Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By htanso21
mirage έγραψε:Γιατι δεν εχει οδηγησει ποτε ΒΑΝ.

Εγω εχω φαει όμως, πιάνετε; :lol:
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
htanso21 έγραψε:

Εγω εχω φαει όμως, πιάνετε;

Ο,τι θες πιανουμε αλλα μην το χοντρυνουμε!

.
Άβαταρ μέλους
By Orestisren
#146902 Εγώ πάντως μην έχοντας οδηγησει βαν ούτε έχοντας φαει BAN και απλα έχοντας οδηγησει μέχρι πολυμορφικό νομίζω θα ήταν το πιο ψηλό συμβατικό (εννοώντας οχι offroader) όχημα που θα αντεχα. :oops:
Άβαταρ μέλους
By leonp
#146942 Τα βαν δεν έχουν σχέση με πολυμορφικά.
Έχουν αναρτήσεις για ΦΟΡΤΩΜΑ.
Έχουν 8-λινα ελαστικά για ΦΟΡΤΙΑ.

Η εσωτερική πολυτέλεια και η άνεση στην οδήγηση που έχουν τα βαν τα τελευταία χρόνια, δεν τα μεταμορφώνουν σε αμάξια.
Λίγο παραπάνω να τρέξεις, αμέσως διαπιστώνεις την οδηγική συμπεριφορά επαγγελματικού οχήματος - αν είσαι τυχερός και δεν το ανακαλύψεις με τον κακό τρόπο.

Δεν είναι αμάξια, άλλη δουλειά κάνουν.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
leonp έγραψε:
Δεν είναι αμάξια, άλλη δουλειά κάνουν.

Μου θυμίζει το ..τα σκούτερ δεν είναι μοτοσυκλέτες...
χμμμ αν δεν είναι αμάξια τι να είναι άραγε? μην είναι τρανσφορμερ? μην είναι ψυγεία? μπας και είναι νεκροφορες?

Εμένα με 26 χρόνια οδήγησης με τα πάντα Μια χαρά μου φάνηκε η οδηγική του συμπεριφορά για 7 μέρες που το είχα

send from my cave using smoke signals
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#146974 Εξαρτάται από την χρήση. Αν έχεις να κουβαλήσεις 7 άτομα με εξοπλισμό από το αεροδρόμιο μέχρι τους γνωστούς προορισμούς, προφανέστατα και είναι μια χαρά. Υπεργαμάτα θα έλεγα.

Αν είναι το μόνο και καθημερινό σου αυτοκίνητο, δεν βλέπω σε τι υπερτερεί ένα βανάκι, εκτός και αν συστηματικά κουβαλάς πολύ κόσμο, ή είσαι σαν τον γνωστό μας απ' την Θεσσαλονίκη που έχει μονίμως μέσα parapente + πανί ελευθέρας, ποδήλατα, windsurf και σκηνή.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
Χρήστος Λάππας έγραψε:Εξαρτάται από την χρήση. Αν έχεις να κουβαλήσεις 7 άτομα με εξοπλισμό από το αεροδρόμιο μέχρι τους γνωστούς προορισμούς, προφανέστατα και είναι μια χαρά. Υπεργαμάτα θα έλεγα.

Αν είναι το μόνο και καθημερινό σου αυτοκίνητο, δεν βλέπω σε τι υπερτερεί ένα βανάκι, εκτός και αν συστηματικά κουβαλάς πολύ κόσμο, ή είσαι σαν τον γνωστό μας απ' την Θεσσαλονίκη που έχει μονίμως μέσα parapente + πανί ελευθέρας, ποδήλατα, windsurf και σκηνή.

Δεν είπα.Πως υπερτερει, η ένστασή μου είναι στο ότι τα βαν δεν είναι αυτοκίνητα που γράφτηκε παραπάνω

send from my cave using smoke signals
Άβαταρ μέλους
By edmond

επι 10 χρονια ως μοναδικο οχημα στην οικογενεια ηταν ένα transporter T3. ξερεις από τα τελευταια με μηχανη-κινηση πισω. με αυτό εμαθα να οδηγω. το μπαντιλικι πηγαινε συννεφο. ο μποξερ κινητήρας ανεβαζε μεχρι 7500 σαλ ανετα. και χωρις υδραυλικο τιμονι παρακαλω!
τα ταξίδια που κανεις με ένα τετοιο, ΔΕΝ μπορει να τα κανει κανενα ΙΧ.
και s-class να βαλεις διπλα είναι "καταδικασμενη" λογω χαμηλου υψους εναντι της "κλουβας".
νταξ καταλαβαίνεις το νοημα της...σύγκρισης. :lol:
εννοείται πως δεν τίθεται θεμα επιδοσεων. απλα καθεσαι ψηλα και κρουζαρεις.

προς απάντηση - διευκρίνιση ανωτερω.

εχω ένα megane 1.6 sedan. κλασικος μεσος ορος, μοτερ σασι φρενα καλά, τιμόνι χάλια

τα λάστιχα θετουν ορια εφόσον αυτά είναι για επαγγελματικη χρηση δλδ για φόρτωμα. βαζεις γιωταχιτζιδικα και εχεις άλλο οχημα.

και τελος παντων όλα είναι θεμα ορεξεων, γουστου καιξερωγωτι.
Άβαταρ μέλους
By bill33
edmond έγραψε:

επι 10 χρονια ως μοναδικο οχημα στην οικογενεια ηταν ένα transporter T3. ξερεις από τα τελευταια με μηχανη-κινηση πισω. με αυτό εμαθα να οδηγω. το μπαντιλικι πηγαινε συννεφο. ο μποξερ κινητήρας ανεβαζε μεχρι 7500 σαλ ανετα. και χωρις υδραυλικο τιμονι παρακαλω!
και s-class να βαλεις διπλα είναι "καταδικασμενη" λογω χαμηλου υψους εναντι της "κλουβας".

εχω ένα megane 1.6 sedan. κλασικος μεσος ορος, μοτερ σασι φρενα καλά, τιμόνι χάλια

τα λάστιχα θετουν ορια εφόσον αυτά είναι για επαγγελματικη χρηση δλδ για φόρτωμα. βαζεις γιωταχιτζιδικα και εχεις άλλο οχημα.

:hmmm:
Επειδή και σε εμένα για πολλά χρόνια μοναδικό όχημα ήταν ενα L 300 συνεχιζω να μην καταλαβαίνω τι σου άρεσε.
Μόνο καλό ότι βλέπεις τον δρόμο απο ψηλά και ότι δεν χρειάζεται να σκύψεις για να μπεις στην καμπίνα.
Αλλιώς θόρυβος,χαμηλές ταχύτητες (δεν πας πάνω απο 140χλμ/ωρα) ,αρκετά κοστοβόρα,κρυα καμπίνα,"επικίνδυνη" συμπεριφορά αν είναι ξεφορτωτο .
Τώρα πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα με τα νέα φορτηγάκια ή πουλμανάκια δεν ξέρω.Αλήθεια το VW πιο πάνω είναι μπροστινή κινηση ή πίσω;
Άβαταρ μέλους
By karacop78
edmond έγραψε:εννοείται πως δεν τίθεται θεμα επιδοσεων. απλα καθεσαι ψηλα και κρουζαρεις.

+1000
Προσωπική εμπειρία είχα με τέτοια οχήματα στο στρατό το '06 με κάτι μερσεντεδάκια του Π.Ν., αυτά τα διπλοκάμπινα με το μουσαμά, λίγο πιο φαρδιά και βαρύτερα από το εν λόγω transporter, κάνοντας δρομολόγια μεταξύ Πειραιά - Σκαραμαγκά. Κάτι φορές είχα βγεί και αττική οδό, μέχρι τα 120-130 μια χαρά ήτανε, με γιωταχίδικα λάστιχα πάντα και όχι με πολύ φορτίο. Επειδή είχα οδηγήσει πολλά αγροτικά τότε, μου φάνηκε σκληρό (!) και με γαμώ τα στριψίματα σε κανονικές ταχύτητες. Λίγο παραπάνω όμως και φεύγει για πλάκα...και να μη φύγει, σε τρομάζει η αντίδραση τέτοιου οχήματος με τραγικά ψηλό κέντρο βάρους...
Άβαταρ μέλους
By Arrow
#147115 Μερκ, Ρενώ και μετά Φορντ βανακια καινούρια είναι εξαιρετικές επιλογές για ταξίδι 5,6 ή 7 ατόμων, εάν ο οδηγός είναι και έμπειρος στον τύπο γίνονται παπάδες επί οδικού δικτύου
Άβαταρ μέλους
By kostis20
edmond έγραψε:

Αμα είναι και syncro στρίβει καλύτερα απο megane RS :lol:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#147138 Ώρες ώρες σε πιάνει απελπισία εδώ μέσα... :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By IKE
REALZEUS έγραψε:Ώρες ώρες σε πιάνει απελπισία εδώ μέσα... :dizzy:

Δοκίμασες να συναγελάζεσαι σε άλλα φόρουμ? :)
Άβαταρ μέλους
By karacop78
REALZEUS έγραψε:Ώρες ώρες σε πιάνει απελπισία εδώ μέσα... :dizzy:

Και που να αρχίσουμε (εμείς οι επαρχιώτες) να μιλάμε για τα αγροτικά μας... εκεί να δεις γούστα...