Forum για τη Formula 1
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#896809 https://www.sport24.gr/auto24/motorspor ... -ollandos/

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
EDDIE_147 έγραψε:https://www.sport24.gr/auto24/motorsports/ti-isxiei-sxetika-me-to-endiaferon-tis-ferrari-gia-to-ferstapen-poion-oro-thetei-o-ollandos/

Το παρακατω μου διεφυγε. Τι ακριβως παιχτηκε? :hmmm:

Πιστεύω πως η Ferrari προσπαθεί, άλλωστε είδαμε και το ατυχές σχόλιο του Τότο Βολφ προς τους οδηγούς του στο τέλος του αγώνα στη Μόντσα, ενώ και πάλι αποθέωσε τον Φερστάπεν.
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#897223 https://www.motorsport.com/f1/news/alex ... /10764047/
Ο Dunne λογικά φεύγει από την F2 προς F1. Το θέμα είναι προς πού. Λογικά Racing Bulls, αν και κάποιοι λένε και για Alpine. H McLaren δεν έχει θέση για νέους οδηγούς.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#897407 Μιλάει για διαφορετικά στυλ οδήγησης που εξηγεί γιατί ο Λούις δεν τα πάει καλά τα τελευταία χρόνια, γιατί ο Περέζ ήταν καλός σε κάποιες πίστες ή γιατί ο Ρικάρντο δεν τα πήγε καλά με τα αυτοκίνητα μετά τη RedBull.

Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#897422 Δεν είδα το βίντεο.

Αλλά όσον αφορά το Ρικιάρντο.
Γνώμη μου είναι ότι στη Ρενώ τα πήγε μια χαρά.

Μέχρι τη μέση της πρώτης σεζόν, το 2019, είχε δείξει καλή ταχύτητα, απλά παλεύοντας με υπερβάλλοντα ζήλο για πιο πίσω θέσεις από αυτές που ήταν συνηθισμένος, είχε κάποια περιστατικά που του στέρησαν βαθμούς.
Σε κάθε περίπτωση κέρδισε σχετικά άνετα τον πάντα καλό και ταχύ Χουλκ που ήταν ήδη στην ομάδα άρα και πιο εξοικειωμένος.

Στη 2η σεζόν, το 2020, έκανε μια πραγματικά πολύ καλή σεζόν, με δύο πόντιουμ και σχεδόν νταμπλ σκορ τον Οκόν...

Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά γιατί έχει μείνει το πέρασμα του από τη Ρενώ ως μέτριο.
Ήταν μια χαρά.

Μετά, στη Μακλάρεν, ήρθε ίσως η πιο απροσδόκητη κατάρρευση που έχουμε δει αν όχι έβερ, σίγουρα σε διάστημα πολλών ετών.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#897636 Εχει σπασει ολα τα ρεκορ σπαμμαρισματος το formula1.com εδω και καιρο. ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που θα το επισκεπτω, μου πεταει αναδυομενο παραθυρο για να πουλησει εισιτηρια, το οποιο πρεπει να κλεισω για να συνεχισω την επισκεψη μου. Ακομα και καποιο αρθρο απο το site να προσπαθησω να ανοιξω στη συνεχεια, παλι πεταει το ιδιο αναδυομενο παραθυρο :dizzy:

btw εχω και το addblock plus περασμενο στο firefox αλλα δεν τα σταματαει τιποτα τα Αμερικανακια της Λιμπερτυ :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
George_Prix έγραψε:Εχει σπασει ολα τα ρεκορ σπαμμαρισματος το formula1.com εδω και καιρο. ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που θα το επισκεπτω, μου πεταει αναδυομενο παραθυρο για να πουλησει εισιτηρια, το οποιο πρεπει να κλεισω για να συνεχισω την επισκεψη μου. Ακομα και καποιο αρθρο απο το site να προσπαθησω να ανοιξω στη συνεχεια, παλι πεταει το ιδιο αναδυομενο παραθυρο :dizzy:

btw εχω και το addblock plus περασμενο στο firefox αλλα δεν τα σταματαει τιποτα τα Αμερικανακια της Λιμπερτυ :thumbsdown:

Σε Chrome με Adblock Plus και Adblocker Ultimate (free add-ons από το store και τα δύο) δεν μου βγάζει τίποτα ενοχλητικό σε υπολογιστή με Win 7.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
REALZEUS έγραψε:Σε Chrome με Adblock Plus και Adblocker Ultimate (free add-ons από το store και τα δύο) δεν μου βγάζει τίποτα ενοχλητικό σε υπολογιστή με Win 7.

AYTH ηταν η λυση του προβληματος τελικα, το οποιο υπαρχει και για Firefox :s_howdy

ripper έγραψε:Βάλε την εφαρμογή μωρέ, πολύ σπάνια μπαίνω από browser πλέον.

Την εφαρμογη F1 την εχω στο τηλεφωνο οπως και την F1 TV. Αλλα ειμαι PC guy και στην καθημερινη αναγνωση sites οπως και στην παρακολουθηση των αγωνων. Σαν το 32" 4k μονιτορ δεν εχει, ειδικα για παππουδια με πρεσβυωπια σαν εμενα :shifty:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
George_Prix έγραψε:AYTH ηταν η λυση του προβληματος τελικα, το οποιο υπαρχει και για Firefox

:thumbsup: Επειδή διαβάζω καμιά 10αριά+ sites για αυτοκίνητα και F1, τα οποία σε πρήζουν με διαφημίσεις, έχω δοκιμάσει όλα τα ad-blockers. :s_drinks
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
#898710 Βόμβα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1
Ακυρώθηκαν οι McLaren

Tα πάνω κάτω ήρθαν στην F1 με την απόφαση των αγωνοδικών να αποκλείσουν τις McLaren των Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι από τα τελικά αποτελέσματα στο GP του Λας Βέγκας που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, λόγω τεχνικής παράβασης.
Το γεγονός αυτό φέρνει τεράστιες ανατροπές στην μάχη του τίτλου αφού ο Νόρις (κεντρική φωτογραφία) που προηγείται στη βαθμολογία των οδηγών χάνει 18 βαθμούς και ο Πιάστρι 12 που αντιστοιχούν στην 2η και 4η θέση αντίστοιχα.

Αυτό σημαίνει ότι ο Μαξ Φερστάπεν βρίσκεται μόλις 24 βαθμούς πίσω από τον Νόρις και ισοβαθμεί στους 366 με τον Πιάστρι.
Και οι τρεις θα διεκδικήσουν τους 58 διαθέσιμους βαθμούς στα δύο τελευταία GP της χρονιάς στο Καράρ και το Άμπου Ντάμπι που θα κρίνουν τον τίτλο σε πιλότους και κατασκευαστές.

https://www.newsbreak.gr/athlitika/9446 ... ma-tis-f1/
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#898717 Μπορεί να το πάρει ο Λάντο (σπριντ+αγώνα) στον επόμενο αλλά το πιο πιθανό είναι να κριθεί στον τελευταίο αγώνα. Χεχεχε, αγωνία μέχρι τέλους. :twisted:
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
#898840 Ο Φερστάπεν χάνει κορυφαίους μηχανικούς στο τέλος της χρονιάς

Σύμφωνα με τη De Telegraaf, από την τετράδα των βασικών μηχανικών που πλαισιώνουν τον Φερστάπεν, μόνο ο αγωνιστικός μηχανικός Τζανπιέρο Λαμπιάζε θα παραμείνει στη θέση του για το 2026. Οι υπόλοιποι τρεις μηχανικοί αποχωρούν, με δύο εξ αυτών να μετακινούνται σε ομάδες–αντιπάλους.
Η αναχώρηση του Μάικλ Μάνινγκ (μηχανικός λογισμικού) ήταν ήδη γνωστή. Πλέον, σύμφωνα με το παραπάνω ρεπορτάζ, αποχωρούν επίσης:

Τομ Χαρτ (μηχανικός απόδοση μονοθεσίου) – αναλαμβάνει ανώτερη τεχνική θέση στη Williams.
Ντέιβιντ Μαρτ (μηχανικός κινητήρα) – οδεύει προς την Audi, η οποία το 2026 θα κάνει την πρώτη της πλήρη εργοστασιακή παρουσία στη Formula 1.
Πρόκειται για τρεις άκρως σημαντικούς ρόλους της τεχνικής ομάδας του Φερστάπεν, οι οποίοι αποτελούν μέρος του στενού κορμού που τον έχει συνοδεύσει σε τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα.

Οι αποχωρήσεις αυτές εντάσσονται σε ένα ευρύτερο κύμα αλλαγών που έχει ξεκινήσει από τις αρχές του 2024. Η ομάδα έχει ήδη χάσει:

τον Κρίστιαν Χόρνερ από τη θέση του επικεφαλής και CEO,
τον Άντριαν Νιούι από το πόστο του επικεφαλής τεχνικού τμήματος,
τον Τζόναθαν Ουίτλι από τον ρόλο του αγωνιστικού διευθυντή,
τον Ρομπ Μάρσαλ, ο οποίος ήταν επικεφαλής μηχανολογίας,
ενώ και ο επικεφαλής μηχανικός, Λι Στίβενσον μετακόμισε ήδη στη Sauber, που θα μετονομαστεί Audi το 2026.

https://www.gazzetta.gr/gmotion/2493625 ... is-hronias
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#899459 Ας ποσταρω κι εγω την αγαπημενη μου λιστα, που δεν εχει να κανει με το μονοθεσιο που οδηγουσε ο καθενας, με τους ποντους που μαζεψε, με την τυχη/ατυχια που μπορει να ειχε και φυσικα βγαζει στην ακρη τις αποφασεις ή τα λαθη της καθε ομαδας που ενδεχεται να επηρεασαν τους οδηγους. Ιδου λοιπον η λιστα των ξεζουμιστων του 2025 ή αν δε σας αρεσει η λεξη, ιδου η σειρα με την οποια με εντυπωσιασαν οι οδηγοι φετος:

1) Μαξ
Σαν κατι πιπες που κανουν μερικες κυριες και δεν αφηνουν να παει χαμενη ουτε μια σταγονα ζωμου, ηταν η χρονια του Μαξ. Δεν αφησε ουτε ενα δεκατακι να παει χαμενο σε τοσα κουαλι-σπριντ-αγωνες ολη τη χρονια.

2) Λεκλερκ - Ρασελ
Πραγματικα δε μπορω να αποφασισω ποιος αξιζει περισσοτερο τη 2η θεση. Τα παλικαρια βγαλαν ματια σε ολους τους αγωνες, παροτι και οι δυο ειχαν να οδηγησουν χρεπια σε καμποσους απο αυτους. Ο Λεκλερ εκανε την καλυτερη χρονια της καριερας του φετος. Ταχυτατος οπως παντα, αλλα φετος ειχε και την παραμετρο "ρομποτ" που του ελειπε τα προηγουμενα χρονια. Ο φονεας απο τη μερια του, εξισου καλη χρονια εκανε και περσι.

3) Ναντο
Νταξ... Μονο που εχει κανει κανα 30-0 ή ποσο ειναι ξερωγω το τρεχον σκορ με τον ομοσταβλο του, θυμιζει καμια φαφουτα προπονημενη γρια, που δεν αφηνει σταγονα να παει χαμενη μετα την πιπα. Και μην ακουσω καμια αστειοτητα "κουλαδι ο υιος Στρολ". Εχουν περασει πολλοι στα κυβικα του απο το χωρο, αλλα καθε 2-3-4 αγωνες τσιμπανε και μια νικη απο τον ομοσταβλο. Μιλαμε για καμποσους αγωνες που η γρια περνουσε στο Q3 κι ο αλλος δε μπορουσε να περασει απο το Q1 !!!!!!!!!

4) Μπεαρμαν
Μετα το Λουη, δε θυμαμαι να εχω εντυπωσιαστει τοσο πολυ απο ρουκυ στη ζωη μου. Μεσα σε μια καλη φουρνια ρουκηδων, ξεχωρισε το Αγγλακι.

5) Νορις - Πιαστρι
Και οι δυο τους θα μπορουσαν να με πονοκεφαλιασουν μαζι με τους Λεκλερκ-Ρασελ για την καταταξη στις θεσεις 2-5, αλλα οι οδηγοι της Μακας ειχαν απο μιση καλη χρονια ο καθενας, οποτε κανενας τους δε με εντυπωσιασε πραγματικα φετος.
Ενω ο Νορις δεν εχει κανενα αλλοθι για μερικες μετριες εμφανισεις του, οφειλω να ειμαι δικαιος με τον Πιαστρι και να αναφερω το εξης:
Η κατω βολτα εδειξε να τον παιρνει οταν αρχισαν τα παπαργια ρουλζ και καταλαβε οτι η ομαδα εχει αγαπημενο παιδι απο τη μια μερια κι αποπαιδι απο την αλλη. Οπως ελεγα και για τον Αλονσο στη Μακα το 2007, ακομα κι απο πετρα να εισαι αν αισθανεσαι ριγμενος απο την ιδια σου την ομαδα, σπας και δε μπορεις να αποδωσεις στο 100%
Ελικρινα δε ξερω αν ισχυει αυτο που μολις ανεφερα ή αν "εσπασε" ο Πιαστρι απο την πιεση, απλα το ταημινγκ της πτωσης του ταιριαζει και θελησα να το αναφερω...

6) Σαινθ
Ο τζουνιορας ποτε δεν ηταν μεσα στους αγαπημενους μου οδηγους, ουτε φετος εβγαλε ματια σε ολη τη σεζον. Αλλα αυτοι οι καλοι αγωνες που ειχε με εντυπωσιασαν. Οσο και να ταιριαξει μια πιστα σε ενα χρεπι, παραμενει αθλος να ξεκινησει ενας οδηγος χρεπιου τοσο ψηλα τον αγωνα και να καταφερει να κρατησει απο πισω του τα θηρια μεχρι το τελος.

7) (ψευτο)Κιμι
Στο δευτερο μισο της χρονιας εδειξε ανεβασμενος. Με δεδομενο οτι σαν ομοσταβλο ειχε τον ξεζουμιστη Ρασελ, ειναι αδικο να ειμαστε πολυ αυστηροι με τον πιτσιρικα. Σιγουρα παντως δειχνει να εχει θεση στο γκριντ. Μελανο σημειο της χρονιας του οτι εκανε δωρο το κατσαρολι στο Νορις με το λαθος του, αλλα ουτε καν μου περναει απο το μυαλο οτι το εκανε επιτηδες, οποτε σχωρεμενος.

8) Λουης
Ο παραλιγο 8ακις ειχε προφανως μια κακη χρονια για τα δεδομενα του. Σε μια νεα εντελως διαφορετικη (και προβληματικη) ομαδα... Με ενα κακο μονοθεσιο που δεν ειχε οδηγησει ποτε... Με εναν μηχανικο που δε δειχνει να στροφαρει και πολυ... Και με εναν τρομερο ομοσταβλο που ειναι μαλιστα 7 χρονια στην ομαδα. Παρολα αυτα τερματισε μια θεση πισω απο το Λεκλερκ στη γενικη καταταξη και μαλιστα χωρις να εχουν χαοτικη διαφορα σε ποντους. Νοτ δατ μπαντ!
Προσωπικα περιμενω την επομενη χρονια που θα μηδενισει το κοντερ για ολους ωστε να κρινω πιο αυστηρα το Λουη. Για φετος ειχε πολλα ελαφρυντικα ο γερολυκος.