Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By Scotch
glf έγραψε:....κυρίως για να γράψω το δρόμο με την 360

Ποια κάμερα έχεις και πού/πώς τη στηρίζεις;
Άβαταρ μέλους
By glf
#904930 Μια GoPro 360 max είναι. Τώρα πια έχει βγει η max 2 με διπλάσια ανάλυση.
Εγώ τη θέλω γιατί βγάζω time-lapse photos με καλό GPS. Το κακό είναι ότι είναι λίγο αργή και τραβάει photo ανά 2 δευτερόλεπτα. Οπότε πάω με 25-30 μέσα σε κατοικημένη περιοχή για να προλαβαίνει να βγάλει πχ τα καταστήματα δεξιά - αριστερά και με 40-50 στο επαρχιακό δίκτυο για να προλαβαίνω να δω πχ ένα χωματόδρομο πάλι στα αριστερά - δεξιά.
Κάθε φωτο είναι νομίζω 5-6 MB. Από το πρωί που ξεκίνησα να γράφω κάπου στις 12 έπρεπε να αλλάξω την 32GB SD που είχα μέσα.
Κυκλοφορώ με 2 τέτοιες κάρτες οπότε σίγουρα καλύπτω μια πολύ μεγάλη μέρα αν τύχει.
Δεν τραβάω video. Κάνω time-lapse ανά 2".

Τη στηρίζω με μια απλή μαγνητική εύκαμπτη βάση στην οροφή, πανεύκολο και φτηνό.
https://shopflix.gr/search?prod_GR_spry ... -100658067

Έχω κάνει και κολπάκι για να μη τελειώνει η μπαταρία, βάζω καλώδιο USB από την κάμερα μέχρι μέσα στο πίσω κάθισμα σε ένα powerbank και έχω και το powerbank συνδεδεμένο στη USB του αυτοκινήτου να φορτίζει και αυτό. Και δε με απασχολεί ούτε η μπαταρία.

Στο κινητό έχω το app της GoPro που ελέγχω την κάμερα με ΒΤ και μπορώ να την ανοιγοκλείνω εν κινήσει.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#906881 Είμαστε Πόζαρ για λίγες μέρες και λέω να πάμε Φλώρινα μονοήμερη. Δεν έχω έρθει ποτέ προς τα εδώ και έχει όμορφα μέρη. Τι προτάσεις υπάρχουν; Αξιοθέατα, διαδρομές (νορμάλ όχι χωμάτινες) φαγητό κλπ
Άβαταρ μέλους
By egobrain
Dimitris_P έγραψε:Είμαστε Πόζαρ για λίγες μέρες και λέω να πάμε Φλώρινα μονοήμερη. Δεν έχω έρθει ποτέ προς τα εδώ και έχει όμορφα μέρη. Τι προτάσεις υπάρχουν; Αξιοθέατα, διαδρομές (νορμάλ όχι χωμάτινες) φαγητό κλπ
έφυγες;

γραφω μερικά:
Ψύλλος, μπιραρια στο Ξινο Νερο.
Αέροινο, κρασομπαρο στη Φλωρινα.
Καφενείο του Νασου ή Το Διεθνές για τσιπουρομεζέ.
Χωριάτικες πιτες απο Allotino.
Γλυκά από Δάφκο.
Περπατημα παραποτάμια στον Σακουλέβα.
Διαδρομή δυτικά για Πρέσπες.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#906923 Ναι εχθές πήγαμε. Βόλτα στον ποταμό (έλος ήταν δεν είχε τρεχούμενο νερό), καφέ εκεί, πολύ ωραίο παγωτό Bueno χωρίς ζάχαρη στο Fresh, μπαχαρικά και πιπεροειδη από ένα μαγαζί πιο πάνω στην αγορά. Πήρα και ξινό νερό Φλωρίνης από το σούπερ, δεν έχω πιει ακόμη.

Αποπειράθηκα να πάω και στον Σταυρό που μου πρότεινε το gpt αλλά κάπου μλκστηκαν τα Maps και δεν το βρήκα ποτέ, δεν είδα και ταμπέλες.

Φαγητό στην Έδεσσα μετά από επίσκεψη στους καταρράκτες με το σπήλαιο. Κάτσαμε στο Ουσίες δίπλα σ ένα γήπεδο, δεν νομίζω να ήταν του Εδεσσαϊκού.

Το βράδυ έκλεισε με ζεστό μπάνιο στη τεχνητή πισίνα των Πόζαρ (αυτή πάνω πάνω) γιατί οι άλλες είχαν κόσμο και δεν είχαν φωτισμό. Άλλωστε προχθές είχαμε πάει στην #2 και χθες σε prive