Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
mousatos έγραψε:Στο λάδι όταν ζορίζουν τα πράματα , το 1ο νούμερο κάνει τη βρώμικη δουλειά , το λάδι βάσης ( και τα πρόσθετα) . Η τιμή HTHS δεν πιάνει μία μπροστά τους . Ένα 15W40 είναι ιδανικό για Ελλάδα και το 1ο νούμερο είναι το 15 . Οπότε George τώρα έβαλες κάτι λεπτότερο.
το Motul 8100 X-cess 5W-40 A3/B4 ειναι μιά κία και μισή για τ'αμάξι και τη χρήση που του κάνεις.

15W40 στα μαζουτ δε βαζουν ωρε Μουσατε?

Κατα τα αλλα το αμαξι μου διαφωνει με σενα. Λατρεψε πραγματικα το συγκεκριμενο λαδι της Μοτουλ. Κι εκτος απο την αισθηση/ηχο που εντοπισα διαφορες, εγινε και κατι ακομα που με εφτιαξε πολυ. Σε ολο το ταξιδι (1200 χιλιομετρα) που εκανα με κρουιζ στα 150 και λιγα 200αρισματα που επιασα χωρις να το καταλαβω, ζητημα να εκαψε 100-200μλ λαδι.

Εδω και χρονια με το μαμα το λαδι εκαιγε χαλαρα 600μλ για τα ιδια χιλιομετρα και 1 λιτρο οταν πηγαινα ολο το ταξιδι ταπα με ποδογκαζο.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
George_Prix έγραψε:15W40 στα μαζουτ δε βαζουν ωρε Μουσατε?

15W40 βάζουν εκεί που πέφτει ζόρισμα , όπως στα μηχανήματα δομικών έργων .

Αυτό είναι για αμάξα:
https://www.skroutz.gr/s/6151195/BP-Lad ... 0-4lt.html
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
mousatos έγραψε:
George_Prix έγραψε:15W40 στα μαζουτ δε βαζουν ωρε Μουσατε?

15W40 βάζουν εκεί που πέφτει ζόρισμα , όπως στα μηχανήματα δομικών έργων .

Αυτό είναι για αμάξα:
https://www.skroutz.gr/s/6151195/BP-Lad ... 0-4lt.html

Ασε ρε Μουσατε που θα πα να βαλω στη Λιμο λαδι με 6 Ευρα το λιτρο λες και ειμαι κανενας λιγουρης :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
mousatos έγραψε:6 Ευρα επειδίς δεν είναι long life

Καθε 7.5 χιλιαδες χιλιομετρα θα τα αλλαζω ενιγουει. Κατα την αποψη μου αυτα που λενε οι εταιριες για 15 ή και 20 χιλιαδες χιλιομετρα ειναι μπουρδες. Θεωρω χλωμο ενα λαδι να αντεχει τοσο πολυ, ειδικα με τη χρηση που του κανω εγω.

Περα απο την πλακα αυτο το ΒΡ που ποσταρισες δε νομιζω να ειναι καν συνθετικο. Εγω ο βασικος λογος που αποφασισα να παω απο το μαμα 10W40 σε ενα 5W-40, ηταν γιατι ηθελα 100% συνθετικο λαδι.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#850713 Δεν είναι συνθετικό και για 7,5χ είναι ταμάμ .
Αν τα συνθετικά ήταν καλύτερα , σε όλα τα επαγγελματικά θα έβαζαν μόνο συνθετικά . Δεν είναι.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#859714 Να σας γραψω μια πικρή ιστορία τώρα που έφτασε στο τέλος της.

Τελη Νοεμβρίου το Agila τα ειχε παίξει για τα καλα (φλάντζα κεφαλής και πιθανότατα και ραγισμα στο κεφαλάρι).
Αποφασισα να μην το φτιαξω και να ψαξω κατι πιο καινούριο (το Agila ειναι το 1.3 CDTI 2005 μοντελο και αρκετα ταλαιπωρημένο με χτυπηματάκια γυρω γυρω, αλλά με εξυπηρετουσε για καθημερινό και κυριως για τα χωραφια).

Πηρα λοιπόν ενα i20 1,1 diesel μοντέλο 2013.
Το πουλούσαν στη θεσσαλονίκη, το είδα, το πηγα σε συνεργείο να το κοιταξουν και το πήρα.
Γυρίζοντας προς Θεσσαλονίκη, μόλις πέρασα την Κατερίνη άρχισε να ρίχνει στροφές και στο τέλος σταμάτησε :rant:
Το φόρτωσα και το έστειλα στην κεντρική αντιπροσωπία της Huyndai στη Θεσσαλονίκη (αυτη που είναι στον δρόμο της Χαλκιδικής).
Αφού εδέησαν να το πιασουν μετα απο 10 μέρες, μου είπαν οτι διαπιστωσαν χαμηλη συμπίεση (το αυτοκίνητο ειπαν οτι δεν έπερνε μπρός) και ζήτησαν την άδεια να ανοίξουν τον κινητήρα (400€).
Ανοιξαν τον κινητήρα, διαπιστώθηκε ράγισμα στο καπάκι της μηχανής και μοτ έβφγαλαν ενα κουστουμάκι κοντά στις 5,5Κ € (2.200€ το καινούριο καπάκι) :dizzy:
Εντωμεταξύ, εγω υποπτευόμουν οτι φταίει το φίλτρο DPF το οποίο βούλωσε και δημιούργησε το πρόβλημα, και στην προσφορά της Hyundai δεν αναφερόταν καθόλου.
Δεν εκαναν διερεύνηση, ειχαν σκοπό να αλλάζουν ανταλλακτικά μεχρι να δουλέψει και μετα θα κοιτούσαν το φίλτρο.
Ο υπεύθυνος απο το συνεργείο που μιλούσαμε μου πρότεινε να βρω εναν μεταχειρισμένο κινητήρα να τον κουμπώσουν επάνω για να εχω αποτελεσμα πιο γρήγορα και πιο οικονομικά.
Κινητήρα δεν μπορούσα να βρω (πολύ σπανιος ο συγκεκριμένος) και εναν που βρήκα ήθελε 2,500€ + ΦΠΑ αν ηθελα τιμολογιο :dizzy:
Τελικα βρηκα μετα απο 2 μηνες εναν κινητηρα απο τρακαρισμενο, με λιγότερα απο τα μισα λεφτα (1200€ με την απόδειξη) απλά ειχε καποια σπασμενα περιφερειακα τα οποία θα αντικαθίσταντο απο τα δικα μου.
Εφτασε ο κινητήρας στη Hyundai, επικοινώνησα οτι τον παρέλαβαν και πηρα μετα απο μια εβδομαδα να μαθω τα νεα...
Μου λένε οτι "κανόνισαν ραντεβού" για μετα απο ενα μήνα :lipsealed:
Σχεδόν 3 μήνες το είχαν εκει και μου εκλεισαν ραντεβού για μετα απο 1 μήνα!!!
Αφού εγινε ο σχετικός χαμός, αποφάσισα να το πάρω και να το στείλω για επισκευή σε εξωτερικό συνεργείο εξειδικευμένο σε Hyundai (κατι που έπρεπε να κανω απο την αρχή :oops: ).
Για τις υπηρεσίες που πρόσφερε η Hyundai μου ζήτησε 500,00€ :metalo: (Φόρτωσα το αυτοκίνητο για να το παω στο αλλο συνεργείο με τον κινητήρα σε κομμάτια στο πόρτπαγκάζ). Μάλλον θα χρέωσε και το πάρκινκ για 3 μήνες :hmmm:

Τελικά το άλλο συνεργείο μου το έφτιαξε, ο νεος κινητήρας ειχε 80000 χιλιομετρα αλλά ειχε αρκετη δουλίτσα γιατι ειχε πολλά σπασμένα περιφερειακα απο το τρακάρισμα.
Το φίλτρο DPF βγήκε και πήγε σε εξειδικευμένο συνεργείο για μέτρημα και καθαριμα (ήταν 99% βουλωμένο)
Η δεύτερη περίπτωση μου κόστισε 500 + 200€ (συν τον ΦΠΑ αν κόψω παραστατικό για να πάω δικαστικά τον προηγούμενο ιδιοκτήτη).

Δεν θέλω να ξερω πόσο θα μου ζητούσε η Hyundai αν εκαναν αυτοί ολες τις εργασίες, δεδομένου οτι δεν θα καθαριζαν το φίλτρο αλλά θα το άλλαζαν και οτι χρησιμοποιούν μόνο τα "επίσημα" ανταλλακτικά

Ουφ :s_cry τα ειπα και ησύχασα
Άβαταρ μέλους
By edmond
bebes έγραψε:Το πουλούσαν στη θεσσαλονίκη, το είδα, το πηγα σε συνεργείο να το κοιταξουν και το πήρα.

Τα συχαρίκια μου στο συνεργείο αυτό που έδωσε το ΟΚ.
Να υποθέσω πως ο μαντράς έκανε και νόημα στον μάστορα πίσω από την πλάτη σου, να δώσει το ΟΚ και να πάρει και αυτός το κατιτίς του... :s_hang
Άβαταρ μέλους
By bebes
edmond έγραψε:
bebes έγραψε:Το πουλούσαν στη θεσσαλονίκη, το είδα, το πηγα σε συνεργείο να το κοιταξουν και το πήρα.

Να υποθέσω πως ο μαντράς έκανε και νόημα στον μάστορα πίσω από την πλάτη σου, να δώσει το ΟΚ και να πάρει και αυτός το κατιτίς του... :s_hang

Ο μάστορας ήταν έμπιστος και ο πωλητής ιδιώτης.
Το τσέκαρε αρκετα καλά, το "μπρίζωσε" και δεν εδειξε κατι, έκανε και δοκιμη στον δρόμο.
Και σε μενα, μεχρι την Κατερινη πηγαινε ρολόι, μετα ξαφνικά...πάφ
Άβαταρ μέλους
By bill33
bebes έγραψε:
edmond έγραψε:

Ο μάστορας ήταν έμπιστος και ο πωλητής ιδιώτης.
Το τσέκαρε αρκετα καλά, το "μπρίζωσε" και δεν εδειξε κατι, έκανε και δοκιμη στον δρόμο.
Και σε μενα, μεχρι την Κατερινη πηγαινε ρολόι, μετα ξαφνικά...πάφ

Στο μπρίζωμα έπρεπε να δει το dpf σε τι κατάσταση ειναι.