Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By elvet
#111651 Θεσ/νίκη- Ξάνθη –Θεσ/νίκη, αυθημερόν
510 χλμ, 440 εκ των οποίων στην Εγνατία οδό με 150 στα ταχύμετρο (πλην τούνελ και στροφών Καβάλας), και τα υπόλοιπα 60 σε επαρχιακούς της Ξάνθης με 60-70 χλμ/ώ. Το καβουρντιστήρι (G.Punto 1.3 mjt) χρειάστηκε 32 λίτρα (ήταν και το diesel Avio, που το βρίσκω κατώτερο των BP και Shell), ήτοι 6,27 l/100km, με τον υπολογιστή ταξιδίου να γράφει 6,3.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#111673 Έτσι για να τα λέω και να χαίρομαι μόνος μου :lol:

Μετά τα 15-16αρια του RX8, και το καρφωμένο 15αρι του CX7, πήγα-γύρισα Ξυλόκαστρο συν τις διαδρομές στα πέριξ το Πάσχα, και έβγαλα χοντρικά 300χλμ με λιγότερο από μισό ντεπόζιτο, περίπου 25-26 λίτρα. Το οποίο μας βγάζει για μεικτή διαδρομή μια μέση 8,5lt/100χλμ, κατανάλωση που δεν βλέπω ούτε με το -ταλαιπωρημένο και παρωχημένης τεχνολογίας- 206. Α, και ήμουν με μπαγκαζιέρα και τέρμα φορτωμένος (+400 κιλά περίπου υπολογίζω).

Νομίζω ότι πλέον καίω υδρατμούς και νεράκι, μετά τα τραυματικά Mazda :metalo:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#111928 Έχει πλάκα το πόσο σχετικό πράμα είναι μερικές φορές η κατανάλωση. Μαθημένος εσύ στα 15 το σχεδόν πάντα κάτω από 10 είναι για σένα τεράστια διαφορά. Πιθανόν σε κάνει να μη νοιάζεσαι πια για την κατανάλωση και να μην διστάζεις να πατήσεις λίγο πιο συχνά. Ίσως να βάζεις και 100άρα. Αντίθετα κάποιος που είναι μαθημένος στα 10 ψάχνει να βρει αυτοκίνητο που να έχει κάτω από 8 για να νιώσει κάπως όμορφα. Αυτός θα βλέπει εσένα και θα λέει πωπώ πόσο πολύ καίει.... και θα σε λυπάται ενώ εσύ μέσα στην καλή χαρά!
Αρκετοί από εμάς, τους κάπως μεγαλύτερους ζήσαμε την άνεση του να μη σε νοιάζει η κατανάλωση και να πηγαίνεις 100-200 χλμ για πλάκα. Το πρόβλημα το έχουν οι νεότεροι που μάθανε σε εποχή λιτότητας με κάποιο μικρό ελαφρύ αυτοκινητάκι και σταδιακά θα πάνε σε μεγαλύτερο βαρύτερο που θα καίει περισσότερο...
Άβαταρ μέλους
By JBT
#112007 Και γιατί είναι πρόβλημα αυτό;
Άβαταρ μέλους
By Morx
sknipper έγραψε:Έχει πλάκα το πόσο σχετικό πράμα είναι μερικές φορές η κατανάλωση. Μαθημένος εσύ στα 15 το σχεδόν πάντα κάτω από 10 είναι για σένα τεράστια διαφορά. Πιθανόν σε κάνει να μη νοιάζεσαι πια για την κατανάλωση και να μην διστάζεις να πατήσεις λίγο πιο συχνά. Ίσως να βάζεις και 100άρα. Αντίθετα κάποιος που είναι μαθημένος στα 10 ψάχνει να βρει αυτοκίνητο που να έχει κάτω από 8 για να νιώσει κάπως όμορφα. Αυτός θα βλέπει εσένα και θα λέει πωπώ πόσο πολύ καίει.... και θα σε λυπάται ενώ εσύ μέσα στην καλή χαρά!
Αρκετοί από εμάς, τους κάπως μεγαλύτερους ζήσαμε την άνεση του να μη σε νοιάζει η κατανάλωση και να πηγαίνεις 100-200 χλμ για πλάκα. Το πρόβλημα το έχουν οι νεότεροι που μάθανε σε εποχή λιτότητας με κάποιο μικρό ελαφρύ αυτοκινητάκι και σταδιακά θα πάνε σε μεγαλύτερο βαρύτερο που θα καίει περισσότερο...

Onyx, μαρκαρω το bold... επειδη απο τους "νεους" πιστευω σε σχεση με το μ.ο. ηλικιας του φορουμ.
Το 2004 οταν ξεκινησα να οδηγαω, η βενζινη ηταν στα 70cents το λιτρο περιπου.
Τωρα ειναι στα 2πλασια και κατι.
Ανεκαθεν ημουν φαν των 2τροχων. Το αυτοκινητο το ειχα και θα το εχω για δευτερευων μεσο μετακινησης, οποτε δε με καιει τοσο η βενζινη.
Το αυτοκινητο για μενα ειναι ΑΝ βρεξει, ΑΝ θελω να μετακινηθω κυριλε καπου, ΑΝ εχω τοσα πολλα για σουπερμαρκετ, ΑΝ θελω να παω εκτος Νομού.
Κατα τ'αλλα ειναι ακινητο και περιμενει...
Για την περιπτωση της καταναλωσης οπως του Ace πιο πανω....
Κυμαινομαι σε μεικτο κυκλο στα 9 με 10 λιτρα / 100χλμ.
Οταν ταξιδευω πολλες φορες το παταω. Αντι για 7 στην Εγνατια, αντε να γραψω 8μισι στα 100.
Εαν δω οτι μου φτανει το τεποζιτο για τα 580χλμ που ταξιδευω ας πουμε... το παταω στο τελος.
Γενικα, καθε φορα που ταξιδευω απο και προς το πατρικο μου, ενα τεποζιτο το χρειαζομαι οποτε εξαντλω αυτο το περιθωριο. :lol:
Το θεμα δεν ειναι νεοι και λιτοτητα ... ο καθενας προσαρμοζεται με τα οικονομικα του δεδομενα ή ακομα και αν τον παιρνει να πληρωνει βενζινοβορα οχηματα μπορει να οδηγαει οικονομικα για να σωσει κανα φραγκο. Υπαρχουν και οικονομικα ασθενεστεροι, ειναι και οι οικονομικα ευκαταστατοι πιστευω ομως ακομα στο παιχνιδι. Αυτο που παρατηρω ομως, ειναι οτι ΚΑΝΕΙΣ δεν κανει στροφη στην οικονομικοτερη μετακινηση εντος πολης.
Οι μηχανες και τα μηχανακια, ακομα ειναι πολυ λιγα τουλαχιστον εδω στη Λάρισα.
Θεωρω ηλιθιο σε μια πολη που απο ακρη σε ακρη ειναι 8χλμ να παρεις το αυτοκινητο για να πας στο "κεντρο".
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#112044 Κι εγώ θεωρώ ηλίθιο να κυκλοφορεί κάποιος με μηχανάκι στην Ελλάδα των κάφρων οδηγών. Μέσα στην πόλη κυκλοφορώ με ποδήλατο κατα προτίμηση στους ποδηλατόδρομους και δρόμους με ελάχιστη κίνηση.
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
mousatos έγραψε:Κι εγώ θεωρώ ηλίθιο να κυκλοφορεί κάποιος με μηχανάκι στην Ελλάδα των κάφρων οδηγών. Μέσα στην πόλη κυκλοφορώ με ποδήλατο κατα προτίμηση στους ποδηλατόδρομους και δρόμους με ελάχιστη κίνηση.

Πως φαινεται ο άνθρωπος που μενει Αλεξανδρουπολη!! :) Απο τους πολυ καλους ποδηλατοδρομους, εχετε!!
Και γω τους χρησιμοποιουσα οταν ειχα ποδήλατο στην Κομοτηνή!!

.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
mousatos έγραψε:Κι εγώ θεωρώ ηλίθιο να κυκλοφορεί κάποιος με μηχανάκι στην Ελλάδα των κάφρων οδηγών. Μέσα στην πόλη κυκλοφορώ με ποδήλατο κατα προτίμηση στους ποδηλατόδρομους και δρόμους με ελάχιστη κίνηση.

Ενώ με ποδήλατο είναι ασφαλέστερο ε? :s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
junior gt έγραψε:

Ενώ με ποδήλατο είναι ασφαλέστερο ε? :s_whiteflag

Εξαρταται που ζεις, στην Καλαματα μια χαρα ασφαλες ειναι, στην Αθηνα οχι.
Άβαταρ μέλους
By bill33
junior gt έγραψε:Καλά και στο χωριό μου κυκλοφορώ με άλογο...

:lol: :oops:
Άβαταρ μέλους
By nido
Morx έγραψε:Το 2004 οταν ξεκινησα να οδηγαω, η βενζινη ηταν στα 70cents το λιτρο περιπου.
Τωρα ειναι στα 2πλασια και κατι.
Ανεκαθεν ημουν φαν των 2τροχων. Το αυτοκινητο το ειχα και θα το εχω για δευτερευων μεσο μετακινησης, οποτε δε με καιει τοσο η βενζινη.
Το αυτοκινητο για μενα ειναι ΑΝ βρεξει, ΑΝ θελω να μετακινηθω κυριλε καπου, ΑΝ εχω τοσα πολλα για σουπερμαρκετ, ΑΝ θελω να παω εκτος Νομού.
Κατα τ'αλλα ειναι ακινητο και περιμενει...
Για την περιπτωση της καταναλωσης οπως του Ace πιο πανω....
Κυμαινομαι σε μεικτο κυκλο στα 9 με 10 λιτρα / 100χλμ.

Τις προάλλες κοιτούσα κι εγώ το log με τους ανεφοδιασμούς από τότε που το πήρα το RC (2005) κι έβλεπα κάτι "0,80€/λτ" και με είχε πιάσει μελαγχολία... Τότε το έπαιρνα για πλάκα σχεδόν μέρα παρά μέρα και το χαιρόμουν στο βουνό, τώρα μια στις τόσες μια και μιλάμε για διπλάσιο κόστος ανά βόλτα και για χρήματα που έρχονται πιο δύσκολα... Ταξίδι με 2 άτομα + αποσκευές μου έβγαζε αν "πρόσεχα" λιγάκι (δηλ. όχι πάνω από 140-150) περί τα 7.7-7.8 lt/100km και θέλω να πιστεύω ότι με ένα 6άρι με μακριά 6η (αντί για τα μόλις 32km/h ανά 1000rpm που δίνει τώρα η 5η του) θα έπαιζα κάτω από 7.5 με ίδια μ.ω.τ.
Τελευταίο μήνα που είμαι συνέχεια μέσα στην πόλη, και κάνω μικρές διαδρομές στις οποίες πολλές φορές δεν προλαβαίνει καν να ζεσταθεί ο κινητήρας η κατανάλωση έχει σταθεροποιηθεί στο στρογγυλό 10άρι.
Άβαταρ μέλους
By otso
#116156 εντελως τυχαια μου ηρθε σημερα και πατησα να δω γενικη καταναλωση, και ειδα 18.5 χλμ το 1λ
δηλ. 5.5 λ τα 100χλμ . νομιζω ειναι καλα.
1.6 ντηζελ της σιτροεν
Άβαταρ μέλους
By drdino
#116159 Μπορείς να αλλάξεις την μονάδα μέτρησης μέσα από το menu, αν σε ενδιαφέρει.