- 24 Αύγ 2026, 21:48
Η μπαταρία τα έπαιξε, ζήτω η νέα μπαταρία.
Από Αύγουστο 2014 (βρήκα και σχετική συζήτηση στο παλιό φόρουμ) μέχρι Αύγουστο 2026 είναι 12 χρόνια, δεν μπορώ να έχω παράπονο. Και έμενε και 5-8 μήνες αφόρτιστη (αποσυνδεμένη) κάθε χρόνο.
Η παλιά ήταν Bosch L5 (βαθειάς αποφόρτισης) 90Ah, η νέα Exide premium 100Ah. Ας ελπίσουμε να αντέχει στην αγρανάπαυση.
Η ακόμα πιο παλιά που είχε βάλει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ήταν Varta και είχε κρατήσει στα χέρια μου από το 2007-2014 (άρα τουλάχιστον 7 χρόνια).
Προσπάθησα να την ανοίξω να δω μήπως ήθελε απιονισμένο νερό όπως κάναμε παλιά αλλά γιοκ, δεν ανοίγουν εύκολα και δεν προβλέπεται.
O ένας έμπορας που πήγα αυτοπροσώπως μου λέει 150€ για μια κορεάτικη 74Ah. Και ο άλλος μου δίνει σε 74Ah την κορεάτικη 100€ και Exide 120€, ή σε 100Αh κορεάτικη 125€ και Exide 145€. Ο δεύτερος εξηγήθηκε καλύτερα και κέρδισε έναν ευχαριστημένο πελάτη. Ο πρώτος θα έχει το όνομά του λεκιασμένο.
Στον πρώτο ίσως το ότι πήγα εκεί πεζός τον έκανε να νιώσει ότι καίγομαι πιο πολύ, δεν ξέρω, ίσως ήθελε να αρχίσω τα παζάρια. Ο άλλος τηλεφωνικά ξεκάθαρος.
Και το ωραίο είναι ότι όλοι έρχονται σπίτι σου και στην βάζουν (παίρνουν και την παλιά για ανακύλκωση).
aka onyx !