Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#44173 Μαστόρια του φωτός για πείτε αν έχετε άλλη ιδέα.
Το στόρυ είναι αγορά φωτογραφικής compact(ή παρόμοιο μέγεθος) ως τα 200€.

Είμαι της σκέψης να προτείνω αυτήν Nikon Digital Camera J3 10-30mm Black (link)
ή
Sony Digital Camera NEX-3NL 16-50MM (λινκ)

Η Nikon ναι μεν έχει μικρότερο αισθητήρα(αλλά μεγάλο σε σχέση με άλλες κομπακτ), φαίνεται να έχει ταχύτερο και ακριβέστερο focus από τη sony.
Ωστόσο μάλλον προς Sony στέκομαι γιατί έχει ImageStabilisation, και το θέλουν για το βίντεο.
Υπάρχει κάτι καλύτερο στην αγορά; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#44180 Αγοράστηκε προχθές η Sony DSC WX350 από τις προσφορές του Amazon με 180€. http://www.amazon.co.uk/Sony-DSCWX350-Compact-Digital-Camera/dp/B00IGL9PQ0/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1417032982&sr=8-1&keywords=sony+350

Δεν είχα δει βέβαια ότι έπαιζε mirorless με τίμη κάτω από τα 200. :sorry:

Γενικά πάντως πριν επιλέξει, θα σου πρότεινα να περιμένεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας, γιατί σχεδόν σίγουρα θα βγει κάποια προσφορά στο συγκεκριμένο εύρος τιμής από κάποιο Amazon.
Άβαταρ μέλους
By Lippi
Red Garland έγραψε:Μαστόρια του φωτός για πείτε αν έχετε άλλη ιδέα.
Το στόρυ είναι αγορά φωτογραφικής compact(ή παρόμοιο μέγεθος) ως τα 200€.

Είμαι της σκέψης να προτείνω αυτήν Nikon Digital Camera J3 10-30mm Black (link)
ή
Sony Digital Camera NEX-3NL 16-50MM (λινκ)

Η Nikon ναι μεν έχει μικρότερο αισθητήρα(αλλά μεγάλο σε σχέση με άλλες κομπακτ), φαίνεται να έχει ταχύτερο και ακριβέστερο focus από τη sony.
Ωστόσο μάλλον προς Sony στέκομαι γιατί έχει ImageStabilisation, και το θέλουν για το βίντεο.
Υπάρχει κάτι καλύτερο στην αγορά; :hmmm:

τη Sony με κλειστά μάτια σε σχέση με αυτή τη νικον.
Edit: ο μεγαλύτερος αισθητήρας κάνει διαφορα. Οταν θα τραβήξεις φωτο σε ημίφως θα καταλάβεις. Ο φακός της σονυ είναι εξαιρετικός all around φακός (αν και σοφτ σε κάποιες περιπτώσεις αλλά δύσκολα το αντιλαμβάνεται ο μέσος χρήστης) .
Η σονυ μπορει να έχει αργό φοκους αλλά δύσκολα θα βγάλεις κακή φωτο.
Σε βίντεο δεν ξέρω τι θα λέει αλλά αν κρίνω από τη ΝΕΧ5 δεν θα έχεις πρόβλημα (με επιφύλαξη).
Η νικον που γράφεις γενικά δεν σε σχέση με τον ανταγωνισμό της.
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#44202 μεγειές axel12p!
Καλά από έξω δεν παίζει να αγοράσει ο θείος μου, και πιο κάτω από 200€ δύσκολα για τέτοιες μηχανές.

@Lippi
H νικον είναι σε μικρότερη κατηγορία αλλά αυτή η σειρά βγάζει τίμια αποτελέσματα αν θυμάμαι καλά κάτι reviews και είναι ανώτερη από τις άλλες compact.
Και εγώ εκεί είμαι αλλά τώρα διαβάζω ότι είναι λίγο αργή η sony ενώ η nikon είναι πιο σπίρτο αν και έχει μικρότερο αισθητήρα, πολύ-καλύτερο AF(ένας χρήστηςμε φωτ. μπλογκ γράφει πως η σονυ αποτυγχάνει το focus σε αρκετές περιπτώσεις) και έχει πιο εύκολα controls από τη sony , που για τους μεγαλύτερους είναι plus.
Τεσπα, μάλλον έκλεισε προς sony.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας :s_wink
Άβαταρ μέλους
By Lippi
Red Garland έγραψε:μεγειές axel12p!
Καλά από έξω δεν παίζει να αγοράσει ο θείος μου, και πιο κάτω από 200€ δύσκολα για τέτοιες μηχανές.

@Lippi
H νικον είναι σε μικρότερη κατηγορία αλλά αυτή η σειρά βγάζει τίμια αποτελέσματα αν θυμάμαι καλά κάτι reviews και είναι ανώτερη από τις άλλες compact.
Και εγώ εκεί είμαι αλλά τώρα διαβάζω ότι είναι λίγο αργή η sony ενώ η nikon είναι πιο σπίρτο αν και έχει μικρότερο αισθητήρα, πολύ-καλύτερο AF(ένας χρήστηςμε φωτ. μπλογκ γράφει πως η σονυ αποτυγχάνει το focus σε αρκετές περιπτώσεις) και έχει πιο εύκολα controls από τη sony , που για τους μεγαλύτερους είναι plus.
Τεσπα, μάλλον έκλεισε προς sony.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας :s_wink

Mirrorless και οι δύο οπότε η σύγκριση είναι αναπόφευκτη. Όταν έψαχνα κάτι αντίστοιχο τα περισσότερα reviews τα χωνανε στη νικον για την υλοποίησή της. (Ας μην ξεχνάμε ότι πολλοί πίνουν νερό στο όνομα των νικον και ίσως αυτή η σειρά απλά "δεν". Great expectations? Μπορεί).
Η εμπειρία μου από NEX5T είναι ότι:
Ο αισθητήρας είναι κορυφαίος, ο καλύτερος στην κατηγορία με μόνο ανταγωνιστή αυτον της Fuji.
O φακός 15-50 με zoom είναι πολύ καλός (με κάποιες ατέλειες) και το αθόρυβο ζουμ βοηθάει στο βίντεο.
Ο συνδυασμός των 2 καθιστά το φλας (σχεδόν) αχρηστο.
Το φοκους είναι πιο γρήγορο στη νεξ5 από ότι στην 3 οπότε εκεί δεν έχω αποψη. Αλλά ο αισθητήρας βοηθάει και εκεί (και ένας πιο γρήγορος φακός θα βοηθούσε περισσότερο αλλά τεσπα).
Αν η προτεραιότητα σου είναι το πολύ γρήγορο φοκους διαβασε αρκετά reviews με τον συνδυασμό αυτό (σώμα + φακός) για να αποφασίσεις.
Η νεξ5 εμένα με ικανοποίησε απίστευτα σε αυτό το τομέα (φωτο + βίντεο σε παιδιά που παίζουν κλπ).
Άβαταρ μέλους
By Zorz
Lippi έγραψε:Mirrorless και οι δύο οπότε η σύγκριση είναι αναπόφευκτη. Όταν έψαχνα κάτι αντίστοιχο τα περισσότερα reviews τα χωνανε στη νικον για την υλοποίησή της. (Ας μην ξεχνάμε ότι πολλοί πίνουν νερό στο όνομα των νικον και ίσως αυτή η σειρά απλά "δεν". Great expectations? Μπορεί).

Εγώ που δεν είμαι Νικονάκιας (στα @@ μου δηλαδή τι γράφει πάνω, αρκεί να κάνει αυτό που θέλω σε τελική ανάλυση), η Nikon 1 μου άφησε τη χείριστη των εντυπώσεων ανάμεσα στις mirrorless, κυρίως από άποψη εργονομίας. ΙΜΟ είναι σχεδιασμένες για ανθρώπους που αφήνουν τη μηχανή στο auto και κλικάρουν. :s_gamer
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#44266 @ Lippi
Δεν είναι για μένα, εγώ θα έπαιρνα μια nex 5n και τον pancake και θα ήμουν πασάς. :s_yes
Η sony nex 3n μετά από κάμποσα review το λένε όλοι ότι είναι το πιο αργό μοντέλο των nex(απόλυτα λογικό). Απλά εγώ δεν ξέρω πόσο πιο αργό και τι κριτήρια βάζουν αυτοί και το χαρακτηρίζουν έτσι. Ωστόσο για ποιότητα και για βίντεο ακούω τα καλύτερα, εκτός από τα μικροθεματάκια φόκους και σωστής έκθεσης όταν έχει μεγάλη ηλιοφάνεια. Επίσης διαβάζω ότι είναι αρκετά χειρότερη στο χρόνο που θέλει να κρυώσει μετά από βίντεο.
Τέτοια χαζοθέματα είναι φυσικό να υπάρχουν, αλλά δεν ξέρεις πόσο θα τη σπάσουν στον άπειρο χρήστη στον οποίο προορίζεται.
Anyway, και πάλι thanks.

@ Zorz
Για τέτοιο χρήστη προορίζεται, auto από την πρώτη ως την τελευταία μέρα και τη ζελατίνα πάνω :shifty:
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#44374 @Dino και όποιος ενδιαφέρεται.

SJCAM SJ5000 PLUS ONLY $ 169.99
Extra 5% OFF Coupon For Order $100+
Coupon Code: BFOUTDOOR
Άβαταρ μέλους
By drdino
#44380 Ναι, αλλά είναι presale προς το παρόν, το έχω σταμπαρει εδώ και καιρό.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
Red Garland έγραψε:Για τέτοιο χρήστη προορίζεται, auto από την πρώτη ως την τελευταία μέρα και τη ζελατίνα πάνω :shifty:

Τότε, έμπαινε γιούτσο! Όποια και να πάρεις από αυτές, είναι σαφής αναβάθμιση από τη συντριπτική πλειονότητα των compact.

Αν είναι για κοπέλα πάντως, έχει και άλλα χρωματάκια:
Εικόνα

Υπάρχει και η Pentax Q που είναι ακόμα πιο μπονσάι:
Εικόνα

@Ντίνος: Για τι χρήση τη θέλεις, ως dashcam; Προσωπικά θα περίμενα πρώτα review από τον Techmoan.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#45160 Αυτή δεν είναι που έχει ακόμα μικρότερο αισθητήρα από Sony RX100 MKIII, Canon G7x, τις περισσότερες enthusiast compact, ακόμα και από την πραγματικά λιλιπούτεια Samsung NX-mini?
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#45227 Αισθητήρας 1/1.7", όσο κινητού δηλαδή. Η Samsung αντίστοιχα, έχει αισθητήρα 1". Περισσότερο ανήκει στην κατηγορία toy camera και σίγουρα όχι στις enthusiast compacts. Αν και με την τιμολόγηση που της είχαν κάνει αρχικά.... :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#46796 Το σκέφτομαι και εγώ για καμιά SJ4000, αλλά επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, θυμήθηκα πως είχα μια ξεχασμένη 808 που έβαζα στο quadcopter.

Οπότε αγοράστηκαν οι παρακάτω βάσεις με 5€ και την έχω μετατρέψει σε dashcam. Για την ώρα έχω ξεγελαστεί! :lol:
Η φάση είναι πως αν και αγοράστηκαν από διαφορετικούς πωλητές στο Hong Kong, ήρθαν μέσα στον ίδιο φάκελο :dizzy:
Εικόνα
Εικόνα