Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#232896 Καλά έκανες, το ξέρω το συναίσθημα και όντως η πρώτη σκέψη είναι αν μπορούμε να το αποφύγουμε να το κάνουμε, για να γλιτώσουμε και τη ζημιά και το ζώο. Αλλά θέλει ακαριαία και ορθή κρίση αλλίως μπορεί κανείς να πάθει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα.
Για το 'κάργιες' μπορείς να μας γράψεις στις θεωρίες κοινωνικής συμπεριφοράς, καιρό έχουμε να σ' ακούσουμε :lol:
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#232902 Και το επόμενο που θα κάνατε όλοι είναι να περιμένετε έξω από το γραφείο του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών :lol:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#232916 Ειρηνη υμιν τω αναγιγνωσκοντι και παντι τω λαω...

Βασικο πραγμα για ολους νομιζω ειναι να κατασταλαξουν στο θεμα της ιεραρχιας: Τι ειναι "σημαντικότερο" απο κατι αλλο. Μονο ετσι θα μπορεσουμε να συννενοηθουμε (δυσκολο, αλλα λεμε τωρα).

Κατα σειρα λοιπον σε μια δυσκολη στιγμη:
- Εγω*
- Αμεση οικογενεια
- Φιλοι
- Λοιπά δίποδα ανεξαρτητως ηλικιας, φυλου, ρατσας, πολιτικων πεποιθησεων , χρωματος μαλλιων, ή γουστου στο ντυσιμο
- Ζωα: Σκυλια γατια φιδια γαλοπουλες κλπ.

Κοινως αν πεσει κανα παιδακι στο λιμανι, θα βουτηξω. Για σκυλο οχι. Κριμα, αλλα τι να κανουμε.
Αν κρινω πχ οτι εχω περιθωρια να αποφυγω σκυλο/γατα με το αυτοκινητο, ειτε φρεναροντας, ειτε με ελιγμο, καλως. Αν κρινω πως οχι, τον πηρα απο κατω χωρις πολλα πολλα. Θα λυπηθω, αλλα such is life. Το αντιθετο για παιδακι ή συνανθρωπο, θα προτιμησω να τρακαρω, ασχετως τι θα ακουσει αν ζησει.
Αν ο σκυλος του τυχαιου λεβεντη στο παρκο αρπαξει κανα παιδακι, δεν θα σκεφτω καν οτι μπορει να "παιζει". Προτεραιοτητα εχει το παιδακι. Αν ο λεβεντης εχει αντιρρηση μετα, προτεραιοτητα εχω εγω.

Γνωριζω οτι καποιοι αλλοι ανθρωποι εχουν αλλη ιεραρχηση. Κανενα προβλημα, αρκει να μην προσπαθησουν να μου την επιβαλουν. Η φιλοζωη που θα απλωσει χερι στο τιμονι, στην καλυτερη θα την παω σπιτι της, στη χειροτερη θα μεινει να κανει παρεα στο σκυλο.

Ποια λοιπον ειναι η δικη σας ιεραρχηση? Γιατι υποψιαζομαι πως καποιων ειναι διαφορετικη απο τη δικη μου, ή δεν το εχουν σκεφτει ποτε... (Βλεπε γρια σε προηγουμενο ποστ, σκηνικο "αγελη σκυλων vs φορουμιτη με ποδηλατο").

*Το "εγω" μπαινει μπροστα γιατι αν δεν ειμαι σε θεση να διαφυλαξω τη δικη μου ακεραιοτητα σε ικανοποιητικο βαθμο, η οποιαδηποτε βοηθεια προς τους "παρακατω στη λιστα" δεν θα μπορεσει να δοθει.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#232917 δεν ειναι θεμα ιεραρχιας, αλλα να κατανοησουμε το για τι πραγμα μιλαμε. Ενα σκυλι που "δαγκωσε καποιον", μπορει να δαγκωσε για 1002 λογους (εκ των οποιων παρα πολλοι μπορει να ειναι φταιξιμο του καποιου*), και σπανιοτατα θα ειναι περιπτωση που δεν αντιμετωπιζεται αλλιως: οπως ειπα, ΔΕΝ μιλαω για το κακο το λυσσασμενο το αιμοβορικο το σκυλι που actively κυνηγησε καποιον ΓΙΑ ΝΑ τον ξεσκισει. Το να φοβασαι για την ασφαλεια σου επειδη σε δαγκωσε μια φορα ενα σκυλι κ να απαιτεις την εκτελεση του, ειναι τουλαχιστον αστειο.

*για να μη πω για το ποσες φορες εχω ακουσει για "παιδακια που τα δαγκωσε αδεσποτο" οπου τελικα τα κωλοπαιδα πειραζαν το σκυλο (κ αυτο το εμαθα απο πρωτο χερι, οχι απο το γνωστο του γνωστου του περιπτερα του μπατζανακη του ταδε)...
Άβαταρ μέλους
By elteo
#232919 Όπα κλιμακώνεται η βία .... :lol:

Διαβάζω μπουκετιδια. Φαντάσου τι θα σκέφτεται ο σκύλος βλέποντας 2 ανθρώπους να πλακώνονται.... :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By kacey
kacey έγραψε:να μου πεις οτι δεν διαχωρισα επ'ακριβως τις περιπτωσεις, να το καταλαβαινα...
italakias έγραψε:Οταν εγω εχω ενα παιδακι 4-5 ετων και μου το αρπαξει εν πιτ μπουλ απο τον λαιμο ,η πρωτη μου κινησησ θα ειναι να το σκοτωσω και οχι να εξετασω τους λογους για τους οποιους επιτεθηκε.
Εσυ βεβαια επειδη εισαι και βλακας,κατσε να σου φαει το παιδι σου ενας σκυλος .

Το οτι πηγες απ'ευθειας σε "πιτμπουλ" που "αρπαζει το παιδι μου απο το λαιμο", αρκει για καταλαβω τι εισαι.

italakias έγραψε:Σορυ Κασευ,δεν ηξερα οτι κυκλοφορεις με Κανις. :svivhaha:

Κατσε να στο πω αλλιως μπας κ καταλαβεις οτι εισαι ασχετος κ ως ασχετος θα αντιμετωπισεις καποια τετοια κατασταση, προκαλωντας μεγαλυτερα προβληματα:

εσυ το πρωτο πραγμα που σκεφτηκες ηταν "το κακο pitbull" που φυσικα "θα πιασει το παιδακι απο το λαιμο". Η πραγματικοτητα λεει οτι τα pitbull ειναι απο τα καλυτερα σκυλια για να εχεις, αν εχεις παιδια.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#233070 Το θέμα με τα αδέσποτα είναι ότι δεν είναι υποχρεωμένος κ καθένας να έχει εκπαιδευτεί πως θα τα αντιμετωπίσει. Δλδ και να γνωρίζει κάποιος, πως να τον πείσεις να μην τρέξει όταν τα φοβάται/τρέμει; Είναι λογικό; Καλά, χρυσά τα ζωάκια, αλλά τα αδέσποτα που επιτίθενται σε ανθρώπους πρέπει να απομακρύνονται από το δρόμο. Δεν λέω να τα σκοτώνουμε, αλλά να τα περιορίζουμε τουλάχιστον.

Σχετικοάσχετο: τώρα το 3ήμερο που έλειπα, έπαιζα με την ροτβαιλερίνα του πεθερού και πάνω στο παιχνίδι με δάγκωνε πολύ δυνατά. Την μάλωσα 1-2-3, αλλά εκείνη το χαβά της. Προσπάθησα να σταματήσω το παιχνίδι μπας κ συνετιστεί και δεν με άφηνε να φύγω η ρουφιάνα με τπτ. Πως θα καταλάβει ότι δεν πρέπει να δαγκώνει τόσο δυνατά στο παιχνίδι; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
xenos έγραψε: Πως θα καταλάβει ότι δεν πρέπει να δαγκώνει τόσο δυνατά στο παιχνίδι; :hmmm:

Ίσως αν την δάγκωνες δυνατά κι εσύ; :shifty:

:lol:
Άβαταρ μέλους
By fokion
#233151 το εχω κανει :s_smile πιτσιρικάς και σε μεσαιο γριφον βεβαια :s_smile γεγονος οτι δε με ξαναδαγωσε εκτοτε.... και με κοιταγε περιεργα για κανα δυο μερες...
ενα απο τα 3 ειναι λυκος (χωρις πεντιγκρι και λοιπες... ) που τον έχουμε απο ημερών ( μας τον χαρισαν ) και τωρα ειναι 16+
Δεν εχει δαγκωσει ΠΟΤΕ κανενα.. εκτός απο ενα Χασκι που του την επεσε χωρις λογο και το βουτηξε απο το λαιμό - η ηλιθια η αφεντικίνα του χασκι το πηγαινε χωρις λουρι - και οταν του δινεις κατι να φαει στο χερι απο την λαιμαργια του
εχει αναιχτει τραβήγματα ουράς άπειρα εχει ανεχτεί πατήματα ουρας ( κατα λαθος προφανως) απο ολους μας....
Ακομα και τωρα που στα 16 του δεν βλεπει λογω καταρράκτη απλά γρυλίζει το βραδυ αμα ΔΕΝ καταλαβει ποιος ειναι και τον πλησιάσεις....

Τελος παντων. Οπως λεει κι ενα ρητό που ειχα διαβασει.
Σέβομαι ΑΠΟΛΥΤΑ αυτον που δε θελει τα σκυλιά
Δεν σέβομαι αυτον που τα κακοποιεί ( με οποιοδήποτε τρόπο - πχ να τα κάνει επιθετικά για "μαγκιά" τα κρεμάει από δέντρα τα σέρνει από αυτοκίνητα και λοιπα "χαριτωμένα" και "πολιτισμένα")

Εχω δει το πιτμπουλ του αδερφου της γυναικας μου να του βαζουν 3χρονα πιτσιρικια ..... μολυβι στο ματι ( |λογοκρισία| του που δεν προσεχε και παιδια και σκυλι, ναι συμφωνω ) το .... αιμοβορο σκυλι το μονο που εκανε ειναι να στο σπρωξει με τη μουσουδα του χωρις κιχ.

Απο κει και περα ομως Π Ο Τ Ε δεν πλησιαζω χωρις λογο "ξενα" σκυλια...... ( και προφανως δεν εννοω αυτα που ζυγίζουν το πολυ 5 κιλα... αν κι αυτα ειναι τα πιο φαζαριοζικα :) :) )

"Μακρυα κι αγαπημένοι" Χρυσός κανονας....

Μια φορά που μου την επεσε σκυλος βρηκα το κουραγιο ΥΠΟΣΥΝΕΊΔΗΤΑ ( γιατι ποια λογική - τα ειχα κανει πανω μου ) μπουνια στη μυτη... τυχαια το πετυχα προφανώς....
Απέδωσε δε μπορω να πω....
Και μετα μπινελικωσα κανονικά τον ΚΡΕΤΙΝΟ που το ειχε αφησει χυμα στη παραλια.....
Τα δικά μου ΠΟΤΕ δεν τα αφηνω χωρις λουρι ή εστω σκοινι 10 μετρων ακομα και σε παραλια που δε παταει ψυχη.
Οχι γιατι φοβαμαι τα σηλια ΜΟΥ αλλα γιατι δε θελω να φοβησω ΑΜΑ τυχει κοσμος που Οκ δε γουσταρει ρε παιδακι μου τα ζωα... δικαίωμα του ειναι σε τελικη...... και τα δικα μου πανε "πετωντας" για παιχνιδι....
Άβαταρ μέλους
By travelman
kacey έγραψε:εσυ το πρωτο πραγμα που σκεφτηκες ηταν "το κακο pitbull" που φυσικα "θα πιασει το παιδακι απο το λαιμο". Η πραγματικοτητα λεει οτι τα pitbull ειναι απο τα καλυτερα σκυλια για να εχεις, αν εχεις παιδια.

Παιδιά άμα είναι να γράφω σεντόνια τζάμπα, να το αφήσω το σπορ, δείτε και κανένα από τα λίνκακια που βάζω. Προχτές είχα βάλει λίνκ που λέει ότι τα "πιτμπουλ τα καλύτερα σκυλιά" φάγανε μέχρι και τον ιδιοκτήτη τους, δεν θα ήθελα να φανταστώ τι θα κάνανε στα παιδιά του . Και αυτά είναι νέα αυτής της εβδομάδας, φίλος παιδίατρος μου αναφέρει ότι το δάγκωμα σκύλου σε παιδί το έχουνε για πασατέμπο από πλευράς συχνότητας περισατικού

Οπότε βάζω τρία ακόμα λίνκ μπας και δει κανείς το ένα. Πάρτε και λίγα σκυλιά για τα παιδιά ακόμα (προσοχή πίσως από τα δύο πρώτα σπόιλερ κρύβεται πόνος, πίσω από το τρίτο κρύβεται παντόφλα και αυτή μπορεί να πονέσει περισσότερο)

Αλλά εδώ είναι η μεγάλη αλήθεια. Ο κόσμος που θέλει να έχει επιθετικά σκυλιά (πίτμπουλ, μπουλντόγκ, ροτβάιλερ, ντόπερμαν και τα συναφή) θέλει μόνο για ένα λόγο: Είναι ένα νόμιμο φονικό όπλο που μπορείς να το κυκλοφορήσεις πρακτικά παντού, ενώ εάν σε πιάσουν με τον ελβετικό σουγιά/νυχοκόπτη με την 5πόντη λάμα μπορεί να θεωρηθεί φονικό όπλο. Δεν έχει σημασία εάν έχουν πρόθεση να το χρησιμοποιήσουν ή όχι, και μόνο που το έχουν δίπλα τους ψηλώνουν 10 πόντους

Και πίσω από την επιθυμία βρίσκεται η φαντασίωση: Η στιγμή που ο "κακός" θα σου επιτεθεί και τα "καλά πιστά σκυλιά" θα σε σώσουν, άσχετα εάν ο "κακός" είναι "κακός" κατά την κρίση σου επειδή σου μίλησε στον ενικό. Δείτε την εκπλήρωση της φαντασίωσης για τον ιδιοκτήτη, με το θύμα να έχει κάνει μία ωραιότατη μπολονέζ στην άσφαλτο

Και επειδή πολύ αίμα είδαμε ας βάλουμε μία πιο φυσιολογική φαντασίωση να ηρεμήσουμε να χορέψουμε να ευθυμήσουμε

Ακόμα δεν πάντως δεν έχει απαντηθεί το ερώτημα μου (δεν μετράω δεν έχει νόημα), στις πόσες δαγκωνιές θα πρέπει να απομακρύνεται με νόμιμο τρόπο το σκυλί από δημόσιο χώρο, και στην περίπτωση που δεν μπορεί η πολιτεία και οι "φιλόζωοι" να το θρέψουν σε ασφαλή χώρο να του γίνεται ευθανασία με νόμιμο τρόπο (προφανώς και η καραμπινιά ευθανασία είναι, απλά δεν είναι νόμιμη με το ισχύον εκλεκτικό σύστημα). Άμα είναι ρε παιδιά να πούμε μέχρι 10 δαγκωματιές είσαι ΟΚ, στην 11η να το σκεφτούμε το θέμα. Άμα είναι να βαλουν και μία ιατρική επιτροπή να βγάλει στις πόσες είναι ΟΚ. Εμένα πάντως όλοι οι γιατροί που ρώτησα μου είπαν από την πρώτη δαγκωνιά φάε το μισό φαρμακείο που περιέγραψα πριν (και ένας από αυτούς σιχαίνεται να δίνε φάρμακα, όπως άλλωστε και εγώ να τα παίρνω). Αλλά παιδιά μπέσα, να καταλήξουμε στις 10, και πάνω από εκεί κατευθείαν απομάκρυνση μη λέμε μετά φοβικό και κουλτούρες και άστο πάλι έξω μετά.

Το κακό είναι πως με το ισχύον νομικό πλαίσιο έτσι κακογραμένο που είναι, μπορεί και να σε κάνει όπως και στη φωτογραφία του συνδέσμου και το σκυλί να μείνει στη θέση του επειδή είναι φοβικό :slap:

Άλλη λύση (και που έμμεσα προτείνουν οι φιλοζωικές, όταν σου λένε άλλαξε δρόμο!!) λίστα με απαγορευμένες δραστηριότητες και την ακτίνα δράσης του. Π.χ. εδώ στα 200μ απαγορεύεται το ποδήλατο, εκεί στα 100μ απαγορεύεται το τρέξιμο, παραπέρα στα 300 μέτρα απαγορεύεται να μην έχει κάνεις κάνει μαθήματα ασάνα γιόγκα ώστε να μην μυρίζει τον φόβο σου ο σκύλος, πιο πέρα στο μισό χιλιόμετρο απαγορευέται να είσαι κάτω των 8 ωστέ να πανικοβληθείς.

Το θέμα με τα ζώα προς κατανάλωση κρέατος δεν είναι ούτε εκτός θέματος ούτε επουσιώδες. Εκεί είναι το δάσος και εμείς ασχολούμαστε όχι με δέντρο αλλά με το φύλλο από το δέντρο. Μου πραγματικά αδιανόητο κάποιος να υπερκαταναλώνει ζώα (όπως το 99% όλων μας βάσει των συστάσεων της ιατρικής κοινότητας), η οποία συνεπάγεται την πολύ πιο άσχημη κακοποίηση τους και σε πολύ μεγαλύτερη έκταση από αυτά που συζητάμε και να ταυτόχρονα να δηλώνει φιλόζωος, και μάλιστα για ικανοποιηθεί η εκλεκτική φιλοζωϊα του να απαιτεί να περιοριστεί η ελευθερία κίνησης των ανθρώπων...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#233232 Travelman, γιατί καταφέρεσαι εναντίον των φιλόζωων ενώ υπάρχει κατά τον νόμο υπεύθυνος στον οποίον θα πρέπει να απευθυνθείς και αν δεν κάνει την δουλειά του να προβείς στα νόμιμα; Ο κατά τον νόμο υπεύθυνος είναι ο Αντιδήμαρχος του Δήμου στον οποίον ανήκει η περιοχή που σε δάγκασε ο σκύλος. Αν ολιγώρησε και αποδειχθεί η ευθύνη του επειδή δεν φρόντισε να απομακρύνει τα αδέσποτα, εκτός από την ποινική του τιμωρία, μπορείς να απαιτήσεις και χρηματική αποζημίωση από τον Δήμο. Πάνε σε κάποιον δικηγόρο να σε συμβουλέψει για το τι πρέπει να κάνεις για να προστατευθείς και να αποζημιωθείς.

Η συσχέτιση της ζωοφιλίας με την κρεοφαγία που απ΄ότι λές είναι καλό να γίνεται μεν αλλά μόνο δυό φορές τον μήνα, εκτός από παντελώς ασύνδετη με το γεγονός της επίθεσης που δέχθηκες, μου θυμίζει λίγο το "Μήτσο, μη το βάζεις όλο μέσα, είμαι αρραβωνιασμένη".Και για να παραφράσω αυτά που λες "Μέχρι δύο φορές τον μήνα κρεοφαγίας θεωρείσαι φιλόζωος; Στη τρίτη δηλαδή τι τραγικό γίνεται, παύεις να θεωρείσαι φιλόζωος; Να καταλήξουμε βρε παιδιά στις τέσσερις που βολεύει γιατί πέφτει μια φορά την βδομάδα;". Είναι αστείο, δεν νομίζεις;

Σχετικά με τα βίντεο που παραθέτεις, δεν κατάλαβα ακριβώς το τι θέλεις να μας πείς και επιμένεις μάλιστα να τα δούμε για να μην πάει χαμένη η δουλειά που έκανε για να τα βρείς. Αν αρχίσω να παραθέτω αντίστοιχα βίντεο με θανατηφόρα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα με διαμελισμένα παιδάκια, θα αρχίσουμε να καταφερόμαστε εναντίον του αυτοκινήτου;

Τα σκυλιά κάνουν αυτό που τους μαθαίνουν τα αφεντικά τους. Αυτοί που θέλουν μάζεμα και στο φρέσκο είναι οι άνθρωποι που τα εκπαιδεύουν για τον σκοπό αυτό, που μεταξύ των άλλων τα θέλουν και ως υποκατάστατα όπλων, όπως πολύ σωστά παρατήρησες.

Τα σκυλιά που δείχνεις να ξεσκίζουν κάποιον γιατί έτσι εκπαιδεύτηκαν και θεωρούν ότι υπερασπίζονται το αφεντικό τους, τα ίδια κωλόσκυλα θα μπορούσαν να είναι τα μάτια και οδηγοί τυφλών, να σώσουν ζωές ανθρώπων μέσα από ερείπια, να προφυλάξουν το κοπάδι από άγρια ζώα, να εντοπίζουν ναρκωτικά, να κάνουν παρέα σε έναν παπούλη που ζεί μόνος και εγκαταλελειμμένος. Ζώα είναι και συμπεριφέρονται όπως τα μάθουμε...

Αυτά. :s_bye

Edit: Ρίξε και μια ματιά σ' αυτό και σ' αυτό. Ίσως σου φανούν χρήσιμα.
Τελευταία επεξεργασία από Pitt και 16 Μαρ 2016, 00:51, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#233235 Τώρα αν το ξαναγράψω θα γίνω κακός :lol: Διάβασε την απάντηση μου και θα δεις τι γράφω για την ευθανασία. Εσύ βέβαια, για τους λόγους σου, λές ειρωνικά για 10 ή 11 δαγκωματιές. ΟΚ, θες να προκαλέσεις, δικαίωμα σου.

Για την κατανάλωση κρέατος είσαι εκτός θέματος, όχι λίγο, αλλά πολύ. Το θέμα λέει για ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ, αν εσεις στην οικογένεια τρώτε* σκυλιά και γάτες, τότε συνέχισε να γράφεις. Αν όχι, φτιάξε ένα θέμα περί φιλοζωίας, κρεατοφαγίας ή όπως αλλιώς θες.

* μη μου πεις ότι στην Κίνα τρώνε σκύλους, είμαστε στην Ελλάδα, με τη δική μας κουλτούρα, τις δικές μας παραδόσεις.
Άβαταρ μέλους
By kacey
travelman έγραψε:
kacey έγραψε:εσυ το πρωτο πραγμα που σκεφτηκες ηταν "το κακο pitbull" που φυσικα "θα πιασει το παιδακι απο το λαιμο". Η πραγματικοτητα λεει οτι τα pitbull ειναι απο τα καλυτερα σκυλια για να εχεις, αν εχεις παιδια.

Παιδιά άμα είναι να γράφω σεντόνια τζάμπα, να το αφήσω το σπορ, δείτε και κανένα από τα λίνκακια που βάζω. Προχτές είχα βάλει λίνκ που λέει ότι τα "πιτμπουλ τα καλύτερα σκυλιά" φάγανε μέχρι και τον ιδιοκτήτη τους, δεν θα ήθελα να φανταστώ τι θα κάνανε στα παιδιά του . Και αυτά είναι νέα αυτής της εβδομάδας, φίλος παιδίατρος μου αναφέρει ότι το δάγκωμα σκύλου σε παιδί το έχουνε για πασατέμπο από πλευράς συχνότητας περισατικού

Οπότε βάζω τρία ακόμα λίνκ μπας και δει κανείς το ένα. Πάρτε και λίγα σκυλιά για τα παιδιά ακόμα (προσοχή πίσως από τα δύο πρώτα σπόιλερ κρύβεται πόνος, πίσω από το τρίτο κρύβεται παντόφλα και αυτή μπορεί να πονέσει περισσότερο)

α ωραια, τοτε να βαλω κ εγω 2 λινκ, ενα οπου ο πακιστανος βιασε κ πολτοποιησε το κεφαλι της πιτσιρικας στη Παρο, κ το αλλο οπου οι τρεις πακιστανοι εσφαξαν εναν ελληνα για να του κλεψουν μια καμερα. Κ μετα να βγαλουμε συμπερασματα για τους Πακιστανους, κ ειδικα για οσους διαμενουν στη χωρα μας. Τα οποια φυσικα κ "θα ειναι σωστα", αφου "δυο λινκ/περιπτωσεις"...

:slap: Ε? Καλο το επιχειρημα?

Αλλά εδώ είναι η μεγάλη αλήθεια. Ο κόσμος που θέλει να έχει επιθετικά σκυλιά (πίτμπουλ, μπουλντόγκ, ροτβάιλερ, ντόπερμαν και τα συναφή) θέλει μόνο για ένα λόγο: Είναι ένα νόμιμο φονικό όπλο που μπορείς να το κυκλοφορήσεις πρακτικά παντού, ενώ εάν σε πιάσουν με τον ελβετικό σουγιά/νυχοκόπτη με την 5πόντη λάμα μπορεί να θεωρηθεί φονικό όπλο. Δεν έχει σημασία εάν έχουν πρόθεση να το χρησιμοποιήσουν ή όχι, και μόνο που το έχουν δίπλα τους ψηλώνουν 10 πόντους

α) οσοι το κανουν αυτο, ειναι |λογοκρισία| ΟΙ ΙΔΙΟΙ. Δεν φταινε σε τιποτα τα σκυλια.
β) το "ταδε ρατσες = επιθετικα σκυλια" δειχνει ποσο ΑΣΧΕΤΟΣ εισαι. Για το "νομιμο οπλο" δεν μπορω να σχολιασω, γελαω παρα πολυ για να πληκτρολογησω.

Και πίσω από την επιθυμία βρίσκεται η φαντασίωση: Η στιγμή που ο "κακός" θα σου επιτεθεί και τα "καλά πιστά σκυλιά" θα σε σώσουν, άσχετα εάν ο "κακός" είναι "κακός" κατά την κρίση σου επειδή σου μίλησε στον ενικό. Δείτε την εκπλήρωση της φαντασίωσης για τον ιδιοκτήτη, με το θύμα να έχει κάνει μία ωραιότατη μπολονέζ στην άσφαλτο

Και επειδή πολύ αίμα είδαμε ας βάλουμε μία πιο φυσιολογική φαντασίωση να ηρεμήσουμε να χορέψουμε να ευθυμήσουμε

μπλα μπλα μπλα, βλακειες βλακειες βλακειες κλπ κλπ.

Ακόμα δεν πάντως δεν έχει απαντηθεί το ερώτημα μου (δεν μετράω δεν έχει νόημα), στις πόσες δαγκωνιές θα πρέπει να απομακρύνεται με νόμιμο τρόπο το σκυλί από δημόσιο χώρο, και στην περίπτωση που δεν μπορεί η πολιτεία και οι "φιλόζωοι" να το θρέψουν σε ασφαλή χώρο να του γίνεται ευθανασία με νόμιμο τρόπο (προφανώς και η καραμπινιά ευθανασία είναι, απλά δεν είναι νόμιμη με το ισχύον εκλεκτικό σύστημα). Άμα είναι ρε παιδιά να πούμε μέχρι 10 δαγκωματιές είσαι ΟΚ, στην 11η να το σκεφτούμε το θέμα. Άμα είναι να βαλουν και μία ιατρική επιτροπή να βγάλει στις πόσες είναι ΟΚ. Εμένα πάντως όλοι οι γιατροί που ρώτησα μου είπαν από την πρώτη δαγκωνιά φάε το μισό φαρμακείο που περιέγραψα πριν (και ένας από αυτούς σιχαίνεται να δίνε φάρμακα, όπως άλλωστε και εγώ να τα παίρνω). Αλλά παιδιά μπέσα, να καταλήξουμε στις 10, και πάνω από εκεί κατευθείαν απομάκρυνση μη λέμε μετά φοβικό και κουλτούρες και άστο πάλι έξω μετά.

Το κακό είναι πως με το ισχύον νομικό πλαίσιο έτσι κακογραμένο που είναι, μπορεί και να σε κάνει όπως και στη φωτογραφία του συνδέσμου και το σκυλί να μείνει στη θέση του επειδή είναι φοβικό :slap:

εχει απαντηθει, απλα εσυ δεν γουσταρεις την απαντηση: το σημαντικο ειναι το γιατι σε δαγκωσε. Και ναι, ενα σκυλι που ειναι φοβικο, μπορει να δαγκωνει ΑΠΟ ΦΟΒΟ. Εσυ εκει, εχεις μεινει στο :slap:

Άλλη λύση (και που έμμεσα προτείνουν οι φιλοζωικές, όταν σου λένε άλλαξε δρόμο!!) λίστα με απαγορευμένες δραστηριότητες και την ακτίνα δράσης του. Π.χ. εδώ στα 200μ απαγορεύεται το ποδήλατο, εκεί στα 100μ απαγορεύεται το τρέξιμο, παραπέρα στα 300 μέτρα απαγορεύεται να μην έχει κάνεις κάνει μαθήματα ασάνα γιόγκα ώστε να μην μυρίζει τον φόβο σου ο σκύλος, πιο πέρα στο μισό χιλιόμετρο απαγορευέται να είσαι κάτω των 8 ωστέ να πανικοβληθείς.

γινεσαι γραφικος.

Το θέμα με τα ζώα προς κατανάλωση κρέατος δεν είναι ούτε εκτός θέματος ούτε επουσιώδες. Εκεί είναι το δάσος και εμείς ασχολούμαστε όχι με δέντρο αλλά με το φύλλο από το δέντρο. Μου πραγματικά αδιανόητο κάποιος να υπερκαταναλώνει ζώα (όπως το 99% όλων μας βάσει των συστάσεων της ιατρικής κοινότητας), η οποία συνεπάγεται την πολύ πιο άσχημη κακοποίηση τους και σε πολύ μεγαλύτερη έκταση από αυτά που συζητάμε και να ταυτόχρονα να δηλώνει φιλόζωος, και μάλιστα για ικανοποιηθεί η εκλεκτική φιλοζωϊα του να απαιτεί να περιοριστεί η ελευθερία κίνησης των ανθρώπων...

κ παραμενεις.
Dodger έγραψε:* μη μου πεις ότι στην Κίνα τρώνε σκύλους,

κατσε να απαντησω εγω σε αυτο: και στη Σαουδικη Αραβια/Ταλιμπανισταν εχουν τις γυναικες για δουλες, ενω σε μερικα τετοια μερη παντρευονται 60χρονοι με 8χρονα. "Ε ενταξει, αλλα ηθη κ εθιμα εκει" υποθετω ειναι αποδεκτη απαντηση, βασει της παραπανω λογικης...
Pitt έγραψε:Τα σκυλιά που δείχνεις να ξεσκίζουν κάποιον γιατί έτσι εκπαιδεύτηκαν και θεωρούν ότι υπερασπίζονται το αφεντικό τους, τα ίδια κωλόσκυλα θα μπορούσαν να είναι τα μάτια και οδηγοί τυφλών, να σώσουν ζωές ανθρώπων μέσα από ερείπια, να προφυλάξουν το κοπάδι από άγρια ζώα, να εντοπίζουν ναρκωτικά, να κάνουν παρέα σε έναν παπούλη που ζεί μόνος και εγκαταλελειμμένος. Ζώα είναι και συμπεριφέρονται όπως τα μάθουμε...

αυτο ειναι που δεν καταλαβαινει ο παλικαρος. Κυριολεκτικα, τα ιδια ακριβως σκυλια με αλλο ιδιοκτητη, θα μπορουσαν να κανουν τα παραπανω.

"οοοοοχι κυριος, πιτμπουλ κλπ = επιθετικα σκυλια".

ασχετοι.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#233310 Με αυτά που γράφεις, και εσύ δε φαίνεσαι πολύ σχετικός....

Χωρίς παρεξήγηση, αλλά μόνο προσβάλεις και κρίνεις από δικές σου εμπειρίες...