Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By italakias
NickTG έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:ΥΓ: Στην Μαρίνα Αλίμου υπάρχουν κάποια σκυλιά που σχεδόν ΚΑΘΕ φορά ορμάνε όταν περνάω με την μηχανή. Εγώ το ξέρω (αφού την πρώτη φορά κατατρόμαξα γιατί πετάχτηκαν από το πουθενά), άλλοι δεν το ξέρουν. Αν κάποιος πέσει εξαιτίας τους, θα φταίει αυτός να υποθέσω πάλι σωστά;
:s_hang

Προφανώς όχι, αλλά ούτε τα σκυλιά θα φταίνε.
Από όσο ξέρω άγρια σκυλιά στην Ελλάδα δεν έχουμε άρα κάποιος τα έχει παρατήσει γιατί θεώρησε πως δεν χρειάζεται να το αγαπάει όπως ο italakias για παράδειγμα.

Και δυστυχώς οι αρμόδιοι δεν φροντισαν ούτε να μεταφερθούν σε σωστές εγκαταστάσεις, είτε γιατί δεν υπάρχουν καν είτε γιατί δεν υπάρχουν λεφτά να λειτουργήσουν, αλλά ακόμα και το πιο απλό δεν φροντισαν να κάνουν μια στειρωση για να μην αυξάνονται χωρίς έλεγχο.

Μπορώ να κατηγορησω αυτούς αν θες αλλά όχι το ίδιο το σκυλί που μπορεί να έχει περάσει διάφορα πριν το αφήσουν εκεί.

Δεν ειναι ολα τα σκυλια των δρομων παρατημενα και πολλα γεννηθηκαν στους δρομους .
Προσωπικα τα σκυλια αυτα τα εκτιμω πολυ περισσοτερο απο το καθε κοπροσκυλο του σαλονιου .
Αυτα επειδη ανεφερθηκες σε μενα.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
NickNT έγραψε:Μία κύρια που τα τάιζε (όπως διαπίστωσα), με "απείλησε" να μην τολμήσω να πειράξω το σκυλί (όχι ότι σκόπευα βέβαια). Τη μπινελίκωσα κι αυτή κι έφυγα.

Σαν να εβγαλες φωτογραφια τους "φιλοζωους" (με εισαγωγικα) που εχω στο μυαλο μου και ανεφερα παραπανω. Ολη η χαρα και το ψυχολογικο γεμισμα** του "εχω σκυλο", χωρις την τριχα και την αναγκη για βολτα.

Ποσα χρονια πριν ηταν η φαση? Ρητορικη η ερωτηση, ακομα εκει θα ημασταν και θα τα ακουγε. :rtfm:

Επισης there goes συνηθη επιχειρηματα οπως "αμα δεν το πειραξεις, δεν σε πειραζει". Πίπες. Τα σκυλακια εχουν χαρακτηρες. Ναι, ειναι "ψυχουλες και αυτα", αλλα υπαρχουν καλοβολα, υπαρχουν φοβισμενα, υπαρχουν παιχνιδιαρικα, υπαρχουν και μούλοι και σαλταρισμενα.

**μη λεμε μ@@κιες, οταν το σκυλι δεν ειναι σε κανα χωριο, "εργαλειο" που φυλαει τις κοτες, το γενικοτερο βιός και να σηκωνει και καμμια μπεκάτσα, συνηθεστερα ειναι αξεσουαρ (τι το θες το "ποιμενικο" οταν δεν εχεις ΚΑΝ ΔΕΙ live προβατο ποτέ σου ή το χάσκι οταν ελκηθρα βλεπεις μονο στην τηλεοραση?)... ή κλεινει/καλυπτει διαφορων ειδων "τρυπες" (ελλειψη παιδιων/φιλων/συντροφου, αδυναμια συννενοησης με αλλους ανθρωπους κλπ).
Πριν αρχισετε, ναι, προσφερει... τιποτα που δεν μπορουν να προσφερουν αλλοι ανθρωποι ομως.
Άβαταρ μέλους
By travelman
trident1971 έγραψε:... ή κλεινει/καλυπτει διαφορων ειδων "τρυπες" (ελλειψη παιδιων/φιλων/συντροφου, αδυναμια συννενοησης με αλλους ανθρωπους κλπ).
Πριν αρχισετε, ναι, προσφερει... τιποτα που δεν μπορουν να προσφερουν αλλοι ανθρωποι ομως.

Τεράστια αλήθεια. Για μένα είναι παράλογο επειδή κάποια ζώα που νομίζουμε ότι κλείνουν τρύπες στη ψυχή να τα έχουμε στα πούπουλα και από την άλλη τα ξαδέρφια τους που κλείνουν τρύπες στο στομάχι, που με τη σειρά τους νομίζουμε ότι υπάρχουν, γιατί άλλο η κατανάλωση κρέατος και άλλο η υπερκατανάλωση, να ζουν μία γεμάτη πόνο, σιχαμένη, αηδιαστική και ευτυχώς σύντομη για αυτά ζωή χωρίς πρακτικά να τα καλύπτει κανένας νόμος. Και το χειρότερο όλων να έχουμε τη συνείδηση μας πεντακάθαρη...

Σημερινή είδηση παρεπιπτόντως (εάν κάποιος ζορίζεται με τις εικόνες από τραυματισμούς ίσως να μην το ανοίξει). Σαφώς πιο βαρύ περιστατικό (πιθανώς τα σκυλιά να ήταν εκπαιδευμένα), αλλά σαφώς διαφορετική τιμωρία. Αυτό που απορώ βέβαια είναι στις πόσες δαγκωματιές θα ορίζεται διαφορετική αντιμετώπιση για το σκύλο , θα έχουν οι αστυνομικοί δαγκωνιόμετρο ή το μετράνε με αριθμό τρυπών?? :lol:
Άβαταρ μέλους
By kacey
#230682 ηταν ηλιθιες που ετρεξαν να φυγουν.

(ειδες τι ωραια ειναι να σου απανταει ο αλλος παραλογες μαλακιες? χωρις αυτο να σημαινει οτι το να τρεξεις να φυγεις δεν ηταν απο τα χειροτερα που μπορουσαν να κανουν. Χωρις αυτο με τη σειρα του να σημαινει οτι τα συγκεκριμενα σκυλια δεν ειχαν προβλημα)

Απο κει και περα κατσε γιατι θα τρελαθω:

"κλεινει/καλυπτει διαφορων ειδων "τρυπες" (ελλειψη παιδιων/φιλων/συντροφου, αδυναμια συννενοησης με αλλους ανθρωπους κλπ)"

αυτο εννοει οτι ΚΑΠΟΙΟΙ που εχουν κατοικιδια κανουν το παραπανω, ή οτι ΟΣΟΙ εχουν κατοικιδια τα εχουν για το παραπανω λογο?
Άβαταρ μέλους
By NickTG
trident1971 έγραψε: ή κλεινει/καλυπτει διαφορων ειδων "τρυπες" (ελλειψη παιδιων/φιλων/συντροφου, αδυναμια συννενοησης με αλλους ανθρωπους κλπ).

Ε, καλά. Προφανώς είναι τρυπιοι όσοι έχουν κατοικίδιο.
Προβληματικοί θα έλεγα.
Βλέπω μερικούς που δεν θα μπορούσαν ούτε στο ελάχιστο να προσφέρουν κάτι από αυτά.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
kacey έγραψε:αυτο εννοει οτι ΚΑΠΟΙΟΙ που εχουν κατοικιδια κανουν το παραπανω, ή οτι ΟΣΟΙ εχουν κατοικιδια τα εχουν για το παραπανω λογο?

Εννοειται το πρωτο, τουλαχιστον εσυ ειχες την καλωσυνη να ρωτησεις πρωτα... αχ αυτα τα νιατα, δεν κρατιουνται :inlove:
Που να ΜΗΝ ειχα γραψει "συνηθεστερα", τωρα θα καιγομουν στην πυρα... :lol:

Οχι, προφανως δεν ειναι ολοι ετσι. :rtfm:
Προσωπικα ομως, (χωρις να σημαινει οτι ειμαι αλαθητος), εχω καποια "κριτηρια" για αυτο...

- Η φραση "cat lady" που αφορα ανυπαντρες κυριες μιας καποιας ηλικιας, δεν βγηκε απο ενα μονο παραδειγμα. Γυναικα με γατιά (πληθυντικος), αναβει ledακι.
- Η προτροπη "παρε ρε Μητσο ενα μπασταρδακι απο τη φιλοζωϊκη, κρα κανουν, του κανουν και δωρεαν εμβολια" ακολουθουμενη απο ξυνισμα μουρης "ναι αλλα τι ρατσα ειναι" και αγορα χασκι/σαμογιετ/σιβηριανου βιονικου διαστημοσκυλου για να ζησει εκει που δεν χιονιζει ποτε ή κυνηγοσκυλου που σηκωνει μπεκατσες σε μπαλκονι στον Κορυδαλλο, μου βαραει καμπανακια.
- Κατι παθαινω με κοπελιτσες max 45 κιλα που "κουμανταρουν" (ετσι νομιζουν, τρεχουν απο πισω), σκυλια με ιδια ή περισσοτερα κιλα και οταν τις ρωτησεις λενε "ηθελα μεγαλο". Παρε ενα φορτηγο με ρυμουλκα, ρε μαλακισμενο.
- Αντιστοιχα με τυπακους που ειναι παντα "φιγουρινια" (ενω εχουν βγαλει 5 λεπτα το σκυλι για χεσιμο), και κυκλοφορουν καραμπινατα σε εμφανιση και $$$ καθαροαιμα. Αμα πιασεις κουβεντα, σου αμολανε features του σκυλου: ABS, EBD, AWD, θερμαινομενα καθισματα, cruise control, ηλεκτρικοι καθρεφτες κλπ, και τιποτα για την οποια συντροφια που υποτιθεται προσφερει. Με πιο "ταπεινο" σκυλι δε, ουτε πεθαμενοι δεν θελουν να τους δουν.
- Οταν ακουω την ατακα "πηραμε σκυλο/γατα" ακολουθουμενη απο νούμερο σε € που τεινει προς το τετραψηφιο, ενω ξερω οτι υπαρχουν απειρα ζωακια που πεθαινουν μονα γιατι δεν ειναι ρατσας, καπως μου γυριζουν τα αντερα.
- Ζευγαρια που δεν εχουν παιδια, και μεχρι τα 40+ ουδεμια σχεση ειχαν με το σπορ, ξαφνικα αποκτουν σκυλο. Μεχρι εδω καλα κανουν... συνηθως ομως ακους συχνοτερα φρασεις τυπου "ειναι πανεξυπνος να φανταστεις μπλα μπλα μπλα", "χτες εκανε αυτο", και το πιανεις το υποννοουμενο.
- Δεν συζηταω για φασεις γλωσοφιλων στο σκυλο, υπνος μαζι στο κρεβατι κλπ... μου γυριζουν τα ματια

Εννοειται οτι τα παραπανω παραδειγματα δεν τα εβγαλα απο το κεφαλι μου, και νομιζω τα εχουμε δει ολοι μας.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#230717 διαφωνω με το "συνηθεστερα". Επισης, αυτο που λες με τις ρατσες, δεν ισχυει παντα. Κ εγω, αν ξαναπαρω σκυλο, θα ειναι μια εκ συγκεκριμενων ρατσων. Οχι για να τον κανω επιδειξη, αλλα γιατι αυτη θα θελω.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
trident1971 έγραψε:Εννοειται το πρωτο, τουλαχιστον εσυ ειχες την καλωσυνη να ρωτησεις πρωτα... αχ αυτα τα νιατα, δεν κρατιουνται :inlove:
Που να ΜΗΝ ειχα γραψει "συνηθεστερα", τωρα θα καιγομουν στην πυρα... :lol:

Κάνω εγώ τη δουλειά για σένα να μην παιδεύεσαι.
Άλλο το κάποιοι, που δείχνει μικρό αριθμό συνήθως, άλλο το συνηθεστερα που δείχνει πως λίγοι ξεφεύγουν.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
kacey έγραψε:διαφωνω με το "συνηθεστερα". Επισης, αυτο που λες με τις ρατσες, δεν ισχυει παντα. Κ εγω, αν ξαναπαρω σκυλο, θα ειναι μια εκ συγκεκριμενων ρατσων. Οχι για να τον κανω επιδειξη, αλλα γιατι αυτη θα θελω.

Δεν εχω το αλαθητο, ουτε ειπα οτι ισχυει παντα, μη βαρατε ρε γειτόνοι.
Για να γινεται κουβεντα, τι ρατσα θες να παρεις και γιατι?
Γιατι να μην παρεις ενα σκυλακι απο τη φιλοζωϊκη πχ?

NickTG έγραψε:Κάνω εγώ τη δουλειά για σένα να μην παιδεύεσαι.
Άλλο το κάποιοι, που δείχνει μικρό αριθμό συνήθως, άλλο το συνηθεστερα που δείχνει πως λίγοι ξεφεύγουν.

Το θεμα ειναι οτι βγαζεις μπαμ συμπερασματα... παταξον μεν, ακουσον δε. :rtfm:
Δεν ειναι ολοι ιδιοι, ουτε καν οι πιο "πειραγμενοι" ειναι ολοι στον ιδιο βαθμο.

Για να γινω πιο σαφης, αυτα που εγραψα προφανως και δεν αφορουν εσενα που εχεις (ειχες?) ενα σχετικα μικροσωμο σκυλακι (μπορει και επιπλεον γατακι, δεν θυμαμαι σιγουρα) για παρεα, ουτε πχ τον geako που εχει ενα μικρο σκυλι στο διαμερισμα του και το φροντιζει σαν παιδι και το βγαζει βολτα ανελλιπως, ουτε κατι αλλους εδω που εχουν μεγαλοσωμα σκυλια αλλα εχουν και μια αυλη ενα στρεμμα για να μπορουν να τρεξουν.

Τις "περιεργες" για εμενα περιπτωσεις εξετασα, εξ αρχης, οχι ΟΠΟΙΟΝ εχει κατοικιδιο.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#230740 Cane Corsο, Dogo Argentino ή Presa Canario
rottweiler
Pitbull (που ειχα)

με αυτη τη σειρα επιλογης. Οχι τωρα που δεν ξερω τι θα κανω με τη ζωη μου, "οταν" "τακτοποιηθω".

τι γιατι? γιατι αυτα τα σκυλια μου αρεσουν :lol:

ΥΓ μια μεγαλοσωμη ρατσα, δεν χρειαζεται κατ'αναγκη και μεγαλο χωρο υπο την εννοια "να εχει χωρο να τρεχει". Προφανως κ θελει χωρο "για να χωραει", αλλα υπαρχουν κ μεγαλοσωμες ρατσες που ειναι μουροχαβλες τελειως και αραζουν ολη μερα.

ΥΓ2 εκει που παιζω τεννις, εχει μια πολυκατοικια που στη πυλωτη της εχει 5 σκυλια. Ενα τυπου λευκο λυκοσκυλο αλλα μικρου μεγεθους, 2 μπασταρδακια, ενα τσοπανοσκυλο (~45κιλα) κ ενα μιξ τσοπανοσκυλου με καυκασου, λιγη αρκουδα και 1/8 γέτι :lol: (~60 κιλα) . Περιττο να σου πω οτι δεν πλησιαζει ανθρωπος στη πυλωτη (ειναι σωστα μαντρωμενα ομως), επισης ομως περιττο να σου πω οτι εγω ειμαι ο μονος ξενος που οχι μονο τα πλησιαζω αλλα παιρνω αγκαλια τα δυο μεγαλα πανω απο τα καγκελα και κανουμε ζουζουνιες, σε βαθμο που οταν με ειδε μια κατοικος της πολυκατοικιας, ετρεχε πανικοβλητη γιατι νομιζε οτι με ειχαν αρπαξει τα σκυλια κ προσπαθουσαν να με συρουν μεσα στη πυλωτη πανω απο τα καγκελα :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
kacey έγραψε:Cane Corsο, Dogo Argentino ή Presa Canario
rottweiler
Pitbull (που ειχα)

με αυτη τη σειρα επιλογης. Οχι τωρα που δεν ξερω τι θα κανω με τη ζωη μου, "οταν" "τακτοποιηθω".

τι γιατι? γιατι αυτα τα σκυλια μου αρεσουν :lol:

ΥΓ μια μεγαλοσωμη ρατσα, δεν χρειαζεται κατ'αναγκη και μεγαλο χωρο υπο την εννοια "να εχει χωρο να τρεχει". Προφανως κ θελει χωρο "για να χωραει", αλλα υπαρχουν κ μεγαλοσωμες ρατσες που ειναι μουροχαβλες τελειως και αραζουν ολη μερα.

ΥΓ2 εκει που παιζω τεννις, εχει μια πολυκατοικια που στη πυλωτη της εχει 5 σκυλια. Ενα τυπου λευκο λυκοσκυλο αλλα μικρου μεγεθους, 2 μπασταρδακια, ενα τσοπανοσκυλο (~45κιλα) κ ενα μιξ τσοπανοσκυλου με καυκασου, λιγη αρκουδα και 1/8 γέτι :lol: (~60 κιλα) . Περιττο να σου πω οτι δεν πλησιαζει ανθρωπος στη πυλωτη (ειναι σωστα μαντρωμενα ομως), επισης ομως περιττο να σου πω οτι εγω ειμαι ο μονος ξενος που οχι μονο τα πλησιαζω αλλα παιρνω αγκαλια τα δυο μεγαλα πανω απο τα καγκελα και κανουμε ζουζουνιες, σε βαθμο που οταν με ειδε μια κατοικος της πολυκατοικιας, ετρεχε πανικοβλητη γιατι νομιζε οτι με ειχαν αρπαξει τα σκυλια κ προσπαθουσαν να με συρουν μεσα στη πυλωτη πανω απο τα καγκελα :svivhaha:

νταξ εισαι ο dog whisperer, μακρια και αγαπημενοι.

Να σε φερω σε επαφη (σοβαρα τωρα) με πρωτη ξαδελφη μου που απο οτι ακουω ο γκομενος της ειναι cane corso εκτροφεας ή κατι τετοιο. Οταν φανε τα σκυλια και αυτους, να παρεις ενα ΚΤΗΝΟΣ. :lol:
Άβαταρ μέλους
By kacey
#230782 καθε φορα ξεχναω να βγαλω μια φωτο ρε πστ μου, με τις αρκουδες αγκαλια.

αμα υπαρχει γνωστος που ειναι εκτροφεας (κατα προτιμηση τετοιων) σκυλων, καλυτερα να ρωτησεις αν εχει καμμια δουλεια, παρα κουταβι.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#230804 Επίθεσηηηηη

:inlove: :inlove: