Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#895135 Εϊναι ένα μέρος που θέλω να πάω, μερικοί γνωστοί που πήγανε και είναι πολύ καλά λόγια να πούνε (ο ένας 4 εβδομάδες ο άλλος 12 μέρες). Ανοίγω το παρόν θέμα γιατί νομίζω ότι της αξίζει της Ιαπωνίας το δικό της θέμα όπου μπορούμε να συζητάμε κάθε τι σχετικό όπως:
- ταξιδιωτικά- αεροπορικές, ταξιδιωτικά γραφεία, πακέτα
- φαγητό-πιοτό
- κουλτούρα, περηφάνεια, τιμή και αφοσίωση, καθαριότητα, ιστορικό ξεπαστρέματος πολλών στο παρελθόν, συμπεριφορά ανάλογη με ναζί, έλλειψη αποδοχής ξένων (γνωστή μου γιαπωνέζα την έχουν στο φτύσιμο οι δικοί της όταν παντρεύτηκε αμερικανο-ινδό και κάναν παιδάκια)
- τεχνολογία- τουαλέτες, τραίνα
- κερασιές
- ναοί
- γάτες
- βουνό, χιόνια
- Χιροσίμα
- Γιακούτσα, χαρακίρι
- άλλες ιδιαιτερότητες
και πολλά άλλα.
Άβαταρ μέλους
By otso
#895142 Μωρε πληρωνω θελω δεν θελω
Αυτο που μου εκανε εντυπωση
Με οσους εχω συζητησει οπουδηποτε τζαπανολαγνους και μη
2 ειναι οι απολυτες φαντασιωσεις που εχουν απο παιδια
Οι γκεισες και nuru μασαζ
και ο αλλος εγραψε για τουαλετες και ναους
Ο tempora ο mores
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#895148 οι τουαλέτες είναι πολύ hi-tec otso , με θερμαινόμενους μπιντέδες και κουμπάκια .
Πάντα ήθελα να πάω , για τα πράσινα βουνά , τη φύση , την ευγένεια και την καθαριότητα.
Να νοικιάσω ένα αμαξι εκεί και να βολτάρω στα βουνά παρέα με μια μικρούλα.

https://www.travelstories.gr/community/ ... F%82.3727/
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#895149 Απο ολη την Ιαπωνια θα πηγαινα σε κανεναν τετοιο καλλιτεχνη να με ταΐσει κρεας:

https://www.youtube.com/watch?v=ivxgebDK0iQ

Κι επισης θα κοιτουσα γυρω γυρω για κανενα σχιστοματικο που ψαχνει να φαει κρεας :shifty:
Άβαταρ μέλους
By edmond
#895153 Είχε πάει πέρσι ένας συμμαθητής του μικρού, οι γονείς είχαν ξαναπάει πριν 6-7 χρόνια.
Μου έμειναν οι εξής...απορίες τους. :lol:
- καθαριότητα από άλλον πλανήτη. Δεν υπάρχουν κάδοι ή υπάρχουν ελάχιστοι, τα κουβαλάς μαζί σου και τα πετάς σπίτι σου.
- στα περισσότερα εσωτερικά μέρη βγάζεις παπούτσια.
- έχουν αλλεργία στα τατουάζ. Μπήκαν στην πισίνα ξενοδοχείου και ένας από το γκρούπ είχε τατουάζ-->έφαγε πόρτα!!
- μπουρμπουάρ ούτε για αστείο, κάνουν τα πάντα(τις δουλειές τους) στην εντέλεια και θεωρείται προσβόλα να τους δώσεις.
- οι πεζοί μόνο από διαβάσεις.
- σε ασανσέρ(!!!!) σταματάς να μιλάς, κάνεις τουμπεκί μέχρι να φτάσεις στον όροφο σου και να βγείς έξω.
- δεν παίζει να αράξεις κάπου και να απλώσεις τις ποδάρες σου, στα έχουν κόψει...
- αμάξια άσχετα απ' ότι ξέρουμε εμείς μέσες άκρες, άφθονα kei cars.
- αυτόματοι πωλητές για τα πάντα, ακόμα και για απίθανα πράγματα όπως για μεταχειρισμένα γυναικεία εσώρουχα :ninja: :shifty: :shifty:
- Kyoto "ιερή" πόλη, αξίζει.
-Πόλη ή περιοχή Νίκκο, κάτι σαν μεσαιωνική φάση.
- Συγκοινωνίες και ειδικά τρένα υψηλών ταχυτήτων όπως έχουμε εμείς το μετρό ξέρωγω.
- Χιροσίμα ή Ναγκασάκι δεν πήγαν αλλά είχαν ψάξει ότι έχουν εκδηλώσεις για τα γνωστά γεγονότα, φέτος και μόλις πριν λίγες μέρες έκλεισαν 70 χρόνια από τότε.
Προσωπικά θα πήγαινα και μια γονυπετής :roll: από τα κεντρικά της Casio αλλά δε βαριέ... :lol:

17 ώρες ταξίδι, νομίζω σερί :ninja: αλλά δεν ορκίζομαι, ίσως στάση Σιγκαπούρη.
Γύρω στα 6-7k€ το κεφάλι :roll:
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#895169 https://www.facebook.com/tzapanesk

Υπάρχει μια κενή θέση για Νοέμβριο. :iconcool:

Χθες με ρώτησε στα ίσα ένας πολύ συμπαθής κύριος, "γιατί να ταξιδέψουμε με εσένα και όχι με κάποιον άλλο διοργανωτή ταξιδιών;".

Αν με ρωτάτε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ.
Να λοιπόν, κάπως επιγραμματικά, οι λόγοι για να ταξιδέψει κανείς μαζί μου:

* Σε ένα ταξίδι 2 εβδομάδων, θα κάνουμε 12 διανυκτερεύσεις σε 5 διαφορετικές πόλεις, ενώ μαζί με τις εκδρομές θα έχετε τη δυνατότητα να επισκεφθείτε έως και 8 - 9 διαφορετικές πόλεις

* Περιλαμβάνονται 3 διανυκτερεύσεις στις γιαπωνέζικες Άλπεις, ίσως το πιο αυθεντικό κομμάτι της χώρας, κατά τη διάρκεια των οποίων θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε ορισμένες από τις πιο αυθεντικες εμπειρίες που μπορεί να ζήσει κανείς στη χώρα, όπως επισκέψεις σε θερμές πηγές, δοκιμή σάκε, τοπικής μπύρας, παραδοσιακών φαγητών και γλυκών

* Το ταξίδι δεν έχει σχεδιαστεί στη βάση ενός "παραδοσιακού" ομαδικού ταξιδιού. Αντιθέτως, όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, το ταξίδι έχει σχεδιαστεί σαν ένα σχεδόν πλήρως εξατομικευμένο ταξίδι

* Γνωρίζω πολύ καλά τη χώρα και αυτό μου επιτρέπει να διαχειριστώ τα πάντα, από τις ξεναγήσεις στις επισκέψεις σε διάφορα αξιοθέατα, τις εκδρομές, τις μεταφορές με μέσα συγκοινωνίας, μέχρι και τις κρατήσεις σε εστιατόρια
(Μιλάω και κάτι ολίγα Γιαπωνέζικα. Βοηθάει αυτό)

* Πέρα από τις διαδρομές με τρένο από πόλη σε πόλη, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός και μπορείτε να επισκεφθείτε ότι θέλετε στις πόλεις, όπου θα διαμείνουμε

* Δεν προβαίνω σε κινήσεις εντυπωσιασμού και φανφάρες, ούτε "προσφέρω" πράγματα, για τα οποία προφανώς θα σας έχω χρεώσει

* Το κόστος του ταξιδιού δεν είναι "από". Υπάρχει ένα κόστος για διαμονή σε μονόκλινο και ακόμη ένα για διαμονή σε δίκλινο, αν ταξιδεύετε με κάποιο δικό σας άτομο

Επίσης..
* Το κόστος είναι άκρως ανταγωνιστικό

Αν σας ενδιαφέρει κάποιο από τα ταξίδια μου, στείλτε μου προσωπικό μήνυμα. Μόνο προσωπικό μήνυμα.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
George_Prix έγραψε:Απο ολη την Ιαπωνια θα πηγαινα σε κανεναν τετοιο καλλιτεχνη να με ταΐσει κρεας:

https://www.youtube.com/watch?v=ivxgebDK0iQ

Κι επισης θα κοιτουσα γυρω γυρω για κανενα σχιστοματικο που ψαχνει να φαει κρεας :shifty:

Το φαγητό γενικά στην Ιαπωνία είναι φτηνό, για την ποιότητα του και τα υλικά είναι τσάμπα, όπως έχουν μεταφέρει φίλοι που έχουν πάει.

Προφανώς έχει εστιατόρια πανάκριβα όπως κι εδώ.

Θυμάμαι σε ένα ταξιδιωτικό του Δούση να τρώει wagu A με 10€ ή σούσι 7 πιάτων με 17€ το άτομο.

Το μόνο πανάκριβο στην Ιαπωνία είναι τα αεροπορικά, ακόμα κι αν τα κλείσεις μήνες πριν κοστίζουν πολύ.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#895207 Με μια τυχαία αναζήτηση Αθήνα-Tokyo any 1-29 Σεπτ μου έβγαλε ATH-NRT 889 το άτομο με Etihad, 832 ΑΤΗ-HND με British Airways
Άβαταρ μέλους
By bebes
#897072 Εχω τη γυναίκα με εχει "αρρωστήσει" εδω και μερικούς μήνες να παμε Ιαπωνία :vava:
Συμφωνω σχεδον σε ολα που γραφηκαν παραπανω, ειναι πραγματικά ενα ταξίδι σε άλλο κόσμο. Δεν ξερω αν θα αντέξουμε τόση κορεκτίλα, αλλά ειμαι πρόθυμος να δοκιμάσω :innocent:

Οι καλυτερες εποχες για να πας ειναι Οκτώβριος-Νοέμβριος και Απρίλιος Μάιος (βεβαια οταν ανθιζουν οι κερασιές γινεται χαμος απο κόσμο, οποιος θελει του λέω και παει να τις χαζέψει στην...Πέλλα :lol: ).

Αυτη την εποχη εχει ακόμα φτηνα αεροπορικά για Νοεμβριο (περιπου 800-850€ με καλες εταιριες και -200€ με τυπου Scoot ή μεγάλες αναμονες μεταξυ πτήσεων.
Για Δεκέμβριο βρηκα με 1330€/ατομο, αεροπορικά, 12 διανυκτερευσεις σε διαφορες πόλεις και 2 bullet train.
Τα φαγητα και τα καταλύματα ειναι σε πολύ λογικες τιμές, καποια αξιοθεατα ειναι δωρεαν, οπότε δεν ειναι το σούπερ ακριβο ταξιδι σου σκέφτεται καποιος οταν ακουει "ιαωνία".
Με ζοριζει λίγο το οτι χρειαζεται πολλές μερες (την Ανοιξη πχ ειναι δυσκολο να αφησω τις καλλιέργιες για 15-20 μερες).
Πρεπει να αρχισω να οργανώνομαι για του χρόνου τέτοιο καιρο (να μαστε υγιείς) :superman:
Άβαταρ μέλους
By nass
#897074 Επειδή πήγα φέτος το 15αύγουστο, η μονολεκτική απάντηση είναι: "να πάτε, αξίζει" :rtfm: :inlove: :superman:

Αλλη χώρα, άλλη φύση, άλλοι άνθρωποι, άλλη κουλτούρα, τα πάντα διαφορετικά.
Ο 15αύγουστος δεν ήταν τόσο καλή εποχή λόγω ζέστης και κόσμου (βασικά Κινέζοι, είπαμε η νέα μέση τάξη της Κίνας είναι περισσότεροι από όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ μαζί :s_roses )
Ο Μάιος, που "ανθίζουν οι κερασιές" (που δεν είναι κερασιές τελικά αλλά κάτι σαν τις δικές μας κουτσουπιές), έχει καλό καιρό αλλά το διπλάσιο κόσμο :omg: , δεν συνιστάται ΙΜΟ.
Ιούνιο-Ιούλιο βρέχει, Σεπτέμβριο έχει καλύτερο καιρό αλλά μπορεί να σου τύχει και κανένας τυφώνας :vava: (δείτε τι έγινε τις προηγούμενες ημέρες με το Ραγκάσα)
Δεκέμβριο-Μάρτιο χειμώνας φουλ (στις ιαπωνικές Αλπεις μπορεί να έχει 5 μέτρα χιόνι :s_whiteflag )
Αρα Οκτώβριο-Νοέμβριο η καλύτερη εποχή, ζακέτα να πάρετε :lol:

Οπωσδήποτε να κάνετε το ταξίδι στις ιαπωνικές Αλπεις, ξεφεύγει από το κλασσικό "Τόκιο-Κυότο-Οσάκα" η Ιαπωνία δεν είναι μόνο πόλεις αλλά και βουνά.
Μόνο το Φούτζι δεν είδαμε, ήταν όλο καλυμμένο από σύννεφα :(

Και για πρώτη φορά στα πολλά χρόνια που ταξιδεύουμε αυτόνομα πήγαμε με οργανωμένο, το φοβήθηκα το αυτόνομο σε μια τόσο διαφορετική χώρα. Νομίζω ήταν καλή επιλογή, ωραία αλλαγή να τα έχεις όλα έτοιμα και αν έχεις ένα καλό αρχηγό (που η δική μας ήταν εξαιρετική, μόνο για την τεχνολογία των Σινκάνσεν δεν μας τα είπε καλά :) ) μαθαίνεις πολλά πράγματα και δουλεύουν όλα ρολόι. Ε ΟΚ έχει και στραβά το οργανωμένο, δεν μπορεί να είναι τέλεια. Και την κοπανάγαμε το βράδυ μετά το φαγητό για βόλτα στην πόλη, γίναμε εξπερ στο μετρό του Τόκιο (πιο καθαρό από το σπίτι μου :metalo: :s_cool )
Άβαταρ μέλους
By GTS
#897077 Με ποιο πρακτορειο πηγατε;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
nass έγραψε:Μόνο το Φούτζι δεν είδαμε, ήταν όλο καλυμμένο από σύννεφα :(
Η κόρη μου που όλα τα ξέρει (είναι απίστευτο το τι συζητιέται από 14χρονα κοριτσάκια) μου εξήγησε ότι το Φούτζι κανονικά είναι νεφοσκεπές και είναι ορατό μόνο 70 μέρες του χρόνου (καλύτερα το χειμώνα).
Άβαταρ μέλους
By nass
#897079 @GTS
Versus, πολύ καλοί
Κάναμε αυτό το ταξίδι και σχεδόν όλα τα μέρη που πήγαμε ήταν ωραία :thumbsup: (ΟΚ μερικά αρκετά τουριστικά... λογικό...)
Πήγαμε (ιδιωτικά) και στο Tokyo Planet Lab εξαιρετικό! :s_yes
Α επίσης δεν είχε καθόλου hidden costs, εκτός του (τσουχτερού :help: ) κόστους του ταξιδιού πληρώσαμε επιπλέον για δωράκια, σαχλαμαρίτσες κτλ. μαζί με τα πολλά μετρό που πήραμε στο Τόκιο (κάπου 210-290 γιεν ανάλογα με την απόσταση δηλ. από €1.2 έως €1.7) εισιτήρια για το παραπάνω (€64 για 3 άτομα) και για το λεωφορείο από-προς "Βενιζέλο" συνολικά κάπου €350.

@sknipper
Ναι σωστό, ας πούμε ότι δεν ήμασταν τυχεροί. Δεν πειράζει.
Τελευταία επεξεργασία από nass και 27 Σεπ 2025, 10:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά