Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Mad_Max_Geo
sknipper έγραψε:Συμφωνώ για μια ακόμα φορά με τις απόψεις του ποπολάρου. Διαφωνώ με την γλώσσα που χρησιμοποιεί (ή που αναγκάζεται να χρησιμοποιεί) και περισσότερο διαφωνώ με την έλλειψη επεξηγήσεων των απόψεών του, θεωρεί ότι ο άλλος οφείλει να καταλάβει. Μα αν καταλάβαινε το σωστό τότε δεν θα είχε κάνει ό,τι @#$%%^ έκανε.... Για αυτό και το φόρουμ, για αλληλοβοήθεια και καμιά εξήγηση προς βελτίωση γνώσεων. Βλέπε τον quadra που όλα τα εξηγεί.

Όφειλες να είχες βάλει αμορτισέρ κατάλληλα για χαμηλωμένο αυτοκίνητο. Υπάρχουν και δεν είναι τα Β4 ούτε τα Β6 είναι τα Β8. Και δεν χρειάζεσαι coilover. Όχι ότι δεν μπορεί να είναι καλύτερα αλλά ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΕΣΥ coilover.
Το ότι δεν χάλασαν ακόμα τα εμπρός δεν σημαίνει κάτι, η συμπεριφορά τους είναι λάθος και η διάρκεια ζωής τους προβλέπεται μειωμένη.
Στα είπαν πιο πριν, βάλε 4 ίδιας σειράς για χαμήλωμα

Εγω αυτο που ρωτησα, ειναι ποιες ειναι οι επιλογες μου, αν καποιος εχει δοκιμασει κλπ. Ο ποπολαρος, ξεκινησε να λεει παπαρολογιες του οτι δε του αρεσει που εχω χαμηλωσει το αμαξι μου και του εχω βαλει 17ρες. Τι αλλο θα ακουσω λες και τον ρωτησα τη γνωμη του τι να κανω σε αυτους τους τομεις στο αμαξι μου.
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#129420 Είσαι μεγάλος edit mod.... (ναι, ξέχασα να σου δώσω προειδοποίηση)[mod]
Και ύστερα μου λέτε να εξηγήσω... Τι να εξηγήσω σε κάποιον που δεν και δεν θέλει να καταλαβαίνει / καταλάβει ...
Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
#129472 Δε μπορεις να περιμενεις απο καποιον που δε σε ρωτησε για ενα θεμα, να θελει να καταλαβει τι του λες εσυ εθελοντικα γι αυτο το θεμα... Αφου αλλο ρωτησε ο ανθρωπος. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#129491 Βάλε εσύ μια 19αρα μπας και γίνει πιο όμορφο το αμάξι σου και ΑΣΕ τις αμπελοφιλοσοφιες
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
sknipper έγραψε:Συμφωνώ για μια ακόμα φορά με τις απόψεις του ποπολάρου. Διαφωνώ με την γλώσσα που χρησιμοποιεί (ή που αναγκάζεται να χρησιμοποιεί) και περισσότερο διαφωνώ με την έλλειψη επεξηγήσεων των απόψεών του, θεωρεί ότι ο άλλος οφείλει να καταλάβει. Μα αν καταλάβαινε το σωστό τότε δεν θα είχε κάνει ό,τι @#$%%^ έκανε.... Για αυτό και το φόρουμ, για αλληλοβοήθεια και καμιά εξήγηση προς βελτίωση γνώσεων. Βλέπε τον quadra που όλα τα εξηγεί.

Όφειλες να είχες βάλει αμορτισέρ κατάλληλα για χαμηλωμένο αυτοκίνητο. Υπάρχουν και δεν είναι τα Β4 ούτε τα Β6 είναι τα Β8. Και δεν χρειάζεσαι coilover. Όχι ότι δεν μπορεί να είναι καλύτερα αλλά ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΕΣΥ coilover.
Το ότι δεν χάλασαν ακόμα τα εμπρός δεν σημαίνει κάτι, η συμπεριφορά τους είναι λάθος και η διάρκεια ζωής τους προβλέπεται μειωμένη.
Στα είπαν πιο πριν, βάλε 4 ίδιας σειράς για χαμήλωμα

@lazarefa
Δυστυχώς με το πέρασμα των χλμ υπάρχουν φθορές διάφορες.
Τζόγοι σε άξονες-μπίλιες και φθορά των σινεμπλόκ. Υποπτεύομαι ότι το δεύτερο είναι η πιθανότερη αιτία της χαλάρωσης. Αν τα αλλάξεις πρέπει να αποφασίσεις αν θα βάλεις τα ίδια ή πιο ενιχυμένα που μπορεί να σφίξει αλλά μπορεί και να γίνει λίγο κουραστικό λόγω μειωμένης απόσβεσης κραδασμών.
Ευθυγράμμιση όσο κι αν λένε αφού δεν πείραξα κάτι δεν χρειάζεται το σωστό θα ήταν να κάνεις. Και μόνο που λυθήκαν πράματα και ξαναμπήκαν άλλα μπορεί να κάνουν διαφορά. Εφόσον όμως δεν νιώθεις κάτι μπορείς να περιμένεις.

Sknipper, ευχαριστώ για την απάντηση. Στο προσεχές μέλλον μάλλον θα ψαχτώ προς την κατεύθυνση περαιτέρω ελέγχων του μπροστινού συστήματος σε συνεργείο. Από την εμπειρία σου, πόσο απλή/σύνθετη εργασία είναι η αντικατάσταση των σινεμπλόκ των μπροστινών ψαλιδιών και τι κόστος εργατικών να περιμένω; Το κόστος υλικών δεν είναι τρομερό από όσο έψαξα (γύρω στα 30-35 ευρώ για 4 τμχ που απαιτούνται σε αντίστοιχα με τα γνήσια), αλλά διάβασα σε διάφορα φόρα ιστορίες για παιδέματα για την αφαίρεση των παλιών, μπελαλίδικα ξεπρεσσαρίσματα κλπ και προβληματίστηκα. Μέχρι κι ότι κάποιοι προτιμούν να αλλάζουν ολόκληρα τα ψαλίδια διάβασα. Τι από αυτά ισχύει; Επίσης κατά πόσο είναι πιθανό να έχουν φθαρεί, βάσει χιλιομέτρων, τα λεγόμενα μπαλάκια ψαλιδιών (ball joints);
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#129778 Δεν ξέρω ούτε για το κόστος ούτε για τις ιδιαιτερότητες του αυτοκινήτου σου αλλά όπως λες ψάξτο λίγο περισσότερο.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#129857 Διάβασα σε διάφορα φόρα ιστορίες για παιδέματα για την αφαίρεση των παλιών, μπελαλίδικα ξεπρεσσαρίσματα κλπ και προβληματίστηκα. Μέχρι κι ότι κάποιοι προτιμούν να αλλάζουν ολόκληρα τα ψαλίδια διάβασα.

Δεν είναι μεγάλη η χρηματική διαφορά με τα γνήσια ψαλίδια και σου το συνιστώ, γαι συγκεκριμένουε λόγους.

1. Μπορεί να πέσεις σε συνεμπλόκ με χαμηλότερης σκληρότητας λάστιχα τα οποία ίσως να είναι χειρότερα από τα παληά σου.

2. Το πρεσσάρισμα ξεχειλώνει τη φωλιά στο ψαλίδι που στηρίζεται το συνεμπλόκ ειδικά αν αυτό είναι από λαμαρίνα και μετά από καιρό γυρίζει το συνεμπλόκ μέσα στη φωλιά και το αμάξι μπρουμουτίζει αφού δεν δουλεύει το λάστιχα αλλά περιστρέφεται το συνεμπλόκ γύρω από τον άξονα του, συνήθως το ποντάρουν με κόλληση αλλά θέλεις να καεί το λάστιχο τοπικά ? Μάλλον όχι.

3. Το γνήσιο ψαλίδι είναι προτιμότερο από όλες τις λύσεις για πολιτικά αυτοκίνητα, ακόμα και από τα συνεμπλόκ πολυουρεθάνης τα οποία δεν λειτουργούν όπως τα μαμά και είναι για διαφορετική χρήση.
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#129897 Αγαπητέ Παναγιώτη, καταρχάς ευχαριστώ πολύ για άλλη μια φορά για το χρόνο σου και τις χρήσιμες συμβουλές. Δεν διαφωνώ καθόλου ως προς το σκεπτικό σου, πλην όμως, οι τιμές των γνήσιων ψαλιδιών της Opel είναι τουλάχιστον υπερβολικές, ειδικά αν μιλάμε για τοποθέτηση σε αυτοκίνητο δεκαετίας. Συγκεκριμένα, για το δικό μου δίνει τιμή λιανικής στα 268 ευρώ...
http://www.opel.gr/microapps/parts/?search=24454477
που με την ανώτερη (συνήθως) έκπτωση του 25% μεταφράζεται σε περίπου 200 ευρώ πληρωτέα για κάθε ψαλίδι, ητοι 400 ευρώ συνολικά, συν την εργασία.
Την ίδια στιγμή, εταιρείες όπως TRW και Lemfoerder κοστίζουν περί τα 80-100 ευρώ ανά τμχ...
Πιστεύεις ότι αν τελικά αντικαθιστούσα πλήρες ψαλίδι και τοποθετούσα κάποιας εκ των ανωτέρω, θα είχα σοβαρές διαφορές επί το χείρω, τέτοιες ώστε πρακτικά να μην αξίζει να το κάνω όσο τα μαμά ψαλίδια δεν είναι σε τραγική κατάσταση από πλευράς σινεμπλόκ (έντονα σκασίματα, κομμένα κλπ);
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
lazarefa έγραψε:Αγαπητέ Παναγιώτη, καταρχάς ευχαριστώ πολύ για άλλη μια φορά για το χρόνο σου και τις χρήσιμες συμβουλές. Δεν διαφωνώ καθόλου ως προς το σκεπτικό σου, πλην όμως, οι τιμές των γνήσιων ψαλιδιών της Opel είναι τουλάχιστον υπερβολικές, ειδικά αν μιλάμε για τοποθέτηση σε αυτοκίνητο δεκαετίας. Συγκεκριμένα, για το δικό μου δίνει τιμή λιανικής στα 268 ευρώ...
http://www.opel.gr/microapps/parts/?search=24454477
που με την ανώτερη (συνήθως) έκπτωση του 25% μεταφράζεται σε περίπου 200 ευρώ πληρωτέα για κάθε ψαλίδι, ητοι 400 ευρώ συνολικά, συν την εργασία.
Την ίδια στιγμή, εταιρείες όπως TRW και Lemfoerder κοστίζουν περί τα 80-100 ευρώ ανά τμχ...
Πιστεύεις ότι αν τελικά αντικαθιστούσα πλήρες ψαλίδι και τοποθετούσα κάποιας εκ των ανωτέρω, θα είχα σοβαρές διαφορές επί το χείρω, τέτοιες ώστε πρακτικά να μην αξίζει να το κάνω όσο τα μαμά ψαλίδια δεν είναι σε τραγική κατάσταση από πλευράς σινεμπλόκ (έντονα σκασίματα, κομμένα κλπ);

Καλημέρα, όσον αφορά τις εταιρίες που ανέφερες είναι απόλυτα αξιόπιστες, τουλάχιστον αυτό είναι το συμπέρασμα μου από ότι ακούω από τα συνεργεία αλλά και από κατά καιρούς τοποθέτησης αντ/κων τους στα αυτοκίνητα μου.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#130512 Ειδικά τα lemfoerder είναι πολύ καλής ποιότητας.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
drdino έγραψε:Ειδικά τα lemfoerder είναι πολύ καλής ποιότητας.

Σαν μέλος του ομίλου ZF που περιλαμβάνει και τις SACHS και BOGE οφείλει να είναι αξιόπιστη.

http://www.zf.com/brands/content/en/lem ... ut-us.html
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#130750 Μιας που το θίξατε, και η TRW πλέον είναι μέλος του ZF-Sachs Group
http://www.zf.com/corporate/en_de/press ... d=22096936

Πραγματικά έχω χάσει την μπάλα με τις συγχωνεύσεις/εξαγορές και το ποιος κρύβεται πίσω από ποιον στον ευρύτερο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας...
Άβαταρ μέλους
By mirage
#130785 Και η TRW ειναι σοβαρατοτος κατασκευαστης.
Άβαταρ μέλους
By nass
#131276 Εγώ lazarefa θα σου πρότεινα πριν αρχίσεις να αλλάζεις ψαλίδια κτλ. να δεις τι ακριβώς είναι αυτό που έχει τους τζόγους (γιατί μάλλον όπως τα λέει ο sknipper θα 'ναι, λογικό για τα χλμ. του αυτοκινήτου σου), σηκώνοντας το αυτοκίνητο και προσπαθώντας με μια μακριά μανέλα σα μοχλό να κουνήσεις διάφορα άκρα πχ. το ψαλίδι στην άκρη εκεί που πιάνει στην πλήμνη (μπαλάκι), μετά εκεί που πιάνει στο πλαίσιο/υποπλαίσιο (σινεμπλοκ) να δεις τι είναι αυτό που έχει το τζόγο και να συγκρίνεις και δεξιά-αριστερά.