Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By criuser
nass έγραψε:Με άλλα λόγια, ναι, δεν το λες άμεσα αλλά "πίσω από την κουρτίνα" μας λες ότι η δημοκρατία δεν υπήρξε και δεν υπάρχει πουθενά.

Με το οποίο δεν μπορώ παρά να διαφωνήσω όχι μόνο για το προφανές αλλά και για το "κάτω από το χαλί": αφού δεν υπάρχει δημοκρατία έτσι και αλλιώς, δεν πειράζει και αν την καταλύσουμε.

(Εννοείται ότι συμφωνώ ότι η σύγχρονη Ευρώπη έχει δημοκρατικό έλλειμα αλλά και πάλι είναι ότι κοντινότερο στο ιδανικό υπάρχει)

Νομίζω ότι αυτά που είπα δεν έχουν σχέση με αυτά που γράφεις και προφανώς να με εγκαλείς εμένα ότι είμαι υπέρ της κατάλυσης της Δημοκρατίας :thumbsdown: :thumbsdown:
Στην παρένθεση λες ότι λέω και εγώ . Ναι ΤΩΡΑ είναι ότι πιό κοντινό υπάρχει . Αλλά στο πρόσφατο παρελθόν ΔΕΝ ΗΤΑΝ .

Ακόμη το πόσο λυμένο πρέπει να είναι το οικονομικό πρόβλημα των ανθρώπων δεν είναι αναγκαία συνθήκη . Μπορεί να είναι και λυμένο και να έχουν απόλυτες εξουσίες , όπως στα αραβικά κράτη .

Αλλά το έχουμε τραβήξει πολύ το θέμα .

Για την οδηγία της ΕΕ για την εκπαίδευση .
Αφού φροντιστήρια ΔΕΝ έχουν έξω και αφού αυτά ΔΕΝ είναι τυπική μορφή εκπαίδευσης αφού ΔΕΝ έχουν εγκεκριμένο πρόγραμμα και δεν παρέχουν τίτλο σπουδών , που ανακατεύονται με τα ιδιωτικά σχολεία ?
Το ίδιο και οι παιδικοί σταθμοί .
Άβαταρ μέλους
By kostis20
αεροζολ έγραψε:@kostis20

Τροικα λαστ γιαρ , τωρα κουαρτετο.

Η δηλωση του Σεβαστακη διαστρεβλωθηκε , ΔΕΝ ειπε οτι ενδιαφερεται μονο για τους ψηφοφορους τους. Βαλε το βιντεο να δουμε τι λεει. Καπως πρεπει να στηριζεις αυτα που ισχυριζεσαι.

Τα παραπονα σου , φυσικα , μπορεις να τα απευθυνεις οπου θελεις. Εγω σου λεω που θα ηταν το σωστο να τα απευθυνεις.

Δεδομενων των συνθηκων και δεδομενου του οτι η πολιτεια παρεχει δημοσια εκπαιδευση και δεδομενου του οτι η ιδιωτικη εκπαιδευση ειναι επιχειρηματικη δραστηριοτητα ειναι λογικο να μπει ΦΠΑ (οπως και στι υπολοιπες επιχειρηματικες δραστηριοτητες) . Τα εχουμε πει , μη τα ξαναλεμε.

Καλά αμα αρχίσουμε να λέμε τι ειναι λογικό και τι παράλογο στο δημόσιο και στη φορολογία η εκπαίδευση θα επρεπε να είναι τελευταία στο κατάλογο.
Το θέμα είναι οτι η κυβερνηση προτιμά να φορολογήσει την εκπαίδευση παρά να κανει τις αλλαγές που πρέπει στο δημόσιο πχ,προφανώς γιατι δε θέλει .Οπότε ο καθένας κρίνεται συνολικά για τις αποφάσεις του.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#178897 Ολες οι κυβνερνησεις δυστυχως αυτο κανουν και εχουν κριθει οπως τους αξιζε...

το θεμα ειναι οτι δεν βαζει κανενας μυαλο να ακολουθησει μια διαφορετικη στρατηγικη, ενα διαφορετικο σχεδιο. Και καλα πριν 5 χρονια υπηρξε η αγανακτηση αλλα ο κοσμος ειχε λεφτα να πληρωσει. Τωρα η αγανακτηση ειναι μεγαλυτερη και δεν υπαρχουν και λεφτα να πληρωνει. Οι υποχρεωσεις μιας μεσης οικογενειας ειναι μεγαλυτερες απο τα εισοδηματα της.
Άβαταρ μέλους
By markvag
bibendum έγραψε:Ολες οι κυβνερνησεις δυστυχως αυτο κανουν και εχουν κριθει οπως τους αξιζε...

Aυτό πως προκύπτει;;; Που πέρασαν 40 χρόνια για να βρεθεί το πασοκ στα βάραθρα και η ΝΔ ακόμα να είναι αξιωματική αντιπολίτευση;;;;

Και πάλι το πασόκ βρήκε νέα στέγη...

Πως ακριβώς κρίθηκαν αυτές οι κυβερνήσεις;;; :hmmm: :(
Άβαταρ μέλους
By nass
criuser έγραψε:Νομίζω ότι αυτά που είπα δεν έχουν σχέση με αυτά που γράφεις και προφανώς να με εγκαλείς εμένα ότι είμαι υπέρ της κατάλυσης της Δημοκρατίας :thumbsdown: :thumbsdown:

Οχι, λέω ότι αν λες ότι "η δημοκρατία στην Ευρώπη είναι χάλια" τότε αφήνεις ανοικτή την πόρτα, έως και ενθαρρύνεις, να αντικατασταθεί (= καταλυθεί). Αν δεν σ' αρέσουν τα λογικά συμπεράσματα όσων λες, να μην τα λες ή να τα λες διαφορετικά :rtfm:

criuser έγραψε:Στην παρένθεση λες ότι λέω και εγώ . Ναι ΤΩΡΑ είναι ότι πιό κοντινό υπάρχει . Αλλά στο πρόσφατο παρελθόν ΔΕΝ ΗΤΑΝ .

Και στο πρόσφατο παρελθόν και σήμερα είναι ό,τι πιο κοντινό υπήρχε / υπάρχει. Δεν μπορείς να κρίνεις το παρελθόν με κριτήρια του παρόντος και το ό,τι υπήρχε αποικιοκρατία στην Αγγλία το 1900 δε μειώνει την αξία της δημοκρατίας τους, με τα μέτρα του 1900. Οταν επί Κρόμγουελ εξεγέρθηκαν ενάντια στο βασιλιά (ή αντίστοιχα οι Γάλλοι το 1789) δεν μπορείς να λες "έλα μωρέ, πέτυχαν να ψηφίζουν οι γυναίκες ? Οχι ? Αρα χάλια δημοκρατία".

Αρα όχι, δε λέω αυτό που λες.

criuser έγραψε:Ακόμη το πόσο λυμένο πρέπει να είναι το οικονομικό πρόβλημα των ανθρώπων δεν είναι αναγκαία συνθήκη . Μπορεί να είναι και λυμένο και να έχουν απόλυτες εξουσίες , όπως στα αραβικά κράτη .

Μπερδεύεις τις "αναγκαίες" με τις "ικανές" συνθήκες.
Το λυμένο οικονομικό είναι αναγκαία συνθήκη. Αλλά όχι και ικανή.
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
kostis20 έγραψε:
αεροζολ έγραψε:@kostis20

Τροικα λαστ γιαρ , τωρα κουαρτετο.

Η δηλωση του Σεβαστακη διαστρεβλωθηκε , ΔΕΝ ειπε οτι ενδιαφερεται μονο για τους ψηφοφορους τους. Βαλε το βιντεο να δουμε τι λεει. Καπως πρεπει να στηριζεις αυτα που ισχυριζεσαι.

Τα παραπονα σου , φυσικα , μπορεις να τα απευθυνεις οπου θελεις. Εγω σου λεω που θα ηταν το σωστο να τα απευθυνεις.

Δεδομενων των συνθηκων και δεδομενου του οτι η πολιτεια παρεχει δημοσια εκπαιδευση και δεδομενου του οτι η ιδιωτικη εκπαιδευση ειναι επιχειρηματικη δραστηριοτητα ειναι λογικο να μπει ΦΠΑ (οπως και στι υπολοιπες επιχειρηματικες δραστηριοτητες) . Τα εχουμε πει , μη τα ξαναλεμε.

Καλά αμα αρχίσουμε να λέμε τι ειναι λογικό και τι παράλογο στο δημόσιο και στη φορολογία η εκπαίδευση θα επρεπε να είναι τελευταία στο κατάλογο.
Το θέμα είναι οτι η κυβερνηση προτιμά να φορολογήσει την εκπαίδευση παρά να κανει τις αλλαγές που πρέπει στο δημόσιο πχ,προφανώς γιατι δε θέλει .Οπότε ο καθένας κρίνεται συνολικά για τις αποφάσεις του.

Το θεμα ειναι οτι οι θεσμοι εχουν ζητησει συγκεκριμενα εσοδα (ως προς το ΑΕΠ) απο ΦΠΑ ασχετα με τις αλλαγες ( που ετσι γενικα πρεπει να κανει ) στο δημοσιο .
" Η ελληνική κυβέρνηση προτείνει στους θεσμούς τα πρόσθετα έσοδα από τον ΦΠΑ να ανέλθουν στο 0,93% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση, έναντι 0,74% που ήταν η αρχική της πρόταση. Σημειώνεται πως οι θεσμοί ζητούν πρόσθετα έσοδα 1% του ΑΕΠ από τον ΦΠΑ. "
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=716477

Αλλο πραγμα τα εσοδα απο ΦΠΑ ,αλλο οι δαπανες και αλλο οι αλλαγες ( που ετσι γενικα πρεπει να κανει ) στο δημοσιο . Τα εχει γραψει και ο Hi Fi στην προηγουμενη σελιδα.
Άβαταρ μέλους
By gto250swb
castigamatti έγραψε:
gto250swb έγραψε:Απο τη δικη μου οπτικη-που απεχει απο του κωστα γαματου- θα επρεπε να προσθεσουμε στο εκκρεμες της ευρωπαικης δημοκρατικης παραδοσης , το μαρξισμο-σοσιαλισμο μιας και -ισως ατυχως- τα κοινοβουλευτικα κομματα του 18ου αιωνα δεν ειναι μονο απογονοι των αστων αλλα και της χειραφετησης της εργατικης ταξης και μεσω της κατασκευης αστικων κομματων σοσιαλιστικων συμφεροντων απομακρυνονται (ατυχως) απο την επαναστατικη προοπτικη. Απο τους ιακωβινους μεχρι την ανοιξη της πραγας χοντρικα.

Οι επισημανσεις σου cruiser για την αντιδημοκρατικοτητα της ΕΕ που πλησιαζει περισσοτερο την υστερη σοβιετια παρα τις ΗΠΑ με βρισκουν συμφωνο.*

*μεγαλη κουβεντα αλλα ετσι ειναι σε γραφειοκρατικο επιπεδο.

την ευρωπαϊκή δημοκρατική παράδοση φυσικά και απαρτίζουν και η μαρξιστική ανάλυση, και ο σοσιαλισμός και ο συνδικαλισμός και ο ρεφορμισμός του Dubcek και ο αγώνας της "αλληλεγγύης".Το πόσο κακό έκαναν τα αστικά κόμματα σοσιαλιστικών συμφερόντων και ποιά ακριβώς ορίζονται ως τέτοια,χρήζει διευκρίνισης. Το μόνο που έχω να παρατηρήσω, είναι ότι το σχέδιο για την αγροτική μεταρρύθμιση του ιταλικού νότου,(των latifondi, των εγκαταλελειμμένων ιδιωτικών εκτἀσεων και των εκατοντάδων χιλιάδων ακτημόνων), του κομμουνιστή υπουργού Γεωργίας Fausto Gullo, στην αντιφασιστική, εθνική κυβέρνηση Parri, το ενταφίασε οριστικά ο Togliatti, ως υπουργός Δικαιοσύνης της εθνικής κυβέρνησης υπό τον De Gasperi.
Mένει δε να απορήσω το πὠς η κακοφορμίσμενη ευρωπαϊκή δημοκρατική παράδοση, βρίσκεται ελλιποβαρής, συγκρινόμενη με την αμερικανική τέτοια, όπου δίπλα στα amendments δεν υπάρχει πρόβλημα να συμβαδίζουν ο μακαρθισμός,οι μυστικές υπηρεσίες, τα πραξικοπήματα στις μπανανίες και ο ρατσισμός.

Δεν ειναι δυσκολο να διακρινεις τη καταστροφικη πορεια της σοσιαλοδημοκρατιας και την την αδρανεια που ελοχευε μεσα απο τις επιλογες ρεφορμισμου, η ιδια η ιστορια του SPD τα λεει ολα. Οσο για τις κυβερνησεις εθνικης ενοτητας με συμμετοχη κομμουνιστικου κομματος και στη Γαλλια με τη συμμετοχη του PCF ο Ζοσπεν ιδιωτικοποιησε την Airfrance... Ο Τοgliatti εδρασε ως αντιδραστικος εν μεσω δημοκρατικων δυναμεων? Δεν νομιζω, οι συσχετισμοι στην ιταλικη πολιτικη σκηνη ειναι πολυ λεπτοι.Και οχι μονο, δεν θα επρεπε να μας κανει εντυπωση οι αναδιπλωσεις κουμμουνιστικων κομματων που δρουν σε ενα αστικο περιβαλλον που η κρατικη εξουσια στηριζομενη απο την αστυνομια-στρατο-εκκλησια εχει το πλεονεκτημα. Εδω το PCF το Μαι του68 εκανε τη κοτα για να διαφυλαχτει η ακεραιοτητα της 5ης δημοκρατιας με τιμημα στις εκλογες μετα που τον ηπιε κανονικα και καλα να παθει, οπως και ο Togliatti παρα τις σφαιρες που εφαγε δεν ανεβηκε στα βουνα.

Οσο για τις ΗΠΑ, εδω το σχολιο μου κανει μια διακριση μεταξυ φεντεραλισμου και γραφειοκρατικων πολυεθνικων μηχανισμων-δομων αντιστοιχων της Σοβιετικης ενωσης και της Ε.Ε. Δεν υπερασπιζομαι την Αμερικανικη δημοκρατια ως ανωτερη των αντιστοιχων υρωπαϊκων.
Άβαταρ μέλους
By manosky
αεροζολ έγραψε:
manosky έγραψε:http://m.news247.gr/eidiseis/politiki/fpa/tropologia-gia-ton-fpa-sthn-ekpaideysh-tha-katathesei-o-d-koytsoumpas.3740253.html

ΚΚΕ με τον Pluto?
Δεν ξέρω, δεν ξέρω....

Σε μια περιοδο που το βασικο ειναι η διατηρηση των υποδομων σου που ειναι υπο καταρρευση (δημοσια εκπαιδευση και υγεια , για παραδειγμα η εκπαιδευση των ΑΜΕΑ μαθητων ειναι υπο διαλυση) , "Ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε τη γνωστή θέση του ΚΚΕ να μην επιβληθεί κανένας νέος φόρος σε όλες τις δομές της ιδιωτικής εκπαίδευσης, που «έρχεται να προστεθεί στη φορολεηλασία της λαϊκής οικογένειας». Άλλωστε, όπως επισήμανε, το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που καταψήφισε το Μνημόνιο 3 και τα προαπαιτούμενα που το συνόδευαν, ανάμεσα στα οποία και η επιβολή του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση" .

Τα παιδια των λαικων οικογενειων (ποια ειναι η λαικη οικογενεια ? ) πηγαινουν σε ιδιωτικα σχολεια (μ.ο διδακτρων μαθητη δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης €7,000 ) . Σουρ

Να ανεβασεις και τη θεση του ΚΚΕ για τα ισοδυναμα (της φορολογησης της ιδιωτικης εκπαιδευσης) μετρα. :lol:

Σίγουρα δεν είναι μη λαϊκή οικογένεια όποια έχει"πλούτο" των 20-30.000.
Εδώ έχουμε ένα μάτσο απατεώνες που προσπαθούν να κάνουν το μόνο που ξέρουν, δηλαδή να φορολογούν, ώστε να καλύψουν τις κάστες που τους στήριξαν προεκλογικά.
Βαφτίζουν λοιπόν κοινωνικώς αναγκαία την αφαίμαξη οικογενειών που απλώς μπορούν να κάνουν -οριακά πλέον - κάτι για τα παιδιά τους.
Ο δε πραγματικός πλούσιος δεν έχει κανένα πρόβλημα είτε με 13, είτε με 23 ή 43% αύξηση.
Όποτε, ενισχύεται η απόσταση μεταξύ πλούσιων και μη και στο ζήτημα της εκπαίδευσης.
Ενώ κανείς δεν ενοχλεί τη ΓΕΝΟΠ, τις αγωνίστριες με το ξεχασμένο βύσμα του ΥΠΟΙΚ, την ΠΟΣΠΕΡΤ, τη Βουλή.
Άσε βρε πουλάκι που θα μας βγάλεις μη λαϊκό στρώμα όσους έχουν δυο μισθούς ή μια επιχειρησούλα, επειδή έδωσε σύνθημα η καλοζωισμένη "αριστερά".
Άβαταρ μέλους
By italakias
#179040 Καλα 7000 ευρω τον χρονο σε ιδιωτικο,μου φαινονται πολλα.
Μηπως πρεπει και αυτοι να ριξουν λιγο τις τιμες απο την στιγμη μαλιστα που απευθυνονται σε λαικα στρωματα . :shifty:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#179099 Επειδη σαν τον Πουαρω αντιμετωπιζουμε στομαχικα προβληματα και λογω γηρατειων δεν βλεπουμε καλα, δεν βαζεις και το κειμενο ή εστω λινκ που το βρηκες? :lol:
Άβαταρ μέλους
By bibendum
mjacob έγραψε:αυτό πως και δεν παίζει στο φόρουμζ:
ΦΕΚ B 2305 - 26.10.2015 Απόφαση 24/Δ - Ζ
οι πουαρό μας, κοιμούνται :x

Αν το κανεις google εν τω μεταξυ πρωτο βγαινει η δημοσιευση σου χεχε
Άβαταρ μέλους
By mjacob
trident1971 έγραψε:Επειδη σαν τον Πουαρω αντιμετωπιζουμε στομαχικα προβληματα και λογω γηρατειων δεν βλεπουμε καλα, δεν βαζεις και το κειμενο ή εστω λινκ που το βρηκες? :lol:

Δεν μπορώ. Αισθάνομαι πληγωμένος όταν, μετά από τόσα και τόσα refresh στις σελίδες του φόρουμζ, τόσα νοτιφικέησα, τόσα αλερτς, τελικά τα διαβάζω πρώτα αλλού :s_no :s_no :s_sorry

Μπορείς να το βάνεις στην αναζήτηση ΦΕΚ και να δεις τι λέει στα επίμαχα σημεία.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
bibendum έγραψε:
mjacob έγραψε:αυτό πως και δεν παίζει στο φόρουμζ:
ΦΕΚ B 2305 - 26.10.2015 Απόφαση 24/Δ - Ζ
οι πουαρό μας, κοιμούνται :x

Αν το κανεις google εν τω μεταξυ πρωτο βγαινει η δημοσιευση σου χεχε

ατερμονη λουπα. :lol: