Διονύσης Σαββόπουλος: Στα πάντα του ψεύτικος
Ο Σαββόπουλος έχει στήσει μια ολόκληρη περσόνα πάνω στην κλοπή, η οποία είναι και το μόνο πράγμα στον κόσμο στο οποίο φαίνεται να έχει ταλέντο. Κλέβει τα πάντα. Το ντύσιμο, οι δηλώσεις, τα εξώφυλλα των δίσκων, τα σαρδάμ, οι αυτοσαρκασμοί, τίποτα επάνω του δεν είναι δικό του.
Όλη την παρουσία του ο Σαββόπουλος την έχει στήσει πάνω στον Ντάλλα. Το μούσι, τις τιράντες, τα σκουφιά, τα ταμπούρλα που βαράει στις συναυλίες, όλα μα όλα είναι από εκεί. Ως εδώ πρόκειται για μια απλή μίμηση. Όταν όμως ο Λούτσιο Ντάλλα απόφάσισε για λόγους προβοκάτσιας να κουρευτεί και να ξυριστεί, ο Σαββόπουλος έκανε το ίδιο ακριβώς: κουρεύτηκε και ξυρίστηκε. Κι όταν ο Ντάλλα επέστρεψε στο παλιό του στυλ, ο Σαββόπουλος έκανε το ίδιο.
https://3pointmagazine.gr/dionysis-savv ... index.html
Ούτε σοβαρός μαέστρος ήταν προφανώς, ούτε συγκρίνεται με τους μεγάλους του ελληνικού τραγουδιού, αλλά το μουσικό του μέγεθος και η προσφορά του νομίζω παραμένει πολύ σημαντική.
Η αντιγραφή είναι στη φύση της ποπ μουσικής,όλοι παίζουν στις ίδιες συγχορδίες εξάλλου, αναπόφευκτο να συμβεί.
Επίσης τον Ντύλαν τον αντέγραψε όλος ο πλανήτης,όχι μόνον ο Σαββόπουλος.
..............
Oh, simple thing, where have you gone?
I'm getting old and I need something to rely on
So tell me when you're gonna let me in
I'm getting tired and I need somewhere to begin
....................
Το προηγούμενο πάντα είναι στο μυαλό μου μαζί με αυτό. Και τα δύο τα έμαθα από τη γυναίκα μου. Το παρόν μας θυμίζει και το πως γνωριστήκαμε.
My Flickr