- 09 Απρ 2025, 10:07
nass έγραψε:Φυσικά και πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες. Και αυτοί που λένε για πυρόσφαιρα από λάδια σιλικόνης δεν λένε ότι πήγαν με έναν αναπτήρα και τους έβαλαν φωτιά αλλά ότι η σύγκρουση, οι θερμοκρασίες και η ύπαρξη ηλεκτρικού ρεύματος 25KV για 0.3 sec ήταν "κατάλληλες συνθήκες" για να γίνουν τα λάδια σταγονίδια και να πάρουν φωτιά.
Καθόλου "άλλο" δεν είναι και δεν είναι επιτυχής η διευκρίνησή σου, κάποιοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι "κατάλληλες συνθήκες" μια χαρά υπήρχαν.
Σίγουρα εγώ δεν έχω τις γνώσεις και την επιστημονική επάρκεια να τους κρίνω, υποθέτω ούτε και εσύ (ή κάποιος άλλος εδώ μέσα).
Και για τους παράνομους υδρογονάνθρακες πρέπει να υπήρχαν "κατάλληλες συνθήκες": καταρχήν να υπήρχαν
και εν συνεχεία πίεση, θερμοκρασία, σπινθήρες (και στον κύλινδρο μίας ΜΕΚ γίνεται μεγάλη προσπάθεια για δημιουργία των "κατάλληλων συνθηκών")
Αυτά είναι προφανή.
Ελπίζω πάντως να μας επιτρέπεται στο εξής να συζητάμε για λάδια χωρίς να αηδιάζεις.
Το εγγραφο που εσυ εβαλες λεει οτι ο επιστημονας στο πειραμα του
ψεκασε ελαια σιλικονης και ειδε μια μικρη μπαλα φωτιας, ενω αυτα βρισκονταν σε δεξαμενες στα τρενα και ηταν απο 2,5 τονους. Η συγκρουση λιγο δυσκολο να μετετρεψε ολα αυτα σε σταγονιδια, λεω εγω
Αντιθετα αν υπηρχαν αρωματικοι υδρογονανθρακες, οι οποιοι λογω της πτητικοτητας τους λειτουργουν μαλλον διαφορετικα σε παρομοιο σεναριο, η δημιουργια πυροσφαιρας ειναι πιθανοτερη.
Ομως αυτα που εγιναν μετα στο σημειο του δυστυχηματος δεν επετρεψαν να βρεθουν ιχνη τους, οποτε ειμαστε στο μηδεν.
Η ουσια ομως δεν αλλαζει. Εγινε ενα τρομερο δυστυχημα το οποιο δεν θα συνεβαινε αν ειχε υλοποιηθει η συμβαση 717, δεν θα συνεβαινε αν η κυβερνηση ειχε φτιαξει την βλαβη στο συστημα επιτηρησης στην περιοχη, κι αν ειχε λαβει μετρα ωστε να μην βρεθουν ποτε δυο τρενα στην ιδια γραμμη. Για μερικες δεκαδες χιλιαδες ευρω χαθηκαν τοσοι ανθρωποι και σημερα που μιλαμε το επομενο δυστυχημα μπορει να συμβει ανα πασα στιγμη και αυτο ειναι ακομα χειροτερο.
Οποτε θα μου επιτρεπεις να με πιανει μια αηδια οταν βλεπω προσπαθεια να παει η μπαλα αλλου με συνεχεις αναφορες στον Λακαφωση, την πυροσφαιρα, κλπ