Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By mirage
#27359 H ZR1 όχι η απλή.

Sent from Corsair's brick
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
mirage έγραψε:Αρα η Corvette δεν είναι supercar

Sent from Corsair's brick

Οχι δεν ειναι, η "απλη" , αναλυοντας βεβαια τα χαρακτηριστικα της, μπορει να θεωρηθει οτι ακομα και αυτη συγκεντρωνει σε μεγαλυτερο βαθμο τα στοιχεια εκεινα που εμπιπτουν στον ορισμο της κατηγοριας supercar, το ανεφερα πριν, σε σχεση με την αντιστοιχα entry level 911, αλλα δεν ξεκαθαρισα οτι ΔΕΝ ειναι τουλαχιστον η απλη (οκ λαθος μου που ΔΕΝ το διευκρινησα)

Παραυτα, στην λιστα βρισκεται η Corvette ZR1...

P.S "Κρατηστε" τωρα μερικοι, το οτι ΔΕΝ το ξεκαθαρισα αυτο, "ξεχνοντας" ολα τα παραπανω της αρχικης συζητησης, περι 911 vs 458...

@Eddie
Eδω μεσα, στις δημοσιευσεις των κατασκευαστων, γραφει κανεις σε ακαδημαικο, επιπεδο και δεν το εχω αντιληφθει? Ο καθενας ΜΑΣ (ολοι μας δηλαδη λιγο πολυ...) δεν λεει το μακρυ του και το κοντο του?
Ε, προφανως και παιρνω στα σοβαρα τα πονηματα αυτα και το εγραψα πιο πανω, μην πεσετε βιαστικα να φατε τους δοκιμαστες του evo, οι οποιοι αν μη τι αλλο εχουν οδηγησει οτι σοβαρο 4τροχο υπαρχει στον πλανητη τα τελευταια 30 χρονια.
Αυτο ειτε αρεσει , ειτε δεν αρεσει, ειτε μπορει να προκαλει και φθονο, οπως και να εχει,
ειναι αρκετα πιο σεβαστο απο την απο ψη του καθενως μας εδω μεσα, εκτος εαν εχουμε καποιον/καποιους χρηστες που τα εχουν οδηγησει ΟΛΑ αυτα, σε καταπληκτικες διαδρομες, μονα τους και ολα μαζι, και αρνειται να τα μοιραστει μαζι μας ο μπαγασας...

P.S Μην βιαστειτε παλι καποιοι να πειτε ΠΟΣΟ "τα παιρνουν" εκει στο evo, γιατι στην χωρα αυτη, και με το επιπεδο των γνωριμιων τους, ειναι δυσκολο(?) να βρεις σχεδον οτιδηποτε, απο ιδιωτη... :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#27377 . χάνεις την ουσία.

Μπορεί μεθαύριο ο συντάκτης του Evo εκεί που ξύνει τα αμελέτητα του και τρώει fish n chips να πει "Δεν βάζω μέσα στο τεφτέρι με τα supercars το Evo τζαστ φορ δε χαβαλέ οφ δε θινγκ";

Ξέρω ότι καταρρίπτονται έτσι διάφορες κοσμοθεωρίες σου αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Φιλικά.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
EDDIE_147 έγραψε:. χάνεις την ουσία.

Μπορεί μεθαύριο ο συντάκτης του Evo εκεί που ξύνει τα αμελέτητα του και τρώει fish n chips να πει "Δεν βάζω μέσα στο τεφτέρι με τα supercars το Evo τζαστ φορ δε χαβαλέ οφ δε θινγκ";

Ξέρω ότι καταρρίπτονται έτσι διάφορες κοσμοθεωρίες σου αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Φιλικά.

Εγω την χανω? Θα μιλαμε και θα γεμιζουμε το τοπικο δημοσιευσεις ΜΟΝΟ με τα "μπορει" και το τι νομιζουμε γενικα?
Φιλικα και εγω, και χωρις να θεωρω ευαγγελιο το evo οπως ανεφερες, θα σου πω οτι ο οποιοσδηποτε, -οχι μονο εγω- που παρακολουθει στενα και διαβαζει προσεκτικα τα δημοσιευματα του Αγγλικο evo απο τα πρωτα του τευχη (στα τελη του 98) μεχρι και λιγο μετα τα 200 που εφτασε, ξερει ποσο και που κανουν, χαβαλε, σε πολυ μεγαλο βαθμο, ειτε στα γραπτα, ειτε στις φωτο...

Καμμια κοσμοθεωρεια αγαπητε, απλως στοιχεια καποιων ανθρωπων που ξαναλεω εχουν οδηγησει σχεδον τα παντα, παντου, και που γραφουν στην χειροτερη περιπτωση λιγοτερο
τηλεκατευθυνομενα απο το συνολο του ειδικου τυπου, για τους λογους που ανεφερα πρωτυτερα.

Τωρα βεβαια θαμου πεις, ετσι δεν εχει χαβαλε, οπως συνηθως θελουμε σε forum, δεν θα μπορει ο καθενας μας να κομπαζει σαν
το παγωνι, οτι η δικη του αποψη, θεωρια, εμπειρια μετραει περισσοτερο...

Μεχρι λοιπον να παρουσιαστει καποια αλλη καλυτερη, βελτιωμενη "κοσμοθεωρια", θα μου επιτρεψεις να συμφωνω περισσοτερο με αυτη που παρεθεσα, (που δεν ειναι δικη μου, αλλα μετα απο λιγο καιρο, κατανοησα, και ασπαζομαι σε μεγαλυτερο βαθμο) και λιγοτερο με την αποψη του καθε χρηστη... :)

P.S Το οτι βεβαια εχω την τυχη να εχω οδηγησει καμποσες διαφορετικες εκδοσεις της 911, να ειναι γνωστο απο το αλλο forum το κολλημα-παθος μου για τα συγκεκριμενα αυτοκινητα, και παρολα αυτα να τα "υποβιβαζω" -κατα καποιους- στην sportscar κατηγορια, προφανως δεν λεει τιποτα, ετσι?
Άβαταρ μέλους
By JBT
#27401 Σούπερκαρ με πεπαλαιωμένες τεχνολογίες, δεν είναι "σούπερκαρ".

Η Κορβέτ έχει "αρχαία" (sic) ανάρτηση (ο... θεός να την κάνει ανάρτηση-!).

Και πριν "βιαστείτε" να θέσετε τον οβολό σας πάλι με τις (-αντικειμενικά- άλλα γι'άλλα του πουλιού το γάλα) απόψεις σας, θυμηθείτε τι έκανε κάποιος που έχει οδηγήσει οτιδήποτε οδηγείται στον πλανήτη.

(για τους άσχετους, ας ψάξουν Τζέρεμι Κλάρξον και Κορβέτ).

Άντε.-
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#27414 Πόσο σημαντικά ακριβότερη είναι η ZR1 από τη βασική 911?
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
P.S Το οτι βεβαια εχω την τυχη να εχω οδηγησει καμποσες διαφορετικες εκδοσεις της 911, να ειναι γνωστο απο το αλλο forum το κολλημα-παθος μου για τα συγκεκριμενα αυτοκινητα, και παρολα αυτα να τα "υποβιβαζω" -κατα καποιους- στην sportscar κατηγορια, προφανως δεν λεει τιποτα, ετσι?

Τι σχέση έχει αυτό; :hmmm:

Εγώ απλά σου λέω ότι αυτοί οι ορισμοί είναι εξ' ορισμού ΦΛΟΥ. :lol:

Το γεγονός ότι στο απολυτίκιο που πόσταρες έχουν συμπεριλάβει και συγκεκριμένες εκδόσεις μοντέλων που κατά τ' άλλα δεν είναι supercar (μήπως είναι η SL350; ), επιβεβαιώνει αυτό που είπα.

Δεν υπάρχει λόγος να προσπαθείς να βγάλεις ορισμούς επιπέδου ΠΑΠΥΡΟΣ ΛΑΡΟΥΣ ΜΠΡΙΤΑΝΙΚΑ για το συγκεκριμένο θέμα γιατί θα είναι αμιγώς προσωπικές σου απόψεις.

Στην τελική και η ψωλαδέρφω ο Tiff είχε πει την Ferrari FF "Estate".
Μήπως να τη βγάλουμε από τη λίστα που παρέθεσες και να τη βάλουμε με τα Volvo;

Αφού το πε η ψωλαδέρφω που είναι και ΧΕΡΑΣ και έχει οδηγήσει τα πάντα.

Με εννοείς ελπίζω τι εννοώ.
:)
Άβαταρ μέλους
By rocsta
CARυοθραύστης έγραψε:Σούπερκαρ με πεπαλαιωμένες τεχνολογίες, δεν είναι "σούπερκαρ".
Η Κορβέτ έχει "αρχαία" (sic) ανάρτηση (ο... θεός να την κάνει ανάρτηση-!).

Δε νομίζω πως έχει να ζηλέψει κάτι. Μπρος πίσω έχει δίπλα ψαλίδια και ένα εγκάρσιο ελατηριόφυλλο(ροκστα ©). Δεν διαβάζω τα πάντα από τεστ αυτοκινήτων όπως ο ΓΚ και άλλοι, αλλά δεν πρέπει να έχει αναφερθεί κάτι κακό. Πιο πολύ ρετσινιά είναι η εναντίωση για τα φύλλα σούστας.
Άβαταρ μέλους
By IKE
#27621 Η απλή Corvette είναι πολύ πιο κοντά σε αυτό που θα ορίζαμε σαν σπορ αυτοκίνητο από την όποια 911.

Όπως και μία Cayman είναι πιο σπορ από ένα Audi RS6.

ΥΓ.Σπορ εγώ ορίζω το αυτοκίνητο που βάζει την δυναμική και την οδική συμπεριφορά σε προτεραιότητα σε σχέση πχ με τους χώρους.
Άβαταρ μέλους
By j.marr
IKE έγραψε:Η απλή Corvette είναι πολύ πιο κοντά σε αυτό που θα ορίζαμε σαν σπορ αυτοκίνητο από την όποια 911.

Όπως και μία Cayman είναι πιο σπορ από ένα Audi RS6.

ΥΓ.Σπορ εγώ ορίζω το αυτοκίνητο που βάζει την δυναμική και την οδική συμπεριφορά σε προτεραιότητα σε σχέση πχ με τους χώρους.

Θέμα παράδοσης -ηλίθιας κατ εμέ- είναι αυτό που βλέπουμε στην 911 παρά οτιδήποτε άλλο.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
EDDIE_147 έγραψε:

Τι σχέση έχει αυτό; :hmmm:

Το αναφερω σαν παραδειγμα, υπο την εννοια της προσωπικης οδηγικης επαφης, -επισης μικρη οδηγικη επαφη με F430, oποτε υπαρχει μια πρωτη βαση συγκρισης- περα απο την αναγνωση διαφορων δημοσιευματων...Καποιος αλλος θα μπορουσε ευκολα απο μια οδηγικη εμπειρια με μια "απλη" 911 να την εχει ανεβασει στον ουρανο με το καλημερα. Φυσικα και ειναι καταπληκτικη, αλλα οχι ως supercar...

EDDIE_147 έγραψε:Εγώ απλά σου λέω ότι αυτοί οι ορισμοί είναι εξ' ορισμού ΦΛΟΥ. :lol:

Ε, ενταξει συμφωνουμε οτι διαφωνουμε... :lol: Εγω για το συγκεκριμενο περιοδικο, και τις συγκεκριμενες καταχωρησεις-αποψεις, θεωρω οτι δεν ειναι φλου...

EDDIE_147 έγραψε:Το γεγονός ότι στο απολυτίκιο που πόσταρες έχουν συμπεριλάβει και συγκεκριμένες εκδόσεις μοντέλων που κατά τ' άλλα δεν είναι supercar (μήπως είναι η SL350; ), επιβεβαιώνει αυτό που είπα.

Μα ηδη απο πριν εχει ξεκαθαριστει οτι πχ η 911 Turbo, ΕΙΝΑΙ supercar. Μπορει η "βαση" να μην ειναι (βλεπε "απλη" 911) , η σημαντικα υψηλοτερη ισχυς ομως και επιδοσεις που εχει, την κατατασσουν σε αυτη την κατηγορια.

Το ιδιο ισχυει και για την SL65 Black, αλοιμονο εαν δεν ισχυει, με 661ps και 730ΝΜ ροπης...

EDDIE_147 έγραψε:Δεν υπάρχει λόγος να προσπαθείς να βγάλεις ορισμούς επιπέδου ΠΑΠΥΡΟΣ ΛΑΡΟΥΣ ΜΠΡΙΤΑΝΙΚΑ για το συγκεκριμένο θέμα γιατί θα είναι αμιγώς προσωπικές σου απόψεις.

Αυτο ακριβως ειναι που φαινεται εκτος απο εσενα να μην καταλαβαινουν καποιοι...Δεν παω να βγαλω καποιον απολυτο ορισμο. Παω να βαλω την κουβεντα supercars vs sportscars, σε μια ΒΑΣΗ.
Περα απο τις προσωπικες μου αποψεις, παραθετω και αποψη σεβαστου -για εμενα τουλαχιστον- περιοδικου, που απαρτιζεται απο αξιολογους, ικανοτατους και εμπειρους δοκιμαστες.

Και εν πασει περιπτωση, θα μου επιτρεψεις να θεωρω εγκυροτερη αυτη την διαδικασια, απο το να μαζευτουμε 50-100 ατομα εδω μεσα να πει ο καθενας την αποψη του, και μετα να βγαλουμε ενα "στρογγυλεμενο" συμπερασμα που λιγο-πολυ να ικανοποιει ολους. Ε, σε αυτο εμενα τουλαχιστον θα με βρισκετε απεναντι, εφοσον γινεται προσπαθεια για μια σοβαρη κουβεντα, και οχι για χαβαλε.

EDDIE_147 έγραψε:Στην τελική και η ψωλαδέρφω ο Tiff είχε πει την Ferrari FF "Estate".
Μήπως να τη βγάλουμε από τη λίστα που παρέθεσες και να τη βάλουμε με τα Volvo;

Αφού το πε η ψωλαδέρφω που είναι και ΧΕΡΑΣ και έχει οδηγήσει τα πάντα.

Με εννοείς ελπίζω τι εννοώ.
:)

Το ειχε πει, αλλα πως το ειχε πει, και παρολα αυτα, το ειχε παραδεχτει ή οχι? οτι ειναι
μια πραγματικη Ferrari σε οδηγικο επιπεδο, ασχετως εαν εμφανισιακα δεν εχει τον ιδιο βαθμο εξωτικοτητας με αλλα μοντελα της?

Οχι με το Volvo ΔΕΝ μπορουμε να την βαλουμε επειδη εσυ -και εγω δεν το κρυβω οτι ΔΕΝ μ' αρεσει εμφανισιακα για Ferrari...- δεν την γουσταρεις, επειδη μπορει να σου θυμιζει...νεκροφορα.
Ειναι ενα εκπληκτικο supercar για τεσσερις. Οσοι την εχουν παει ΤΑΠΑ , εχουν υποκλιθει στις δυνατοτητες της

Ελπιζω και εσυ να με εννοεις... :roll:
Τελευταία επεξεργασία από Κίκιζας Γρηγόρης και 22 Οκτ 2014, 15:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By IKE
#27664 Άρα και το Dodge Charger Hellcat είναι supercar (και γιατί να μην είναι δηλαδή..)
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
IKE έγραψε:Άρα και το Dodge Charger Hellcat είναι supercar (και γιατί να μην είναι δηλαδή..)

Eιναι τοσο αεροδυναμικο σχεδιαστικα?, και εxει πχ τοσο χαμηλη οροφη (και κεντρο βαρους) οσο ακομα και μια "απλη" SL350?

Οι ιδιοι οι Αμερικανοι, το κατατασσουν στα muscle cars...

To Viper αντιθετα, που ειναι εν μερη χειροποιητη κατασκευη, με εξωτικη εμφανιση, ειναι supercar.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#27683 Κατ' αρχάς μου αρέσει η FF περισσότερο από κάθε άλλη Ferrari (ο mirage καταλαβαίνει :inlove: ).

Για τα λοιπά που λες εγώ θα ξαναπώ ότι κακώς παίρνεις όλο αυτό το συνάφι στα σοβαρά.
Πέφτεις στο επίπεδο τύπων που έχουν εικόνισμα το Γεωργίου και Ευαγγέλιο το Φίλαθλο.

Κουβέντα κάνουμε όπως λες αλλά είναι |λογοκρισία| να παίρνεις ως θέσφατα και ιερούς νόμους τις παρόλες του κάθε Τζέθρου, Μάνκη, Τζέισο και το κακό συναπάντημα.

εδιτ (το ξέχασα)
Άρα και ένα φτιαγμένο RS5 συμπεριλαμβάνεται στα supercars;
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
EDDIE_147 έγραψε: Κατ' αρχάς μου αρέσει η FF περισσότερο από κάθε άλλη Ferrari (ο mirage καταλαβαίνει :inlove: ).

Για τα λοιπά που λες εγώ θα ξαναπώ ότι κακώς παίρνεις όλο αυτό το συνάφι στα σοβαρά.
Πέφτεις στο επίπεδο τύπων που έχουν εικόνισμα το Γεωργίου και Ευαγγέλιο το Φίλαθλο.

Ρε συ Εντυ, το παιρνω πιο σοβαρα, απο το να παρω στα σοβαρα την γενικολογη τοποθετηση του καθε χρηστη. Μεχρι εκει, τα υπολοιπα που λες, δεν εχουν καμμια σχεση με την κουβεντα.

EDDIE_147 έγραψε: Κουβέντα κάνουμε όπως λες αλλά είναι |λογοκρισία| να παίρνεις ως θέσφατα και ιερούς νόμους τις παρόλες του κάθε Τζέθρου, Μάνκη, Τζέισο και το κακό συναπάντημα.

εδιτ (το ξέχασα)
Άρα και ένα φτιαγμένο RS5 συμπεριλαμβάνεται στα supercars;

Μεσα σε αυτη την κουβεντα, απλα θετω μια βαση, που εχει μπει απο ανθρωπους που εχουν λιγο(?) καλυτερες γνωσεις/εμπειριες στα θεματα αυτα. Και επ' αυτου που λες, δεν βαζω στο ιδιο επιπεδο τον γενικοτερο χαβαλε-ιδιαιτεροτητες των τυπων που ανεφερες, με τους δοκιμαστες του evo, τουλαχιστον σε οτι αφορα τις δημοσιευσεις τους, και οχι στα Video, που ειναι πιο πιθανο
να ξεφυγουν ευκολοτερα και πεντε κουβεντες για χαβαλε...

Το RS5 -και για εμενα, το evo ηδη το εχει διευκρινησει- ειναι ενα υπερ-κουπε-GT αυτοκινητο, οπως πχ τα A5-S5 ειναι ενα κουπε-GT .
Το συγκεκριμενο περιοδικο δεν το εχει στην λιστα με τα supercars...