Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#201332 Πολύ καλό και σαν αυτοκίνητο και το συγκεκριμένο
Τρομερά φρενα

Μάλλον βαμενος μπροστινος προφυλακτήρας
Άβαταρ μέλους
By IKE
Cosmonaut21 έγραψε:http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6980731/

Γνώμες;

Βρίσκεις E-class ίδιας ηλικίας στα χρήματα αυτά. Καμία σχέση το ένα με το άλλο.
Άβαταρ μέλους
By Obelix
#201393 Κάτι δεν πάει καλά...
Αμερικανικό μαλλον (προφυλακτήρας, κλειδί, ραδιόφωνο) αλλά καντράν σε χιλιόμετρα.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
Obelix έγραψε:Κάτι δεν πάει καλά...
Αμερικανικό μαλλον (προφυλακτήρας, κλειδί, ραδιόφωνο) αλλά καντράν σε χιλιόμετρα.

Μαέστρο, τα σέβη μου! :s_howdy
Σα να της λείπουν 2 κύλινδροι και 700κ.εκ.; V6 Μ272 δε θα έπρεπε να έχει αυτό κανονικά (με αυτή τη μάπα και μέσα του '05) ;
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
sknipper έγραψε:Νομίζω κάπου στις αρχές των 90' η Mercedes είχε βγάλει θέματα με κινητήρες (νομίζω τα ηλεκτρικά τους) ή κάτι τέτοιο. Ήταν σε φάση σημαντικής εξέλιξης (όταν βγήκαν τα 4βάλβιδα).

Κάπου γύρω στο 92-95 και αφορούσε αυτα με το E-CIS (ΚΕ5) Jetronic, όπου έλιωναν από μόνα τους, ως βιοδιασπώμενα, τα καλώδια της μηχανής.
Καμία ανάκληση δεν έγινε, στην αρχή τα πλακώνανε στις κόλλες ενώ απο κάποιο σημείο και μετά ήθελε ξήλωμα και αλλαγή.
Κόστος για τις 6κυλ. κοντά στο χιλιάρικο για όλο το σπαγέτο + εργατικά (αν θυμάμαι κανα 300ρι;; :hmmm: ).

Η γνώμη μου είναι ότι οι αγοραστες αυτής της κατηγορίας θεωρούν πλέον ένα επίπεδο πολυτέλειας και εξοπλισμού δεδομένο και σε καμία περίπτωση δε θα δέχονταν σε σύγχρονο κάτι αντίστοιχο με την 123, με το πλαστικό ταμπλώ το ΜΒ-ΤΕΧ στα καθίσματα και τους μηχανικούς γρύλλους στα παράθυρα (στροφόμετρο και ραδιόφωνο_πανάκριβα_ έξτρα, φυσικά) έστω και αν ήταν σούπερ αξιόπιστο. Όλα αυτά κοστίζουν. Και χαλάνε, επίσης. Στην 123 δεν έχεις και πολλά (και πολύπλοκα) πράγματα να χαλάσουν για αυτό και η ποιότητά της δεν επισκιάζεται από σαχλαμάρες (ή και σοβαρά υποσυστήματα, όπως το sbc, που όπως έχουμε πει, αν δεν καταλαβαίνεις τι κάνει τότε δουλεύει καλά!). :oops:
Το πρωί ο αδερφός μου, μου γκρίνιαζε γιατί του έχει χαλάσει η βαλβίδα του διζωνικού στο 124 και δεν θα πάει να τη φτιάξει γιατί θέλει ένα σκασμό λεφτά που μάλλον είναι παραπάνω από την αξία της ολόκληρης! Φυσικά είναι ένα αυτοκίνητο 20+ετών που λογικό είναι να χαλάσει κάτι (πλαστικά είναι και γερνάνε). Δεν είναι ότι θα μείνει από αυτό αλλά σίγουρα δυσκολεύεται να το χρησιμοποιήσει αν κάνει πολύ ζέστη ή κρύο... Η 123 δε διαφέρει και πολύ από την παγόδα πιο πάνω στον εξαερισμό...

Από εκεί και πέρα, η δική μου ένσταση εγκειται στο κατά πόσο αξίζει κάποιος να πληρώσει αυτά τα λεφτά για ένα αυτοκίνητο που πέρα από το σήμα λίγα φαίνεται να έχει παραπάνω. Η πραγματικότητα είναι ότι η ΜΒ είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο (οποιαδήποτε από τις 203/4/5 και φυσικά οι αντίστοιχες Ε) που θα σε σώσει από την "κακιά στιγμή" και ούτε καν θα το πάρεις χαμπάρι (θα νομίζεις ότι είναι το ίδιο με τη σκόντα μου ή την πεμβέ). Αν έχεις λεφτά αυτό και απολαμβάνεις την πολυτέλεια, οπότε μην το ψάχνεις και πολύ.
Από την άλλη, για το πόπολο σαν και εμένα, νομίζω ότι, όπως και στην τεχνολογία γενικότερα, καλό είναι να ακολουθείς την αγορά από ένα βήμα πιο πίσω και να ψωνίζεις χωρίς να φορτώνεσαι όλο το κόστος της εξέλιξης και της μόδας. :roll: :s_roses
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#201413 Χμμμ.Εσείς τα ξέρετε κλύτερα οπότε πάλι καλά που ρώτησα. Ψάχνει πολύ καλός μου φίλος γι'αυτό και μπήκα λίγο να ψάξω. Εγώ ήδη οδηγό την επόμενη γενιά της C-Class με τον 1600άρη.
Από E-Class που ψήνομαι βρήκα π.χ. αυτό:http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7347287/
Αλλά έχει χαμηλή τιμή σε σχέση με άλλα και δεν ξέρω τί παίζει με το κιβώτιο.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#201421 Το πίνακα οργάνων μπορεί να τον άλλαξε για να πάρει ελληνική αδεια :hmmm:
Νομίζω μερικές C230 f/l είχαν τον παλιότερο κινητηρα kompressor στην αρχή και μετά μπήκε ο v6 204 ps.
Πάντως όντως θέλει ψαξιμο. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By sakis_m
Obelix έγραψε:Κάτι δεν πάει καλά...

Και κλιματισμος σε °F :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
BEAMS έγραψε:
Cosmonaut21 έγραψε:Από E-Class που ψήνομαι βρήκα π.χ. αυτό:http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7347287/

Και όπως το βρήκες ξέχνα το. Σε W-212 από 2012 και μετά.

εεεπππ!! :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
dimviii έγραψε:
BEAMS έγραψε:
Cosmonaut21 έγραψε:Από E-Class που ψήνομαι βρήκα π.χ. αυτό:http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7347287/

Και όπως το βρήκες ξέχνα το. Σε W-212 από 2012 και μετά.

εεεπππ!! :s_howdy

Τουμπεκί, τζέντλεμεν...
Εικόνα