- 15 Μαρ 2024, 10:39
Να σας γραψω μια πικρή ιστορία τώρα που έφτασε στο τέλος της.
Τελη Νοεμβρίου το Agila τα ειχε παίξει για τα καλα (φλάντζα κεφαλής και πιθανότατα και ραγισμα στο κεφαλάρι).
Αποφασισα να μην το φτιαξω και να ψαξω κατι πιο καινούριο (το Agila ειναι το 1.3 CDTI 2005 μοντελο και αρκετα ταλαιπωρημένο με χτυπηματάκια γυρω γυρω, αλλά με εξυπηρετουσε για καθημερινό και κυριως για τα χωραφια).
Πηρα λοιπόν ενα i20 1,1 diesel μοντέλο 2013.
Το πουλούσαν στη θεσσαλονίκη, το είδα, το πηγα σε συνεργείο να το κοιταξουν και το πήρα.
Γυρίζοντας προς Θεσσαλονίκη, μόλις πέρασα την Κατερίνη άρχισε να ρίχνει στροφές και στο τέλος σταμάτησε
Το φόρτωσα και το έστειλα στην κεντρική αντιπροσωπία της Huyndai στη Θεσσαλονίκη (αυτη που είναι στον δρόμο της Χαλκιδικής).
Αφού εδέησαν να το πιασουν μετα απο 10 μέρες, μου είπαν οτι διαπιστωσαν χαμηλη συμπίεση (το αυτοκίνητο ειπαν οτι δεν έπερνε μπρός) και ζήτησαν την άδεια να ανοίξουν τον κινητήρα (400€).
Ανοιξαν τον κινητήρα, διαπιστώθηκε ράγισμα στο καπάκι της μηχανής και μοτ έβφγαλαν ενα κουστουμάκι κοντά στις 5,5Κ € (2.200€ το καινούριο καπάκι)
Εντωμεταξύ, εγω υποπτευόμουν οτι φταίει το φίλτρο DPF το οποίο βούλωσε και δημιούργησε το πρόβλημα, και στην προσφορά της Hyundai δεν αναφερόταν καθόλου.
Δεν εκαναν διερεύνηση, ειχαν σκοπό να αλλάζουν ανταλλακτικά μεχρι να δουλέψει και μετα θα κοιτούσαν το φίλτρο.
Ο υπεύθυνος απο το συνεργείο που μιλούσαμε μου πρότεινε να βρω εναν μεταχειρισμένο κινητήρα να τον κουμπώσουν επάνω για να εχω αποτελεσμα πιο γρήγορα και πιο οικονομικά.
Κινητήρα δεν μπορούσα να βρω (πολύ σπανιος ο συγκεκριμένος) και εναν που βρήκα ήθελε 2,500€ + ΦΠΑ αν ηθελα τιμολογιο
Τελικα βρηκα μετα απο 2 μηνες εναν κινητηρα απο τρακαρισμενο, με λιγότερα απο τα μισα λεφτα (1200€ με την απόδειξη) απλά ειχε καποια σπασμενα περιφερειακα τα οποία θα αντικαθίσταντο απο τα δικα μου.
Εφτασε ο κινητήρας στη Hyundai, επικοινώνησα οτι τον παρέλαβαν και πηρα μετα απο μια εβδομαδα να μαθω τα νεα...
Μου λένε οτι "κανόνισαν ραντεβού" για μετα απο ενα μήνα
Σχεδόν 3 μήνες το είχαν εκει και μου εκλεισαν ραντεβού για μετα απο 1 μήνα!!!
Αφού εγινε ο σχετικός χαμός, αποφάσισα να το πάρω και να το στείλω για επισκευή σε εξωτερικό συνεργείο εξειδικευμένο σε Hyundai (κατι που έπρεπε να κανω απο την αρχή

).
Για τις υπηρεσίες που πρόσφερε η Hyundai μου ζήτησε 500,00€

(Φόρτωσα το αυτοκίνητο για να το παω στο αλλο συνεργείο με τον κινητήρα σε κομμάτια στο πόρτπαγκάζ). Μάλλον θα χρέωσε και το πάρκινκ για 3 μήνες
Τελικά το άλλο συνεργείο μου το έφτιαξε, ο νεος κινητήρας ειχε 80000 χιλιομετρα αλλά ειχε αρκετη δουλίτσα γιατι ειχε πολλά σπασμένα περιφερειακα απο το τρακάρισμα.
Το φίλτρο DPF βγήκε και πήγε σε εξειδικευμένο συνεργείο για μέτρημα και καθαριμα (ήταν 99% βουλωμένο)
Η δεύτερη περίπτωση μου κόστισε 500 + 200€ (συν τον ΦΠΑ αν κόψω παραστατικό για να πάω δικαστικά τον προηγούμενο ιδιοκτήτη).
Δεν θέλω να ξερω πόσο θα μου ζητούσε η Hyundai αν εκαναν αυτοί ολες τις εργασίες, δεδομένου οτι δεν θα καθαριζαν το φίλτρο αλλά θα το άλλαζαν και οτι χρησιμοποιούν μόνο τα "επίσημα" ανταλλακτικά
Ουφ

τα ειπα και ησύχασα
Scooby