Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#905231 Νομίζω το νόμιμο είναι μέχρι τα 1.6 που είναι υπερβολικά λίγο.
Στα 3 είναι και πάλι αρκετά φαγωμένα, αν μιλάμε για απόδοση στη βροχή.
Αν δεν τα έκανες ποτέ μπρος - πίσω και τα πίσω έχουν ακόμα αυλάκι και φρέσκια γόμα, αλλάζεις ζευγάρι.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Yugo_para_siempre έγραψε:Νομίζω το νόμιμο είναι μέχρι τα 1.6 που είναι υπερβολικά λίγο.
Στα 3 είναι και πάλι αρκετά φαγωμένα, αν μιλάμε για απόδοση στη βροχή.
Αν δεν τα έκανες ποτέ μπρος - πίσω και τα πίσω έχουν ακόμα αυλάκι και φρέσκια γόμα, αλλάζεις ζευγάρι.

Να σου πω την αληθεια ηθελα να τα κανω μπρος-πισω πριν κανενα 6μηνο. Αλλα εμπλεξα με τη μετακομιση και πηγαν ολα πισω. Τωρα ηδη εχω στο προγραμμα να κανω το μπρος-πισω τη Δευτερα και απο περιεργεια πηγα σημερα και τα μετρησα. Τα πισω λαστιχα εχουν περιππου 5mm ψωμι αλλα και αυτα γλυστρανε εδω και καιρο :(

Το αποκλειω να εχω την τετραδα για καμια 10αρια χιλιαδες χιλιομετρα ακομα, οποτε το πολυ να βγαλει καμια 30αρια χιλιαδες συνολικα :x
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
George_Prix έγραψε:
George_Prix έγραψε:Γ Α Μ Α Ν Ε

Michelin Pilot Sport 4 205/55 R16 91Y

20k km later εχω παλι μηδενικο κρατημα και τα λαστιχα ειναι για πεταμα :x

Εικόνα

Αν ημουν πλουσιος θα τα ειχα αλλαξει τα λαστιχα στις 15k km που ηταν η πρωτη φορα που σκεφτηκα "τα φαγαν τα ψωμια τους". Μια ζωη ολοκληρη ακουω να λενε οτι τους κρατανε τα λαστιχα για 30k-50k km και δεν το πιστευω πως ειναι δυνατον :dizzy:

Ξερει κανενας ποσα χιλιοστα ειναι το αυλακι σε λαστιχα φρεσκαδουρα? :hmmm:

Δεν έχεις κανέναν λόγο να τα αλλάξεις ακόμη, ΑΝ είναι φρέσκια η γόμα. Ίσα ίσα όσο κατεβαίνει η γόμα και το ελαστικό "χάνει" κάποια από τα μικρά αυλάκια, γίνεται πιο σλικ και πατάει καλύτερα.

Επίσης άλλαξε δύο μπροστινά μόνο, μην μπεις στον κόπο για μπρος πίσω.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#905235 Και τα δικά μου μισελέν σε φτηνή διάσταση δεν κράτησαν πολύ την τελευταία φορά. Ίσως έχουν κάνει αλλαγές στη σύνθεση της γόμας.
Άβαταρ μέλους
By GTS
Giuseppe Busso έγραψε:
George_Prix έγραψε:
George_Prix έγραψε:Γ Α Μ Α Ν Ε

Michelin Pilot Sport 4 205/55 R16 91Y

20k km later εχω παλι μηδενικο κρατημα και τα λαστιχα ειναι για πεταμα :x

Εικόνα

Αν ημουν πλουσιος θα τα ειχα αλλαξει τα λαστιχα στις 15k km που ηταν η πρωτη φορα που σκεφτηκα "τα φαγαν τα ψωμια τους". Μια ζωη ολοκληρη ακουω να λενε οτι τους κρατανε τα λαστιχα για 30k-50k km και δεν το πιστευω πως ειναι δυνατον :dizzy:

Ξερει κανενας ποσα χιλιοστα ειναι το αυλακι σε λαστιχα φρεσκαδουρα? :hmmm:

Δεν έχεις κανέναν λόγο να τα αλλάξεις ακόμη, ΑΝ είναι φρέσκια η γόμα. Ίσα ίσα όσο κατεβαίνει η γόμα και το ελαστικό "χάνει" κάποια από τα μικρά αυλάκια, γίνεται πιο σλικ και πατάει καλύτερα.

Επίσης άλλαξε δύο μπροστινά μόνο, μην μπεις στον κόπο για μπρος πίσω.

Kαι εγώ αυτό λέω το βάθος στα αυλάκια ναι για να φεύγουν τα νερά της βροχής αλλά τώρα καλοκαίρι είναι σπάνιες. Αν τύχη και βρέξει απλά προσεχείς πολύ κόβεις ταχύτητα. Μέχρι τον χειμώνα τα κρατάς άνετα.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
GTS έγραψε:
Kαι εγώ αυτό λέω το βάθος στα αυλάκια ναι για να φεύγουν τα νερά της βροχής αλλά τώρα καλοκαίρι είναι σπάνιες. Αν τύχη και βρέξει απλά προσεχείς πολύ κόβεις ταχύτητα. Μέχρι τον χειμώνα τα κρατάς άνετα.

Αυτό ακριβώς.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#905238 Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες παιδες :s_smile

Πανε πολλααααααααα χρονια απο την τελευταια φορα που θελησα να αποδειξω στον εαυτο μου οτι "το εχω" με τη βροχη. Απο οταν σιγουρευτηκα οτι δεν εχω κανενα οδηγικο κουσουρι στο βρεγμενο, προτιμω να πηγαινω σαν κοτα οταν βρεχει γιατι αυξανονται πολυ οι πιθανοτητες να γινει το κακο :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#905241 Νομίζω κάποιο όριο είναι το 1,6mm αλλά για φίλους της οδήγησης συνιστώνται σαν ελάχιστο τα 3,0mm.
Βέβαια αυτό έχει να κάνει κυρίως με συμπεριφορά σε βροχή. Στην Ελλάδα το πρόβλημα είναι ότι το λάστιχο ξεραίνεται. Καμιά φορά μια δόση επιθετικής οδήγησης σε άγρια επιφάνεια γδέρνει την επιφανειακή στιβάδα, αποκαλύπτεται λάστιχο από κάτω πιο μαλακό και ανανεώνει το λάστιχο.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
sknipper έγραψε:Καμιά φορά μια δόση επιθετικής οδήγησης σε άγρια επιφάνεια γδέρνει την επιφανειακή στιβάδα, αποκαλύπτεται λάστιχο από κάτω πιο μαλακό και ανανεώνει το λάστιχο.

Εδω σε δρομους σαπουνι τα ξεπαρταλιασα και τα εφτασα στα 3 χιλιοστα. Αν με βαλεις και το στριψω σε καλη ασφαλτο, σε λιγη ωρα δε θα εχει μεινει καθολου λαστιχο και θα πηγαινω με τις ζαντες :shifty:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#905245 Τα λάστιχα με μαλακό πέλμα δεν κρατάνε πολύ. Ειδικά αν τα οδηγείς όπως πρέπει.
Δεν λέω να τα ξεφυτιλιάσεις απλά λίγο για γκρατζουνιστούν. Το κάνεις σαν τελευταία ευκαιρία μπας και βελτιωθούν λίγο πριν τα αλλάξεις για να καθυστερήσεις την αλλαγή.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
sknipper έγραψε:Τα λάστιχα με μαλακό πέλμα δεν κρατάνε πολύ. Ειδικά αν τα οδηγείς όπως πρέπει.
Δεν λέω να τα ξεφυτιλιάσεις απλά λίγο για γκρατζουνιστούν. Το κάνεις σαν τελευταία ευκαιρία μπας και βελτιωθούν λίγο πριν τα αλλάξεις για να καθυστερήσεις την αλλαγή.

Για να βρω καλη ασφαλτο εδω κοντα, πρεπει να περιμενω μεχρι τις επομενες δημοτικες εκλογες. Λιγους μηνες πριν τις εκλογες, ειναι η μονη μας ελπιδα να φτιαξουν κανενα δρομο προσπαθωντας να τσιμπησουν κανενα ψηφαλακι :s_mad
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
sknipper έγραψε:Δεν είναι το ίδιο αλλά ίσως σε κανέναν ομαλό χωματόδρομο;

Χωματοδρομο? Οδηγος αγωνων ΠΙΣΤΑΣ ειμαι :rtfm:

Περα απο την πλακα, δε νομιζω οτι σωζονται με τιποτα αυτα τα λαστιχα. Και σε δρομο με κρατημα το εχω στριψει και δεν ειδα διαφορα μετα. Λογικα εχουν ξεραθει. Τα ειχα βαλει πριν 2.5 χρονια. Πριν κανενα εξαμηνο που πρωτοσκεφτηκα "box box box" ηταν 2 ετων με 16 χιλιαδες χιλιομετρα. Εχει λογικη να ηταν απο τοτε ξεραμενα? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
George_Prix έγραψε:...δε νομιζω οτι σωζονται με τιποτα αυτα τα λαστιχα. Και σε δρομο με κρατημα το εχω στριψει και δεν ειδα διαφορα μετα. Λογικα εχουν ξεραθει. Τα ειχα βαλει πριν 2.5 χρονια. Πριν κανενα εξαμηνο που πρωτοσκεφτηκα "box box box" ηταν 2 ετων με 16 χιλιαδες χιλιομετρα. Εχει λογικη να ηταν απο τοτε ξεραμενα? :hmmm:
Θυμάμαι παλιά που έκανα χλμ είχα καταλήξει ότι 2,5 χρόνια είναι καλά τα λάστιχα, μετά δεν είναι τα ίδια, αρχίζεις να τα έχεις μια έννοια και δεν είναι θέμα χλμ.
Βέβαια όταν απέκτησα κλειστό υπόγειο γκαράζ που ο ήλιος δεν τα βλέπει τα λάστιχα και οι θερμοκρασίες είναι κάπως δροσερές είδα ότι κρατάνε παραπάνω αλλά στο μεταξύ δεν τα κυκλοφορούσα και πολύ οπότε δεν μπορώ να πω...