- 27 Νοέμ 2014, 00:43
Red Garland έγραψε:μεγειές axel12p!
Καλά από έξω δεν παίζει να αγοράσει ο θείος μου, και πιο κάτω από 200€ δύσκολα για τέτοιες μηχανές.
@Lippi
H νικον είναι σε μικρότερη κατηγορία αλλά αυτή η σειρά βγάζει τίμια αποτελέσματα αν θυμάμαι καλά κάτι reviews και είναι ανώτερη από τις άλλες compact.
Και εγώ εκεί είμαι αλλά τώρα διαβάζω ότι είναι λίγο αργή η sony ενώ η nikon είναι πιο σπίρτο αν και έχει μικρότερο αισθητήρα, πολύ-καλύτερο AF(ένας χρήστηςμε φωτ. μπλογκ γράφει πως η σονυ αποτυγχάνει το focus σε αρκετές περιπτώσεις) και έχει πιο εύκολα controls από τη sony , που για τους μεγαλύτερους είναι plus.
Τεσπα, μάλλον έκλεισε προς sony.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας 
Mirrorless και οι δύο οπότε η σύγκριση είναι αναπόφευκτη. Όταν έψαχνα κάτι αντίστοιχο τα περισσότερα reviews τα χωνανε στη νικον για την υλοποίησή της. (Ας μην ξεχνάμε ότι πολλοί πίνουν νερό στο όνομα των νικον και ίσως αυτή η σειρά απλά "δεν". Great expectations? Μπορεί).
Η εμπειρία μου από NEX5T είναι ότι:
Ο αισθητήρας είναι κορυφαίος, ο καλύτερος στην κατηγορία με μόνο ανταγωνιστή αυτον της Fuji.
O φακός 15-50 με zoom είναι πολύ καλός (με κάποιες ατέλειες) και το αθόρυβο ζουμ βοηθάει στο βίντεο.
Ο συνδυασμός των 2 καθιστά το φλας (σχεδόν) αχρηστο.
Το φοκους είναι πιο γρήγορο στη νεξ5 από ότι στην 3 οπότε εκεί δεν έχω αποψη. Αλλά ο αισθητήρας βοηθάει και εκεί (και ένας πιο γρήγορος φακός θα βοηθούσε περισσότερο αλλά τεσπα).
Αν η προτεραιότητα σου είναι το πολύ γρήγορο φοκους διαβασε αρκετά reviews με τον συνδυασμό αυτό (σώμα + φακός) για να αποφασίσεις.
Η νεξ5 εμένα με ικανοποίησε απίστευτα σε αυτό το τομέα (φωτο + βίντεο σε παιδιά που παίζουν κλπ).
Δυο πράγματα είναι σίγουρα στη ζωή. To πρώτο είναι η εφορία.