Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By NiTse
#902250 Το yaris cross το είδε η σύζυγος στατικά και μου είπε μην το οδηγήσεις καν, μην τυχόν μας αρέσει :lol: δεν υπάρχει περίπτωση να στριμωχτούμε τόσο όσο καλό και να είναι (είπε).
Κατά τα άλλα οδήγησα χθες το πρώτο από τα υποψήφια το Puma. Το είχα πάρει και πριν τρία χρόνια το προfacelift ως αυτοκίνητο αντικατάστασης για μια ημέρα (εκείνο ήταν το st line X, χειροκίνητο με 18αρες). Αυτό που είχα επισημάνει τότε ως μοναδικό χτυπητό μειονέκτημα ήταν η κάπως μέτρια ποιότητα κύλισης και ο θόρυβος που έβαζε στην καμπίνα. Τώρα δεν ξέρω αν βελτίωσαν κάτι ή απλά επειδή οδήγησα αυτόματο, με 17αρες και όχι τις αναρτήσεις του ST μου φάνηκε σαφώς πιο ήσυχο.
Η σύζυγος βέβαια που καθόταν στο πίσω κάθισμα είπε ότι είχε λίγο φασαρία. Επίσης στη Μουδανίων όταν το πήγα για λίγο μέχρι τα 130 έδειχνε την ταχύτητά του. Κατά τα άλλα ωραίο αυτοκίνητο με πλήρη εξοπλισμό, αξιοπρεπές χρηματοδοτικό και καλή τελική τιμή με μειονέκτημα τους χώρους για τους πίσω επιβάτες (και τα γαμωταμπούρα πίσω). Εικάζω ότι θα μείνει μέχρι τέλους στα δύο, τρία τελικά υποψήφια.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#902258 Δεν θυμάμαι αν αναφέρθηκε.
MG HS hybrid+...;;;
Κάπου 200 υβριδικά άλογα, μπόλικος εξοπλισμός, χώροι καλοί κάπου στα 25κ.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
edmond έγραψε:MG HS hybrid+...;;;.

Το θέμα για οικιακές συσκευές είναι αλλού, κύριος. Εδώ μιλάμε για αυτοκίνητα. :rtfm:

ΥΓ: η επιλογή είναι υποχρεωτικά ανάμεσα σε καινούρια μοντέλα; Καλύτερη λύση είναι μεταχειρισμένο C-HR.
Άβαταρ μέλους
By bebes
edmond έγραψε:Δεν θυμάμαι αν αναφέρθηκε.
MG HS hybrid+...;;;
Κάπου 200 υβριδικά άλογα, μπόλικος εξοπλισμός, χώροι καλοί κάπου στα 25κ.

Tο ειδα. Εχει καλο εσωτερικο σε σχεση με πολλά άλλα αυτοκινητα πιο γνωστων κατασκευαστών, αλλά:
Αγνωστος κινητηρας. Μπορει να ειναι ο καλυτερος, μπορει και ο χειρότερος. Στο σερβις της εταιριας πάντως "δεν τον ήξεραν".
Στη δοκιμη που εκανε γνωστος μου, "μούγκριζε" δυνατα στις επιταχύνσεις, ενω στα 130 ειχε εντονο αεροδυναμικο θόρυβο (αυτο εξακριβωνεται ευκολα με ενα τεστ ντράιβ).
Μου εκανε κακη εντυπωση που δεν ειχε θηκες στις πλάτες των καθισμάτων και φως καμπίνας για τους πίσω. Μικρα θα πείτε, αλλά...
Αν ειναι να δωσεις 24+ χιλιαρικα γι'αυτο, παιρνεις το Captur με 25
Άβαταρ μέλους
By markvag
Zorz έγραψε:
ΥΓ: η επιλογή είναι υποχρεωτικά ανάμεσα σε καινούρια μοντέλα; Καλύτερη λύση είναι μεταχειρισμένο C-HR.

Καλά, με 25Κ βρίσκεις εξαιρετικά μεταχειρισμένα, με ελάχιστα χλμ! Όχι μόνο CHR.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#902301 Chr μτχ πάντως με 25κ δεν βρίσκεις ακριβώς, για το καινούργιο μοντέλο πάντα μιλάμε έτσι;
Στα 26-27 κάτι αρχίζουμε και βλέπουμε.
Αυτά από Β. Ελλάδα
Άβαταρ μέλους
By alexm
#902321 αμα πας σε τσιν τσαν τσον έχει και το cherry tiggo 4 με 23 χιλιαρικα η 25 αν το θες φουλ εξτρα. Δινει και 12 χρονια εγγυηση βλεπω.

Επισης νομιζω οτι είδα το kona hybrid λιγο κατω απο 27000 καινουργιο
Άβαταρ μέλους
By NiTse
#902323 Σε κινέζικα δεν κοιτάμε. Πήραμε και την απόφαση να αποκλείσουμε όλες τις παραλλαγές της Stellantis με τον υβριδικό 1,2 και τα 110/ 145 άλογα. Οπότε ουσιαστικά αυτά που μένουν είναι το puma, το juke και το kamiq ως επικρατέστερα. Το Yaris cross παρότι είπαμε αρχικά όχι, δεν μπορώ να το αποκλείσω αν δεν το οδηγήσω (έκλεισα ραντεβού το Σάββατο). Το Juke θα το οδηγήσω αύριο και μένει και το Kamiq για το οποίο όμως δεν υπάρχει διαθέσιμο test drive σε αυτόματο μόνο σε χειροκίνητο. (Παρεμπιπτόντως στην Θεσσαλονίκη Skoda έχει μείνει μόνο μια η Viocar, ο Κατάκης που την είχε τόσα χρόνια την άφησε πριν λίγους μήνες δεν ξέρω αν αυτό είναι θέμα). Στην VW το Τ cross είναι εκτός μπάτζετ, ενώ το Taigo μας φάνηκε υπερβολικά στενό, στενάχωρο (ειδικά εφόσον υπάρχει και η εναλλακτική από το Kamiq). To Xceed πήγα και το είδα, αλλά μάλλον απορρίπτεται χωρίς test drive λόγω χώρου αποσκευών. Οι Κορεάτες αν έχω καταλάβει καλά ανακοινώνουν μάλλον σαν χωρητικότητα την μέγιστη δυνατή στην έκδοση την απλή της βενζίνης. Όταν ανοίγεις όμως το χώρο αποσκευών στις εκδόσεις 48V αυτός είναι αρκετά μικρότερος, και μου το επιβεβαίωσε και ο πωλητής δηλαδή στο ΚΙΑ είναι στα 386 λίτρα. Και δεν είναι μόνο αυτό, το σχήμα του είναι σαν ένα μεγάλο συρτάρι είναι βασικά το πιο ρηχό πορτ μπαγκαζ που έχω δει. Πιστεύω αφού οδηγήσω και Juke, Yaris, Kamiq έστω και χειροκίνητο θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα.
Τελευταία επεξεργασία από NiTse και 26 Φεβ 2026, 14:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By bebes
#903422 To Subaru βγήκε στον δρόμο :metalo:
Ολος ο κινητήρας ειναι ουσιαστικά καινούριος, μιας και εκτός απο το μπλόκ αλλάχτηκαν οι βαλβίδες, ολα τα κινουμενα μερη της τουρμίνας, τριφτηκαν και καθαριστρηκαν ολα τα μεταλα, καταλύτης, Dpf, egr...
Αλλάχτηκε το βολάν και ο δίσκος, οπότε σε συνδυασμο με το οτι είχα να το οδηγήσω 3 μήνες, ειναι πραγματικα σαν να εχω καινουριο αυτοκίνητο. Ολα τα χειριστήρια ειναι πιο μαλακά απ οσο τα θυμόμουν, ενω το κροταλισμα του κινητήρα ειναι αισθητα πιο ήσυχο.
Ανακάλυψα επίσης, οτι το ντεπόζιτο το ειχα αφήσει σχεδόν γεματο :lol:

Αντε να κανουμε καμια μεγαλη βολτα να δουμε και πως παει σε πραγματικές συνθηκες

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
bebes έγραψε:To Subaru βγήκε στον δρόμο :metalo:

Καλό στρώσιμο να έχεις τώρα. Ακολούθησες την πιο σωστή επιλογή. Πάντα η πρόταση του Busso είναι η σωστή. Το ξέρετε δεκαετίες τώρα. :inlove: :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#903426 Καλοταξιδο να ειναι χωρις αλλα θεματα για πολλα πολλα χιλιομετρα ! :metalo: