- 08 Δεκ 2025, 13:22
Ας ποσταρω κι εγω την αγαπημενη μου λιστα, που δεν εχει να κανει με το μονοθεσιο που οδηγουσε ο καθενας, με τους ποντους που μαζεψε, με την τυχη/ατυχια που μπορει να ειχε και φυσικα βγαζει στην ακρη τις αποφασεις ή τα λαθη της καθε ομαδας που ενδεχεται να επηρεασαν τους οδηγους. Ιδου λοιπον η λιστα των ξεζουμιστων του 2025 ή αν δε σας αρεσει η λεξη, ιδου η σειρα με την οποια με εντυπωσιασαν οι οδηγοι φετος:
1) Μαξ
Σαν κατι πιπες που κανουν μερικες κυριες και δεν αφηνουν να παει χαμενη ουτε μια σταγονα ζωμου, ηταν η χρονια του Μαξ. Δεν αφησε ουτε ενα δεκατακι να παει χαμενο σε τοσα κουαλι-σπριντ-αγωνες ολη τη χρονια.
2) Λεκλερκ - Ρασελ
Πραγματικα δε μπορω να αποφασισω ποιος αξιζει περισσοτερο τη 2η θεση. Τα παλικαρια βγαλαν ματια σε ολους τους αγωνες, παροτι και οι δυο ειχαν να οδηγησουν χρεπια σε καμποσους απο αυτους. Ο Λεκλερ εκανε την καλυτερη χρονια της καριερας του φετος. Ταχυτατος οπως παντα, αλλα φετος ειχε και την παραμετρο "ρομποτ" που του ελειπε τα προηγουμενα χρονια. Ο φονεας απο τη μερια του, εξισου καλη χρονια εκανε και περσι.
3) Ναντο
Νταξ... Μονο που εχει κανει κανα 30-0 ή ποσο ειναι ξερωγω το τρεχον σκορ με τον ομοσταβλο του, θυμιζει καμια φαφουτα προπονημενη γρια, που δεν αφηνει σταγονα να παει χαμενη μετα την πιπα. Και μην ακουσω καμια αστειοτητα "κουλαδι ο υιος Στρολ". Εχουν περασει πολλοι στα κυβικα του απο το χωρο, αλλα καθε 2-3-4 αγωνες τσιμπανε και μια νικη απο τον ομοσταβλο. Μιλαμε για καμποσους αγωνες που η γρια περνουσε στο Q3 κι ο αλλος δε μπορουσε να περασει απο το Q1 !!!!!!!!!
4) Μπεαρμαν
Μετα το Λουη, δε θυμαμαι να εχω εντυπωσιαστει τοσο πολυ απο ρουκυ στη ζωη μου. Μεσα σε μια καλη φουρνια ρουκηδων, ξεχωρισε το Αγγλακι.
5) Νορις - Πιαστρι
Και οι δυο τους θα μπορουσαν να με πονοκεφαλιασουν μαζι με τους Λεκλερκ-Ρασελ για την καταταξη στις θεσεις 2-5, αλλα οι οδηγοι της Μακας ειχαν απο μιση καλη χρονια ο καθενας, οποτε κανενας τους δε με εντυπωσιασε πραγματικα φετος.
Ενω ο Νορις δεν εχει κανενα αλλοθι για μερικες μετριες εμφανισεις του, οφειλω να ειμαι δικαιος με τον Πιαστρι και να αναφερω το εξης:
Η κατω βολτα εδειξε να τον παιρνει οταν αρχισαν τα παπαργια ρουλζ και καταλαβε οτι η ομαδα εχει αγαπημενο παιδι απο τη μια μερια κι αποπαιδι απο την αλλη. Οπως ελεγα και για τον Αλονσο στη Μακα το 2007, ακομα κι απο πετρα να εισαι αν αισθανεσαι ριγμενος απο την ιδια σου την ομαδα, σπας και δε μπορεις να αποδωσεις στο 100%
Ελικρινα δε ξερω αν ισχυει αυτο που μολις ανεφερα ή αν "εσπασε" ο Πιαστρι απο την πιεση, απλα το ταημινγκ της πτωσης του ταιριαζει και θελησα να το αναφερω...
6) Σαινθ
Ο τζουνιορας ποτε δεν ηταν μεσα στους αγαπημενους μου οδηγους, ουτε φετος εβγαλε ματια σε ολη τη σεζον. Αλλα αυτοι οι καλοι αγωνες που ειχε με εντυπωσιασαν. Οσο και να ταιριαξει μια πιστα σε ενα χρεπι, παραμενει αθλος να ξεκινησει ενας οδηγος χρεπιου τοσο ψηλα τον αγωνα και να καταφερει να κρατησει απο πισω του τα θηρια μεχρι το τελος.
7) (ψευτο)Κιμι
Στο δευτερο μισο της χρονιας εδειξε ανεβασμενος. Με δεδομενο οτι σαν ομοσταβλο ειχε τον ξεζουμιστη Ρασελ, ειναι αδικο να ειμαστε πολυ αυστηροι με τον πιτσιρικα. Σιγουρα παντως δειχνει να εχει θεση στο γκριντ. Μελανο σημειο της χρονιας του οτι εκανε δωρο το κατσαρολι στο Νορις με το λαθος του, αλλα ουτε καν μου περναει απο το μυαλο οτι το εκανε επιτηδες, οποτε σχωρεμενος.
8) Λουης
Ο παραλιγο 8ακις ειχε προφανως μια κακη χρονια για τα δεδομενα του. Σε μια νεα εντελως διαφορετικη (και προβληματικη) ομαδα... Με ενα κακο μονοθεσιο που δεν ειχε οδηγησει ποτε... Με εναν μηχανικο που δε δειχνει να στροφαρει και πολυ... Και με εναν τρομερο ομοσταβλο που ειναι μαλιστα 7 χρονια στην ομαδα. Παρολα αυτα τερματισε μια θεση πισω απο το Λεκλερκ στη γενικη καταταξη και μαλιστα χωρις να εχουν χαοτικη διαφορα σε ποντους. Νοτ δατ μπαντ!
Προσωπικα περιμενω την επομενη χρονια που θα μηδενισει το κοντερ για ολους ωστε να κρινω πιο αυστηρα το Λουη. Για φετος ειχε πολλα ελαφρυντικα ο γερολυκος.