Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#894078 μετα το Αρκαδικο χωριο περασες απο το χωριο μου Γιαννη.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
edmond έγραψε:Αχλαδόκαμπος(sic)
ΚΩΛΟΣΟΥΡΤΗΣ ΓΤΠΜ :rant:

αυτοι οι νεοι τα εχουν κανει ολα ΙΣΩΜΑ. :x
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#894088 Νταξ, ολοι εμεις ειμαστε καταυλακιωτες κοντογειτονες (διπλα απ' τ' Αναπλι ο γερος μου) οποτε ξερουμε τι εστι Κωλοσουρτης :yahoo:

Αλλα ακομα κι ο τουριστας ο Μπουσο καταγουσταρισε με την αντρικη διαδρομη του "Αχλαδοκαμπου" :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#894096 Μπούσε από Μονεμβασιά στο Λεωνίδιο μέσω Πάρνωνα.

Εννοείς πιο ανατολικά από Πελετά, Πούλιθρα ή πιο δυτικά μέσα στον Πάρνωνα από τον υπέροχο Κοσμά;

Το λέω γιατί χρονικά είναι συγκρίσιμες διαδρομές.

Για μένα το Κοσμάς - Λεωνίδιο είναι από τις πιο όμορφες διαδρομές της Ελλάδας.
Γρήγορη στο οροπέδιο με έλατα ψηλά και μετά κατάβαση με γκρεμούς, χαράδρα και πέτρινο τοιχάκι σχεδόν μέχρι να φτάσεις Λεωνίδιο.
Επίσης φαγητό στον Κοσμά πάντα καλό και μέχρι πριν λίγους μήνες σε καλές τιμές.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#894109 Εικόνα

Καλημέρα Γιούγκο. Εννοώ αυτήν

Εικόνα

Κάποια στιγμή πάνω στα βουνά συνάντησα έναν βοσκό με το κοπάδι του από γίδες και τραγιά και πιάσαμε κουβέντα. Μου είπε για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και ότι έχει τα ζώα δηλωμένα στα Τρίκαλα Κορινθίας.
Είχε 26 βαθμούς στις 14:00.
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#894124 Δεν ειναι απο Κοσμα, ειναι η πιο ανατολικη.
Μεχρι πριν λιγα χρονια καποια κομματια αυτης που εκανες ηταν χωμα.
Εξαιρετικη και αυτη, με εναλλαγες και ιδιαιτερο χαρακτηρα.

Εκει κοντα, ακομα πιο ανατολικα, εχουν κανει ενα εξαιρετικο δρομο εδω και 3-4 χρονια.
Απο την εξαιρετικη παραλια Φωκιανο εως το πανεμορφο Κυπαρισσι.
Οσοι δεν την ξερετε πραγματικα ριξ΄τε μια ματια στο maps.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#895920 Ολο το ταξιδι κρουιζ στα 147 χλμ/ωρα εκτος απο ενα τελικιασμα που εκανα σε μια ευθεια κι εκοψα παλι ταχυτητα αμεσως. Καταναλωση 11.5 λιτρα στα 100 χιλιομετρα. Με τη συγκεκριμενη ταχυτητα θελω ακριβως 1 ρεζερβουαρ κι αναβει το λαμπακι καμια 10αρια χιλιομετρα πριν φτασω σπιτι. Αν και αυτο το 147 ειναι βασανιστικα αργο, απο εκει και πανω την κατεβαζει μονορουφι τη βενζινα η γρια... πεφτουν οι κλησεις σα χαλαζι... θελει σταση για ανεφοδιασμο... οποτε κανω την καρδια μου πετρα και παω με τοσα :s_cry

4 ωρες παρα 5 λεπτα απο σπιτι σε σπιτι. Επειδη ημουνα στις καλες μου, τους σταματησα και λιγα λεπτακια για κατουρημα στις τουαλετιτσες που εχει σε κατι παρκινγκ. Σε ΣΕΑ δεν τους σταματαω με τιποτα γιατι μου φευγουν καμια 20αρια Ευρω σε σνακς/γλυκα κι επισης χανουμε κανενα 15λεπτο στα σιγουρα :x
Άβαταρ μέλους
By sknipper
George_Prix έγραψε:Ολο το ταξιδι κρουιζ στα 147 χλμ/ωρα εκτος απο ενα τελικιασμα που εκανα σε μια ευθεια κι εκοψα παλι ταχυτητα αμεσως. Καταναλωση 11.5 λιτρα στα 100 χιλιομετρα. Με τη συγκεκριμενη ταχυτητα θελω ακριβως 1 ρεζερβουαρ κι αναβει το λαμπακι καμια 10αρια χιλιομετρα πριν φτασω σπιτι. Αν και αυτο το 147 ειναι βασανιστικα αργο, απο εκει και πανω την κατεβαζει μονορουφι τη βενζινα η γρια... πεφτουν οι κλησεις σα χαλαζι... θελει σταση για ανεφοδιασμο... οποτε κανω την καρδια μου πετρα και παω με τοσα :s_cry ...
Σαν να λες όποτε πάω στο χωριό μου καίω 1 μικρό καζάνι... Δεν βγαίνει συμπέρασμα. Με ποιο αυτοκίνητο, σε ποια διαδρομή;;; Πόσα χλμ ή ακόμα και πόσα λίτρα χωράει το ρεζερβουάρ αφού αναφέρεται σαν μονάδα μέτρησης.
Με κρούζ στ 147 πόσο σου έβγαλε μέση; Και πόσο οικονομικότερα θα ήταν αν το έχεις πχ στα 137 αντί 147;
Αυτό για το να θέλει ή να μη θέλει ανεφοδιασμό το είχα περάσει κι εγώ κάποτε. Βρήκα τη χρυσή τομή, μπιτονάκι 5 λίτρων που το έβαζα τη μία φορά που θα σταμάταγα για κατούρημα. Κι έτσι έφτανα χωρίς άγχος (Αθήνα-Αλεξανδρούπολη).
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
sknipper έγραψε:
George_Prix έγραψε:Ολο το ταξιδι κρουιζ στα 147 χλμ/ωρα εκτος απο ενα τελικιασμα που εκανα σε μια ευθεια κι εκοψα παλι ταχυτητα αμεσως. Καταναλωση 11.5 λιτρα στα 100 χιλιομετρα. Με τη συγκεκριμενη ταχυτητα θελω ακριβως 1 ρεζερβουαρ κι αναβει το λαμπακι καμια 10αρια χιλιομετρα πριν φτασω σπιτι. Αν και αυτο το 147 ειναι βασανιστικα αργο, απο εκει και πανω την κατεβαζει μονορουφι τη βενζινα η γρια... πεφτουν οι κλησεις σα χαλαζι... θελει σταση για ανεφοδιασμο... οποτε κανω την καρδια μου πετρα και παω με τοσα :s_cry ...
Σαν να λες όποτε πάω στο χωριό μου καίω 1 μικρό καζάνι... Δεν βγαίνει συμπέρασμα. Με ποιο αυτοκίνητο, σε ποια διαδρομή;;; Πόσα χλμ ή ακόμα και πόσα λίτρα χωράει το ρεζερβουάρ αφού αναφέρεται σαν μονάδα μέτρησης.
Με κρούζ στ 147 πόσο σου έβγαλε μέση; Και πόσο οικονομικότερα θα ήταν αν το έχεις πχ στα 137 αντί 147;
Αυτό για το να θέλει ή να μη θέλει ανεφοδιασμό το είχα περάσει κι εγώ κάποτε. Βρήκα τη χρυσή τομή, μπιτονάκι 5 λίτρων που το έβαζα τη μία φορά που θα σταμάταγα για κατούρημα. Κι έτσι έφτανα χωρίς άγχος (Αθήνα-Αλεξανδρούπολη).

Που ζεις ωρε Σκνιπερ, αυτα τα εχουμε πει 1μυριο φορες :shifty:

Αμαξι το Πασατ 1.8 τουρμπο με 150 ταπεινα αλογατακια και διαδρομη Θεσσαλονικη-Αθηνα-Θεσσαλονικη. Αν δεν κανω λαθος 62 λιτρα το ρεζερβουαρ και στα 5 λιτρα αναβει το λαμπακι. Το να πηγαινα με 137 στην Εθνικη απλα δε γινεται. Πιο πιθανο ειναι να το πατουσα παραπανω (με σταση για ανεφοδιασμο), αλλα εκει ξεφευγει η καταναλωση και οι κλησεις...

Μεσα στην Αθηνα της ηπια το αιμα της γριας κι εβγαλε καμια 350αρια χιλιομετρα το ντεποζιτο. Γυρω στα 15 λιτρα στα 100 χλμ ανεβηκε η καταναλωση. Αλλα δε φταιω εγω ο φουκαρας, αλλοι με βαλανε σε εξοδα. Εβγαλε ο κολλητος το ΕΒΟ μετα απο πολλα χρονια που καθοταν στο γκαραζ. Πολυ χαμηλωμενο πλεον "σχεδον" μαμα, καμια 400αρια αλογα. Μπαινω μετα στο Μπουσο με καμια 420αρια αλογα. Να μη 200αριζω οπου σταθω κι οπου βρεθω κι εγω ο ερμος μετα?

Περσοναλ μπεστ ειναι γυρω στα 18 λιτρα καταναλωση. Τελικιασμενος για μεγαλα διαστηματα σε ταξιδι. Λες και ειχα καμια Φερραρι να ταισω. Πωνως λαιμαι :lol:
Άβαταρ μέλους
By bill33
#896021 Το άστρα (astra j 1.6cdti 110hp του 2015) έχει σταθεροποιηθεί ελάχιστα κάτω απο τα 5,5 λίτρα δεινοσαυρόζουμου. Οδήγηση της :inlove: χωρίς να προσέχει ιδιαίτερα πως το πάει.Το αμάξι κινείται χωριό Τρίπολη ή προς Λεβίδι .Και με μπόλικο AC το καλοκαίρι.Εγώ λίγο που το οδήγησα (500χλμ σε 10 μέρες ) το έριξα στο 5,3 .
Τελευταία του βάζουμε ΒΡ premium ενώ έχει βάλει και μια φορά ΕΚΟ AVIO.Η διαφορά στην κατανάλωση αλλά και η φτηνότερη τιμή του ντίζελ φαίνεται καθαρά στην τσέπη σε σχέση με το πούντο.
Τον Νοέμβρη υπάρχει πιθανότητα να πάμε στο γυναικοχώρι οπότε θα κάνουμε 2000χλμ άνετα.Να δούμε εκεί τι ψάρια θα πιάσει.
Άβαταρ μέλους
By Chris
bill33 έγραψε:Εγώ λίγο που το οδήγησα (500χλμ σε 10 μέρες ) το έριξα στο 5,3.

Αυτό μπορείς να μου το εξηγήσεις ωρε Μπιλ? Πώς καταφέρνουν πάντα και καίνε περισσότερο? Αφού πάνε πιο αργά. Εμένα δεν έχει και τη δικαιολογία των λανθασμένων αλλαγών, αυτόματο είναι. Πως γίνεται εγώ να καίω 5.5 κι αυτή 6 πηγαίνοντας αργότερα????
Άβαταρ μέλους
By sknipper
George_Prix έγραψε:
sknipper έγραψε:Σαν να λες όποτε πάω στο χωριό μου καίω 1 μικρό καζάνι... Δεν βγαίνει συμπέρασμα. Με ποιο αυτοκίνητο, σε ποια διαδρομή;;; Πόσα χλμ ή ακόμα και πόσα λίτρα χωράει το ρεζερβουάρ αφού αναφέρεται σαν μονάδα μέτρησης....

Που ζεις ωρε Σκνιπερ, αυτα τα εχουμε πει 1μυριο φορες :shifty:
Αμαξι το Πασατ 1.8 τουρμπο με 150 ταπεινα αλογατακια και διαδρομη Θεσσαλονικη-Αθηνα-Θεσσαλονικη. Αν δεν κανω λαθος 62 λιτρα το ρεζερβουαρ και στα 5 λιτρα αναβει το λαμπακι. ..... Περσοναλ μπεστ ειναι γυρω στα 18 λιτρα καταναλωση. Τελικιασμενος για μεγαλα διαστηματα σε ταξιδι. Λες και ειχα καμια Φερραρι να ταισω. Πωνως λαιμαι :lol:
Σιγά μη θυμάμαι τι έχει ο καθένας. Ειδικά αν θέλεις να ψάξεις κάτι, ίσως και χρόνια μετά, καλό είναι να αναφέρεται το όχημα, δεν θα έχεις πάντα το ίδιο, ίσως και να έχεις πάνω από ένα.
Εκτός πίστας ή σαλταρίσματος τις πιο μεγάλες καταναλώσεις τις πιάνεις στην πόλη, με μωτ κάτω από 20χλμ/ώ, καλοκαίρι με κλιματισμό, έτσι έχω δεί εγώ κάτι 17+ (BMW E39 520iA, εγώ τα λέω όλα, μάρκα, γενιά, σειρά, κυβικά, αυτόματο) :lol: