Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Scotch
The Ace έγραψε:Το είχα σχεδόν 6 μήνες στο γραφείο μου για desktop δουλειάς, με keyb+mouse, ethernet adapter, εξωτερικό σκληρό και σύνδεση με το κινητό (με ένα USB3 hub). Απλά όταν αρχίζουν τα πραγματικά ζόρια (υψηλές αναλύσεις σε παιχνίδια, πολλά tabs σε browsers ταυτόχρονα, πολλά Office docs/xls/ppts ανοιχτά), δείχνει ότι ο Baytrail και η HD4K έχουν όρια που σε επαναφέρουν στην πραγματικότητα.

:hmmm: :s_laughat

:lol:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Scotch έγραψε:
The Ace έγραψε:Το είχα σχεδόν 6 μήνες στο γραφείο μου για desktop δουλειάς, με keyb+mouse, ethernet adapter, εξωτερικό σκληρό και σύνδεση με το κινητό (με ένα USB3 hub). Απλά όταν αρχίζουν τα πραγματικά ζόρια (υψηλές αναλύσεις σε παιχνίδια, πολλά tabs σε browsers ταυτόχρονα, πολλά Office docs/xls/ppts ανοιχτά), δείχνει ότι ο Baytrail και η HD4K έχουν όρια που σε επαναφέρουν στην πραγματικότητα.

:hmmm: :s_laughat

:lol:

Στη δουλειά έκανα τα "γραφειακά", δηλαδή Office, mails, browsers (με διάφορους clients, JRE ανοιχτά κλπ). Στο σπίτι έκανα τα "gaming" πραγματάκια :lol: και πιο πολύ για να το δοκιμάσω, έβαλα πάνω Doom, Quake, Unreal, Trine -όλα πήγαιναν ΟΚ- και δοκίμασα και το Fallout, αλλά αυτό ψιλοσερνότανε....

Χώρια που ήταν διπλοθεσίτης το καλοκαίρι γιατί η μικρή σούταρε το δικό της tablet και αναγκαστικά έπαιζε με το Asus....άντεξε μια χαρά πάντως, ούτε γρατζουνιά, τελικά τα Premium υλικά δεν είναι και τόσο "ποιότητα", ειδικά όταν υπάρχουν μικρά παιδιά τριγύρω...
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#26963 Κρίνοντας από τον εαυτό μου πάντως, που στο σπίτι δε μπορώ να κάνω τίποτε άλλο πλην του να ασχολούμαι με τα παιδιά, δε θα μου φαινόταν παράξενο κάποιος μπαμπάς να έπαιζε και κανένα παιχνιδάκι στο γραφείο ... :oops: :s_smile
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#26965 Μπα, έτσι όπως είμαστε στο γραφείο, τουλάχιστον 3 άτομα βλέπουν κατευθείαν την οθόνη μου, δεν παίζει αυτό...

Και στο σπίτι τα ίδια με σένα, έχω βάλει το Bastion και το Transistor μήπως και καταφέρω να ασχοληθώ, ακόμα στις πρώτες πίστες είμαι....και τζάμπα έδωσα 70 ευρώ για το GT6 στο PS3, άντε να έχω παίξει καμιά ωρίτσα συνολικά... :oops:
Άβαταρ μέλους
By Chris
sknipper έγραψε:
Chris έγραψε:Έχω μια στήλη στο excel με διάφορες τιμές. Θέλω να αριθμηθούν οι τιμές αυτές από την μεγαλύτερη στη μικρότερη, είτε με αντικατάσταση, είτε με πρόσθεση μια στήλης δίπλα της. Γίνεται?
Παράδειγμα (προσέξτε ότι θέλω οι ίδιες τιμές να πάρουν τον ίδιο αύξοντα)
τι έχω___τι θέλω
56________3
42________4
68________2
90________1
42________4
38________5
Αν κατάλαβα καλά η σωστή απάντηση είναι η εντολή RANK που χρησιμοποιείται ως εξής =RANK(BL3,BL3:BL32)
όπου BL3 είναι το πεδίο που έχεις την τιμή και BL3:BL32 είναι το εύρος των διαθέσιμων τιμών δηλαδή η στήλη ολόκληρη.
Η δυσκολία που δεν θυμάμαι είναι πως θα αντιγράψεις την εντολή ώστε να αλλάζει το πρώτο τμήμα αλλά να μένει ατόφιο το δεύτερο....
Τη χρησιμοποίησα σε ένα εξελάκι με νίκες και σκορ φόρμουλα ένα και μου δείχνει ποιος είναι πρώτος δεύτερος κλπ.

Scotch έγραψε:Βάζοντας $ εκατέρωθεν των αριθμών του εύρους (BL$3$:BL$32$); Θα το δω κι όταν βρεθώ σε pc.

<

έτσι είναι

το μόνο πρόβλημα με το ρανκ είναι πως αν υπάρχουν 2 ίδιες τιμές, η επόμενη θα πάρει το μεθεπόμενο νούμερο, δλδ

56________3
42________4
68________2
90________1
42________4
38________6

επειδή έχω αρκετές στήλες τις οποίες στο τέλος προσθέτω και κάνω sort το σύνολο, πρέπει να δω αν είναι (πολύ) διαφορετικά τα αποτελέσματα rank και λύσης Scotch :hmmm:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
soch έγραψε:Χρησιμοποιώ εδώ και 2 περίπου μήνες το υβριδικό laptop/tablet Dell XPS 12 Duo Convertible (i5-4200U/4GB/128GB SSD)
Εικόνα

Αν έπαιρνα λαπτόπι κάποιο από αυτή τη σειρά θα ήταν.

Από τότε όμως που πήρα εταιρικό και βαριέμαι να το πηγαινοφέρνω κάθε μέρα (μαξ 2 ΣΚ το μήνα το φέρνω σπίτι) ανακάλυψα ότι πλέον, με όλες τις υπόλοιπες συσκευές που παίζουν, το λάπτοπ είναι εντελώς επαγγελματικό εργαλείο. Στο σπίτι μέσα είναι πρακτικά άχρηστο αφού ούτε τη φορητότητα ενός τάμπλετ έχει, ούτε τις δυνατότητες ενός desktop (πχ μεγάλη οθόνη, gaming κτλ).

Τώρα αν είσαι επαγγελματίας και κάνεις παρουσιάσεις ή ταξιδεύεις ή είσαι κάνας μηχανικός/αρχιτέκτονας και πας σε έργα τότε είναι μονόδρομος. Αλλά στο σπίτι μέσα μόνο για νταχτιρντί στα γονατάκια κάνει και για ταινία στο κρεβάτι κι αυτά κουτσουρεμένα αφού με τις συνδεσιμότητες των σύγχρονων συσκευών δεν αξίζει να βγάζεις τα μάτια σου σε 12-13-15".
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Chris έγραψε:το μόνο πρόβλημα με το ρανκ είναι πως αν υπάρχουν 2 ίδιες τιμές, η επόμενη θα πάρει το μεθεπόμενο νούμερο

Για δοκίμασε την "RANK.EQ" αν σε καλύπτει σ' αυτό που θες να κάνεις. Τι έκδοση excel έχεις;
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#27013 Πρόταση για vfm ssd (128gb) να βάλω στο pc της :inlove: για να πάρει μια ανάσα;

Επίσης υπάρχει κανά απλό & freeware κατά προτίμηση πρόγραμμα που να κάνει resize και κατ'επιλογή crop μιας εικόνας για κάποιους που δε ξέρουν-δε θέλουν photoshop ?
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Dimitris_P έγραψε:Πρόταση για vfm ssd (128gb) να βάλω στο pc της :inlove: για να πάρει μια ανάσα;

Επίσης υπάρχει κανά απλό & freeware κατά προτίμηση πρόγραμμα που να κάνει resize και κατ'επιλογή crop μιας εικόνας για κάποιους που δε ξέρουν-δε θέλουν photoshop ?

Για το (1), αν δεν σε ενδιαφέρουν χαρακτηριστικά, απλώς πάρε τον φθηνότερο που μπορείς να βρεις, και πάλι θα έχει τεράστια διαφορά από τους μηχανικούς.

Για το (2), το Paint κάνει και resize και crop πανεύκολα, δεν σου κάνει ?
Άβαταρ μέλους
By Chris
Scotch έγραψε:
Chris έγραψε:το μόνο πρόβλημα με το ρανκ είναι πως αν υπάρχουν 2 ίδιες τιμές, η επόμενη θα πάρει το μεθεπόμενο νούμερο

Για δοκίμασε την "RANK.EQ" αν σε καλύπτει σ' αυτό που θες να κάνεις. Τι έκδοση excel έχεις;

έχω τελειώσει με αυτά που ήθελα να κάνω από τότε που το πρωτοσυζητήσαμε, τώρα απλά τσεκάρω τις λύσεις σας πάνω στις τιμές μου, να δω αν τα ξέρετε καλά :lol:
Άβαταρ μέλους
By corsair
NickTG έγραψε:Κάνω έναν έρανο να πάρω ένα Surface Pro 3. :inlove: :inlove:
Όποιος θέλει να συνεισφέρει για να βελτιώσει το moderating μου PM me! :s_tongue

Ωραίο φαίνεται, πανάκριβο για αυτα που προσφέρει ομως. Πέραν της τιμής βασικός παράγοντας ο οποιος θα με αποθάρρυνε απο την αγορά του ειναι η αδυναμία του να αποκτήσεις πρόσβαση στο εσωτερικό του. Ειναι εξαιρετικά δύσκολο εως αδυνατο να το ανοιξεις. Αν αντεχεις την ιδεα οτι ουτε SSD δεν μπορεις να το αλλαξεις... go ahead. Επίσης καλο θα ηταν να ειχε ενα Core M...
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#27090 @popolaros (ή οποιον άλλον δουλεύει το plex)

Έχεις καταφέρει να δουλέψεις τους υπότιτλους στέλνοντας ταινία σε TV? Έχω δοκιμάσει ότι λύση παίζει στο ιντερνετ αλλά αποτέλεσμα 0. Παίζει να είναι αναπηρία της LG?
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
The Ace έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Πρόταση για vfm ssd (128gb) να βάλω στο pc της :inlove: για να πάρει μια ανάσα;

Για το (1), αν δεν σε ενδιαφέρουν χαρακτηριστικά, απλώς πάρε τον φθηνότερο που μπορείς να βρεις, και πάλι θα έχει τεράστια διαφορά από τους μηχανικούς.

Για το (2), το Paint κάνει και resize και crop πανεύκολα, δεν σου κάνει ?

Δεν πρόκειται για μένα, δουλεύω κατευθείαν photoshop, αλλά όχι το paint δε κάνει σωστά τη δουλειά. Δε πειράζει όμως, βρήκα αυτό
http://apps.pixlr.com/express/ που βλέπω ότι είναι οκ

Ερώτησις:
Έστω ένα gmail αλλουνού Α και ένα gmail δικό μου Β. Γίνεται όταν ο Α ορίσει κάτι στο google calendar του σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία να συγχρονίζεται και στο δικό μου calendar ή θα πρέπει να με ειδοποιεί χειροκίνητα κάθε φορά; Δλδ όταν βάζει τοποθεσία Πανεπιστημίου 45 ξέρω γω να ενημερώνομαι κι εγώ αυτόματα
Άβαταρ μέλους
By popolaros
Deleted User 1 έγραψε:@popolaros (ή οποιον άλλον δουλεύει το plex)

Έχεις καταφέρει να δουλέψεις τους υπότιτλους στέλνοντας ταινία σε TV? Έχω δοκιμάσει ότι λύση παίζει στο ιντερνετ αλλά αποτέλεσμα 0. Παίζει να είναι αναπηρία της LG?

βασικα προσπαθεις να κατεβασεις ταινια η οποια να εχει ενσωματωμενους υποτιτλους απο οπου μεσα απο το Plex τους επιλεγεις.

για ξεχωριστο αρχειο τυπου .srt αυτο που κανεις ειανι κατεβαζεις το mkvtoolnix και τους κανεις Merge μεσα στο mkv. και παλι τους επιλεγεις μετα μεσα απο το plex.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Dimitris_P έγραψε:Δεν πρόκειται για μένα, δουλεύω κατευθείαν photoshop, αλλά όχι το paint δε κάνει σωστά τη δουλειά. Δε πειράζει όμως, βρήκα αυτό
http://apps.pixlr.com/express/ που βλέπω ότι είναι οκ

Ερώτησις:
Έστω ένα gmail αλλουνού Α και ένα gmail δικό μου Β. Γίνεται όταν ο Α ορίσει κάτι στο google calendar του σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία να συγχρονίζεται και στο δικό μου calendar ή θα πρέπει να με ειδοποιεί χειροκίνητα κάθε φορά; Δλδ όταν βάζει τοποθεσία Πανεπιστημίου 45 ξέρω γω να ενημερώνομαι κι εγώ αυτόματα

Πρέπει να κάνετε share τα calendars σας, και μάλιστα ο ένας να έχει και write access στου άλλου (Calendar -> Τα ημερολόγια μου -> Κοινή Χρήση)