markvag έγραψε:Ήταν 500άρα και εκτός του ότι ο ν8 ακούγονταν θεϊκάτην είχε σε απλά τέλεια κατάσταση. Ο ίδιος τη συντηρούσε (γνώστης του θέματος) και ήταν απελπιστικά ψείρας. Ήταν το καθημερινό του αμάξι. Δεν έχω ιδέα τα χλμ, αλλά το αμάξι ήταν σε συγκλονιστική κατάσταση...
Η κατανάλωση ήταν γύρω στα 12 σε χαλαρό cruising και μία μέση κάπου στα 15-17... Λογική, αν σκεφτείς τι μοτέρ (5λιτρο V8 με 320 άλογα
), μετάδοση (4άρι κλασσικό αυτόματο) και βάρος (1700+κιλά) είχες...
Φυσικά με τις σωστές ζάντες, σαν της φωτογραφίας.
To 500E/E500 W124 είναι το Αγιο Δισκοπότηρο της σειράς, και όχι άδικα. Είναι λίγο πιο φαρδουλή από τις απλές 124 αλλά ξεχωρίζει κατασκευαστικά σε πολλά σημεία μιας και τις συναρμολογούσαν οι γείτονες στο Τσουφενχάουζεν. ΙΜΗΟ, λίγες έχουν μείνει πλέον από τα 10χιλιάδες κομμάτια που βγήκαν που να είναι της προκοπής γιατί είναι πολλά τα άλογα (326 στην πρώτη σειρά) και γενικά η συντήρησή τους αρκετά δυσκολότερη και ακριβή. Το απόλυτο q-car.

Οι asa στην 500 είναι 16" αντί για 15 στις 4/6cyl.
../ ___ \
(O\ | /O)

την είχε σε απλά τέλεια κατάσταση. Ο ίδιος τη συντηρούσε (γνώστης του θέματος) και ήταν απελπιστικά ψείρας. Ήταν το καθημερινό του αμάξι. Δεν έχω ιδέα τα χλμ, αλλά το αμάξι ήταν σε συγκλονιστική κατάσταση...
(όχι σαν τους ρουφιάνους που έχετε στις πενβέ σας που σας περνάνε το κάθε χαλικί στον καρπό). Η F/l 210 είναι και αρκετά πιο αξιόπιστη και φυσικά κάνει τα μισά λεφτά σήμερα (5-6 χιλιάρικα αρκούν για ένα σουπερ αμάξι)...
Πόσο να πιάνει ΜΙΑ Σκοντάρα "Φάμπα" τσίντιστζι με 60Κ χιλιόμετρα, κατάσταση "λουλούδι" εντελβάις άσπρο;
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θέλω να ρίξω τίποτα σοβαρά λεφτά για αυτοκίνητο (δεν έχω αλλά και να είχα δε θα τα έδινα, ειδικά εδώ και ειδικότερα αυτή την εποχή), οπότε λίγο ως πολύ, αν αποφασίσουμε κάτι, θα είναι μεταξύ 210 και c/w124, όσο γίνεται πιο καινούργια, και πολύ πολύ δύσκολα 211. Όπως καταλαβαίνεις, τα πάντα σε αυτή την κατηγορία κόστους είναι συνάρτηση του συγκεκριμένου κομματιού που θα βρείς και της γενικής κατάστασής του.