Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Giuseppe Busso έγραψε:-1.6 hp τροχό λόγω στίκερ.
Δοκίμασε με 44 και δες τα logs. :iconcool:

Το είχα δοκιμάσει και δεν είχε είπε πάει πολύ καλά. Γύριζα πολύ αργά χαχα

< >
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
BARHonda έγραψε:Νίκο έχεις κουβέρτες για τα ελαστικά?

Οχι ρε. Αντρίκια. Μπαίνουμε και προσπαθούμε σε 1-2 γύρους να τα φέρουμε σε θερμοκρασία με προσοχή και να μην το κάψεις και να μη φύγεις πουθενά. Σταδιακά ανεβάζεις ρυθμό και το γκριπ έρχεται μόνο του.

Κουβέρτες δε βάζουμε ούτε όταν έχει κρύο. Απλά ίσως παίζουμε λίγο με τις πιέσεις. Πιο μεγάλη πίεση θα ζεσταθεί πιο γρήγορα αλλά ίσως σαπουνιασει προς στο τέλος οπότε πρέπει να βρεις τη κατάλληλη ισορροπία.

Κουβέρτες γενικά δεν υπάρχουν ούτε στο παγκόσμιο έξω. Δεν επιτρέπονται.

< >
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
Nikos! έγραψε:

< >

Δεν το γνώριζα αυτό
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
BARHonda έγραψε:
Nikos! έγραψε:

< >

Δεν το γνώριζα αυτό

Τα καρτολαστιχα ζεσταίνονται πολύ εύκολα (οι μαλακές Γόμες πάντα) ειδικά με εξαταχυτο. Το πολύ σε δύο γύρους είσαι οκ.

Πολύ προσοχή θέλει όταν βάζεις φρέσκο σετ και στο ζέσταμα δε πρέπει να τα παραζεστανεις γιατί θα τα κάψεις και μετά καληνύχτα. Επίσης θέλει προσοχή να μη τα γλιστρήσεις για τον ίδιο λόγο.

Φρέσκο σετ δίνει το καλύτερο στους πρώτους γύρους και θέλει πολύ nursing μη κάνεις ζημιά.

Μόλις βάλεις φρέσκο σετ αλλάζεις τελείως το οδήγημα. Πιο ήρεμη οδήγηση, λιγότερο τιμόνι και άπλωμα στην έξοδο. Είναι άλλος κόσμος.

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Nikos! έγραψε:...Κοιτάμε και τηλεμετρία
Εικόνα
Τηλεμετρία το λένε όταν υπάρχει επικοινωνία αυτοκινήτου με τα πιτς και οι μηχανικοί βλέπουν τι κάνεις σε πραγματικό χρόνο. Συνθετικό τηλε- για να δείξει το εξ'αποστάσεως πράμα. Όταν απλά βλέπεις την καταγραφή μετά δεν θα πρέπει να λέεγεται τηλεμετρία...
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
sknipper έγραψε:
Nikos! έγραψε:...Κοιτάμε και τηλεμετρία
Εικόνα
Τηλεμετρία το λένε όταν υπάρχει επικοινωνία αυτοκινήτου με τα πιτς και οι μηχανικοί βλέπουν τι κάνεις σε πραγματικό χρόνο. Συνθετικό τηλε- για να δείξει το εξ'αποστάσεως πράμα. Όταν απλά βλέπεις την καταγραφή μετά δεν θα πρέπει να λέεγεται τηλεμετρία...

What is Telemetry?
Firstly, telemetry in karting involves collecting and transmitting real-time data from the kart to a remote location. This data, including speed, acceleration, braking, and engine performance, is crucial for performance analysis.

https://www.kartracingleague.com/teleme ... 20analysis.

Αυτό ακριβώς κάνει το όργανο. Δηλαδή συλλέγει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο από τη ταχύτητα στροφές θερμοκρασίες τα οποία μέσω gps που έχει τα αποτυπώνει στη πίστα. Μετὰ συνδέεται ασύρματα το όργανο με τον υπολογιστή και βλέπεις/μελετάς όλη αυτή τη πληροφορία.

Με αυτό το τρόπο βλέπεις σε ποιο σημείο φρενάρεις και που πατάς το γκάζι. Μετά όταν κάνεις overlay τα ίδια δεδομένα από τους άλλους οδηγούς στην ομάδα βλέπεις που μπαίνεις εσύ στο γκάζι και που αυτοί και σε ποια στροφή και βλέπεις αν χάνεις ή κερδίζεις και που.

Επίσης βλέπεις τον θεωρητικό σου γύρο κι έτσι προσπαθείς να τα κάνεις όταν αυτά save στο κεφάλι σου ώστε όταν πας μέσα στο επόμενο σκέλος να τα θυμάσαι.

Τώρα θέλω να πάρω το mychron 6 (έχω το 5) που έχει καλύτερο accelerometer και βγάζει και steering angle άρα βλέπεις που στρίβεις.

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#891986 Όπως τα λέει, collecting and transmitting real-time data from the kart to a remote location. Όχι τα σώζει και τα μελετάς μετά, το real time αναφέρεται στο transmitting όχι στη συλλογή, αυτή αναγκαστικά δεν μπορεί να γίνει δια μέντιουμ κατόπιν εορτής.
Άβαταρ μέλους
By A-Viper7
#891987 Τηλεμετρία είναι οταν τα δεδομένα μεταδίδονται ασυρματα σε πραγματικό χρόνο σε ένα computer στο γκαράζ. Οτιδήποτε άλλο είναι data logging.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
A-Viper7 έγραψε:Τηλεμετρία είναι οταν τα δεδομένα μεταδίδονται ασυρματα σε πραγματικό χρόνο σε ένα computer στο γκαράζ. Οτιδήποτε άλλο είναι data logging.

Αστα αυτά τώρα. Το sfi πως σου φάνηκε ;

< >
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
sknipper έγραψε:Όπως τα λέει, collecting and transmitting real-time data from the kart to a remote location. Όχι τα σώζει και τα μελετάς μετά, το real time αναφέρεται στο transmitting όχι στη συλλογή, αυτή αναγκαστικά δεν μπορεί να γίνει δια μέντιουμ κατόπιν εορτής.

Εμείς στην ομάδα πάντως τηλεμετρία το λέμε. Το ίδιο και άλλες ομάδες. Και το εξηγεί και παρακάτω:

Firstly, telemetry in karting involves collecting and transmitting real-time data from the kart to a remote location.

This data*, including speed, acceleration, braking, and engine performance, is crucial for performance analysis. Telemetry systems typically include sensors on the kart, a data acquisition unit, and a wireless communication device. These components work together to provide valuable insights to drivers and teams, helping them make informed decisions on the track. By leveraging telemetry data, drivers can optimize their driving techniques and teams can fine-tune kart setups for optimal performance. In essence, telemetry revolutionizes karting by providing actionable data for improving race strategies and overall performance.

*This data = telemetry data

Τα δεδομένα που κοιτάμε είναι telemetry data.

Νομίζω ότι το aim μπορεί σε πραγματικό χρόνο να μεταδώσει δεδομένα στον υπολογιστή πίσω στα πιτ (εάν πιάνει το WiFi σε όλη τη πίστα :lol: )

Και εδώ έτσι τα ονομάζουν

https://www.kartstore.it/index.php?opti ... lang=en-gb

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#891993 Εσύ εκεί, το παίζεις κουφός και επιμένεις..... Η λέξη είναι ελληνική και σημαίνει άλλο, σου λέω εγώ, σου το λέει άλλος. Ε, ό,τι πεις, δεν αλλάζει κάτι και δεν αξίζει να μαλώσουμε κιόλας.
Πιο πολύ θέλω να μου πεις τι είδες, είμαι πολύ αριθμολάγνος, μου αρέσουν όλα αυτά τα κόλπα, να μελετάς επιδόσεις, χρόνους σε κάθε σημείο κλπ. Σύγκριση πού πλεονεκτεί ο ένας και πού ο άλλος, πως να βελτιωθείς και άλλα τέτοια. Πές μας.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
sknipper έγραψε:Εσύ εκεί, το παίζεις κουφός και επιμένεις..... Η λέξη είναι ελληνική και σημαίνει άλλο, σου λέω εγώ, σου το λέει άλλος. Ε, ό,τι πεις, δεν αλλάζει κάτι και δεν αξίζει να μαλώσουμε κιόλας.
Πιο πολύ θέλω να μου πεις τι είδες, είμαι πολύ αριθμολάγνος, μου αρέσουν όλα αυτά τα κόλπα, να μελετάς επιδόσεις, χρόνους σε κάθε σημείο κλπ. Σύγκριση πού πλεονεκτεί ο ένας και πού ο άλλος, πως να βελτιωθείς και άλλα τέτοια. Πές μας.

Ότι κάνω βλακείες αυτό είδα. Χαχαχα

Στις φουρκέτες φρενάρω πολύ αργά και σαν αποτέλεσμα δυνατά και αργώ να μπω στο γκάζι και έτσι χάνω φόρα μέσα στη στροφή και χάνω 4-5κμ στην έξοδο που μεταφράζονται σε αρκετά στο τέλος της ευθείας.

Δοκίμασα πιο νωρίς στο φρένο αλλα δυνατά και προοδευτικά άσε μέχρι το απεξ και κατάφερα να βρω 3 δέκατα. Έτσι γύρισα personal best 51,1 με θεωρητικό 51 ξερό με τελειωμένα λάστιχα. Αν εβαζα φρέσκα θα το έσπαγα αλλά δεν ειχε νοημα. Ήμουν ψοφιος μετά από 4 σκελη.

Εικόνα

Τη προηγούμενη Κυριακή τα παιδιά στην ομάδα με τα εξαταχυτα ήταν στο 50,7-50,8 οπότε κοντά είμαι (άλλη πίστα τότε βέβαια χθες είχε πολύ λίγα καρτ).

Θα μπούμε στο πεντσμαρκ.

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#892003 Κάθε στροφή μπορεί να θέλει και διαφορετική τεχνική. Πχ αλλού δηλαδή μπορεί να θέλεις trail braking και αλλού όχι. Αλλού νωρίς apex αλλού αργό. Έχει να κάνει και το από που έρχεσαι και τι ακολουθεί μετά τη στροφή (πχ μεγάλη ευθεία). Και σε όλα αυτά είναι που αξίζει να γίνει η μελέτη. Συγκρίνεσαι και με τον εαυτό σου με άλλες ρυθμίσεις αλλά ιδανικά θέλεις συνοδηγό με ίδιο αυτοκίνητο, εκεί παίζει ρόλο και το στήσιμο και η οδήγηση.
Έχεις κανένα ωραίο διάγραμμα να μας δείξεις με σχολιασμό και να πούμε κι εμείς τα δικά μας, να συζητάμε και να μαθαίνουμε;