτοκίνητα) και φοβάμαι να ανοίξω παρτίδες και με τις μηχανές. Πλέον, θέλω απλά να πατάω το κουμπι (ή να την κλωτσάω αν είναι sr) και να παίρνει.

Απο εκεί και πέρα κανένας δεν αμφιβάλλει για το ψυχοθεραπευτικό του θέματος! :s_crazy
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#47647 Μου έχει κάτσει πάντως πως με την υδρόψυξη θα είμαι πιο σίγουρος.
Ίσως να έχω και άδικο.

vasilis 1200101 έγραψε:Νίκο αντιλαμβάνεσαι πως εμεις σε βομβαρδίζουμε με πληροφορίες

Αυτός ήταν και ο σκοπός του θέματος άλλωστε. :s_wink
Μέχρι τώρα δεν έχω παράπονο. :s_cool

Zorz έγραψε:Φτηνή μηχανή ζήτησε ο άνθρωπος, αυτά τα μοντέλα λίγο πολύ είναι που καλύπτουν τον ορισμό, έχουν αποδεκτές επιδόσεις και εύλογο κόστος συντήρησης (εξαιρώ τα παλιά Triumph που ανέκυψαν :s_crazy ).

Σαφώς και υπάρχουν πιο πρόσφατες και καλύτερες μηχανές, αλλά είναι εκτός προϋπολογισμού που δήλωσε. Τι νόημα έχει να ποστάρουμε F800S και Shiver GT όταν δεν βρίσκεις με αυτά τα λεφτά;

Having said that, υπάρχουν λίγα VFR800 σε αυτά τα λεφτά, ενώ αν δώσει ένα €500 παραπάνω, μπαίνει στα λημέρια των πρώτων ER6n, που είναι σαφώς πιο σύγχρονη μοτοσυκλέτα. Έλα όμως που είναι σεβαστή ποσοστιαία διαφορά.

Για την ώρα λοιπόν, μαλακιζόμαστε κι εμείς :inlove: ποστάροντας ό,τι άσχετο δούμε στο καρ.γρ. Λόγου χάρη:
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5379391/
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5543491/
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5596366/
:lol:

D-Jet έγραψε:Είναι ακριβώς στη ζώνη "παλιά και όχι κλασσικά" μηχανάκια (σιγά μην είναι του '94 αυτό_τουλάχιστον 15 χρόνια παλιότερα από το συγκεκριμένο canyon_) και πραγματικά δεν εύχομαι σε κανέναν να πέσει στην ανάγκη τους. :lipsealed:

Καλά, εννοείται ότι όταν βλέπεις γιαπωνέζικο 400ρι τότε το έτος κυκλοφορίας αναφέρεται αυτόματα στο πότε εισήχθη στην Ελλάδα ως μεταχειρισμένο, όχι στη πραγματική του ηλικία.

Αυτό.
Προφανώς και ήξερα τι προτάσεις θα υπάρχουν σε αυτά τα λεφτά και τέτοιου τύπου περίμενα.
Αν δω πως δεν με παίρνει απλά θα μείνω εδώ που είμαι και θα κάνω υπομονή.

Έχω ρίξει μια ματιά και σε κάποια τέτοια KTM αλλά έχω ακούσει διάφορα για αυτά. :hmmm:

Γνωστό αυτό.
Άλλωστε τα περισσότερα είχαν σταματήσει να βγαίνουν στις χρονιές που γράφονται στις αγγελίες. :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By vasilis 1200101
#47664 Βεβαια εγω θα συνεχίσω να κανω τον δικηγόρο του διαβολου και οι λόγοι προφανείς,

Εικόνα

Αλλα για να μιλήσω με το χρωμα του χρήματος εχω 130 ευρώ τέλη, 200 ετήσια ασφάλεια, 300 τον μήνα βενζίνες και κάθε δυο μήνες ενα κατοστάρικο σέρβις. Κοστίζει...
Άβαταρ μέλους
By IKE
#47666 Αυτό πόσο κόστισε? (σύνολο, όχι μόνο τιμή αγοράς)

ΥΓ. Κουκλίνι btw :s_wink
Άβαταρ μέλους
By NickTG
vasilis 1200101 έγραψε:Αλλα για να μιλήσω με το χρωμα του χρήματος εχω 130 ευρώ τέλη, 200 ετήσια ασφάλεια, 300 τον μήνα βενζίνες και κάθε δυο μήνες ενα κατοστάρικο σέρβις. Κοστίζει...

Γιατί τόσα για σέρβις? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By vasilis 1200101
#47680 Ike, χίλια πήγε η αγορά, σαφώς κατω απ την αξία της. 400 τα μαζέματα και 220 τα λάστιχα.
Τωρα εχει περάσει τα 3 χιλιάρικα αλλα ειχα και ατύχημα, ενώ εχω και την μανία να τα αλλάζω ολα. Ευτυχώς με φρενάρει ο μηχανικός μου.

Νικο, κανω 100 με 200 χιλιόμετρα την ημερα, οπότε κάθε δυο μήνες θέλω τουλάχιστον λάδια - φιλτρα.

Τωρα που το σκέφτομαι στην θεση θα πήγαινα αέρα για το gpx600r. Απο αυτα που σου πρότεινα νομιζω ειναι η καλύτερη επιλογή. Αν τα πλαστικα ειναι τοσο καλα όσο φαίνονται απο μια φωτο, που ποτέ δεν ειναι αλλα λέμε, τα υπόλοιπα μαζεύονται σχετικά εύκολα.
Θα το έπαιρνα εγω αλλα απο διαστροφή κοιτάζω πολυ συγκεκριμένα μηχανάκια, το εξής ενα zx10 tomcat
Άβαταρ μέλους
By red_monster
IKE έγραψε:Απλά με τις άνωθεν επιλογές να ξέρεις πως δεν αγοράζεις μία μηχανή αλλά μία άδεια κυκλοφορίας (εν μέρη σωστή πιθανώς) και μία ωραία συλλογή από ανταλλακτικά placeholders για να ξέρεις που θα πρέπει να μπουν τα κανονικά εξαρτήματα (αν τα βρεις).

νομίζω οτι κάπως έτσι το έθεσε.... έχει χρόνο και χώρο και ψάχνει μια βάση ....

αν όχι συμφωνώ με ΙΚΕ, το δικό μου bros πέρασε από πολλά κύματα μέχρι να πω οτι δουλεύει καλά
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#47857 Πάντως, υπάρχουν αρκετά συμπαθητικά μηχανάκια σ' αυτά τα λεφτά και με λίγο ψάξιμο νομίζω θα βρεθεί κάτι καλό. Εμένα μου αρέσουν πολύ και τα Aprilia Pegaso, αν και έχουν βάρος μπόλικο, εν τούτοις αν κάποιος είναι κανονικού ύψους, μου φαίνονται πολύ ωραία:
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5185983/
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5709592/
:s_bye
Άβαταρ μέλους
By NickTG
red_monster έγραψε:νομίζω οτι κάπως έτσι το έθεσε.... έχει χρόνο και χώρο και ψάχνει μια βάση ....

αν όχι συμφωνώ με ΙΚΕ, το δικό μου bros πέρασε από πολλά κύματα μέχρι να πω οτι δουλεύει καλά

Κάπως έτσι.
Δεν θα βασίζομαι στη μηχανή αν χρειαστώ κάτι.
Για βόλτες τη θέλω.

vasilis 1200101 έγραψε:
Νικο, κανω 100 με 200 χιλιόμετρα την ημερα, οπότε κάθε δυο μήνες θέλω τουλάχιστον λάδια - φιλτρα.

:lipsealed:

Λογικά τα έξοδα!
Εγώ τα υπολογίζω στα 6000-7000χλμ το χρόνο.
Άβαταρ μέλους
By IKE
#48425 Όταν λες για βόλτες, εννοείς ότι δεν σε πειράζει να μένεις από άσχετες βλάβες στη μέση του πουθενά?