Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
markvag έγραψε:μία Ζ4 πρώτης γενιάς με εξακύλινδρο μοτέρ. :inlove:

Αν Ζ4 τότε σίγουρα >2.2 , σαν την παρακάτω:

Εικόνα

Δεν έχει βγάλει τίποτα και τρώει αρκετό ξύλο.

Οκ, λίγο τρίζουν τα πλαστικά, έπεσε το κάλυμμα στην πλάτη του καθίσματος και άλλα τέτοια ψιλά, αλλά μηχανικά είναι κομπλέ.

Αν όχι Ζ4, τότε MX5 και αν είσαι μερακλής RX8 :rtfm:

Δεν υπάρχει λόγος για hothatches, δεν προσφέρουν τίποτε παραπάνω από μερικά άλογα.
Άβαταρ μέλους
By markvag
saxon_747 έγραψε:
markvag έγραψε:μία Ζ4 πρώτης γενιάς με εξακύλινδρο μοτέρ. :inlove:

Αν Ζ4 τότε σίγουρα >2.2 , σαν την παρακάτω:

Εικόνα

:inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:
Άβαταρ μέλους
By sebastian
#895602 NC 18αρι δεν εχει μπλοκε παντως.
Επισης με κανονικα ελαστικα σε στεγνο οδοστρωμα δε ξερω τι ειδους διασκεδαση περιμενεις να σου προσφερει.
Φροντισε να οδηγησεις εκτενως καποιο πρωτα.

Απειρα πιο διασκεδαστικο ενα 18αρι nb ή καλυτερα ενα sporty.
Αλλα δε ξερω ποσο λιγοτερο ασφαλες ειναι πλεον.

Το θεμα ειναι τι ακριβως θελεις να κανεις.
Μια γρηγορη βολτα οποτε εχεις χρονο? 197rs, r53 works, ειναι τα τελευταια που εχουν απομεινει και θα ηθελα να εχω.
Κανα χαζο-πατηλικακι στο σπιτι-δουλεια-σπιτι? Ολα τα πισωκινητα θα γλιστρησουν στους δρομους της πολης, άλλα με χαρη και αλλα λιγο πιο ατσουμπαλα.
Εισαι ζορισμενος γενικα και νομιζεις οτι με ενα πιο χαρωπο αμαξακι θα στρωσεις? Μην παρεις τιποτα και κανε ενα ωραιο ταξιδακι στο εξωτερικο με την κοπελα σου και τη φωτογραφικη σου :lol:
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#895605 Sebastian πήρα και Fuji και πάλι δε σταματάνε οι αναζητήσεις! :superman:

Δεν υπάρχει ακριβώς κάτι που να θέλω να κάνω, απλά κάθε φορά που μπαίνω στο kia νιώθω την συνειδητοποίηση του αναπόφευκτα επερχόμενου "γήρατος" . :lol:

Είναι και το αυτοκινητιστικό μικρόβιο, που λίγο πολύ όλοι είχαμε και έχουμε, και όσο οι υποχρεώσεις και οι συνθήκες το επιτρέπουν δε φεύγει.

Μου λείπει και το "παντιλικάκι" , μου λείπει και το να πάω μια βόλτα απλά και μόνο για τη βόλτα.
Μου λείπει να χω κάτι που να το χαίρομαι όταν το πλένω ρε αδερφέ.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
sebastian έγραψε:Αλλα δε ξερω ποσο λιγοτερο ασφαλες ειναι πλεον.

Τι εννοείς ασφαλές; Σε ζημιές, να έχει κανιβαλιστεί ή παθητική ασφάλεια;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#895615 Ένας φίλος που ήθελε ακριβώς ένα ζωηρό αυτοκίνητο για να του δίνει χαρά στην οδήγηση αλλά και σχετικά μαζεμένο σαν καθημερινό πόλης πήρε ένα MINI CooperS σε πολύ καλή τιμή. Μου είπε ότι το είχε ψάξει και πήρε από αυτά που βγήκαν με τον όχι προβληματικό κινητήρα και πέτυχε την έκδοση με τα 2 ρολογάκια μπροστά στον οδηγό. Είναι πολύ ευχαριστημένος. Το έχει γαργαλήσει και λιγάκι...

Επειδή όμως για μένα το ανοιχτό έχει άλλη χάρη τα Miata και Z4 (6κύλινδρο) είναι πολύ κατάλληλα αλλά και η SLK πρώτης γενιάς που θεωρείται ήδη cult και συλλεκτική έχει το ύφος της (αλλά να την ψάξεις εκτός από τα χιλιόμετρα να είναι καλή και όχι την μικρή ατμοσφαιρική που είναι ψόφια). Εκτός από το αστέρι που για πολλούς μετράει έχει και σημαντικά πλεονεκτήματα πρακτικότητας λόγω της σκληρής οροφής και του πιο μεγάλου χώρου αποσκευών. MR4 και MGF τα θεωρώ πιο ειδικές καταστάσεις.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#895616 Απο μένα RX8 με τα 240 και το 6άρι.
Θα μου μείνει αξέχαστη η βόλτα μέχρι την Ψάθα και πίσω, μια 20ετία πίσω με τον παλιό δρόμο :inlove:
Έκαψε σχεδόν ένα ντεπόζιτο :metalo: αλλά χαλάλι του!! :superman: :superman:
Ειδικό αμάξι σε όλα του, απορώ πως έχω δει κάμποσα παρατημένα, δεν του αξίζει τέτοια τύχη.
Για το Cooper που αναφέρετε παραπάνω, πήρε ένα μτχ ο γιος του αφεντικού, μοντ 2014,.2λιτρο, νομίζω με 190κάτι άλογα, αυτόματο. Ξυρίζει αλλά πάμε στα 20κ€.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
markvag έγραψε:Μόλις περιέγραψες το ΜΧ5, όποιο βρεις στο budget σου σε καλή κατάσταση. Με γεια!

Εικόνα

Συν επιλογή μπαλαντέρ κάποιο MR2 Mk3 (το facelift, με το 6άρι κιβώτιο) αν βρεθεί καθαρό και σε λογική τιμή. Τα θετικά του MR2 είναι ότι είναι κεντρομήχανο και πιο εξωτικό. Από την άλλη μάλλον ΜΧ5 θα διάλεγα κι εγώ, γιατί έχει ευρύτερη υποστήριξη σε ανταλλακτικά αξεσουάρ κλπ, και χώρο αποσκευών αρκετό για ένα ΠΣΚ (το MR2 είναι τραγικό σε αυτό, συγκριτικά το Mazda είναι πολυμορφικό μπροστά του).

Εκεί που θα διαφωνήσω είναι το κράξιμο του Clio. To 182/197 είναι εξαιρετικό οδηγικά, καμία σχέση με το μέσο hot hatch πεζοδρομιοκυνηγό. :iconcool:

Από Z4 μου καλοαρέσει η S35is, αλλά προφανώς είναι ανεδαφική επιλογή για τα ελληνικά δεδομένα, και ειδικότερα για τις απαιτήσεις του socratesn.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Zorz έγραψε:
Εκεί που θα διαφωνήσω είναι το κράξιμο του Clio. To 182/197 είναι εξαιρετικό οδηγικά, καμία σχέση με το μέσο hot hatch πεζοδρομιοκυνηγό. :iconcool:

Μα, το Clio είναι καταπληκτικό. Το "κράξιμο" ήταν για τα συγκεκριμένα που προτάθηκαν, με άπειρα χλμ. Αυτά κάνουν το ενδεχόμενο εξαιρετικά ακριβών ζημιών τόσο υψηλό, που προσωπικά θα τα σκεφτόμουν μόνο σε φάση που κάποιος είχε δικό του χώρο, γνώσεις, χρήμα και χρόνο και ήθελε να ασχοληθεί σαν χόμπυ με το πρότζεκτ "διορθώνω οτιδήποτε μου βγάλει ένα βιασμένο παλιό Γαλλικό αμάξι με 300Κ χλμ". :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
socratesn έγραψε:Προφανώς και ορθολογικά δε στέκει το 2ο αυτοκίνητο, σε καμία εξίσωση, απλά αν προκύψει θα προκύψει με τη λογική ότι δε θα πουληθεί πολύ φτηνότερα μελλοντικά και θα αγοραστεί κάτι σε καλή κατάσταση, ώστε και να θελήσω να το ξεφορτωθώ αύριο μεθαύριο να μην έχω μπει πολύ μέσα οικονομικά.

Δεν υπάρχει Ζ4 με τα παραπάνω χαρακτηριστικά.
1-2 σε καλή κατάσταση ζητάνε 15κ (μτφ: δεν θέλουν να πουλήσουν) + τέλη
Μχ5 νομίζω οτι και να το βαρεθείς σε 3 χρόνια θα φυγει στα ίδια λεφτά.

sebastian έγραψε:Απειρα πιο διασκεδαστικο ενα 18αρι nb ή καλυτερα ενα sporty.

Μπλοκε δεν μπαίνει σε nc;
Άβαταρ μέλους
By g8777
#895652 Καταλαβαινω οτι ο ορος MX-5 εχει καταντησει η μπουγατσα της αυτοκινησης. Καλυτερα βεβαια να παει να παιξει κατακτηση Κουλας του Κονφερενς , παρα να μπει σε διαδικασια αναζητησης μουξου πεντε που να ειναι κατι λιγοτερο ΞΕΣΚΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΟΥΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΝΤΕΣ. :roll:

Ακριβως οπως η εννοια μπουγατσα δλδ. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
g8777 έγραψε:Καταλαβαινω οτι ο ορος MX-5 εχει καταντησει η χλωρίνη κλινεξ της αυτοκινησης.

Φιξδ

Επίσης
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By sebastian
#895666 Τα miata γενικα ειναι απο τα πιο απροβληματιστα αυτοκινητα. Απο τα υπολοιπα δε, της κουβεντας ειναι χαοτικη η διαφορα παρολη την ηλικια και το ξεσκισμα που εχουν φαει.
Ενδεικτικα ειδα το na f/l που ειχα μεταξυ 2011-2013 το εδωσα 3Κ με 170.000 και το ξαναειδα πριν ενα μηνα στο car με 320.000+ χλμ και τιμη 5,5Κ.
Το nb f/l μου (2013-2019) ειχε βγαλει 100.000χλμ τουρμπισμενο σε συνεργειο της γειτονιας και κυκλοφορει ακομη ατμοσφαιρικο.

Επισης τα ανταλλακτικα τους ειναι σχετικα φθηνα ή τουλαχιστον ηταν εως το '19 που ασχολιομουν και υπηρχαν σε αφθονια.

Θα απεφευγα τις χρονιες 90 εως 94, και τα διλιτρα του 2006.

Στα αρνητικα η ενδεχομενη σκουρια και κυριως η παθητικη ασφαλεια. Σε 1η και 2η γενια, ανατροπη ισον αντιο ζωη κατα 99%.
Σχεδον ολοι οσοι εστριβαν λιγο ειχαμε βαλει ρολμπαρ αλλα και παλι ο Θεος βοηθος.

Σε ΜΙΝΙ χωρις να μπω σε λεπτομερειες θα κοιτουσα μονο 2005-6 και 2011-13 εκδοσεις s και works.
Μιλαω για ετη κατασκευης και οχι 1η αδεια προφανως.

Τωρα θα επιμεινω οτι πρεπει να αποσαφηνιστει ο σκοπος.
Πχ. αν οι βολτες ειναι κοντινες rx8 και clio rs ειναι vfm για αυτο που συζηταμε.
Αν απαιτουνται χλμ για να φτασεις στο σημειο ενδιαφεροντος ομως, ουτε για πλακα δεν πληρωνα τις βενζινες τους ή τις ψηλες στροφες του clio στον αυτοκινητοδρομο.

@EDDIE
Φυσικα μπαινει. Απλα πρεπει να βρεθει απο τρακαρισμενο 2λιτρο και δε ξερω ποσο ευκολο ειναι αυτο. Συν το κοστος και αυτο για να εχεις 126 αλογα με μπλοκε και να περιμενεις να βρεξει? Δε ξερω.
Το 2λιτρο ειναι πολυ πολυ ανωτερο σαν σπορ αυτοκινητο.
Οποιος θελει ας δει τι χρονους κανουν στο ρινγκ τα συγκεκριμενα.

Τελος αν καποιος μπορει να αντεξει την εμφανιση του mr2 ειναι τοπ επιλογη αν γινει συνειδητα.
Πιο εγκεφαλικο αυτοκινητο απο το μιατα, δεν ειναι για παντες ειναι για οδηγηση με γραμμες αλλα ισως το πιο ατοφιο σπορ απο αυτα της κουβεντας που κανουμε.

Οι z4 απο πλαι και κωλο ειναι ονειρικο το σουλουπι imho. Αλλα αυτα τα μπροστινα φαναρια σα κοιμισμενη φαλαινα μου χαλανε ολο το εργο.
Δεν εχω οδηγησει ποτε.
Δε ξερω αν ειναι σπορ ή απλα μια καμπριο 3αρα σαν αισθηση.
Το βαρος ειναι μεγαλος βραχνας.