- 16 Μάιος 2015, 12:39
sknipper έγραψε:Έχει πλάκα το πόσο σχετικό πράμα είναι μερικές φορές η κατανάλωση. Μαθημένος εσύ στα 15 το σχεδόν πάντα κάτω από 10 είναι για σένα τεράστια διαφορά. Πιθανόν σε κάνει να μη νοιάζεσαι πια για την κατανάλωση και να μην διστάζεις να πατήσεις λίγο πιο συχνά. Ίσως να βάζεις και 100άρα. Αντίθετα κάποιος που είναι μαθημένος στα 10 ψάχνει να βρει αυτοκίνητο που να έχει κάτω από 8 για να νιώσει κάπως όμορφα. Αυτός θα βλέπει εσένα και θα λέει πωπώ πόσο πολύ καίει.... και θα σε λυπάται ενώ εσύ μέσα στην καλή χαρά!
Αρκετοί από εμάς, τους κάπως μεγαλύτερους ζήσαμε την άνεση του να μη σε νοιάζει η κατανάλωση και να πηγαίνεις 100-200 χλμ για πλάκα. Το πρόβλημα το έχουν οι νεότεροι που μάθανε σε εποχή λιτότητας με κάποιο μικρό ελαφρύ αυτοκινητάκι και σταδιακά θα πάνε σε μεγαλύτερο βαρύτερο που θα καίει περισσότερο...
Onyx, μαρκαρω το bold... επειδη απο τους "νεους" πιστευω σε σχεση με το μ.ο. ηλικιας του φορουμ.
Το 2004 οταν ξεκινησα να οδηγαω, η βενζινη ηταν στα 70cents το λιτρο περιπου.
Τωρα ειναι στα 2πλασια και κατι.
Ανεκαθεν ημουν φαν των 2τροχων. Το αυτοκινητο το ειχα και θα το εχω για δευτερευων μεσο μετακινησης, οποτε δε με καιει τοσο η βενζινη.
Το αυτοκινητο για μενα ειναι ΑΝ βρεξει, ΑΝ θελω να μετακινηθω κυριλε καπου, ΑΝ εχω τοσα πολλα για σουπερμαρκετ, ΑΝ θελω να παω εκτος Νομού.
Κατα τ'αλλα ειναι ακινητο και περιμενει...
Για την περιπτωση της καταναλωσης οπως του Ace πιο πανω....
Κυμαινομαι σε μεικτο κυκλο στα 9 με 10 λιτρα / 100χλμ.
Οταν ταξιδευω πολλες φορες το παταω. Αντι για 7 στην Εγνατια, αντε να γραψω 8μισι στα 100.
Εαν δω οτι μου φτανει το τεποζιτο για τα 580χλμ που ταξιδευω ας πουμε... το παταω στο τελος.
Γενικα, καθε φορα που ταξιδευω απο και προς το πατρικο μου, ενα τεποζιτο το χρειαζομαι οποτε εξαντλω αυτο το περιθωριο.
Το θεμα δεν ειναι νεοι και λιτοτητα ... ο καθενας προσαρμοζεται με τα οικονομικα του δεδομενα ή ακομα και αν τον παιρνει να πληρωνει βενζινοβορα οχηματα μπορει να οδηγαει οικονομικα για να σωσει κανα φραγκο. Υπαρχουν και οικονομικα ασθενεστεροι, ειναι και οι οικονομικα ευκαταστατοι πιστευω ομως ακομα στο παιχνιδι. Αυτο που παρατηρω ομως, ειναι οτι ΚΑΝΕΙΣ δεν κανει στροφη στην οικονομικοτερη μετακινηση εντος πολης.
Οι μηχανες και τα μηχανακια, ακομα ειναι πολυ λιγα τουλαχιστον εδω στη Λάρισα.
Θεωρω ηλιθιο σε μια πολη που απο ακρη σε ακρη ειναι 8χλμ να παρεις το αυτοκινητο για να πας στο "κεντρο".