Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#95081 Για αυτό δεν αγοράζω luxottica. Τα reyban λέει από 30$ πήγαν στα 120$....

Άβαταρ μέλους
By koutsan
kyr80 έγραψε:
Geo f1 έγραψε:Ωραιο δειχνει. Μεγεια. Σ αγαπαει η πεθερουλα

< 3

Πεθερά θησαυρός πραγματικά!

mirage έγραψε:Συγνωμην αλλα τα Maui Jim μια χαρα λεζανταρα ειναι. Ασχετα αν ειναι σχετικα αγνωστα στην Ελλαδα.

Αυτό εννοώ. Στην Ελλάδα κάνουμε το λάθος να πληρώνουμε σχεδιαστές για τα γυαλιά. Λίγοι τα ξέρουν, οπότε δεν χτυπάνε στο μάτι. Στο χωριό άλλος μου είπε ότι τα πήρα από Πακιστανό :lol:

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι εγκαινίασα το τοπικό με πρώτο post αναφερόμενο σε Maui jim (McGregor Point) :lol:

Εικόνα

Να ξαναγράψω ότι είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος από την ποιότητα των φακών του :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By KWSN-Men
kyr80 έγραψε:Για αυτό δεν αγοράζω luxottica. Τα reyban λέει από 30$ πήγαν στα 120$....

Να αγοράζεις Carrera που είναι των ανταγωνιστών και είναι τζάμπα.
Άβαταρ μέλους
By elteo
#95303 απόψεις για τους Bioptic Aqua Dailies έχουμε;

μου ήρθε μια προσφορά για 2 κουτιά 30αρια με 28,90 και λέω να ενδώσω μιας και θα το γυρίσω στους ημερήσιους.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
elteo έγραψε:απόψεις για τους Bioptic Aqua Dailies έχουμε;

μου ήρθε μια προσφορά για 2 κουτιά 30αρια με 28,90 και λέω να ενδώσω μιας και θα το γυρίσω στους ημερήσιους.

έχω ακούσει αρκετά θετικά σχόλια, αλλά ακόμα δεν έχω αγοράσει...
Άβαταρ μέλους
By Chris
#95356 Η τιμή είναι πολύ καλή (αν εννοείς 28,9 και τα 2 κουτιά, όχι το ένα), εγώ παίρνω 30άρι κουτί bausch&lomb κάπου ανάμεσα στα 25 και 30, ανάλογα το κατάστημα.

Παρακαλώ οι οφθαλμίατροι να μην διαβάσουν κάτω από αυτή τη γραμμή :innocent:

Στην περίπτωσή μου βγαίνουν πολύ οικονομικότερα των μηνιαίων, καθώς τους φοράω συνήθως για 2-3 ώρες και όχι ολόκληρη μέρα, και επίσης όχι κάθε μέρα, οπότε μετά τους βάζω σε υγρό και τους ξαναχρησιμοποιώ την επόμενη φορά. Κάθε ζευγάρι λοιπόν μπορεί να διατηρηθεί και μια βδομάδα, το 30άρι κουτί το κρατάω μήνες.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
KWSN-Men έγραψε:
kyr80 έγραψε:Για αυτό δεν αγοράζω luxottica. Τα reyban λέει από 30$ πήγαν στα 120$....

ΘΑ κάνουμε μου φαίνεται την ίδια συζήτηση όπως με τα ρολόγια... Δεν έχω κανένα πρόβλημα να διαθέσω ένα ποσό για να πάρω γυαλιά, ρολόι κλπ. Τα 250 φράγκα που έδωσα για μια άγνωστη εν Ελλάδι μάρκα, είναι ένα παράδειγμα. Με έπεισε ο φακός, διάβασα και 5 πράγματα πέρι polarized και φίλτρων γενικά και αποφάσισα ότι αξίζει. Μου είπε και φίλος οπτικός ότι θεωρούνται οι καλύτεροι φακοί, και τέλος.
Η γυναίκα μου έδωσε μεγαλύτερο ποσό για να αγοράσει fendi. Και ο φακός είναι της πλάκας.
Που θέλω να καταλήξω... Θα πληρώσω αυτό για το οποίο υπάρχει το γυαλί, και όχι η μάρκα του. Μου κάνει τεράστια εντύπωση η ίδια ποιότητα φακού, να μπαίνει σε γυαλιά ηλίου που η διαφορά τιμής είναι από διπλάσια έως πενταπλάσια. Θεωρώ θύμα αυτόν που θα αγοράσει το ακριβό.
Ο λουγκξότικας λοιπόν είναι μεγάλος μάγκας. Πήρε κάτι που δεν αγόραζε κανείς για 30$(ο πατέρας μου ίσως), και το απέσυρε για κάποιους μήνες από την κυκλοφορία. Το ξαναέβγαλε με 4πλάσια τιμή και τα αγόρασε 1 στους 3. Τεράστια μαγκιά για αυτόν που τα πουλάει. Μεγάλο θύμα αυτός που τα αγοράζει.
Αν βγει αντίστοιχο γυαλί με τα maui jim στη μίσή τιμή, τότε την άλλη φορά θα το προτιμήσω. Όταν όμως σε παλιό σκελετό μου ζητάνε 110€ για να βάλλουν αντίστοιχους φακούς, τότε τα 140€ που ξεκινάν τα maui, μου φαίνεται καλό deal.
Άβαταρ μέλους
By otso
kyr80 έγραψε:
KWSN-Men έγραψε:

ΘΑ κάνουμε μου φαίνεται την ίδια συζήτηση όπως με τα ρολόγια... Δεν έχω κανένα πρόβλημα να διαθέσω ένα ποσό για να πάρω γυαλιά, ρολόι κλπ. Τα 250 φράγκα που έδωσα για μια άγνωστη εν Ελλάδι μάρκα, είναι ένα παράδειγμα. Με έπεισε ο φακός, διάβασα και 5 πράγματα πέρι polarized και φίλτρων γενικά και αποφάσισα ότι αξίζει. Μου είπε και φίλος οπτικός ότι θεωρούνται οι καλύτεροι φακοί, και τέλος.
Η γυναίκα μου έδωσε μεγαλύτερο ποσό για να αγοράσει fendi. Και ο φακός είναι της πλάκας.
Που θέλω να καταλήξω... Θα πληρώσω αυτό για το οποίο υπάρχει το γυαλί, και όχι η μάρκα του. Μου κάνει τεράστια εντύπωση η ίδια ποιότητα φακού, να μπαίνει σε γυαλιά ηλίου που η διαφορά τιμής είναι από διπλάσια έως πενταπλάσια. Θεωρώ θύμα αυτόν που θα αγοράσει το ακριβό.
Ο λουγκξότικας λοιπόν είναι μεγάλος μάγκας. Πήρε κάτι που δεν αγόραζε κανείς για 30$(ο πατέρας μου ίσως), και το απέσυρε για κάποιους μήνες από την κυκλοφορία. Το ξαναέβγαλε με 4πλάσια τιμή και τα αγόρασε 1 στους 3. Τεράστια μαγκιά για αυτόν που τα πουλάει. Μεγάλο θύμα αυτός που τα αγοράζει.
Αν βγει αντίστοιχο γυαλί με τα maui jim στη μίσή τιμή, τότε την άλλη φορά θα το προτιμήσω. Όταν όμως σε παλιό σκελετό μου ζητάνε 110€ για να βάλλουν αντίστοιχους φακούς, τότε τα 140€ που ξεκινάν τα maui, μου φαίνεται καλό deal.

μου φαινεται οτι εχουν βγει εδω και πολλα χρονια και τα λενε polaroid
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#95477 Σύμφωνα με παιδικό φίλο που σπούδασε οπτικός στην Ιταλία, είναι μεν polarized, αλλά δεν έχουν τα υπόλοιπα φίλτρα που έχουν τα maui.
Και υπ'όψιν, ότι στο μαγαζί του πατέρα του, δεν έχουν maui jim. H αντιπρόσωπος στην Ελλάδα είναι κάπως περίεργη, λέει.
Ίσως να είναι και αυτός ο λόγος, που δεν περπάτησαν τόσο εδώ.
Άβαταρ μέλους
By vagmann
otso έγραψε:να μας πει ο οπτικος του φορουμ . Βαγγελη που εισαι;
ποια ειναι καλυτερα; τα maui jim; η τα polaroid;

Δεν υπαρχει συγκριση αναμεσα στους δυο φακους σαφεστατα,τα polaroid ειναι πολυ τιμια για τα λεφτα τους,στα maui αγοραζεις τεχνολογια,σε μετριο εως κακο σκελετο.

Σχετικα με την Luxottica,μιας και ειναι μια εταιρια με την οποια συνεργαζομαι πολυ καλα για πολλα χρονια,μονο καλα θα πω...ναι τεινουν να γινουν μονοπωλιο,ναι εχουν αγορασει τους παντες,αλλα το service τους ειναι εξαιρετικο,και πιστευω οτι δεν ζητουν πολλα γι αυτο που προσφερουν σε αντιθεση με αλλες μεγαλες επωνυμες εταιριες που αγοραζεις φυκια για μεταξωτες κορδελες...(δεν θα αναφερω μαρκες για ευνοητους λογους...).
Τα rayban ειναι φαινομενο καθως απο τελειωμενη αμερικανικη εταιρια,εγινε νο1 σε πωλησεις στον κοσμο,μετα την εξαγορα της απο την Luxottica,ομως αυτο δεν εγινε τυχαια,επενδυθηκαν καποια εκατομυρια...
Νομιζω πλεον οτι η Luxottica κατεχει γυρω στο 70% της παγκοσμιας αγορας,και δεν ειναι τυχαιο,και τους αξιζει αλλωστε...
Ωστοσο υπαρχουν πολλες μικρες εταιριες που κανουν την διαφορα,αν θες να μην συνεισφερεις στο μονοπωλιο τους...
Φαινομενο που δεν βλεπουμε μονο στα γυαλια,αλλα στα αυτοκινητα (vag gp κλπ),ρουχα,ρολογια κλπ...
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#95530 Κατανοητό ότι δεν θέλεις να κάνεις δυσφήμιση σε κάποιες εταιρίες, που όπως λες πουλάν παπάτζα.

Αλλά θα μπορούσες λόγο γνώσης, να μας πεις κάποιες από αυτές τις μικρές εταιρίες με αξιόλογα γυαλιά.

Προσωπικά πλέον με ενδιαφέρει μόνο ο φακός.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
kyr80 έγραψε:
KWSN-Men έγραψε:

Κυρ

Η νέα σου μανία είναι να ανάγεις τος αγοραστές σε θύματα και γατόνια ? :lol:

Χαλάρωσε :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#95597 και καλά βρε κυρ να σε πειράζει που τα rayban τα πουλάνε 4πλασια τιμή, τα άλλα γυαλιά δεν είναι και τόσο φθηνά για να πεις ότι πετυχες κάποιο φοβερό deal

εγώ προσωπικά χέστηκα έτσι κι αλλιώς δε θα έδινα πάρα πολλά λεφτά ποτέ και γυαλιά παίρνω κάθε 5-7 χρόνια

μια ζωή το σκούρο-πράσινο φακό της rayban παίρνω που είναι μια χαρά για τα μάτια μου και πάνω από 140€ δεν έδωσα ποτέ

τα aviator όμως εντάξει θα συμφωνήσω ότι δεν αξίζουν τόσο, είναι βαριά και χαλάει πολύ εύκολα ο σκελετός τους, αλλά υπάρχουν και άλλες μάρκες ή ακόμα και άλλα μοντέλα από την ίδια εταιρεία