- 27 Αύγ 2025, 13:13
Τα miata γενικα ειναι απο τα πιο απροβληματιστα αυτοκινητα. Απο τα υπολοιπα δε, της κουβεντας ειναι χαοτικη η διαφορα παρολη την ηλικια και το ξεσκισμα που εχουν φαει.
Ενδεικτικα ειδα το na f/l που ειχα μεταξυ 2011-2013 το εδωσα 3Κ με 170.000 και το ξαναειδα πριν ενα μηνα στο car με 320.000+ χλμ και τιμη 5,5Κ.
Το nb f/l μου (2013-2019) ειχε βγαλει 100.000χλμ τουρμπισμενο σε συνεργειο της γειτονιας και κυκλοφορει ακομη ατμοσφαιρικο.
Επισης τα ανταλλακτικα τους ειναι σχετικα φθηνα ή τουλαχιστον ηταν εως το '19 που ασχολιομουν και υπηρχαν σε αφθονια.
Θα απεφευγα τις χρονιες 90 εως 94, και τα διλιτρα του 2006.
Στα αρνητικα η ενδεχομενη σκουρια και κυριως η παθητικη ασφαλεια. Σε 1η και 2η γενια, ανατροπη ισον αντιο ζωη κατα 99%.
Σχεδον ολοι οσοι εστριβαν λιγο ειχαμε βαλει ρολμπαρ αλλα και παλι ο Θεος βοηθος.
Σε ΜΙΝΙ χωρις να μπω σε λεπτομερειες θα κοιτουσα μονο 2005-6 και 2011-13 εκδοσεις s και works.
Μιλαω για ετη κατασκευης και οχι 1η αδεια προφανως.
Τωρα θα επιμεινω οτι πρεπει να αποσαφηνιστει ο σκοπος.
Πχ. αν οι βολτες ειναι κοντινες rx8 και clio rs ειναι vfm για αυτο που συζηταμε.
Αν απαιτουνται χλμ για να φτασεις στο σημειο ενδιαφεροντος ομως, ουτε για πλακα δεν πληρωνα τις βενζινες τους ή τις ψηλες στροφες του clio στον αυτοκινητοδρομο.
@EDDIE
Φυσικα μπαινει. Απλα πρεπει να βρεθει απο τρακαρισμενο 2λιτρο και δε ξερω ποσο ευκολο ειναι αυτο. Συν το κοστος και αυτο για να εχεις 126 αλογα με μπλοκε και να περιμενεις να βρεξει? Δε ξερω.
Το 2λιτρο ειναι πολυ πολυ ανωτερο σαν σπορ αυτοκινητο.
Οποιος θελει ας δει τι χρονους κανουν στο ρινγκ τα συγκεκριμενα.
Τελος αν καποιος μπορει να αντεξει την εμφανιση του mr2 ειναι τοπ επιλογη αν γινει συνειδητα.
Πιο εγκεφαλικο αυτοκινητο απο το μιατα, δεν ειναι για παντες ειναι για οδηγηση με γραμμες αλλα ισως το πιο ατοφιο σπορ απο αυτα της κουβεντας που κανουμε.
Οι z4 απο πλαι και κωλο ειναι ονειρικο το σουλουπι imho. Αλλα αυτα τα μπροστινα φαναρια σα κοιμισμενη φαλαινα μου χαλανε ολο το εργο.
Δεν εχω οδηγησει ποτε.
Δε ξερω αν ειναι σπορ ή απλα μια καμπριο 3αρα σαν αισθηση.
Το βαρος ειναι μεγαλος βραχνας.