Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Zorz
Dodger έγραψε:Οι γονείς μου, τα αδέρφια μου, εγώ , έχουμε όλοι καταψύκτες. Ο,τι έχουμε είναι είτε σε σακούλες είτε σε πλαστικά μπολ και σημειωμένα με μαρκαδόρο. Δεν χάνεται τίποτα.

Το πρόβλημα δεν είναι ότι χάνονται πράγματα (χάνονται που; για καταψύκτη μιλάμε, όχι καναπέ) αλλά ότι για να φτάσεις στο σακουλάκι 'Αρακάς, ξάδερφος Στάθης, Απρίλιος 1981' πρέπει να το ξεθάψεις κάτω από τη σακκούλα 'Μάρτυρας του Ιεχωβά, Σεπτέμβριος 1990'. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By bill33
#894459 Οταν μετακομίσαμε στο σπίτι που είμαστε τώρα είχε ένα παλιό μικρό καταψύκτη μπαούλο.Δεν ήταν κάτι σπουδαίο αλλά οκ,έκανε δουλειά.Κάποια στιγμή ήρθε στα χέρια μου ο καταψύκτης που είχε η μάνα μου απο το 2010; 2011; κάτι τέτοιο, ορθιος Liebherr με συρτάρια .Την επόμενη μέρα το μπαούλο βγήκε απο την πρίζα.Ολα τακτοποιημένα στα συρτάρια τους,χωρίς πάγους και με μικρή,μικρότερη, κατανάλωση ρευματος.
Οταν πάρουμε νέο ψυγείο μάλλον θα κοιτάξουμε να είναι χωρίς κατάψυξη απο την στιγμή που έχουμε τον καταψύκτη.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#894495 Αν έχεις το μπαούλο στην άκρη εντάξει, αν ομως όχι είναι βολικό να έχεις εστω τη μικρή κατάψυξη ενος ψυγειοκαταψύχτη για την περιπτωση που έχεις βλάβη στον όρθιο. Θα με πεις ποσό συχνά συμβαίνει; Ε..
Άβαταρ μέλους
By Serf
Serf έγραψε:Η σύζυγος ψάχνει για ψυγειοκαταψύκτη για τους γονείς της (80 ετών). Μέγεθος 170εκ (ύψος) * 60εκ (πλάτος).

Για κάποιο λόγο κοιτάει Midea, Invertor, Eskimo και Omnys, και ζητάει γνώμες για αυτές τις μάρκες.

Γενικότερα τι προσέχουμε σε επίπεδο εγγύησης; Γενική εγγύηση; Εγγύηση μοτέρ;

Τελικά υπάρχει κάποια πρόταση μεταξύ των πιο πάνω μαρκών;
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#894497 Αφού έχει χώρο για φαρδύτερο, γιατί να μην το προτιμήσει; Υπάρχουν τουλάχιστον 2 στο Skroutz:
https://www.skroutz.gr/c/404/psigeia/m/ ... Frost.html
To Hisense είναι και αρκετά προσιτό:
Έτσι εξασφαλίζεις και περισσότερο χώρο, παρόλο το μικρό ύψος. Επίσης, η LG και η Hisense είναι οι ίδιοι κατασκευαστές, και δεν κολλάνε απλώς ένα σήμα επάνω όπως η Morris, Inventor, Eskimo που γνωρίζω.
Άβαταρ μέλους
By bill33
bill33 έγραψε:Kαι ο δικός μας χάλασε πρόσφατα,απλός μικρός μάρκα Singer απο τον Σκλαβενίτη.Εβγαλε 3 χρόνια.
Χάλασε την ίδια μέρα που αγορασε η σύζυγος μια διπλή επαγωγική εστία απο το lidl .Ελπίζω ότι ήταν τυχαίο ότι το ένα ήταν δίπλα στο άλλο .
Το φουρνάκι έβγαζε σπίθες και άρχισε να βρωμάει καμμένο.Εφυγε άμεσα στην αποθήκη και αγόρασε έναν άλλον φούρνο.

Επανέρχομαι στα της επαγωγικής εστίας.Δεν την είχε χρησιμοποιήσει η σύζυγος καθώς δεν ήξερε τι κάνει κάθε κουμπί .Της έδειξα και την χειρίζεται μια χαρά.
Τελικά είναι πολύ βολική,ζεσταίνει αρκετά πιο γρήγορα ,σπαστικός λίγο ο θόρυβος απο τον ανεμιστήρα που έχει.

Επιτέλους θα κόψει και το κακό συνήθειο να ανάβει το μάτι και μετά να βάζει το σκεύος επάνω :ninja: .
Κάποια σκεύη που είχαμε κάνουν αλλά θελουμε σίγουρα μερικά ακόμη.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
bill33 έγραψε:Επιτέλους θα κόψει και το κακό συνήθειο να ανάβει το μάτι και μετά να βάζει το σκεύος επάνω :ninja:
Δεν ξέρω αν ισχύει για όλες τισ συσκευές αλλά όταν δεν έχει το κατσαρολικό από μέταλλο επάνω το λέει ότι δεν θα στείλει ενέργεια. Και μόλις το βάλεις επάνω ξεκινάει, όποτε το βγάζεις σταματάει κοκ. Και αν το αφήσεις ανοιχτό μετά από λίγο σβήνει τελείως.
Άβαταρ μέλους
By bill33
sknipper έγραψε:
bill33 έγραψε:Επιτέλους θα κόψει και το κακό συνήθειο να ανάβει το μάτι και μετά να βάζει το σκεύος επάνω :ninja:
Δεν ξέρω αν ισχύει για όλες τισ συσκευές αλλά όταν δεν έχει το κατσαρολικό από μέταλλο επάνω το λέει ότι δεν θα στείλει ενέργεια. Και μόλις το βάλεις επάνω ξεκινάει, όποτε το βγάζεις σταματάει κοκ. Και αν το αφήσεις ανοιχτό μετά από λίγο σβήνει τελείως.

Είχαμε συμβατικές εστίες μέχρι τώρα.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#896016 Πριν μερικά χρόνια είχα μελετήσει τις σκούπες ρομποτάκια αλλά τελικά δεν δόθηκε το οκ από την :inlove: Μοιάζει όμως ότι η ώρα πλησιάζει και τα πράματα θα έχουν αλλάξει. Έχει κανείς ασχοληθεί σχετικά πρόσφατα με δυνατότητες, μοντέλα, τιμές;
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#896018 Πέρασε η μόδα τους σαν τα slow cooker. Κοιτάνε μόνο στικ τώρα, που δίνουν όλοι 400 ευρώ και το συμπέρασμα είναι Ε για τα καθημερινά χαζά γύρω γύρω καλή είναι.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#896024 Εμείς πάντως τη δικιά μας την έχουμε ξεσκίσει 5 χρόνια τώρα, με μηδενική συντήρηση, τρίζει, κοπαναει, αλλά εκεί, μια δυο φορές τη βδομάδα κάνει σίγουρα 100τμ. Μόνο τη λειτουργία σφουγγαρισματος έχουμε χρησιμοποιήσει ελάχιστα. Roborock s5 νομίζω? Κάτι τέτοιο.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#896032 Ναι γνωστή μάρκα τότε. Τώρα όμως τι παίζει, ξέρω ότι έμπαιναν κι άλλες μάρκες στο χορό, τι έχει αλλάξει. Ποιες έχουν εδραιωθεί, ποιος είναι VFM, κάνουν επιπλέον κόλπα;
Θέλω να μην χαλάει, να μην φθείρονται τα ανταλλακτικά της και να τα βρίσκω εύκολα και φτηνά, να χωράει κάτω από έπιπλα, να μπορεί να ανέβει 2 πόντους, να είναι ήσυχη, αποτελεσματική, με σχετικά μεγάλο κάδο, να μην κουτουλάει σε ζώα, έπιπλα, πόδια, να αναγνωρίζει σωστά τον χάρτη που φτιάχνει (lidar καλύτερα), να έχει καλό πρόγραμμα ελέγχου. Αν μπορεί και να αδειάζει τον κάδο μόνη της και να συνεχίζει ή ξέρω γω τι άλλα έχουν βγει ακόμα καλύτερα.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Chris έγραψε:Εμείς πάντως τη δικιά μας την έχουμε ξεσκίσει 5 χρόνια τώρα, με μηδενική συντήρηση, τρίζει, κοπαναει, αλλά εκεί, μια δυο φορές τη βδομάδα κάνει σίγουρα 100τμ. Μόνο τη λειτουργία σφουγγαρισματος έχουμε χρησιμοποιήσει ελάχιστα. Roborock s5 νομίζω? Κάτι τέτοιο.

+1 ή μάλλον +2 σκούπες ρομπότ ίδια φάση.

Προγραμματισμενες και οι 2 να σκουπιζουν καθημερινά μόλις φύγουμε από το σπίτι, μόνο τις αδειάζουμε αν ανάψει το σχετικό λαμπάκι και ανταλλακτικά μια φορά αλλαχθηκαν στην κάθε μία.

Η μία ήταν ακριβή. γνωστή μάρκα και η άλλη φτηνή σχετικά Xiaomi.

Αν χαλάσει κάποια θα πάρω πάλι μια του 200ρικου να σκουπίζει μόνο. Σφουγγαρισμα δεν έχει καμία από τις 2 και δεν μας χρειάζεται.

Η σκούπα στικ είναι για παιδιά που τρώνε πατατακια στον καναπέ, για ζημιές στην κουζίνα κλπ κλπ,αμεση επέμβαση δηλαδή.
Οι σκούπες ρομπότ μαζεύουν χνούδια, σκόνες και κάνα ψιχουλο κατω απο καναπέδες και κρεβάτια.

< >
Άβαταρ μέλους
By nEK
#897737 Με έχει ζαλίσει η κυρά να πάρουμε μεγαλύτερο πλυντήριο. Έχουμε ένα 7 κιλό bosch 12+ χρόνων και θέλει ένα moris 12kg. Είναι σε προσφορά κάτω από 400€ το έχει σε 10kg ο αδελφός της, το δούλεψε και λέει πως θα μειωθεί ο χρόνος πλύσης με τη μείωση πλυντηρίων (οικογένεια 4ατομα).
Να το τολμήσω?
Άβαταρ μέλους
By Chris
#897738 Δε θα άλλαζα λειτουργικό πλυντήριο. Εκτός αν δίνουν 5 χρόνια εγγύηση στο καινούριο.