Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#894844 Ο εν λόγω φορτιστής δείχνει σοβαρό μηχάνημα.
Εγκατέστησα και τα καλώδια και στα δύο αμάξια.Στο πούντο κατευθείαν στους πόλους,στο άστρα το αρνητικό το έβαλα στο σασί ώστε να περνάει απο τον αισθητήρα.Φορτίζει γρήγορα και την AGM την αναγνωρίζει αυτόματα.Επίσης μου έκανε εντύπωση ότι δεν σπινθηρίζει όταν βάζεις τις δαγκάνες στους πόλους.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#894846 Είναι πολύ καλός ποιοτικά, έχω κι εγώ τέτοιο από τότε που έμεινε στον δρόμο η σύζυγος με το μωρό από μπαταρία.

< >
Άβαταρ μέλους
By bill33
#899575 Mε πήρε χθες η :inlove: ότι το πούντο έμεινε απο μπαταρία,μια exide ήταν.Πρέπει να την είχαμε αλλάξει πριν 4 με 5 χρόνια.
Ήμουν Ελλάδα μέχρι πριν 10 μέρες και την έβαλα για φορτισμα αλλά κάτι δεν μου πήγαινε καλά,σαν να ζοριζόταν λίγο να πάρει μπροστά.Απο όταν έφυγα δεν το έβαλε μπροστά και τελικά τα εφτυσε.
Ξεκίνησα να της λέω πως να συνδέσει τον φορτιστή αλλά ..........."ναι καλά,θα την αλλάξεις όταν κατέβεις Ελλάδα,θα κυκλοφορώ με το άστρα" .
:s_drinks
Άβαταρ μέλους
By bill33
#902817 Αλλάχτηκε η μπαταρία ,έβαλα λίγο μεγαλύτερη που χώρεσε οριακά στην βάση.Βρήκα μαλλον και τον φταίχτη για την προηγούμενη.Το ραδιόφωνο ανάβει μόνο του.Σβήνεις κινητήρα βγάζεις κλειδί και σβήνει.Μετά απο λίγο το βρίσκεις αναμμένο.
Επαιξα με την ρυθμίσεις που έχει μπας και .......αλλά δεν.........οπότε έβγαλα την ασφάλεια και θα δούμε.Μπορεί να του αφήσω ένα cd μέσα που λένε ότι δεν το αφήνει να ανάβει μόνο του.
Το αστείο ειναι ότι πρέπει να βρω cd καθώς στο σπίτι δεν έχουμε ούτε ένα.Μονο κάτι dvd με δεδομένα.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
bill33 έγραψε:Το ραδιόφωνο ανάβει μόνο του.Σβήνεις κινητήρα βγάζεις κλειδί και σβήνει.Μετά απο λίγο το βρίσκεις αναμμένο.
Επαιξα με την ρυθμίσεις που έχει μπας και .......αλλά δεν.........οπότε έβγαλα την ασφάλεια και θα δούμε.

Δεν θέλεις CD, αγιασμό θέλεις. :help:

Γιατί τα πράγματα ξεκινάνε από το ραδιόφωνο...

μετά ανάβουν τα φώτα από μόνα τους...

Εικόνα

και πριν το καταλάβεις αρχίζει τις δολοφονίες...

Εικόνα

:lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By bill33
#902832 Χθες το βράδυ έβαλα τον noco σε repair mode στην παλιά μπαταρία , απλά για την εμπειρία καθώς δεν πρόκειται να την βάλω επάνω σε αμάξι.Τώρα που την κοίταξα έχει τελειώσει αλλά τα νούμερα δεν έχουν αλλάξει πολύ σύμφωνα με το τεστερ, έβγαλε κατι 20% SOH και 55% στο SOC .Τωρα την έβαλα να φορτίσει.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#906871 Η μπαταρία τα έπαιξε, ζήτω η νέα μπαταρία.
Από Αύγουστο 2014 (βρήκα και σχετική συζήτηση στο παλιό φόρουμ) μέχρι Αύγουστο 2026 είναι 12 χρόνια, δεν μπορώ να έχω παράπονο. Και έμενε και 5-8 μήνες αφόρτιστη (αποσυνδεμένη) κάθε χρόνο.
Η παλιά ήταν Bosch L5 (βαθειάς αποφόρτισης) 90Ah, η νέα Exide premium 100Ah. Ας ελπίσουμε να αντέχει στην αγρανάπαυση.
Η ακόμα πιο παλιά που είχε βάλει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ήταν Varta και είχε κρατήσει στα χέρια μου από το 2007-2014 (άρα τουλάχιστον 7 χρόνια).

Προσπάθησα να την ανοίξω να δω μήπως ήθελε απιονισμένο νερό όπως κάναμε παλιά αλλά γιοκ, δεν ανοίγουν εύκολα και δεν προβλέπεται.

O ένας έμπορας που πήγα αυτοπροσώπως μου λέει 150€ για μια κορεάτικη 74Ah. Και ο άλλος μου δίνει σε 74Ah την κορεάτικη 100€ και Exide 120€, ή σε 100Αh κορεάτικη 125€ και Exide 145€. Ο δεύτερος εξηγήθηκε καλύτερα και κέρδισε έναν ευχαριστημένο πελάτη. Ο πρώτος θα έχει το όνομά του λεκιασμένο.
Στον πρώτο ίσως το ότι πήγα εκεί πεζός τον έκανε να νιώσει ότι καίγομαι πιο πολύ, δεν ξέρω, ίσως ήθελε να αρχίσω τα παζάρια. Ο άλλος τηλεφωνικά ξεκάθαρος.
Και το ωραίο είναι ότι όλοι έρχονται σπίτι σου και στην βάζουν (παίρνουν και την παλιά για ανακύλκωση).