Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#900862 Συνέπεσε η τότε αγορά του Kia με πολλές αλλαγές παράλληλα στην καθημερινότητά μου. Ήταν ένα μεταβατικό στάδιο και υπήρχε και μία πίεση χρόνου από την ανασφάλεια που μου προκαλούσε το Bmw που είχα τότε.

Οπότε εγινε περισσότερο μία αγορά να πάρω κάτι να τελειώσω με το Bmw, παρά μία αγορά που κλικαρε 100% τα θέλω μου (που κακά τα ψέματα, σε αυτό το Budget κανένα αυτοκίνητο δεν τα κλικάρει).

Μη παρεξηγηθώ, είναι ένα υπερτίμιο και αξιόλογο αυτοκίνητο το XCeed, αλλά έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που μέσα στην καθημερινότητα με κάνουν να νιώθω ότι δεν οδηγώ κάτι σύγχρονο, ειδικά το διπλοσύμπλεκτό του είναι downgrade μετά το ZF8 που είχα στη Bmw και στο καθημερινό commuting μου κακοφαίνεται. Δεν έχει κάποιο ερωτεύσιμο χαρακτηριστικό και είμαι μάλλον πολύ νέος για να κινούμαι με τόσο soccer mom car. :lol:

Έτυχε όλους αυτούς τους μήνες και ξαναοδήγησα μερικές φορές είτε full hybrid είτε αμιγώς ηλεκτρικό και μέσα στην πόλη αυτό το "ξεπέταγμα" που σου δίνει η μπαταρία δεν συγκρίνεται με τίποτα, οπότε άρχισα να μπαίνω στο xceed και να μη την παλεύω που πάει π.χ. να κάνει εκκίνηση με δευτέρα ταχύτητα όταν κάνεις crawling προς ένα stop ή μετά από ένα φανάρι. :rant:
Είναι και η ΚΙΑ που αλλάζει κάθε 5 μήνες τη γκάμα της και δε ξέρω αύριο μεθαύριο τι αξία θα έχει αυτό που αγόρασα 8 μήνες πριν, οπότε ίσως αν το επιτρέψουν οι συνθήκες να πάω για αλλαγή.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#904511 Συνεχίζουμε το Σίριαλ.

Προέκυψε μία ευκαιρία με ένα XC40 T5 PHEV του 20 σε πολύ καλή τιμή με 39.000 χλμ και επανήλθαν ιδέες για διώξιμο του Xceed. Άρα επανήλθαν οι αναζητήσεις στο car.gr για ό,τι κινείται σε 4 ρόδες :lol:

Ωριμάζοντας οι σκέψεις, διάβασα γενικά αρκετή γκρίνια για την αξιοπιστία τους και έβαλα λίγο φρένο (ξανά) στις αναζητήσεις.

Ταυτόχρονα έχω βρει κάτι cooper s του 11-12 με χαμηλά χλμ, κάτι Miata NC, τα γνωστά που έχουν ξανασυζητηθεί. :ninja:

Το Kia έχει ως μόνο του υπέρ το ότι τρέχει η εγγυησή του, κατά τ' άλλα η καθημερινότητα μαζί του δεν είναι όσο ευχάριστη θα ήθελα, ούτε ιδιαίτερα οικονομικό αποδεικνύεται, γενικά δεν νιώθω ποτέ ότι πήρα πίσω ποιοτικά τα χρήματα που ξόδεψα. Είναι ένα ΟΚ όχημα που δε ξεχωρίζει σε κανέναν τομέα.

Με αφορμή αυτή την αγορά, κατέληξα πως τελικά θέλω έστω κάπου να ξεχωρίζει ό,τι οδηγώ. Θες από εμφάνιση, θες από οικονομία, θες από λίγο πριμιουμίλα, θές από ένα τσικ ηλεκτροκίνηση , από δύναμη/sportiness ? Να έχω έναν έξτρα λόγο να μπω να το οδηγήσω, όποιος και αν είναι αυτός.

To ερώτημα, δαπανούμε ένα Χ ποσό για κάτι διασκεδαστικό ως 2ο και μένουμε στη σιγουριά και την εγγύηση του kia ή δίνουμε αυτά τα χρήματα μαζί με πώληση του Kia και πάμε σε κάτι premium ή κανά τεσλα?
Άβαταρ μέλους
By Scotch
socratesn έγραψε:ή κανά τεσλα?

Μας κράτησες σε αγωνία σε όλο το κείμενο για να πετάξεις τη λύση στο τέλος. Tesla φυσικά... όλα τα άλλα που γράφεις είναι ημίμετρα για να νιώθεις ότι "ψάχνεσαι" ενώ ξέρεις τι πρέπει να κάνεις! :s_biggrin :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#904522 Θα χαθούν χρήματα σε κάθε περίπτωση. Δεν βλέπω πάντως τι κακό έχει το Xceed. Σίγουρα κάτι παλιά Mini είναι εγγύηση ταλαιπωρίας και θα τα προτιμούσα μόνον αν ήθελα να μπαινοβγαίνω στσ συνεργεία.
Το XC40 είναι ωραίο αμάξι, θα με έτρωγε το χέρι μου.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#904524 Mini better stay away.
Το xceed το εκτιμώ τα μάλα αλλά δικιά σου είναι η τσέπη και τα γούστα.
Έτσι όπως το θέτεις, το τεσλα τικάρει κάποια κουτάκια, ακόμα και οι ψυχολόγοι λένε πως σε ότι έχεις κατασταλάξει το πλασάρεις στο τέλος αφήνοντας όλο το προηγούμενο...λογίδριο :lol: για να καλύψεις τα ίχνη σου :lol:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#904527 Απο αυτα που γραφεις το Τεσλα μοιαζει πιο λογικο. Καινουργιο "φρουτο" ειναι, αξιοπιστο λενε οτι ειναι ( λογικο δεν εχει ΜΕΚ, κιβωτιο, ψυγειο, κλπ ), οδηγοκεντρικο ειναι, διαφορετικο σιγουρα ειναι.

Αν δεν σε ενοχλει το μεγεθος του και το υψος του απο το εδαφος, που το κανει σημαντικο το μεγαλο του μεταξονιο, μιας και εισαι τυπος που μπαινει και σε δρομους οχι τοσο καλους, βουρ στον πατσα
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#904529 Λεφτά χάθηκαν απ' τη στιγμή που εγώ το πήρα 27Κ και σήμερα βλέπω διαφήμιση ότι καινούριο πωλείται 22.390 (με άλλο μοτέρ, οκ, αλλά παραμένει tough sell :lol: ). Μπορώ να πω πως ένα από τα πράγματα που με χαλάνε, ήταν και αυτό, δεδομένου ότι δε το πήρα και για μία ζωή. Σαν αυτοκίνητο του έχουν αλλάξει στο life cycle του μοτέρ και εξοπλισμούς 15 φορές, γενικά λίγο cheap κατάσταση οι κορεάτες και σε αυτό το θέμα.

Το Volvo θα το δω το Σάββατο από κοντά και θα το οδηγήσω, tesla έχω οδηγήσει αρκετά, μάλλον εκεί θα καταλήξω αργά ή γρήγορα στο μέλλον, αλλά μάλλον δεν είμαι έτοιμος ακόμα.

Τα υπόλοιπα suvάκια ως τα 30.000€ δε μπορώ ούτε να τα βλέπω πια και είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα μ αφήσουν με τη γεύση μετριότητας που με άφησε και το Xceed
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#904532 Κάτι που να ξεχωρίζει και να θέλει να οδηγάει. Το Τεσλα προσφέρει ευκολίες, χώρους και γκάζια και δύσκολα θα μετανιώσεις. Αλλά είναι μεγάλο βαρύ και όχι σπορτίφ. Ανάλογα με ηλικία και ανάγκες ίσως θέλει να καθυστερήσει την Τεσλοποίησή του...
Οπότε αν αφήσουμε έξω το MX5 που πάντα κερδίζει αλλά δεν έχει καν αναφερθεί με πιθανά μειονεκτήματα τις 2 θέσεις και τους χώρους ίσως κάτι ενδιαφέρον και σχετικά αξιόπιστο είναι το Toyota GT86, όχι του 2013 και καλύτερα από το facelift του 2017 και μετά. Λίγο παραπάνω χώροι... Αλλά θα πρέπει να το βρει και δεν ξέρω πόσο κάνει.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#907457 Κάπου τον Ιούνιο αποχωρίστηκα το KIA με αρκετή χαρά που φεύγει :lol:

Εξυπηρέτησε τους σκοπούς του για 13 μήνες, μου επέτρεψε λίγο να ξεπεράσω το σοκ της συναναστροφής με συνεργεία και προβλήματα μετά την 116, αλλά δεν ήταν ούτε ερωτεύσιμο, ούτε αντάξιο των χρηματων που κόστισε όταν το πήρα (περί τα 27.500€). Κατά τη γνώμη μου.

Εικόνα
Γράψαμε 13.500 χλμ μαζί, δε θα πω απροβλημάτιστα, αλλά ό,τι προέκυψε καλύφθηκε -με μεγάλη αναμονή για ανταλλακτικά- από την εγγύηση. Anyway, δεν πήγαινε το μεταξύ μας, ακόμα και ένα MPV Πολυμορφικό να αγοράσει κανείς θεωρώ πως πρέπει να υπάρχει ένας μικρός "έρωτας" με αυτό που οδηγούμε και το συγκεκριμένο πέραν της τιμιότητας του δεν με γοήτευσε ποτέ. Ελπίζω ο επόμενος κάτοχος να το χαρεί για αυτό που είναι.

Εγώ μένοντας χωρίς αυτοκίνητο και κυρίως έχοντας πάρει τα μαθήματά μου από το τι πραγματικά χρειάζομαι και τι όχι από ένα σύγχρονο αυτοκίνητο άρχισα να shortlistάρω εκ νέου τις επιλογές μου, με γνώμονα τον όσο καλύτερο εξοπλισμό, τα όσο λιγότερα χιλιόμετρα και κάτι πιο "ξεχωριστό" από το kia σε έστω έναν τομέα.

Μη τα πολυλογώ,αρχικά ασχολήθηκα κυρίως με XC40 Plug-in γιατί πάντα μου άρεσε εμφανισιακά και ήθελα σιγά σιγά να "εξηλεκτριστώ", αλλά έτυχε στο 3μηνο της έρευνάς μου να μη βρίσκω καλές αναλογίες τιμής/χιλιομέτρων.
Μετά πέρασα (ευτυχώς όχι για πολύ) από το σενάριο X2 (F39) / X1 (F41) 25e - Plug in και αυτά, αλλά δεν. Λίγα Formentor, κάποια Q3 τα τσέκαρα, αλλά παραμένουν ακριβά αναλογικά με την αρχική τους τιμή και δυσκολευόμουν να δικαιολογήσω τα χρήματά τους ως μτχ.

Εν τέλει, με το πέρασμα των μηνών, όταν πια δεν πήγαινε άλλο να μένω χωρίς όχημα οι 2 πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις που συναντούσα ήταν η νέα 120i και τα διάφορα Countryman νέας γενιάς (γυμνά από εξοπλισμό στην πλειονότητά τους). Κάπου στην πορεία μπήκαν σφήνα ορισμένα CHR που παίζαν σε καλές εκδόσεις κάτω από τα 27Κ, αλλά όσο τα έκανα test drive τόσο γέμιζα με βεβαιότητα ότι θα ξενερώσω όπως με το KIA.

Την 120i την οδήγησα, την ξαναοδήγησα, αλλά οδηγικά ήταν σαν ένα χαμηλότερο xceed, δεν είχε ούτε την ποιότητα, ούτε το πάτημα που περιμένεις από τη μάρκα. Ίσως είχα και εγώ περισσότερες προσδοκίες, ίσως το μυαλό μου δε μπορεί να συμβαδίσει με το Concept μπροστοκίνητο Bmw.Προσθέστε σ αυτό πως είχα καλομάθει από το ύψος του Xceed και θεώρησα πως στην καθημερινότητα θα με ξενερώσει η 1, κατέληξα πως το Countryman σε ίδια ή λιγότερα χρήματα από τη σειρά 1 , είναι δικαιότερο deal.

Κάπου εκεί άρχισα να συγκεντρώνω Countrymans (2 βασικής έκδοσης σε αντιπροσωπεία - 1 σχεδόν full extra σε ιδιώτη) που μου άρεσαν και αποφάσισα να κατέβω Αθήνα και να αγοράσω όποιο μου φαινόταν τιμιότερη πρόταση.
Εν τέλει αγοράστηκε του ιδιώτη, αφού του έκανα πλήρη γραπτό έλεγχο στο Σπανό και σε φανοποιείο (μέχρι και ένα carvertical του τράβηξα :lol: ). Τέλος πάντων ήταν ο συνδυασμός ιδιοκτήτη και κατάστασης οχήματος που πραγματικά πετυχαίνεις σπάνια, οπότε έκανε μπαμ ότι ήταν καλή περίπτωση αλλά εγώ όφειλα να το ψάξω με κάθε μέσο.

Είναι του 01/2025 , 1.5 Mhev, με λίγο υπόλοιπο εγγύησης, τετραψήφια χιλιόμετρα (9.000 κάτι), Panorama, θερμαινόμενα τιμόνι/θέσεις , HUD, αυτόματο παρκάρισμα, acc, κρυφούς φωτισμούς, τα "σωστά" full led μπρος πίσω κ.α. Mόνο Harman Kardon δεν έχει, παρότι στο πακέτο που φοράει τα MY26 περιλαμβάνουν και το HK.

Ακόμα δεν έχουμε κλείσει μήνα, αλλά δεν έχω να του προσάψω αρνητικά.
Καίει λιγότερο από τι Kia ενώ έχει περισσότερη δύναμη, στο δρόμο , είτε σε στροφές είτε σε ηχομόνωση δε συγκρίνονται, ο εξοπλισμός του έχει τα πάντα και γενικά σου δίνει την αίσθηση ενός πιο ακριβού αυτοκινήτου. Στο θέμα χώρων είναι τρομερά ευάερο και με 4 άτομα ταξιδεύεις πολύ άνετα. Στο κια δεν μου είπε κανείς κάτι θετικο, σ αυτό όποιος μπαίνει πίσω ενθουσιάζεται :lol:

Τα λέμε ξανά - ελπίζω - σε όχι λιγότερο από 4 χρόνια σ αυτο το topic :lol:
Άβαταρ μέλους
By glf
#907486 Μου κάνει εντύπωση που χρειάστηκε και τo KIA το.. ανταλλακτικό του στους 13 μήνες στα 13.000 χλμ.
Τι έπαθε;

Και αυτό είναι που μου κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση στο Renault EV που πήρα. Έχει φτάσει 144.000χλμ και ακόμα δεν έχει ζητήσει τίποτα. Γαλλικό ηλεκτρικό ακούει ο άλλος και αρχίζει τα πειράγματα. Και όμως..

Άμα είναι να έρθεις προς τα δω πες να βρεθούμε Μεταξά να στρίψουμε παρέα :metalo: