Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By gto250swb
Zorz έγραψε:
rx8_drifter έγραψε:The Highlands' answer to Route 66! Scotland unveils scenic North Coast 500 route taking in fairy tale castles, beaches and ruins

Χάχα, σχεδιάζω αυτή τη διαδρομή για το Πάσχα! Θα νοικιάσω τουτούνι για 4-5 μέρες και θα κάνω γύρα τα Χάιλαντς! :metalo:
Το σκεφτόμουν για μηχανή, αλλά α) πολλά τα λεφτά Άρη και β) μου λείπουν σε αυτή τη φάση σοβαρά μποτάκια και παντελόνι. :(

Ρωτάω τους ντόπιους για συμβουλές, έχω κατεβάσει και αυτό και κρατάω σημειώσεις.

drdino έγραψε:Εμένα δεν με θέτε; :|

Το TOWIE crew είναι πάντα καλοδεχούμενο. Περάστε πρώτα κερί τα κρουασάν και τα τάπερ σας (για να μη σκορπίσουν από τα αλάτια εδώ πάνω) και σας περιμένουμε. :iconcool:

Νίκος Παππάς έγραψε:Αυτος που κανει τετοιο ταξιδι εχει κανει αλλα μικροτερα σε διαρκεια και εχει μαθει τι χρειαζεται , δεν ξεκινας απο μια εκδρομη στο Σουνιο να κανεις τετοια διαδρομη :lol:
(...)
Φυσικα χρειαζεσαι και συνεπιβατη με αντιστοιχη αποψη στον λιτο βιο :lol:

+1

Ειχα κανει διαδρομη με την κοπελα μου και νοικιαρικο απο Γλασκωβη - Ιβερνες- isle of Skye- Oban και πισω γλασκωβη. Μας πηρε 3-4 μερες. Καταπληκτικο μερος-μας εκανε και καταπληκτικο καιρο -, ολες οι διαδρομες απιστευτες-λιγο στενοι οι δρομοι ανα φασεις- η πιο ομορφη διαδρομη μαλλον απο Ιβερνεςς σε isle of Skye. ειχα παρει ενα ι30 ντιζελ, εσπρωχνε μεχρι τα 90 μαω μα χαρα. Βεβαια στο γυρισμο-κι ενω- ετρωγα παγωτο σε ενα ξεφωτο με φοντο τη λιμνη και τα βουνα περνανε ταπα μια GT3 με μια stradale... μου επεσε το παγωτο απο το χερι σε στυλ ironman. :metalo:

Εχει μια καταπληκτικη ταβερνα στο Ομπαν αν γυρισεις απο εκει πες μου να σου στειλω info.Στο Isle of Skye να πας στο old man of Storr να ανεβεις την πλαγια εχει τρελη θεα, και αν πας καλοκαιρι πεσε μεσα σε καμια λιμνη να γουσταρεις. :lol: Loch Lomond for ever.!
Άβαταρ μέλους
By bebes
#88382 Για πειτε μου οι ειδικοι, απο Θεσσαλονικη για Παρισι ποιος ειναι ο πιο γρήγορος- οικονομικος τροπος να παω οδικως;

1η επιλογη μεσω Ουγγαριας, Αυστριας, Γερμανιας
σχεδον 2500 χιλιομετρα, λιγα διοδια, καλοι δρομοι (απ''οσο ξερω)
http://goo.gl/maps/3pLtS

2η επιλογη μεσω Κροατιας, Σλοβενιας, Αυστριας (Αλπεις), Γερμανιας
80 χιλιομετρα λιγοτερα, μαλλον περισσοτερα εξοδα λογω διοδιων Κροατιας Βινιετας Σλοβενιας
http://goo.gl/maps/SNeVZ
η δευτερη εχει εναλλακτικη μεσω Μαριμπορ, Γκρατς Λιντς (οπως νομιζω πηγαιναμε παλια επι Γιουγκοσλαυιας)
http://goo.gl/maps/HuhBu

εχει κανει κανεις καποια απο τις τρεις;

ποια θα προτεινατε;

Το ταξιδι θα γινει οικογενειακως (3 παιδια) και θα ηθελα να παω μεχρι το Παρισι με μια διανυχτερευση.
Στο γυρισμο και αναλογα με την ορεξη κια τα λ7 :whistlink: λεω να γυρισω απο Γκρενομπλ, Μιλανο Βενετια κλπ (οποτε καλα ειναι το "πηγαινε" να ειναι οσο το δυνατον σβελτο)
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#88808 Σε συμφέρει?

Γιατι δε πετάς Βουδαπέστη και απο εκει να νοικιάσεις αυτοκίνητο?

Δε θα εχεις και το άγχος και του δικού σου αυτοκινήτου κι αν κλείσεις diesel θα σου βγει αρκετά πιο φθηνά.

Sent from a mobile device
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Nikos! έγραψε:Σε συμφέρει?

Δε θα εχεις και το άγχος και του δικού σου αυτοκινήτου κι αν κλείσεις diesel θα σου βγει αρκετά πιο φθηνά.

Πιστευεις οτι 5 αεροπορικα εισιτηρια και η ενοικιαση αυτοκινητου στην Βουδαπεστη θα του ερθει φθηνοτερα απο το να παει με το δικο του;
Άβαταρ μέλους
By Scotch
gto250swb έγραψε:... και αν πας καλοκαιρι πεσε μεσα σε καμια λιμνη να γουσταρεις. Loch Lomond for ever.!

να "μείνεις", θέλεις να πεις
Πρέπει να πας καλοκαίρι και ταυτόχρονα να είσαι πολύ τυχερός να είναι από τα ζεστά. Προσωπικά δε μου έχει τύχει να μου κάνει όρεξη για μπάνιο (αν και δεν είμαι μέτρο σύγκρισης γιατί και στην Ελλάδα δεν τα πάω καλά με το συνδυασμό θάλασσα/ζέστη/παραλία).

Tapatalk & XT1068
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Νίκος Παππάς έγραψε:

Πιστευεις οτι 5 αεροπορικα εισιτηρια και η ενοικιαση αυτοκινητου στην Βουδαπεστη θα του ερθει φθηνοτερα απο το να παει με το δικο του;

Δε ξέρω, ρωτάω διότι στην εξίσωση πρέπει να βάλεις:
-Διόδια, διανυκτερευση και βενζινες μέχρι Βουδαπέστη (ή οπουδήποτε αλλού)
-Ασφάλεια στο εξωτερικό (μικτή κατά προτίμηση)
-Φθορές αυτοκινήτου
-Πιθανότητα ζημιών/κλοπής

Τα βάζεις κάτω, χαρτί και μολύβι και υπολογίζεις.

Αν κλείσεις νωρίς εισιτήρια παίζει και να συμφέρει.

Η διαδρομή από τις Άλπεις πάντως είναι απείρως ομορφότερη.
Άβαταρ μέλους
By fot
rx8_drifter έγραψε:Tα ίδια κι εγώ, χάζευα τώρα τον χάρτη με τη διαδρομή που είχα κάνει τότε

Εικόνα

Εικόνα

(στο κυκλωμένο είχα μείνει από φρένα, είχε τρυπήσει το μαρκούτσι :s_crazy )

ευχαρίστως ξαναπάω, αλλά με μηχανή και πάντα σε περίοδο που δεν έχουν βγεί τα τροχόσπιτα στους δρόμους :lol:

Drifter, καμιά φωτό παίζει από κει πάνω; :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By bebes
Nikos! έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:

-Φθορές αυτοκινήτου

ενα ταξιδι διασχιζοντας την Ευρωπη με τα παιδια ειναι κατι που πιστευω θα τους μεινει.

Για αεροπορικα συμφερει να παω Βρυξελλες ή καπου ΒΔ Γερμανια, η Βουδαπεστη ειναι πολυ "κοντα".

Βρυξελλες που κοιτουσα μου εβγαινε γυρω στα 900€ αεροπορικα και η ενοικιαση του αυτοκινητου για 5-6 μερες.
Οικονομικα ισως και να συμφερει γιατι γλυτωνεις τις διανυχτερευσεις της διαδρομης.
Αν το κανω ετσι θα παμε και λιγο Αμστερναμ, μεγαλο φραγμα, Γανδη, Μπριζ κλπ
Παλι θα την "απλωσουμε" την εκδρομη χαχαχα

απλα με το αυτοκινητο ειμαστε λιγο πιο ευελικτοι στις ημερομηνιες και στα "πραγματα" που θα κουβαλαμε μαζι μας :lol: , αν και μαλλον θα πρεπει να τις στανταρω τελικα (τουλαχιστον τις μερες στο Παρισι) γιατι βρηκα μια καλη προσφορα στο Νοβοτελ, την οποια ομως πρεπει να προπληρωσω
Άβαταρ μέλους
By bebes
bebes έγραψε:
Nikos! έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:

-Φθορές αυτοκινήτου

ενα ταξιδι με τα παιδια διασχιζοντας οδικως την Ευρωπη ειναι κατι που πιστευω θα τους μεινει.

Για αεροπορικα συμφερει να παω Βρυξελλες ή καπου ΒΔ Γερμανια, η Βουδαπεστη ειναι πολυ "κοντα".

Βρυξελλες που κοιτουσα μου εβγαινε γυρω στα 900€ αεροπορικα και η ενοικιαση του αυτοκινητου για 5-6 μερες.
Οικονομικα ισως και να συμφερει γιατι γλυτωνεις τις διανυχτερευσεις της διαδρομης.

απλα με το αυτοκινητο ειμαστε λιγο πιο ευελικτοι στις ημερομηνιες και στα "πραγματα" που θα κουβαλαμε μαζι μας :lol: , αν και μαλλον θα πρεπει να τις στανταρω τελικα (τουλαχιστον τις μερες στο Παρισι) γιατι βρηκα μια καλη προσφορα στο Νοβοτελ, την οποια ομως πρεπει να προπληρωσω
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
bebes έγραψε:
Nikos! έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:

-Φθορές αυτοκινήτου

ενα ταξιδι διασχιζοντας την Ευρωπη με τα παιδια ειναι κατι που πιστευω θα τους μεινει.

απλα με το αυτοκινητο ειμαστε λιγο πιο ευελικτοι στις ημερομηνιες και στα "πραγματα" που θα κουβαλαμε μαζι μας , αν και μαλλον θα πρεπει να τις στανταρω τελικα (τουλαχιστον τις μερες στο Παρισι) γιατι βρηκα μια καλη προσφορα στο Νοβοτελ, την οποια ομως πρεπει να προπληρωσω

Ισχύει...

Εμείς μικροί πηγαίναμε κάθε Χριστούγεννα ταξίδι στην Ευρώπη οδικώς και ακόμα το θυμάμαι.

Μεχρι Νορβηγία είχαμε φτάσει.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
bebes έγραψε:

Το αμάξι συμφέρει αν θα κάνεις πολλές στάσεις. Όχι για καφέ-φαγητό, αλλά να μείνεις μερικές ημέρες. Με χαρτί και μολύβι όπως είπε ο Νίκος. Δηλαδή Παρίσι + 1-2 προορισμοί ίσως να συμφέρει αεροπλάνο + νοικιάρικο.
Στο road trip είχα υπολογίσει καύσιμα+παρκινγκ(ξένες πινακίδες είναι προκλητικές για κλοπές). Τα διόδια-βινιέτες μη σε τρομάζουν, είναι λίγα. Τεράστιο πλεονέκτημα του αυτοκινήτου οι εξτρά αποσκευές που μπορείς να έχεις, ΚΑΙ να μην κουβαλάς από αεροδρόμιο σε αυτοκίνητο(που μάλλον θα χωράνε δύσκολα). Στα 4 άτομα πάντως το κόστος ανά κεφάλι πέφτει πολύ.
Άβαταρ μέλους
By bebes
Nikos! έγραψε:@ bebes με τι αυτοκίνητο σκοπεύεις να το κάνεις?

Αν θυμάμαι καλά ένα Forester δεν έχεις? :oops:

Subaru Outback 2.0 diesel
καταναλωση κατω απο 7 λιτ/100 και απλετος χωρος για τα μπαγαζια γυναικας και παιδιων ;)

εχω κανει διαδρομες των 1000 χιλιομετρων σε μια μερα μ'αυτο το αυτοκινητο, αλλα χωρις τα παιδια,

Θεσσαλονικη Βουδαπεστη, Ζαγκρεμπ Θεσσαλονικη... (σε διαφορετικες εκδρομες)

πιο βορεια ειναι θα ειναι καιπιο "ευκολα " τα χιλιομετρα