Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By leonp
#82428 Ibiza SC - sport coupe.
Έχει την λίγο πιο χαμηλή ανάρτηση από το πεντάθυρο αν και δεν νομίζω να έχει διαφορά.
Με 23.000 χλμ τα αμορτισέρ έχουν παρόμοια συμπεριφορά με καινούρια.

Είναι άθλιο, ΚΟΥΝΑΕΙ συνέχεια, όποιος μπει μέσα το καταλαβαίνει.
Σε μη Ελληνικούς δρόμους, δηλαδή επίπεδους, θα είχε πολύ καλή κύλιση, παράλληλα απορροφώντας τυχόν κρατήρες στο δρόμο με μικρό τράνταγμα.

Θα ανεβάσω λίγο την πίεση στα λάστιχα, dunlop sp01.
Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
#82893 Δεν ειναι πιο χαμηλο, σου φαινεται. Μονο τα FR/Cupra ειναι πιο χαμηλα.
Παντως φιλος μου εχει το ανετο πακετο ecomotive εκδοση, και μπαινω συχνα, μερα με την νυχτα με το δικο μου, αυτο σιδερωνει τα παντα, ειχα εντυπωσιαστει. Τοσο που σκεφτομουν οτι εκανα κακως που πηρα το sport. Βεβαια στο πρωτο στριψιμο του τιμονιου αρχιζει να γερνει, οποτε χαιρομαι που δε πηρα το ανετο γιατι δεν αντεχω μπαταρισματα.
185/60/15 Pirelli P6 cinturato φοραει αυτος. Με το ζορι να χει 15.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
#89281 Koni FSD vs Koni κιτρινα, διαφορες μεταξυ τους? Καποιος που να χει δοκιμασει τουλαχιστον ενα απο τα δυο?
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#89328 Επιτρέψτε μου μια ερώτηση πρακτική και ίσως λίγο απλοική.
Τα top mounts πωλούνται πάντα σε ζεύγη ή μεμονωμένα; Ρωτώ γιατί σε sites με ανταλλακτικά που κοτάζω έχω μπερδευτεί..
Επίσης βλέπω ότι για το αυτοκίνητό μου υπάρχουν σε 2 παραλλαγές (στα sachs πχ)

http://www.antallaktikaonline.gr/opel/a ... _amortiser

ως σετ επισκευής (μάλλον εννοεί με ρουλεμάν)/κωδικός 802384 , και χωρίς ρουλεμάν, κωδικός 802269.
Θα πρέπει να προτιμήσω το πλήρες πακέτο (με ρουλεμάν) ή βλέποντας και κάνοντας; Επειδή θέλω να πάω εγώ τα ανταλλακτικά στο συνεργείο, ρωτώ εκ των προτέρων γιατί αν τους αφήσω να βάλουν τα δικά τους θα με σκίσουν οικονομικά..
Το αμάξι θα έχει κλείσει 10ετία και γύρω στα 155.000χλμ όταν γίνει η επίσκεψη στο συνεργείο (πρώτα ο θεός θα αλλαχτούν και τα αμορτισέρ μαζί, μιλάμε για συνολικό κόστος γύρω στο χιλιάρικο), οπότε φαντάζομαι δύσκολα να μη θέλουν αλλαγή τα top mounts.
Άβαταρ μέλους
By popolaros
KWSN-Men έγραψε:Να αλλάξω αμορτισέρ. :tomato:

τι φορας τωρα; μαμα;

τι σου αρεσει και τι δεν σου αρεσει;

τι χρηση κανει το αμαξι;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#98137 Το ένα θέμα είναι πρώτον αν θέλεις να το χαμηλώσεις (αν όχι δεν σου χρειάζεται) και το δεύτερο είναι το πως/ποιος θα κρίνει πόσο θα χαμηλώσεις το εμπρός και πόσο το πίσω ώστε να λειτουργεί σωστά. Αυτό επιπλέον των άλλων ρυθμίσεων (αν έχει) που θα πρέπει επίσης να γίνουν. Θα έλεγα να ψάξεις να βρεις δοκιμαστικά με αυτά στο αυτοκίνητό σου, σχόλια και προτεινόμενες ρυθμίσεις κλπ.

Προσωπικά σαν ιδέα πάντως ελαστικά και αμορτισέρ μτχ μου κάθεται άσχημα να βάλω... Αν αυτά είναι καινούργια όπως λέει πόσο σίγουρος μπορεί να είσαι και πόσο φτηνότερα είναι από το να τα αγοράσεις κανονικά;
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#99040 Προς τους κατόχους ή έστω αυτους που έχουν εμπειρία απο bilstein b6 , μπορείτε να γράφετε δυο λόγια για το πως δουλεύει/ συμπεριφέρεται... Διαβάζει κάθε τι σε πορεία πολλών χιλιομέτρων;
Άβαταρ μέλους
By xeno
#99230 Καταθέτω τη γενική εμπειρία μου από τα bilstein Β6.
To 2007 (ή το 2008 δε θυμάμαι καλά) αντικατέστησα στην w211 τα εργοστασιακά αμορτισέρ με τα bilstein Β6 κρατώντας τα εργοστασιακά ελατήρια. Η αρχική εντύπωση ήταν ότι έχασα την άνεση και την αίσθηση σιδερώματος του δρόμου που έδινε το αυτοκίνητο με την μαμά ανάρτηση. Κέρδισε πολύ σε αίσθηση ελέγχου, δεν μπρουμύτιζε στο φρενάρισμα και οι κλίσεις στις στροφές ήταν μειωμένες και αυξημένη η ταχύτητα με την οποία έπαιρνα τις στροφές (δεν ξέρω αν ήταν επειδή μου έδινε καλύτερη αίσθηση ή επειδή πραγματικά η ανάρτηση ήταν βελτιωμένη και βοηθούσε σ' αυτό). Σταδιακά με κέρδισε απόλυτα η ανάρτηση, καθώς συνήθισα στην πιο σφιχτή (όχι σκληρή ) αίσθηση ενώ το αυτοκίνητο δεν κοπανούσε σε ανωμαλίες, κρατούσε δε καλά τη γραμμή του χωρίς να επηρεάζεται από ανωμαλίες και κλίσεις στο δρόμο.
Μετά από 140.000 χλμ. με τα Β6 προχώρησα στην ανακατασκευή των αμορτισέρ, αλλά μετά από αρκετά χλμ. με τα ανακατασκευασμένα αμορτισερ οι εντυπώσεις μου ήταν ανάμεικτες. Πολύ καλό (εξαιρετικό) στις στροφές και κλειστά κομμάτια το αυτοκίνητο (είχε σφίξει το rebound), αλλά είχε χάσει σε άνεση και ποιότητα κύλισης και δεν έστρωσε με τον καιρό όπως ήλπιζα. Σε γενικές δεν έμεινα ευχαριστημένος από την ανακατασκευή ή μάλλον θεωρώ ότι δεν ταίριαζε στο ύφος του αυτοκινήτου. Κοπανούσε σε εγκάρσιες ανωμαλίες, πολύ μάλιστα αν έπεφτε σε λακκούβες, και σε ανώμαλο οδόστρωμα (ή κάπως σαγρέ) το αυτοκίνητο έτριζε . Αυτό δεν το έκανε με τα εργοστασιακά b6, ήταν σφιχτό αλλά δεν κοπάναγε. Το αυτοκίνητο έχασε το χαρακτήρα του και για αυτό σύντομα προχώρησα στην αγορά νέων αμορτισέρ.
Τοποθέτησα ξανά καινούργια bilstein B6 [μαζί με καινούργια λάστιχα goodyear efficient grip performance (225 55 16R 95W)]. Μετά από αρκετά χλμ. με τα νέα Β6: η ανάρτηση είναι το ίδιο ή σχεδόν το ίδιο σφιχτή αλλά έχει στρογγυλέψει το πέρασμα από ανωμαλίες και σαμαράκια. Υπάρχει θάλεγα μια περιοχή άνεσης μικρού εύρους, αλλά πολύ σημαντικού για την αίσθηση comfort στην απόσβεση (σαν μια μικρή καθυστέρηση στο χτύπημα/βύθιση, αν μπορώ να το περιγράψω έτσι) που δεν έχουν τα ανακατασκευασμένα αμορτισέρ. Επίσης περισσότερη φιλικότητα στα στροφιλίκια, καθώς γέρνει λίγο περισσότερο και δεν αντιδρά πλέον σαν gti. Δεν σημαίνει αυτό ότι τώρα έχω μεγαλύτερη ταχύτητα στις στροφές (μάλλον το αντίθετο) αλλά ταιριάζει περισσότερο στο «οδηγικό» μου στυλ.
Μετά από πολλά χλμ. (τώρα το αυτοκίνητο είναι στα 300.000) οι εντυπώσεις από την ανάρτηση είναι παραπάνω από θετικές. Τα αμορτισέρ συμπεριφέρονται άψογα και επανήλθε η αίσθηση της "μερσεντίλας". Δεν τρίζει δεν χτυπάει. Στρίβει πολύ καλά και έχει εξαιρετική συμπεριφορά στα δυνατά φρεναρίσματα, χωρίς να επηρεάζεται από τις ανωμαλίες του εδάφους.
ΥΓ. Νομίζω γενικά ότι το Β6 ταιριάζει σε κάπως βαριά αυτοκίνητα. Η w211 είναι 1600 kgr.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#99252 Για το δικό μου (BMW 5άρα Ε39) τα Β6 προσφέρονταν σαν twin και mono με τα δεύτερα πιο ενισχυμένα και λίγο πιο ακριβά τα οποία και έβαλα.
Τοποθετήθηκαν σε εποχή που έκανα πολύ συχνά μεγάλα ταξίδια σε επαρχιακούς, εθνική και Εγνατία και το αυτοκίνητο έγινε τραίνο, μικρότερες κλίσεις μεγάλη εμπιστοσύνη χωρίς να γίνει νευρικό ή ευαίσθητο στο όριο. Εντός πόλης όμως με τρύπες, ανωμαλίες κλπ ήταν σαφές ότι χάθηκε σημαντικό μέρος της άνεσης. Δεν κοπανάει αλλά έγινε σφιχτό και για κάποιους θα θεωρηθεί κουραστικό. Βασικά ο χαρακτήρας του αυτοκινήτου άλλαξε και έχασε τον οικογενειακό προσανατολισμό του. Γενικά θεωρούσα ότι έγινε πολύ σφιχτό μέχρι που πρόσφατα μπήκα σε Audi S3 φίλου.... Είναι δύσκολο πάντως να καταλάβει κάποιος πόσο σφιχτό είναι το σφιχτό κάποιου άλλου, πρέπει να μπορέσεις να το δοκιμάσεις στο δικό σου ή σε ίδιο αυτοκίνητο. Επίσης δεν ξέρω πόσο αντιπροσωπευτικά είναι τα σχόλια για διαφορετικά αυτοκίνητα, το κάθε αμορτισέρ είναι ρυθμισμένο για το κάθε αυτοκίνητο αλλά δεν θα είναι ακριβώς ίδια η συμπεριφόρά του και η επιρροή του σε όλα... υποθέτω... παίρνεις βέβαια μια καλή εντύπωση.
Περιέργως πάντως σε κάποιου είδους ανωμαλίες είναι ευχάριστα απορροφητικό.
Μια φορά που έκανα μετακόμιση και ταξίδευα με πολλά πράματα μέχρι πάνω κατάλαβα ότι λόγω βάρους είχε μαλακώσει και γίνει πιο άνετο και με μεγαλύτερες κλίσεις που είχα ξεσυνηθίσει και θυμήθηκα πως ήταν πριν αλλάξω αμορτισέρ. Το πιθανότερο είναι όταν χρειαστεί αμορτισέρ να ξαναβάλω Β6, δεν θα έβαζα Β4, απλά ίσως να δοκιμάσω τα twin αντί τα mono μπας και είναι λίγο πιο άνετα (γερνάμε και πια έχουμε και παιδί).
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#99255 σε ανοιχτο δρομο σε κανεναν απο τους δυο σας δεν σας εκανε το αμορτισερ να χοροπηδάτε, σωστα; το busy ride που λεμε....
Άβαταρ μέλους
By xeno
#99304 περίγραψέ μου σε παρακαλώ τί είναι αυτό που λες (busy ride). Δεν το ξέρω. Αν εννοείς : Busy meaning you have to readjust the steering wheel frequently to keep the car in the lane, αυτό το σύμπτωμα το είχα μερικώς με τα ανακατασκευασμένα αμορτισέρ που ακολουθούσαν όλες τις ανωμαλίες του δρόμου και χρειαζόταν διορθώσεις.

δες κι εδώ: http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic. ... n#p2799891