Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
GTS έγραψε:
Nikos! έγραψε:To στενάχωρο με την Apple είναι ότι πλέον έχει σταματήσει το innovation κι έχει γίνει follower από από εκεί που ήταν pioneer.

Kαλα διαβασες τα νεα σημερα για τον εργοδοτη σου; Τεραστια χασουρα από τα κινητα τηλεφωνα (φυσικα με τοση σαβουρα που βγαζει...)

Στο μεταξυ ο follower είναι η πλουσιοτερη εταιρεια στον κοσμο...

Λοιπον, περασα το 8 και μου μαλλον βαρυνε το 5αρι, λιγο πιο αργο το βλεπω. Για τα νεα features θα δουμε, αυτό που περιμενω είναι η χρηση της μπαταριας να δουμε επιτελους γιατι ζεσταίνεται που και που και με νευριαζει.

Τα'χεις μπλέξει στο μυαλό σου.

Δε δουλεύω στη sony mobile...και δεν έχει σχέση με τη συζήτηση...

Το ότι είναι η πλουσιότερη εταιρία στο κόσμο (όπως λες, δε το έχω τσεκάρει), δεν αναιρεί το γεγονός ότι πλέον όσον αφορά τα κινητά έχει γίνει follower.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#11957 Μια ειναι η εταιρεια. Δηλαδη ποιον ακολουθει η Απλ?

Η Απλ ειναι η μεγαλυτερη εταιρεια στον κοσμο (πρεπει να το ξανακοιταξω γιατι παιζει αναλογα με την τιμη της μετοχης) και με το περισσοτερο μετρητο.
Άβαταρ μέλους
By ripper
giannik1977 έγραψε:Δεν ειχα ποτε μου i phone..
Θα μπορουσε καποιος να μου πει τα υπερ κ τα κατα ενος μηλοφωνου;

Υπερ:
-Κατασκευή, design, υλικά, ομορφιά (βάση πλειοψηφίας αν και υποκειμενικά)
-Ταχύτατο, σταθερό, με ελάχιστα σκαλώματα και κρασαρίσματα.
-Καλογραμμένες εφαρμογές
-Γρήγορες και μακροχρόνιες αναβαθμίσεις

Κατά:
-Ακριβό
-Μη παραμετροποιήσιμο
-Κλειδωμένο (δύσκολη επικοινωνία με μη apple συσκευές)
-Έλλειψη δυνατοτήτων (bluetooth sharing, usb otg, file explorers...)
-κάποιες λειτουργίες δεν επιτρέπονται (πχ να βάλεις default apps)

Για μένα αρνητικό είναι και το ότι δεν υπάρχει "επιφάνεια εργασίας", widgets.

Αυτά μου ήρθαν στο μυαλό.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
GTS έγραψε:Μια ειναι η εταιρεια. Δηλαδη ποιον ακολουθει η Απλ?

Πλέον? Όλη την υπόλοιπη αγορά...

Του χρόνου θα τραβάει και 4Κ βίντεο...

Τι το innovative έχει το 6?

Ααα...και δεν είναι ακριβώς μια η εταιρία...
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#11981 Niko δεν είναι ωραίο αυτό που κάνεις. Τα ποστ σου στο άλλο forum υπάρχουν για να με επιβεβαιώσουν.

Φιλικά
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Giuseppe Busso έγραψε:Niko δεν είναι ωραίο αυτό που κάνεις. Τα ποστ σου στο άλλο forum υπάρχουν για να με επιβεβαιώσουν.

Φιλικά

Δε καταλαβαίνω τι εννοείς, αλλά εφόσον σε ενοχλεί κάτι, δε το συνεχίζω...
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Nikos! έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:Niko δεν είναι ωραίο αυτό που κάνεις. Τα ποστ σου στο άλλο forum υπάρχουν για να με επιβεβαιώσουν.

Φιλικά

Εμένα προσωπικά όχι, αλλά μιας και γνωριζόμαστε χρόνια και δεν κατάλαβες τι εννοούσα,
δεν είναι ωραίο να φτύνεις εκεί που κάποτε έγλυφες.

Αύριο μεθαύριο μπορεί να δουλέψεις για την Apple ή τη Samsung ή την Microsoft Hellas. ;)
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#12064 Τον Νίκο δεν τον ξέρω, ούτε συνήγορος του είμαι, αλλά τι σχέση έχει το που δουλεύει με τη γνώμη του σα χρήστης - καταναλωτής?
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
saxon_747 έγραψε:Τον Νίκο δεν τον ξέρω, ούτε συνήγορος του είμαι, αλλά τι σχέση έχει το που δουλεύει με τη γνώμη του σα χρήστης - καταναλωτής?

Καλώς ή κακώς όταν δουλεύεις κάπου σαν τη δουλειά του Νίκου, καλό είναι απλά να είσαι reader σε τέτοια θέματα.

Όσον αφορά τώρα τη σχέση του Νίκου σαν χρήστης και καταναλωτής, επίτρεψε μου να σου πω πως άλλαξε ξαφνικά, τα μήλα ξίνισαν και έπιασαν σκουλήκια :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Giuseppe Busso έγραψε:
Nikos! έγραψε:

Φιλικά

Εμένα προσωπικά όχι, αλλά μιας και γνωριζόμαστε χρόνια και δεν κατάλαβες τι εννοούσα,
δεν είναι ωραίο να φτύνεις εκεί που κάποτε έγλυφες.

Αύριο μεθαύριο μπορεί να δουλέψεις για την Apple ή τη Samsung ή την Microsoft Hellas. ;)

Μα τι λες?

Διάβασες τα σχόλιά μου για το iPhone πριν ή όχι?

Σε πείραξα που έγραψα ότι το 6 δεν είναι πλέον όσο innovative ήταν πχ το 4?

Διαφωνείς ότι με το 6 έγινε follower?

Επίσης, δε νομίζω να έγραψα ότι το "χ" γαμάει και το "ψ" είναι γπτ...
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Nikos! έγραψε:
Μα τι λες?

Νικολή μου όταν εγώ άλλαζα τα λειτουργικά-κινητά εσύ κρατούσες 12-24 μήνες το 4άρι.
Με συγχωρείς αλλά innovative ήταν το 1ο iPhone 2G. Εκτός αν εννοείς innovation μια κακοσχεδιασμένη αντένα περιμετρικά μαζί με το αλουμινένιο περίβλημα ή το να πρέπει να το κρατάς με το δεξί χέρι.
Άβαταρ μέλους
By Άρης
red_monster έγραψε:5s συνεχίζει να κυκλοφορεί κανονικα με μειωμένη τιμη ;

Ναι.
550$ 16GB και 600$ 32GB

Btw, μένει και το 5C
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Giuseppe Busso έγραψε:
Nikos! έγραψε:
Μα τι λες?

Νικολή μου όταν εγώ άλλαζα τα λειτουργικά-κινητά εσύ κρατούσες 12-24 μήνες το 4άρι.
Με συγχωρείς αλλά innovative ήταν το 1ο iPhone 2G. Εκτός αν εννοείς innovation μια κακοσχεδιασμένη αντένα περιμετρικά μαζί με το αλουμινένιο περίβλημα ή το να πρέπει να ο κρατάς με το δεξί χέρι.

ΟΚ, δε καταλαβαίνω το νόημα της πρώτης πρότασης με το αρχικό σχόλιό σου, οκ...προχωράω.

Ακόμα έχω το 5 και θα το κρατήσω.

Innovative εννοώ το όλο concept όχι μόνο της συσκευής με οθόνη αφής αλλά και αυτό του app store το οποίο δημιούργησε μια εντελώς καινούρια αγορά και δουλειές σε χιλιάδες devs. Innovative θεωρώ το Siri, το μικρό και λεπτό packaging, το ελαφρύ 5 και το πως εξελίχθηκαν όλα αυτά μέσα στα χρόνια. Ναι, τα πρώτα iPhone ήταν innovative μάλλον μέχρι το 4s.

Αλλά αν κρίνω από το σχόλιό σου πάντως, συμφωνείς. :)

Στο που διαφωνείς δε καταλαβαίνω βασικά...

Στο ότι εκφράζω άποψή, εν μέρους, αρνητική για το νέο 6?

Κι αυτό είναι κακό?
Άβαταρ μέλους
By GTS
#12080 Εγω βλεπω μια χαρα πανε οι παραγγελιες στο μαγαζι και με αυτα που εβγαλε. Δηλαδη τι αλλο περιμενατε για το 6?

Να προσθεσω οτι εταιρειες σαν την Σαμσουνγκ, LG, Sony παραγουν πανελς και αρα εχουν συμφερον να μεγσλωσουν την οθονη των κινητων. Η απλ αγοραζει πανελς οποτε δεν εχει αμεσο συμφερον ασε που το μεγαλο πανελ μειωνει το περιθωριο κερδος. Γιαυτο δεν ηθελε να αυξησει τις οθονες μεχρι τωρα. Αποφασισε φετος να δωσει τις μεγαλες οθονες και παλι θα μαζεψει ολα τα €€€€€ απο την αγορα αλλα να δουμε και το κοστος παραγωγης του 6 που λογικα θα ειναι μεγαλυτερο αρα μικροτερο περιθωριο κερδους....